Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06 00:02 - КРАЯТ НА ТОТАЛНИЯ КОНСУМАТОР
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 776 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 09.06 02:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Човекът - този тотален консуматор. Едно долнопробно и алчно същество, в сравнение, с което всяка жива нечовешка товар изглежда безкрайно праведна. В своето свръхлицемерие човеците стигнаха дотам, че част от тях съумяват да се самозаблуждават, че вярват в нещо божествено. Онези които го правят, надяват маска на привидна добродетелност, за да лъжат Създателя. Част от тях разчитат, че ако Той все пак съществува ще им зачете тази опашата лъжа за висша добродетелност, чрез която те ще получат запазени места във Високата ложа. Други ползват тази форма на измама за плацебо ефект. Но така или иначе остава простият факт, че всяко човешко същество е гнусен лицемер, в който се откроява силният нагон за консуматорство. Човешката цивилизация е само една постоянно усъвършенстваща се и усложняваща се грешка, едно все по-голямо отдалечаване от Истината, останала завинаги далече зад гърба на целокупния човешки род. Род - безкрайно неблагодарен, защото повсеместно неговите представители са всъщност милиарди търтеи, които паразитират върху техническите изобретения и всякакъв род открития на шепа гении. Гении - Прометеевци, заплатили скъпо и прескъпо за своите открития-огън, с който са дарили тълпите. А тези тълпи дори не знаят и не се интерисуват да узнаят през какъв ад са минали тези Избраници, за да могат те - пигмеите-мравки безнаказано и в особено големи размери да се наслаждават на своята нескончаема консумация. Изобретения като електричество, телефон, релсов път, компютри, летателни апарати и двигатели с вътрешно горене. Математически, физически и друг род научни открития и теории, благодарение на които днес се навлиза даже и в космоса, и се наднича в квантовия свят. Генетични и молекулярни разработки, на прага на осигуряването на физическото безсмъртие на същите тези сатанински консуматори. Открития, които са на път даже да елиминират най-страшните болести. Съвременните хора все повече наподобяват на странно приличащи си наркомани, чието друсане е всъщност ненаситната им консумация. Понякога си мисля, че чистите атеисти са като че ли най-малко греховните, но те също са в състояние на пълна абстиненция от консуматорството. И колкото повече разсъждавам над всичко това, толова повече се убеждавам, че е дошло времето за спускането на завесата. Че на планетата не трябва да остане живо нито едно човешко същество. Човекът - тази грешка на Създателя, трябва да бъде тотално заличен. Да бъде заличен за доброто на природата, ако щете и поради чисто нравствени причини. Днес имаме редкия шанс това най-сетне да се случи, при това по закономерен и логичен сценарий. Сценарият на тоталната термоядрена война. Това ще е най-доброто решение за всички нас, затъналите в блатото на консумацията грешници. Може би така ще спасим останалата божествена наночастица в душите си и ще направим жест на майката природа, дарявайки я с едно по-светло бъдеще.

 


УМИРАЙТЕ


Умирайте, хора, умирайте!
В черни вълнения,
в неведение,
в закъснели прозрения...
При наводнения,
земетресения,
в стихийно унищожение...
Умирайте в театър
без сцена,
без публика,
без осветление...
И не се раждайте никога вече!
П.П. Стихотворението е написано в далечната 1976г.

 
Гласувай:
4Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Младене,
09.06 04:06
изумих се. Много гняв се е събрала в тебе в онази далечна година. Но имаш право за алчността и консуматорството.
цитирай
2. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси! Ти много добре разбираш какво точно имам предвид.
09.06 09:11
rosiela написа:
Младене,
изумих се. Много гняв се е събрала в тебе в онази далечна година. Но имаш право за алчността и консуматорството.Както е прието да се казва - нищо лично!
цитирай
3. rara - За съжаление си прав. Но съобразно ...
09.06 09:18
За съжаление си прав. Но съобразно антропния принцип, константите, касаещи вселената са такива, а не други, за да придобие вселената качеството самосъзнание. В този смисъл човекът поне засега, е един от факторите, доближаващи вселената до тази тенденция. Ето изводите накратко:Констатация

„Жив е той, жив е...”
Хр. Ботев

Аз знам – готов съм да допусна,
че може би е поумнял светът.
Възможно е, но глупостта
не се отменя със декрет.
И гений, и поет,
и сила, и изкуство
смутено правят път
на триумфиращата глупост.
...Експериментът „Хомо” не сполучи.
Експериментът не успя.
Господ погнусен приключи
своето участие
и избяга като глуха кучка
от сбърканите си изчадия.
И може слънцето след време да угасне.
Може да замлъкне и морето, и ефира.
Брада и на кьосето може да порасне.
Но никога простакът не умира.


цитирай
4. blog13 - Род - безкрайно неблагодарен, з...
09.06 10:05
missana написа:
Род - безкрайно неблагодарен, защото повсеместно неговите представители са всъщност милиарди търтеи, които паразитират върху техническите изобретения и всякакъв род открития на шепа гении.


Отначало, добре почваш, а и стихотворението е добро. Но малко след това, отново си завърташ същата латерна - че имало било едни хора, дето били коренно различни от другите и не били в родословна връзка с тях. Първите хора- безгрешни, аристократични със синя кръв от сто поколения. Вторите, отгде са се взели не е ясно. И за първите не е ясно отгде са се взели.

Конкретно по циттата.

1. Изобретенията са дело на целокупното човечество. Причината е обратна на тая която ти ни набиваш в тиквите. Т.е. всеки човек може да мисли. Тая история се е развивала горе доле по следния начин. Ако почнем първо да речем от първобитния човек. Преди всяко негово поредно изобретение, той е упражнявал някаква дейност. Дейността е била трудна, с много страдание - т.нар. "пот, кръв и сълзи". И някои от хората, са измисляли новия начин. Дали това е била тяхна заслуга или са били късметлии - не е ясно. Като първо, те са родени, вероятно малко по-умни от другите. Като второ, може да са попаднали по случайност на място което ще им подскаже по някакъв начин.

Но те са работили, както и останалите. Прочее, вероятно, причината за появата на човека, на неговия начин, да вижда възможните варианти и да избира предварително най-добрия, е, че някои същества са нямали шанс да се конкурират с другите, със физическа сила. Те трябва да отстъпят и да опитват по друг начин.

Прочее, не си спомням, кой точно политикономист (май беше Адам Смит) даваше многобройни примери, как първите усъвършенствания на техниката в по-ново време, са направени от работници. И дори деца, които са работели нещо си. Тъй като дълго време те се мъчели с някаква дейност, във фабрика или другаде, в един момент правят подобрение, с което да облекчат дейността си.

Това означава, че не е вярно крилатото твърдение на някои зевзеци, че изобретенията ги правят мързеливите. Обратното е - тия които работят и се мъчат, те ги правят.

И какво се е случило, в своята съвкупност? Всеки човек, повече или по-малко, бидейки част от съвкупния обществен организъм, и бидейки човек (т.е. можейки да мисли), е търсил начини и е правил някакви подобрения. С течение на времето, се е развила една огромна производителна сила, която е дело на много хора. На всички хора! Дори един автомобилен двигател, е дело на хиляди инженери, които са го подобрявали малко по-малко, за последните над сто години.

И ако има тука, някакви търтеи, в смисъла, който ти влагаш в това - това са именно хората, които се изживяват за аристократи. Те набиват в главите на другите, че те са солта на земята, те са измислили всичко, а другите са били чекии през това време и не са правили нищо. Само че именно другите са влачили и пъшкали най-много, именно другите са захранвали и с идеи тия отгоре - т.е. деградиралия елит на власт.

2. Твърдението, че търтеите са мързеливи е най-голямата глупост. Пчелата-майка, по същата логика също трябва да е мързелива. И даже по-мързелива.

Глей сега, за кво става въпрос! Пчелното семейство представлява единен организъм. Мъжките генеративни органи са търтеите; женските - майката; работните органи са пчелите работнички.

Майката се излюпва. След седмица трябва да излети от кошера за да бъде оплодена - иначе, само търтееви яйца ще снася. Когато това се случи, извън кошера, нея я дебнат хиляди опасности. И лястовиците ядат пчели, макар и малко. За щастите обаче, отвън я чака рояк от хиляди търтеи. Тяхната работа е именно тая - да лети в определено време на деня и да търси майки. Представи си сега рояк от търтеи, в определен въздушен район, който си е там - това е чудесно находище за всичко живо, което се храни с насекоми. И тези търтеи постоянно биват изяждани, те се жертват геройски в името на продължаването на рода, като оловния войник на Андерсен.

Освен това, летенето е по същество истинската работа, която извършват и пчелите работнички. Те летят до нектара, смучат го, и се връщат летейки. В кошера, те летят на място (вентилират нектара, за да изпаряват водата).

Търтеите правят абсолютно същото - летят. Прочее, и търтеите и пчелите ги яде нещо постоянно.

Та ето, излиза дългоочакваната майка и тръгва да лети. Лети
бързо, защото именно като лети, тя ще бъде по-бързо открита от търтеите и защото именно като лети, тя няма да бъде лесно изядена. Рояк от търтеи тръгва след нея. Те са много и са зад нея - гонят я. Появява се лястовица, пчелояд, стършел, синигер, водно конче - то ще хване някой търтеи, защото майката е най-отпреде. Защото търтеите за това служат.

Кво се случва след това? Най-бързият търтей догонва майката, опложда я във въздуха, докато лети. В тоя момент, една част от търтеите, падат мъртви на земята - от стрес. Строшава се нещо вътре в тях, нагонът който ги движи, се е оказал прекалено силен.

Търтеят дето опложда майкта, умира. Следват още няколко. Всички умират - особено последния, който си оставя и оная работа в майкта, да служи като тапа.

И колкото повече майки има, колкото повече търтеите летят, толкова повече се изтощават и живеят по-кратко. Така е и с пчелите работнички. Защото за разлика от хората и висшите животни, пчелите колкото повече се движат, толкова повече се изхабяват.
цитирай
5. blog13 - Род - безкрайно неблагодарен, з...
09.06 10:39
missana написа:
Род - безкрайно неблагодарен, защото повсеместно неговите представители са всъщност милиарди търтеи, които паразитират върху техническите изобретения и всякакъв род открития на шепа гении. Гении - Прометеевци, заплатили скъпо и прескъпо за своите открития-огън, с който са дарили тълпите.


А тия прометеевци, като са толкова умни, защо правят такива подаръци, на неблагодарната тълпа? За да може тя да плуи и да деградира ли? Това убива живота - Прометеевците ако това не са разбрали, какво са разбрали и какви Прометеевци са?
цитирай
6. blog13 - Генетични и молекулярни разраб...
09.06 10:48
missana написа:
Генетични и молекулярни разработки, на прага на осигуряването на физическото безсмъртие на същите тези сатанински консуматори. Открития, които са на път даже да елиминират най-страшните болести.


Безсмъртие и елиминиране на най-страшните болести - това да не би да е факт? Не е факт и никога не е било. Кво ни говориш в момента, бе другарю комсомолец - за светлото комунистическо бъдеще?

Помисли малко, не разсъждавай, като марксист - чугунолеярчик! На планетата няма място за хората дето са родени в момента. А па те се увеличават в геометрична прогресия. Следва чистка. Така ни казва Дарвин, който не е скаран с логиката, като тебе и другите комуняги. Или той не е от хората, дето са Прометеевци?

А па елиминирането на болестите - за сега е възможно да ти направят операция за смяна на пола. След като бъдеш осакатен, ако искаш пак да си върнеш стария пол, вече няма да е възможно. А и да е възможно, няма да си същия никога.

Ала защо, питам за сто и пеесет и първи път, тия Прометеевци, тези Мичуринци, не могат да направят човешките организми, здрави, като на акула? И обърни внимание кво питам - не да направят от човека, акула. А да направят вътре на клетъчно ниво, на функционално човешкият организъм да е здрав като акула. Да може да гладува месец, докато не спира да се движи, да живее в гол на студа, да може да бяга денонощно, да не го лови болест, вкл. рак, защото в кръвта му има пълен набор от антитела. Да може да си спира дишането, щом спре да тича и да изпада анабиоза. Е - колибрито това го може и го прави всяка нощ при минусовите температури в Андите.

Така че Прометеевците-аристократи, не работят изобщо за безмсъртието на хората, а работят за това, как да унищожат хората. А внушението, че са някакви благодетели, е най-гносното нещо на света. Ако имаше справедливост на тоя свят, или поне нормална система на организация, благодетелството и филантропията щяха да бъдат забранени със закон. И българският народ е тоя, който им е измислил формулата та няма нужда да я изобретява някой търтей, с претенциите за пчела-майка "Който не работи, не трябва да яде"
цитирай
7. zemja - Напълно споделям:
09.06 19:48
Човекът е грешка на Създателя!
Защото е егоист и потисник по природа, защото подчинява всичко живо и неживо на волята си.
Човекът трябва да се усъвършенства в нравствено и в духовно отношение.
И на това служат всички видове изкуства...
цитирай
8. missana - Поздравление за прекрасния ти стих, Рара, както и за добре осмислената позиция!
10.06 13:26
rara написа:
За съжаление си прав. Но съобразно ...
За съжаление си прав. Но съобразно антропния принцип, константите, касаещи вселената са такива, а не други, за да придобие вселената качеството самосъзнание. В този смисъл човекът поне засега, е един от факторите, доближаващи вселената до тази тенденция. Ето изводите накратко:Констатация

„Жив е той, жив е...”
Хр. Ботев

Аз знам – готов съм да допусна,
че може би е поумнял светът.
Възможно е, но глупостта
не се отменя със декрет.
И гений, и поет,
и сила, и изкуство
смутено правят път
на триумфиращата глупост.
...Експериментът „Хомо” не сполучи.
Експериментът не успя.
Господ погнусен приключи
своето участие
и избяга като глуха кучка
от сбърканите си изчадия.
И може слънцето след време да угасне.
Може да замлъкне и морето, и ефира.
Брада и на кьосето може да порасне.
Но никога простакът не умира.цитирай
9. missana - Към Блог 13:
10.06 13:31
Благодаря ти за пространните коментари.
Консуматорството е унищожител на духовността. Не може да съществува същество, което да наречем духовен консуматор. Това е невъзможно. Ако материалното в един минимум е допустимо, за да разцъфне дървото на духовността, то може да бъде оправдано, но само в такъв обем. Оттам нагоре, то унищожава всяка духовност. А точно това се е вече случило с човешкия род. Следователно този род подлежи на безжалостно загиване.
цитирай
10. missana - Благодаря за изключително точната ти формулировка, Земя!: "Човекът е грешса на Създателя!"
10.06 13:34
zemja написа:
Напълно споделям:
Човекът е грешка на Създателя!
Защото е егоист и потисник по природа, защото подчинява всичко живо и неживо на волята си.
Човекът трябва да се усъвършенства в нравствено и в духовно отношение.
И на това служат всички видове изкуства...


Ако трябва да доразвия тази твоя мисъл, то животът въобще е грешка на Създателя. Следователно животът трябва да бъде унищожаван до крак във всички негови разновидности, които се явяват единствено метастази на първичната грешка на Създателя!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5345934
Постинги: 3035
Коментари: 19375
Гласове: 3377
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031