Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2020 08:37 - Българският пророк - Христо Ботев!
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 3737 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 03.11.2020 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Истинският поет е винаги по-голям ясновидец от всяка една врачка, в частност и от баба Ванга. Доказателствен пример е Христо Ботев. В своето гениално стихотворение "Елегия", което няма никога да чуете да бъде рецитирано на официални сборища, на които някакъв фалшив президент, като надут пуяк, ще ви говори фалшиви слова, защото властимащите се боят от Ботев като от прокажен и биха го затиснали с възможно най-тежките гранитни плочи, обсипани с цветя, само и само да не би да възкръсне, той дава пример на потресаващо пророчество. Всъщност такава е ролята на паметниците, измислени от властниците, да затискат завинаги и държат в отвъдното истинските революционери и поети. Да не би да вземат, че да възкръснат и да им развалят рахатлъка пошъл! Страхуват се, като дявол от тамян, от огнените слова Ботеви:

"Сочи народът, и пот от чело
кървав се лее над камък гробен;
кръстът е забит във живо тело,
ръжда разяда глозгани кости,
смок е засмукал живот народен,
смучат го наши и чужди гости!"


Такива истинни редове, че тръпки те побиват. Никой президент, а най-малкото такъв, който размахва своите дамски юмручета като хистерична девственица, не би допуснал публичната им рецитация. Такъв президент с радост ще разпореди да се рецитира само:

"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят свода небесен;
гора зашуми, вятър повее, –
Балканът пее хайдушка песен!"

Каква удобна пасторалност. Е, най-накрая може да ни подсети и за партизаните-айдуци, от които самият той се е пръкнал, задигали от мандрите пити кашкавал на почтените труженици, за да си правят пикници в гората възпявана от поета. Ех, хубава си, моя горо - миришеш на манджа. А ние - дембели-шумкари, добре си похапвахме в теб на горски хладец и станахме здрави като стомана и с чугунени комунистически чутури.
    Но да се върнем към Ботевата "Елегия". Неслучайно тя започва с пророческите слова:

"Кажи ми, кажи, бедний народе,
кой те в таз рабска люлка люлее?

Тоз ли, що спасителят прободе
на кръстът нявга зверски в ребрата,
или тоз, що толкоз годин ти пее:
„Търпи, и ще си спасиш душата?!“"

Въпрос на въпросите!:

Кой е този, който люлее в робска люлка народа?

Тук Ботев гениално предусеща бъдещето. Той, в своето време, не е знаел, нито е било възможно  да уззнае единствено верният отговор, който гласи:

комунистическите изверги!!!

Те, които цели 45 години се гавриха със собствения си народ. Избиха цвета на интелигенцията без съд и присъда. Обезземлиха го насилствено. Пролетаризираха го насилствено и го превърнаха в народ-мъченик и сянка, бродеща като обречен призрак в едно безутешно бъдеще. А днес ги виждаме в ролята на новите капиталисти и "ултрадясна партия" /както ги определи покойният проф. Юлиян Вучков/.

Тези същите, които ловко замениха в абревиатурата на партията си мъчителка буквата К /напомняща за курва - предала идеалите на Дядото/ с буквата С /напомняща за СС/ и така продължиха, за да довършват пъкленото  си черно дело още цели 30 години. Тези същите, които постоянно се съюзяваха с партията ДПС на нашите турски поробители, защото всички поробители са от една и съща партия. Тези нагли червени безбожници, които отново протягат алчната си и нечистоплътна ръка към властта, готови да я захапят с масивните си и гнусни олигавени  челюсти, като булдога Черокий от нашумелия роман на Джек Лондон - "Белият зъб" и да не я пуснат никога вече.

Нека българинът прочете отново  внимателно Ботевата "Елегия". Там е описан
пророчески образа на комунистическия аватар-безродник:

"Той ли, ил някой негов наместник,
син на Лойола и брат на Юда,
предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси,
нов кърджалия в нова полуда,
кой продал брата, убил баща си?!"

Ще обособя редовете характеризиращи безпощадно точно образа властника-комунист:

"предател верен и жив предвестник
на нови тегла за сиромаси"
.

Нека всеки от нас, преди да гласува на следващи избори, да прочете тези два паметни Ботеви реда, за да не се кае след това за новите си тегла!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anonimen65 - oh mnogo viarno. ne sam pglejdala' ...
03.11.2020 08:57
oh mnogo viarno. ne sam pglejdala' elegia' ot taz strana koi da izberem kato te progoniha sas sriva vazmojnite da gi zamestiat i vsichki partii sa tiahni che li ni triabvat Botev i Levski za da ni spasiat ot prikritoto robstvo te chervenite s nasha pomosht otgledaha beznravstvenitsi bez moral ta edva li shte se nameriat mejdu dneshnite nie Botev i Levski.
цитирай
2. missana - Благодаря, Анонимен65!
03.11.2020 09:05
oh mnogo viarno. ne sam pglejdala' ...
oh mnogo viarno. ne sam pglejdala' elegia' ot taz strana koi da izberem kato te progoniha sas sriva vazmojnite da gi zamestiat i vsichki partii sa tiahni che li ni triabvat Botev i Levski za da ni spasiat ot prikritoto robstvo te chervenite s nasha pomosht otgledaha beznravstvenitsi bez moral ta edva li shte se nameriat mejdu dneshnite nie Botev i Levski.
цитирай
цитирай
3. rosiela - Младене,
03.11.2020 09:20
страхотен материал си написал. Изтръпнах!
цитирай
4. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси!
03.11.2020 09:27
rosiela написа:
Младене, страхотен материал си написал. Изтръпнах!

цитирай
5. morskipesni - Само ти ли, ПРОСТАКО БУЛГАРИСТАНСКИ си "чел" Ботева наопаки?
03.11.2020 09:31
Символ- верую на БЪЛГАРСКАТА КОМУНА говори ли ти нещо? За РОБСТВОТО да си подочул нещо, османското? ПРОРОКЪТ БОТЕВ е ЗНАЕЛ„ че след турското иго иде и друго, че и трето... ТОЗИ НАРОД е РОБСКИ, той не знае д живее другояче! Затова го подтисйха турци, немци, руси, сега подли мама'рикаци. И то- защото сте КАЛПАВ, РОБСКИ мат'риал, не заслужавате героите си и те са загинали напразно! Подлеци и мижитурки сте, българите не понасяме предатели булгаристанци и ВСИЧКИ сме в чужбина- немили и недраги!
цитирай
6. missana - Символ-веруюто принадлежи на един идеалист.
03.11.2020 09:39
morskipesni написа:
Само ти ли, ПРОСТАКО БУЛГАРИСТАНСКИ си "чел" Ботева наопаки? Символ- верую на БЪЛГАРСКАТА КОМУНА говори ли ти нещо? За РОБСТВОТО да си подочул нещо, османското? ПРОРОКЪТ БОТЕВ е ЗНАЕЛ„ че след турското иго иде и друго, че и трето... ТОЗИ НАРОД е РОБСКИ, той не знае д живее другояче! Затова го подтисйха турци, немци, руси, сега подли мама'рикаци. И то- защото сте КАЛПАВ, РОБСКИ мат'риал, не заслужавате героите си и те са загинали напразно! Подлеци и мижитурки сте, българите не понасяме предатели булгаристанци и ВСИЧКИ сме в чужбина- немили и недраги!


Днес Ботев би заклеймил червената безродна партия и би се борил с оръжие срещу нея, като не се съмнявам, че би отдал и живота си в тази борба, без да се замисли. А твоето място е знаеш къде - да лъскаш на чернилките...чепиците!
цитирай
7. batogo - !!!:))) Чест и почитания за истинното есе, което си сътворил, Миссана!
03.11.2020 10:48
Колкото по-скоро народа български се осъзнае, излезе от потока на инерцията и се върне в Духа си, за да различава безпогрешно Истината от полу-истината и лъжата, загърбвайки всичко пошло и фалшиво, толкова по-скоро ще възстанови силата си на почтен, достоен народ, неподатлив на измами и манипулации, способен да прави верния избор и да го отстоява до край!
цитирай
8. missana - Сърдечно благодаря, Батого!
03.11.2020 21:58
batogo написа:
!!!:))) Чест и почитания за истинното есе, което си сътворил, Миссана! Колкото по-скоро народа български се осъзнае, излезе от потока на инерцията и се върне в Духа си, за да различава безпогрешно Истината от полу-истината и лъжата, загърбвайки всичко пошло и фалшиво, толкова по-скоро ще възстанови силата си на почтен, достоен народ, неподатлив на измами и манипулации, способен да прави верния избор и да го отстоява до край!

цитирай
9. zemja - Подкрепям!
04.11.2020 01:58
Бившите,така наречени"комунисти", изопачиха теорията на Маркс за комунистическо устройство на обществото и внушиха на света, че това е само една утопия...
Те не заслужават повече доверие и власт.
Подкрепям твоя призив към гласоподавателите, Мисана.
цитирай
10. missana - Благодаря ти, Земя!
04.11.2020 10:07
zemja написа:
Подкрепям! Бившите,така наречени"комунисти", изопачиха теорията на Маркс за комунистическо устройство на обществото и внушиха на света, че това е само една утопия...
Те не заслужават повече доверие и власт.
Подкрепям твоя призив към гласоподавателите, Мисана.


Права си и точно в това е същността на проблема. Че те изневериха на идеалите си и излъгаха милиарди. А сега се превърнаха в най-крупните капиталисти и дори станаха набожни, та от тях няма място човек да стъпи в църквата. А уж не вярваха в Бог. Трябва да има някаква мяра на превъплъщенията. Не може агнето да се преобрази във вълк и да продължава да твърди, че е агне и служи на агнетата. Христо Ботев е комунист по убеждение, но е комунист-идеалист! Той никога не би понесъл позора да е под знамето на партия като БСП, която изврати всички идеали и продължава да мами народа си. България е малка страна и е в трудно положение. Но настоящото правителство положи много и видни усилия лодката й да продължава да плува благополучно в опасния световен стрийм. То не заслужава тази гнусна кампания, която му спретват бившите комунисти от БСП.
цитирай
11. zemja - Благодаря, Мисана!
06.11.2020 05:15
Благодаря за този компетентен и убедителен отговор!
А за Ботев – наистина трябва правилно да го разбираме, за да сме достойни за подвига му.
Светли и зареждащи дни!
цитирай
12. zemja - Благодаря, Мисана!
06.11.2020 06:25
Благодаря за този компетентен и убедителен отговор!
А за Ботев – наистина трябва правилно да го разбираме, за да сме достойни за подвига му.
Светли и зареждащи дни!
цитирай
13. missana - И аз ти благодаря!
14.11.2020 16:53
zemja написа:
Благодаря, Мисана! Благодаря за този компетентен и убедителен отговор!
А за Ботев – наистина трябва правилно да го разбираме, за да сме достойни за подвига му.
Светли и зареждащи дни!


Пожелавам ти весел уикенд!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5120252
Постинги: 2918
Коментари: 18874
Гласове: 3355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930