Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 20:52 - Мъжът vs жената
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 1968 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 30.03.2023 20:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Мъжкото и женско начало са били предмет на анализ от най-дълбока древност. В индийските школи те са наречени Ха /Слънце/ и Тха /Луна/, а в китайските - ян и ин, олицетворявайки диалектическото единство в даоската монада:

https://stock.adobe.com/br/images/yin-yang-symbol-of-dualism-in-ancient-chinese-philosophy/269691197

Двете риби - черната с бялото око и бялата с черното око, прилепнали плътно една към друга и запълващи кръга, опасан с траурна по цвят окръжност - тази на женското начало. Бидейки единство и борба на противоположностите мъжкото и женското начало ни оставят с прибързаното впечатление, че са в една диалектическа хармония и напълно равноправни. Може би някой би искал да съзре именно тук първопричината на битката на жената за равноправие. Жената, търсейки своето място под слънцето, влиза в битка за своите права, които тя иска да са равни на мъжките. Така тя, от жената домакиня, грижеща се за домашния уют и отглеждаща децата, докато мъжът печели пари вън от семейството, предизвиква особена трансформация на аза си, чрез която напуска семейството, оставяйки го в ръцете на камериерките и повежда епична битка срещу мъжете. Колко достойно и възвишено!
     Да ви призная честно аз предпочитам онези - Дикенсови жени, подчиняващи се на мъжа, както самият апостол Павел предписва. В тях има нещо много романтично и почтенно. Не ми допадат жените амазонки с болните си амбиции, които драскат с нокти като котки по стъкло, за да постигнат утилитарните си мечти. Ще отбележа само, че жената-домакиня често е била пренебрегвана сексуално от съпруга си, който е търсел разнообразието в извънбрачните връзки и е забравял за изпълнението на съпружеските си задължения. Според мен точно това обстоятелство е първопричина жената да потърси като отговор еманципацията си. Излизайки извън семейството тя получава реалната възможност да изневерява скришом на мъжа и да задоволява значително по-често сексуалните си потребности. Това прилича на своеобразен футболен мач, в който и двата тима се стремят към това да водят в резултата, защото добре разбират, че системата Катеначо означава само едно - загуба на този мач! По тази причина в съвременния свят борбата между мъжкото и женско начало много прилича на т.нар. тотален футбол.
    Както вече споменах по-горе, философските школи и учения се опитват да ни внушат, че разликата между мъжа и жената е едва ли не сведена само до един символичен знак. По-точно казано + за мъжа и - за жената. Подобна трактовка, обаче, е дълбоко погрешна. Защото тя не съзира центробежността на жената и центростремителността на мъжа. От една страна жената има инстинкт за уседналост, защото той осигурява сигурност за потомството й, докато мъжът по природа е скитник, защото така би осеменил повече жени. Човек лесно ще се заблуди от тази "правилна" логика и ще реши, че целта на природата е да осигури размножаването, и неговите нормални параметри, и всичко това е кодирано в мъжката и в женската психика - съответно. Кодирано дори на генно ниво. Но именно уседналостта на жената я прави, като реакция на опората, ирационална в своето безсъзнателно. По време на секса с един мъж жената изпитва подсъзнателното желание да види в едничкия сексуален акт фантазията си за нейното тотално обладаване от страна на абсолютно всички мъже. Това е един своеобразен gangbang в нейното развинтено подсъзнание. От друга страна мъжът търси обладаването само на една единствена самка, която ако трябва е готов да търси цял живот. И ако има нещо, което го разочарова у жената, то е именно това, че усеща как във върховния момент на сексуална близост тя е с него само толкова, колкото е с всички останали, макар и въображаеми, мъже. Този мъж се чувства дълбоко омерзен от усещането, че поделя любимата си с други мъже, при това по нейно желание. Мъжът търси в жената богинята и точно тук търпи фиаско, защото е поругано усещането му за сакралност. Така генът на скитника у мъжа го кара да се стреми към неговата Лабискуи или Диди Мейсън, която да му дари уют и единственост. Вечното скитничество ражда у него копнеж за вечно пристанище. Пристанище, което е безсмъртната Любима. В това се състои центростремителността на мъжа. Идеалът му за жената-богиня е центърът на неговата емоционална вселена. Точно обратното - стремежът към уседналост у жената ражда у нея центробежността. Да излезе извън тази уседналост в сексуалните си, дори и неосъзнати фантазии, отдавайки се в сюблимния миг на всички мъже едновременно като една подсъзнателна Месалина!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pipinana - .....
30.03.2023 01:26
dobre 4e sum sam 4ovek . otdavna sum vidiala spekula v tozi na4in na mislene i deistvie.
цитирай
2. milady - .....мъжът, с рещу Жената..
30.03.2023 07:05
само, един голям нещастник, може да реши..
да формулира..това...

права е пипи -нанка, пескарска @
Нищо, не си разбрал, от ''Божието!!! уви...
цитирай
3. zemja - Доста провокиращо!
30.03.2023 07:43
Дали тези характеристики се отнасят за всеки индивид от двата пола?
Смело изразяваш мнението си, Мисана, което означава, че си убеден в правотата му.
Но твоята любовна лирика създава други представи за жената и за мъжа – в любовния им свят... И аз вярвам на тези образи.
цитирай
4. missana - Благодаря за коментара!
30.03.2023 11:59
pipinana написа:
dobre 4e sum sam 4ovek . otdavna sum vidiala spekula v tozi na4in na mislene i deistvie.

цитирай
5. missana - Като не ти харесва мисленето ми, не ме чети, или поне не коментирай.
30.03.2023 12:04
milady написа:
.....мъжът, с рещу Жената..
само, един голям нещастник, може да реши..
да формулира..това...

права е пипи -нанка, пескарска @
Нищо, не си разбрал, от ''Божието!!! уви...


С коментара си единствено ми доказваш, че точно ти си нещастница. Лошото е, че доказваш това не само на мен. Продължавай с дилдото. Май не трябваше да ти споменавам. Явно си получила абстиненция и това ти се отразява непоправимо зле психически. Моля те само да си вземаш хапчетата. Както виждаш с мисъл съм за теб...А и относно дилдото. Ползвай го само на едното място и гледай да не забравиш на кое...!
цитирай
6. missana - Сърдечно ти благодаря, Земя!
30.03.2023 12:06
zemja написа:
Доста провокиращо! Дали тези характеристики се отнасят за всеки индивид от двата пола?
Смело изразяваш мнението си, Мисана, което означава, че си убеден в правотата му.
Но твоята любовна лирика създава други представи за жената и за мъжа – в любовния им свят... И аз вярвам на тези образи.


Твърдо вярвам в жените, които се опитват да надделеят над тази своя природна слабост. Има такива жени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5018914
Постинги: 2864
Коментари: 18570
Гласове: 3345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031