Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2021 16:32 - ....Кой финансира..Американ. Руска Революция
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1079 Коментари: 14 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Фьодор Достоевки за евреите | Alter Information (wordpress.com)

image

Един от най-великите романисти на 19 век, а и не само, авторът на „Престъпление и наказание“, „Идиот“ и „Братя Карамазови“, Фьодор Достоевски е известен не само с романите си, но и с интересните си изявления и позиции по редица политически и философски въпроси.

С остроумието си и остротата на перото си той вдъхновява редица други велики личности. По времето, когато живее Достоевски не се е считало за „антисемитизъм“, или някаква форма на политическа некоректност да се изказва свободно мнение, било то и негативно, по адрес на световното еврейство. Днес обаче те са налице.

В редица държави и то западни дори критиката спрямо политиката на днешен Израел е подсъдна. Да не става дума за исторически изследвания относно достоверността на официалната версия за Холокоста. В много държави, като например България, САЩ, Канада, Германия и др., е забранено и подсъдно да се оспорва официалната версия за гоненията срещу евреите през Втората световна война. Десетки историци и изследователи дори са вкарвани в затвора в Съединените щати.

По силата на днешното българско законодателство български творци като Вазов с неговия „Жидов гроб“ и Любен Каравелов с публицистичната статия „Какво видях в еврейското гето“, например, би трябвало да бъдат осъдени. Достоевски пък вместо международен авторитет, чийто творби стават известни и се публикуват в цял свят още приживе, щеше да бъде заклеймен като „антисемит“ и „расист“, а творбите му щяха да бъдат доста трудно отпечатани на Запад. Чувствителността на световното еврейство на каквато и да било критика срещу тях е първична реакция на възмущение как някой смее да критикува „богоизбрания народ“, придружено с напомняне, че евреите са жертви. Тоест, критиката срещу политиката на официален Израел е приравнена, удобно, като „антисемитизъм“.

“Според мен евреите няма да загубят много, ако не четат човеконенавистническите произведения на Достоевски”, заявява Владимир Опендик от списание „Шалом“ през 2003г.

Ето някои откъси от творчеството на Ф.Достоевски посветени на евреите, или както той ги нарича „жидовете“:

„Двигател на евреите от толкова векове е само жаждата да се напият с нашата пот и кръв. Евреите ще погубят Русия“;

„За да съществуват 40 века на земята, да загубят толкова години своята политическа независимост, закони, даже вяра – да губят и всеки път пак да се съединяват, да се възраждат в предишната си идея и в друг вид, отново да създават себе си и законите и почти вярата – не, такъв оцеляващ народ не може да съществува без статус ин стату. (държава в държавата)… Тук не само самосъхранението е главната причина, а някаква идея, движеща и влечаща, нещо такова, световно и дълбоко, за което може би човечеството няма сила да произнесе своята последна дума. Не са настанали все още времената и сроковете и окончателната дума на човешеството за това велико племе още предстои.“;

„Кога и защо съм заявявал ненавист към евреите? Заради това, че наричам евреина “жид”? Първо, не мисля че е обидно и второ – употребявам го за обозначаване на известна идея “жид, жидовщина, жидовско царство.“;

 И макар че понякога в личната си кореспонденция показва отношение към евреите като към Исай Фомич Бумщейн от “Записки от мъртвия дом”, занимават го не дребните мошеничества, моралната и телесна нечистоплътност (които не са само белег на евреите), за които пише и Любен Каравелов в „Какво видях в еврейското гето“, а други по-тревожни прозрения.

„Дойде Царя Освободител и освободи коренния народ. И какво? Кой се нахвърли на него като на жертва първи, кой се възползва от пороците му, кой го оплете с вековната си жажда за злато, кой замени помешчиците, с тази разлика, че помешчиците, макар да експлоатираха хората не разоряваха крепостните си, стараеха се да не изтощават работната сила, а на еврея не го е грижа за изтощението на руската сила, взима си своето и си заминава… И ще настане такова време, което не ще може да се сравни не само с крепостничеството, но даже и с татарщината.“

Четвърт век преди т.н. “Протоколи на Сионските мъдреци” Достоевски предсказва:

“Не случайно там, в Европа, евреите царуват на борсата, неслучайно те движат капиталите, неслучайно те са властители на кредита и неслучайно, повтарям това те са властители на цялата международна политика… наближава царството им, пълното им царство!… върхушката евреи ще се възцари над човечеството по-силно И по-твърдо и ще се стреми да даде на света свой облик и своя същност.”.

Разбира се, тези проникновени слова на Достоевски не са адресирани до отделно взетия евреин, като човешка личност. Руският народ, според Достоевски,  не мрази евреите.

„Няма преднамерена ненавист към евреинът, има може би известна несимпатия, може би доста силна. Но тя произтича не от това че някой е евреин, а от причини, заради които не е виновен коренния народ, а самият евреин.“

Признавайки безусловно правото на евреите с руснаците по въпроса за местожителството, той прави едно уточнение.

“Не дай Бог”- предупреждава той – “те да получат нещо повече, нещо изключително, което е повече от това на коренното население…. евреина, където се е заселвал – той е угнетявал и умъртвявал народа, човечеството там все повече се е свивало, равнището на образованието е падало, разпространявало се е отчаянието. Духът на евреинът диша с бежалостност към всичко, което не е еврейско.“

Фьодор Достоевки за евреите |

Alter Information (wordpress.com)





Гласувай:
6



1. notfun - ...за Бат.ъка
21.09.2021 16:39
....ВВ1951 и. за Краваров :Р
цитирай
2. notfun - http://zarubezhom.com/antigulag.htm
21.09.2021 16:48
....вижте линка...
цитирай
3. notfun - какво ще се лрави
21.09.2021 17:04
с тези Сертификати ?
цитирай
4. notfun - Превод от руски, Григор Симов )
21.09.2021 17:18

Вие нямате свои пари. Власт също нямате. Няма и да имате. Няма да ви дадем!
Ние ви ненавиждаме безмерно. Тази ненавист ни дава сили, мило да ви се усмихваме в лицето, да се внедряваме сред вас, с доверие, и да ви ръководим, изразявайки “загриженост” за вас и вашите деца, и за бъдещите ви внуци, които така и няма да се родят.
Вие сте обречени. И докато не разберете тази проста истина, докато се гърчите, до тогава ще ви бият – повече отколкото трябва. Бъдете послушни, за да останете 65-70 милиона, иначе -40-45!
Сега главното е да се задържим още – минимум 2-3 години. А след това за нас, в тази страна, вече няма да има никакви проблеми. Ние ще създадем такива защитни механизми, че никой от вас няма да може да помърдне. Всичко ще ни бъде известно, контролируемо и тайно управляемо. И никой не ще може да ни попречи!


(Тази реч вероятно е произнесена, някъде към края на деведесетте години, от Менехем Мендел Шнеерсон (виж по-долу), и се отнася и за България!!

Превод от руски, Григор Симов )



«Тупой славянский этнос не понимает, что самые страшные фашисты — это те, кто никогда, нигде вслух об этом не говорит» Ребе М.М.Шнеерсон
цитирай
5. milady - има за четенеее :О
21.09.2021 17:59

Дополненное издание книги Проф. Столешникова А.П. "Реабилитации не будет или Анти-Архипелаг".

antigulag и красная звезда Троцкого: Images/pentakl
цитирай
6. vencivaleri1951 - Докато си говориш сама в блога/дано не и в реала/
21.09.2021 20:58
"Батькта" на Русия спечели отново конституционно мнозинство
пп Достоевски е написал и "Игрок" Книгата може да се нарече и ментална автобиография. Комарджиите по принцип са в специфична връзка с лихвари, сарафи и прочие, много от което са евреи. Тази "връзка" е и в основата на "симпатията" на великия творец към евреите. Впрочем той " симпатизира" и на българите, но по друг повод
цитирай
7. notfun - какво да се прави
21.09.2021 22:36
ти си...дребноскроен...трол...
това ли измисли днес ..

....извини..
цитирай
8. marana69 - идва и октомври ))))
22.09.2021 08:26

„Октомврийската революция” е мит, сътворен от победилите болшевики и възприет от западните прогресисти.

На 25 октомври 1917 г. в Петроград за едно денонощие се извършва насилствен преврат.”

Александър Солженицин
цитирай
9. vencivaleri1951 - Не знам каква ми е кройката, но на теб определено е широко скроена устата ти.
22.09.2021 09:22
Лично аз разбрах, че евреите са "различни" в СССР-там чух за първи път за "лошотиите"
на "жидовците". Като помислих разбрах колко съм бил "доверчив" и не съм знаел, че в България съм смятал за приятел един Йосиф , а той ми мислел злото, че нашите имаха за приятелско семейство евреи, които се оказват неприятели, че толкова световни постижения на евреи са само едната страна на медала и толкова хуманисти само са се прикривали като такива, а всъщност са били злодеи. Спях с наполовина еврейка, наполовина татарка, а и бях имал трепети в България с "цяла " еврейка.
А ако говорим сериозно, ти наистина ли смяташ че холкост не е имало? И не само при Хитлер-много векове гонен народ и оцелял благодарение на спрлотеността си и придобил умения благодарение на борбеността си. Уважавам евреите, защото с очите си съм видял, как хора с битово и кариерно благополучие оставяха всичко и отиваха на "гола поляна" , още повече че на тази "гола поляна" се стреляше и загиваше. Те от пустиня направиха градина и ние ли ще ги съдим, които от градина правим пустиня?
Колкото до октомврийската революция , която "не е нито през октомври, нито е революция" какво те засяга?
Всяко насилствено сменяне на властта, при което се сменя и обществения строй по дефиниция е руволюция. Това , че болшевиките не организират стихийните войнишки бунтове, а успяват да ги оглавят и насочат в свое русло и да сменят власт и строй си е революция от всякъде. Така , че дали ще е бунт, преврат, гражданска война , щом се променя обществен строй е революция, а и през октомври /по стар стил/ е била.
цитирай
10. notfun - ....Бос си .Венци !)) нали си Комунист затова - те закачам )
22.09.2021 09:35


Уважавам евреите, защото с очите си съм видял, как хора с битово и кариерно благополучие оставяха всичко и отиваха на "гола поляна" , още повече че на тази "гола поляна" се стреляше и загиваше. Те от пустиня направиха градина и ние ли ще ги съдим, които от градина правим пустиня?

Колкото до октомврийската революция , която "не е нито през октомври, нито е революция" какво те засяга?
цитирай
11. fun1001 - https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/04/%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/
22.09.2021 10:24


Евреи в България
ANONYMOUS BULGARIA / февруари 4, 2013

ват Венцо- кажи ми.. ТенкЮ за Уроците.. за вез лари )
имаа да четеш 3 недели . моля!!!
цитирай
12. vencivaleri1951 - За това съм те питал за университетите ти, а и квартала...
22.09.2021 14:57
Ти си постнала тук маразмите на някаква откачалка и лузър и се мислиш за Голямата работа. "Аз съм шик, защото мразя комунисти и евреи и жалко , че Хитлер, а и Сталин не ги довършиха.
От този списък поне един човек лично познаваш ли? Обменила ли си поне една дума?

На прима виста взимам "благия" Валери Петров-разпространител на еврейска култура. Кой еврей разпространява-Шекспир ли?
Или да кажем проф Исак Паси/бащата на онзи никаквец Соломон/ Знаеш ли как го боготворяха студентите , как не можеше да се намери място в аулата Седяха прави, на пода...Знаеш ли че е първият преподавател който през 70те врезе с дънки в СУ.
Влезе провокативно , заради глупостите , които вършеха властимеещите, постригвайки коси, поли, джинси...А беше кандидат член на цК.
Академик Азаря Поликаров -убиеца? Ей БУЛьО, ще те линчуват в квартала , ако те чуят. На що хора е помогнал, уличните животинки носеше на ветеринар...
Или Дина Станишева-за разлика от онзи соросоид сина и-също много обичан от студентите професор. Пълнеше залите почти до 80 г.
Или Давид Овадия-и той разрлостранител на еврейска култура!? На колко млади дарования е дал път в живота- Впрочем и на покойния ни колега Славомир Генчев

Ти коя си бе Юлке, обута? Обута в какво? Кажи какво ти си направила, а не какво другите не са , или лошо направили.
Хайде , "евреите на сапун" и после честита баня, след като си се измила с Нютон, Айнщайн, Пастернак, Коган, Камиларов и Шнайдерман...
цитирай
13. milady - добре си дошъл Венци НЕ мога да деватирам Политика с Емоции) прАщай!!!
22.09.2021 17:16
АЗ защитавам Идея Идеал товариШЧ...

мразя комунисти и евреи и жалко , че Хитлер, а и Сталин не ги довършиха.
От този списък поне един човек лично познаваш ли? Обменила ли си поне една дума?

На прима виста взимам "благия" Валери Петров-разпространител на еврейска култура. Кой еврей разпространява-Шекспир ли?
Или да кажем проф Исак Паси/бащата на онзи никаквец Соломон/ Знаеш ли как го боготворяха студентите , как не можеше да се намери място в аулата Седяха прави, на пода
цитирай
14. fun1001 - )) Венцо не можеш да
22.09.2021 18:30

надскочиш.. СебеТо.. ЕгоТо )

за моят си Живот и Интереси
Аз съм направила най Доброто което съм могла
ноо това е дребно и Еснафско а АЗ не съм Сноб ни еснаф..
нооо това какво Вършат Отговорните и Държ. Мъже е Важно
или Аз бъркам !?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919678
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031