Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2023 02:10 - Финалът винаги е тъжен!
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 1253 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Наблюдавам много внимателно БСП. Това е партия с бързо измиращ електорат. Поради своите безбройни мимикрии и оскверняване на идеалите на Ботев, Смирненски и Вапцаров, тя рязко загуби електорална маса в лицето на доста навреме осъзнали се българи. За тази партия покойният проф. Юлиян Вучков /мир на праха му!/ обичаше да казва, че е ултрадясна. В редовете й останаха най-вече хора със силно ограничен интелект - т.нар. "чугунени глави", които поради силно напредналата си възраст не могат да преодолеят инерцията на миналото и някои други, успели да се докопат до цицките на икономическото господство. Но едва ли има млади хора, които биха избрали тази партия за членство. Фактически БСП е грохнала стогодишна, напълно беззъба, бабичка, на която никога повече няма да поникнат нови зъби. Електоратът с прокомунистическа нагласа се преориентира към Възраждане. Радев, който след изтичане на мандата си си прави сметки за политическа кариера, вероятно също ще основе партия и окончателно ще отмъкне последните жалки остатъци от електорална маса на посредствената лидерка Нинова. Следователно всеки разумно мислещ човек, когато мисли за БСП би си казал - това е хроника за една предизвестена смърт. Не изключвам възможността част от настоящите лидери на БСП да я напуснат и подобно на хлебарки търсещи по-топло жилище, да се насочат към други партии можещи да им предложат политическите дивиденти, за които мечтаят. Очертава се възможно най-безличния край на Столетницата. Гушнала букетчето тя няма да събере на погребението си достатъчно изпращачи и ще премине в почти пълна самота в небитието. Но трябва да отбележим, че този неин край ще е напълно заслужен, защото многократно и нагло мамеше привържениците си. Лека й пръст!




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Ох, Месана, Мисана,
10.06.2023 05:54
Заради един твой велик стих, наскоро ти писах, че не съм чел Данте в оригинал, но на български ТИ си Данте.
А горния ти пост е гола вода седесралска.
Да, Кори е последният удар върху тая партия, ОТНЕЛА СОБСТВЕНОСТТА на семейството ти, в което от ранно детство си попил стария сляп антикомунизъм.
Кори довършва онова, което направи МОГЪЩАТА ПРОПАГАНДА и ЖЕЛЯЗНАТА ПЕТА на САЩ (всъщност не САЩ, а техните ЕЗДАЧИ от Уолстрийт). Тяхно изобретение е ГЕНИАЛНАТА военна Т Е Х Н О Л О Г И Я на цветните революции, която унищожи арабската и социалистическата държавност и военна машина. Само Китай устоя, може би по проста причина - титаническата му М А С А. Русия изтърпя позора на смазването си и сега зе съвзема пак заради МАСАТА си (и ядреното оръжие). Всички останали жертви продължават да се гърчат осакатени като нас.
Комунистите направиха за 45 години това, което твоята буржоазия не успя за 66 години - ИНДУСТРИАЛИЗИРАХА и М О Д Е Р Н И З И Р А Х А една бедна селска страна. Един "сит търбух за наука глух", според най-прехвалената епиграма на бившия добър поет Радой Ралин, е тъпа лъжа. ТЖ основа и УКРЕПИ десетки научни институти, които бяха подготвили страната за ПОЛЕТ в бъдещето. Бай Тошо (вероятно кобурггот), незабелязано от подобнтне ти, е ЗНАЕЛ че сме ЕДНА КРЪВ с баварците, сприятели се с великия им премиер Франц Йозеф Щраус и в известния си стил му каза "Бе вие защо не ни осиновите, хааа ха ха ха". Виждал е нашият "селянин", че Съюзът си отива... Но Щраус нелепо загина докато пилотираше личния си самолет. Лоша съдба за Бг. И ние получихме нашия дял ПОРАЖЕНИЕ от СВЕТОВНАТА ПОБЕДА на новия фашизъм. И го получаваме до днес, заедно със ЗАГИВАЩА Европа, тъпкана от гениално доведените чрез бомбите на САЩ милиони нейни ГРОБОКОПАЧИ - мигранти.
Бедни, бедни Мисана, защо не загина при градежа на соца...
цитирай
2. missana - Благодаря ти за обстойния коментар, Круме!
10.06.2023 08:22
За много неща, изредени от теб като факти, си прав. Но се питам какво общо има всичко това с днешната БСП. Моят материал не е посветен на разказаното от теб, а на днешното състояние на БСП, което е неоспоримо плачевно. Ти с нищо не успя логически да обориш твърдението ми, че тази партия безвъзвратно си отива. Отива си безславно, дори и само защото, докато "другарката" Нинова наляво и надясно се тупа в гърдите и бие тъпана, че е срещу т.нар. Истанбулска конвенция, същевременно е взела сред най-приближените си един безусловен гей - Вигенин, който най-безсрамно се показваше в легнала позиция с друг един залужил "другар" - Станишев, който по римски образец и от съображения за кумова срама беше същевременно легнал на плажа и до своята съпруга, макар и обърнал й гръб, устремявайки страстно поглед към любимия си Кристиян...
цитирай
3. zemja - Споделям!
10.06.2023 19:54
Всичко си има край – и доброто, и лошото.
Просто – закон на диалектиката...
цитирай
4. missana - Благодаря ти, Земя! Абсолютно си права -
10.06.2023 20:16
zemja написа:
Споделям! Всичко си има край – и доброто, и лошото.
Просто – закон на диалектиката...


законите на диалектиката са необорими.
цитирай
5. krumbelosvet - Бе Мисана,
11.06.2023 05:35
О М Р А З А Т А ти към БСП е тема на твоя пост.
Както и З Л О Р А Д С Т В О Т О от нейната АГОНИЯ.
Т.е. реликтовото СЕДЕСАРСТВО. Което няма бъдеще
Партия синя
Отбяс умре
Преди БеСеПе,
Бесът й обаче
НЕ!

Както е казал малкият Иванчо, няма рима, но е истина.
цитирай
6. missana - Изложил съм факти, Круме! Тук не става дума за омраза.
11.06.2023 09:26
Както е казано от древните: "Когато фактите говорят и боговете мълчат!"

А ти, ако можеш, напиши оборващ ме материал, чрез който чисто фактологично да докажеш, че на БСП и предстои бляскаво политическо бъдеще. Ако такъв твой постинг е добре мотивиран, то аз пръв ще ти стисна виртуално ръка.
Хубава неделя!
цитирай
7. rosiela - Младене,
11.06.2023 18:21
подкрепям и аз!
цитирай
8. missana - Младене, подкрепям и аз! Съ...
11.06.2023 19:29
rosiela написа:
Младене, подкрепям и аз!


Сърдечно ти благодаря, Роси
цитирай
9. krumbelosvet - Бе ти четеш ли?
11.06.2023 20:58
Фактът на АГОНИЯТА на БСП си е факт. Не ме прави на идиот. Останалото съм го писал. Няма да повтарям.
А дъра-бъра за страстни погледи на Станишев към Вигенин, показва С КАКВИ ОЧИ гледаш .
С фотокамера може да се ВНУШИ ВСЕКИ ЖЕЛАН ОТ ФОТОГРАФА извод. Правят се 100 снимки и от тях ВИНАГИ може да се избере търсеното. Не вярвам да не го знаеш.
цитирай
10. vladtepes - За Станишев
12.06.2023 11:15
Станишев е сериозен учен историк с важни изследвания върху руската история от втората половина на 19-ти век до събитията 1905-1907г. Аналогично Първанов е автор на важни изследвания върху бай Сандьо и дядо Благойски. Нинова няма никакви сериозни научни постижения. Друг голям учен в БСП е един от най-големите съвременни български икономисти проф. Р. Гечев с важни изследвания за значението на необезпечените кредити за развитието на икономиката.
цитирай
11. missana - Благодаря, Круме. Чета.
12.06.2023 17:04
krumbelosvet написа:
Бе ти четеш ли? Фактът на АГОНИЯТА на БСП си е факт. Не ме прави на идиот. Останалото съм го писал. Няма да повтарям.
А дъра-бъра за страстни погледи на Станишев към Вигенин, показва С КАКВИ ОЧИ гледаш .
С фотокамера може да се ВНУШИ ВСЕКИ ЖЕЛАН ОТ ФОТОГРАФА извод. Правят се 100 снимки и от тях ВИНАГИ може да се избере търсеното. Не вярвам да не го знаеш.


Ако знаех, че тобкова болезнено ще реагираш нямаше да постна материала си. Искрено ти се извинявам. Ти си симпатичен комунист. Все още вярваш!
цитирай
12. missana - Благодаря за ценните допълнения, Владтепес!
12.06.2023 17:06
vladtepes написа:
За Станишев
Станишев е сериозен учен историк с важни изследвания върху руската история от втората половина на 19-ти век до събитията 1905-1907г. Аналогично Първанов е автор на важни изследвания върху бай Сандьо и дядо Благойски. Нинова няма никакви сериозни научни постижения. Друг голям учен в БСП е един от най-големите съвременни български икономисти проф. Р. Гечев с важни изследвания за значението на необезпечените кредити за развитието на икономиката.


Споделям на шега, но не мога да се отърся от чувството, че Румен Гечев беше по-подходящ за ролята играна от Гец /мир на праха му/ във филма "Селянинът с колелото".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5117505
Постинги: 2918
Коментари: 18874
Гласове: 3355
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930