Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02 19:35 - Ураганът Белогъзова
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 3226 Коментари: 14 Гласове:
7

Последна промяна: 07.02 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ана Белогъзова се прибираше вкъщи по ул.Тертер, когато на ъгъла с Мусоргски налетя на Мето. Огромните твърди цомби на Белогъзова сякаш трепнаха в транс и се напърчиха още повече от изненадващата среща. Тя беше гордостта на махалата. Известна с прякора Веселата вдовица, 40-годишната Белогъзова се радваше на добро здраве и умееше да мята белтъци с игривите си палави големи очи. Кожата на лицето й, млечно бяла, бе изпъната като след пластична операция и изгледаше почти неестествено. Съпругът на Белогъзова, 65-годишен юрист по образование, се славеше като голям Дон Жуан и беше взел скалпа на много мацки, някои от които в непозволена - девическа възраст. Изглеждаше като аристократ, а физическата му прилика с хазартния, но гениален шахматист Дейвид Яновски от времената на Емануил Ласкер, бе направо поразителна. Стоян Чернев бе неговото име. Но както гласи народната мъдрост - Бежанова майка не плаче. Плаче Стоянова майка. Та Стоян беше коварно преигран от съдбата, когато срещна 19-годишната Белогъзова, тогава истинска сексуална фурия, засенчваща с циците си дори Катя от дует Ритон. Заряза Стоян болната си от рак жена и се ожени за Ана Белогъзова. Но деца от този брак не се родиха. Стоян и Белогъзова имаха по един син от първия си брак. В един слънчев ден Чернев почина небрежно усмихнат, а Веселата вдовица разправяше след неговата смърт колко големи били мерките на инструмента на първия й съпруг. Може би си мислеше, че така тези, които посвещаваше в най-интимния си живот ще й завидят за въпросните размери. Мечтата на Белогъзова бе да бутне наследената от съпруга си едноетажна сива къщурка и на нейно място, обединявайки и съседните сгради, да построи чрез фирма Артекс висока кооперация, получавайки високо обезщетение под формата на офиси и апартаменти. Да, ама не, както казваше покойният Петко Бочаров. Мечтата на Ана Белогъзова беше като мечтата на Анунциата от известния, но позабравен италиански филм. Мечта несбъдваща се. По тази причиина Белогъзова екстраполираше мечтата си върху всички живеещи на Тертер, настоявайки те да бутнат къщите си и да строят на тяхно място високи кооперации. Възвръщайки самообладанието си Белогъзова буквално изкрещя в лицето на Мето:

- Ти кога ще строиш?

Мето се изуми от нелепия й въпрос и отговори тихичко:

- Не мога да строя, защото къщата не е моя, а на баща ми.

Тук Белогъзова буквално изригна като страховит вулкан:

- Е няма ли да умре тоя, че да си решиш проблемите.

Сащисаният Мето успя да каже само - извини ме, но бързам. И буквално побягна. Две седмици по-късно баща му почина внезапно, по нелеп начин. След още шест месеца  Мето се беше посъвзел от голямата загуба. Вървейки замислен и навел надолу глава по улица Тертер, той не усети как срещу него като руска атомна подводница от водите на Северния ледовит океан изникна Ана Белогъзова. Преди още Мето да се опомни тя изкрещя почти истерично в лицето му:

- Как е майка ти?

Тук Мето буквално загуби ума и дума и процеди почти нечуто - добре е, а после панически побягна. От този момент нататък той всячески избягваше срещите с Белогъзова. Слава богу, майката на Мето оцеля. Самият Мето построи на мястото на бащината си къща солидна кооперация и получи високо обезщетение, превръщайки се в рентиер. За Белогъзова той получаваше сведения от своите приятели и съседи. Един от тях - Томето, му сподели как мастурбирал с мерак по Белогъзова, когато последната подала апетитното си дупе на прозореца на къщата си, за да го измие. Минал около час, когато Белогъзова повторно се появила на прозореца. Томето повторил сеанса. Но след още половин час Белогъзова отново - за трети път, демонстрирала апетитното си дупе. Тук Томето омаломощен процедил през зъби - имай милост!

      Минаха няколко години, през които сведенията от махалата гласяха, че Белогъзова върти любов с местния магазинер Гунди /понакуцващ мъж на средна възраст/ в склада на магазина. Гунди се беше похвалил на приятели как опъвал Белогъзова на задна прашка, докато тя предизвикателно стенела от удоволствие. И ето, че в един хубав пролетен следобед Мето и негов близък приятел - Емил, седнаха в градинката пред Райфайзенбанк, за да се почерпят бира. Емил беше доста по-възрастен от Мето. Строителен инженер по професия, той се славеше с лафовете:

- Едни пият от радост, други от мъка, а трети от сутринта!;

- Дръж ги на тъмно - да им е ясно!

Самият Емил беше от третите - пиеше от сутринта и както сам обичаше да казва:

- Пия всичко, само бензин не пия!

Та след първата бира тръгна една приказка за чудо и приказ. И те ти късмет - Белогъзова пресече като черна котка градинката. За Мето не оставаше богат избор и той представи Белогъзова на своя приятел. А тя охотно прие да седне на пейката и Емил беше буквално похитен от нея. Само за 10-на минути Белогъзова разправи на Емил своята сърцараздирателна история - за 6-те аборта, които е правила, за ненормално големия пенис на първия й мъж и за грешката на живота си - Стоян Чернев. А след това внезапно скочи от пейката и си отиде. Изуменият от случилото се Мето се извини на своя приятел за това, че е виновник за това налудничаво запознанство, но Емил го пресече с думите:

- Това е една много приятна и пряма жена!

Епилог: Белогъзова не успя да построи нищо. Тя остаря и повехна и даже куче не би си го извадило за нея. Емил почина и не можа да се порадва на втора среща с прямата жена. А Мето е все още жив и здрав до доказване на противното.


https://www.videoclip.bg/watch/1044882_danuta-touch-my-heart-1987

 

 
Гласувай:
7Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Младене,
07.02 19:45
кой те вдъхнови за този разказ, друже?

Насмалко да я объркам със Слона Владаева, Джула Немцова или Кочинара Кочева?
цитирай
2. dobrodan - Какво стана с Гунди?
07.02 19:46
Изглеждаше обещаващ персонаж?
цитирай
3. rosiela - Младене,даже се замислих
07.02 19:46
за Маргула Питку?!
цитирай
4. raders - Весело разказче, но някак внезапно ...
07.02 20:00
Весело разказче, но някак внезапно свършва. Този образ е занимателен и би могъл да участва в още събития. Помисли по въпроса.
цитирай
5. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси!
07.02 20:10
rosiela написа:
Младене, кой те вдъхнови за този разказ, друже?

Насмалко да я объркам със Слона Владаева, Джула Немцова или Кочинара Кочева?


Персонажът е реално съществуваща дама. Сменил съм фамилното й име от съображения за етика. Останалото е автентичен разказ на реални събития.
Отдавна се каня да напиша разказчето. По незнайна причина днес успях.
цитирай
6. missana - Благодаря за въпроса, Добродан!
07.02 20:12
dobrodan написа:
Какво стана с Гунди? Изглеждаше обещаващ персонаж?


Закриха магазинчето и Гунди напусна региона. По-нататъшната му съдба ми е неизвестна.
цитирай
7. missana - Мисля, Роси, че образът на Белогъзова е донякъде обобщаващ.
07.02 20:15
rosiela написа:
Младене, даже се замислих за Маргула Питку?!


Защото тя е простакеса, а такива не остават неподражаеми. Това обяснява някои прилики с Маргула Питку. Слона Владаева, Джула Немцова и Кочинара Кочева.
Отлични и находчиви имена си им дала.
цитирай
8. missana - Благодаря, Радерс! Ако ме осени музата, ще има продължение.
07.02 20:17
raders написа:
Весело разказче, но някак внезапно свършва. Този образ е занимателен и би могъл да участва в още събития. Помисли по въпроса.

цитирай
9. zemja - Много пряма и приятна!
07.02 20:59
Разбрах, че всяка жена може да впечатли някого със своята искреност и с непринуденото си поведение.
Интересно ми беше да прочета, Мисана.
цитирай
10. missana - Благодаря, Земя!
07.02 21:39
zemja написа:
Много пряма и приятна! Разбрах, че всяка жена може да впечатли някого със своята искреност и с непринуденото си поведение.
Интересно ми беше да прочета, Мисана.


Белогъзова впечатлява най-вече с природните си дадености, а оттам прямотата й е простена!
цитирай
11. krumbelosvet - Уви
08.02 00:19
Когато един талант живее в пошло, бездуховно време, което счита за нормално, той талантливо пише пошли, бездуховни редове белогъзи. Жалко за таланта.
цитирай
12. missana - Крумчо, моля те - ще ме разплачеш!
08.02 00:44
krumbelosvet написа:
Уви Когато един талант живее в пошло, бездуховно време, което счита за нормално, той талантливо пише пошли, бездуховни редове белогъзи. Жалко за таланта.

цитирай
13. rosiela - Имаш право!
08.02 17:47
missana написа:
rosiela написа:
Младене, даже се замислих за Маргула Питку?!


Защото тя е простакеса, а такива не остават неподражаеми. Нова обяснява някои прилики с Маргула Питку. Слона Владаева, Джула Немцова и Кочинара Кочева.
Отлични и находчиви имена си им дала.

цитирай
14. missana - А какво ще кажеш, Роси, за хипотезата, че бабодед Джулов
08.02 21:26
rosiela написа:
Имаш право!
missana написа:
rosiela написа:
Младене, даже се замислих за Маргула Питку?!


Защото тя е простакеса, а такива не остават неподражаеми. Нова обяснява някои прилики с Маргула Питку. Слона Владаева, Джула Немцова и Кочинара Кочева.
Отлични и находчиви имена си им дала.и Морскипесни са едно и също лице. И двамата се представят за "немски възпитаници", а бабодетът е първи клакьор на Чучелото. Доста съвпадения. Пък и любовта на една санитарка към поезията е доста странна, защото към ничия друга поезия освен Чучеловата санитарката не демонстрира пиетет.
цитирай
15. tikovpisane - Много майсторски осмиваш, Младене.
09.02 21:15
Това очевидно е образ, окйто познаваш, и ти е много неприятен (за Белогъзова говоря). Чудя се - къде ли ще се дене, ако прочете разказа?

Поздравление!
цитирай
16. missana - Благодаря ти, Влади! Убеден съм, че ще се зарадва ако прочете написаното от мен
10.02 00:38
tikovpisane написа:
Много майсторски осмиваш, Младене. Това очевидно е образ, който познаваш, и ти е много неприятен (за Белогъзова говоря). Чудя се - къде ли ще се дене, ако прочете разказа?

Поздравление!


Суетата й стои над всичко.
цитирай
17. rosiela - Имаш право!Напълно възможно.
10.02 18:18
missana написа:
rosiela написа:
Имаш право!
missana написа:
rosiela написа:
Младене, даже се замислих за Маргула Питку?!


Защото тя е простакеса, а такива не остават неподражаеми. Нова обяснява някои прилики с Маргула Питку. Слона Владаева, Джула Немцова и Кочинара Кочева.
Отлични и находчиви имена си им дала.и Морскипесни са едно и също лице. И двамата се представят за "немски възпитаници", а бабодетът е първи клакьор на Чучелото. Доста съвпадения. Пък и любовта на една санитарка към поезията е доста странна, защото към ничия друга поезия освен Чучеловата санитарката не демонстрира пиетет.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 3816806
Постинги: 2397
Коментари: 16148
Гласове: 3095
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031