Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2022 12:23 - БАЛЕРКО
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 1817 Коментари: 14 Гласове:
2

Последна промяна: 24.09.2022 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Роди се той с тежко умствено ограничение, което стана видимо още на втората година от рождението му. Лекарите не дадоха особена надежда на родителите - аутизъм. Трябва да разчитате на специални терапии, за да може детето да прилича поне малко на нормално.
     Бащата - високопоставен служител на ДС, малко се грижеше за Балерко. И защо ли да се занимава с една кауза пердута. Той имаше по-важна цел - жриците на любовта. Възпламеняваше се от техните интимни игрички, които съпругата му не бе в състояние да му предложи. Та бедната майка се зае сам-самичка да се грижи за малкия Балерко. Четеше му книжки с детски стихчета и детето, с ръст на джудже, малко по малко привикна към римичките. С часове стоеше пред огледалото и сричаше рими, а от долния десен угъл на устата му се свличаше към пода лигава слюнка. Балерко беше като кучето на Павлов. Макар и аутист, той създаваше римни комбинации по чисто условен рефлекс. И въпреки, че от тези комбинации най-често се получаваха пълни безсмислици, детето ги редеше по странен начин, сякаш редеше кубчето на Рубик. Когато поотрасна, майка му - страстна комунистка, му подари книга на виден съветски поет. Поетът беше добър, а майката поизучила Балерко на руски език. Така Балерко започна да чете жадно стиховете на Поета. И тогава за пръв път изпита онази черна завист, която щеше да го измъчва през целия му жизнен път - завистта към по-добрия, към по-класния. Макар аутист, Балерко бързо включи, че за него този Поет е недостижим. А толкова много му се искаше да пише като Него. Но не можеше - не беше възможно. Все едно непоправим пелтек да проговори по-красноречиво от велик оратор. И тогава Балерко се реши на отчаяна крачка - да превежда руснака на български. Ще го превежда по своя си аутистичен начин и тези си преводи ще подписва със собственото си име, представяйки ги за оригинално творчество. Речено - сторено. Угризения Балерко не изпитваше. Беше се метнал на баща си. Майката - образована жена, бързо забеляза новия стил на писане на Балерко - познат й от съветската класика, защото беше завършила литературния институт "Максим Горки" в Москва и знаеше наизуст съветския поет /неин любимец/. Тези подражателства на сина й я натъжаваха и тя посегна към алкохола, но в крайна сметка крайната й цел беше да тушира аутизма на Балерко, а нали целта оправдава средствата!        
       Измина доста време и Балерко се опита да завъди приятелка. Бедата, обаче, беше в това, че жените всячески го отбягваха заради безумния му външен вид.  Ала ето, че най-накрая дойде денят, в който той, подобно на Архимед, нададе мощен вик - Еврика. Открил беше дама с габарити на малка слоница. Инстинктивно почувства, че тази няма да го зареже цял живот. Реши да я заведе на почивка в Трявна. Това беше чудесна възможност, защото в Трявна имаше много хубава къща негов добър познат с прякора - Новозагорец. Новозагорецът им даде стая, за няколко нощувки и двойката  аутист - Слоница се отдаде на любовни ласки. Балерко се представи пред Слоницата като вещ познавач на поетично изкуство и бързо я убеди, че ще й бъде безплатен редактор. Речено - сторено. Слоницата прие, защото си беше въобразила, че е поетеса. Изпусканите на моменти силни газове от меките части на Балерко й звучаха като гонга на съдбата от знаменита Бетховенова симфония.
        Балерко силно искаше да убеди себе си, че е фен на нравствеността. Беше попаднал на една благочестива протестанкта и й се изповядваше с надеждата да се очисти от черните си Балеркови грехове. Решил да я трогне, той сподели с нея, че е намерил чанта с много пари и я върнал на притежателя й. Това беше пълна измама - една от многобройните измами на Балерко. Ала жената яко се върза на лъжата и със сълзи на очи тръбеше наляво и надясно за нравствената чистота на Балерко. А той нямаше физическа, камо ли нравствена чистота.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Каква гнусотия,
18.09.2022 13:15
но какво друго от мръсник и в червата, изкукал порно -мераклия, дебелоок мишок. За справка "х.йку" вместо хайку, "п.чки" вмсто печки, "порно" вместо парно и много, много други доказателства за тъпота, ограниченост, дебилност, безочие.
цитирай
2. rosiela - Младене,
18.09.2022 13:20
напрово хвърли в морето Валерко, а че взе, та се припозна!
цитирай
3. rosiela - Младене,
18.09.2022 13:20
от смях ще разлея второто кафе, ей!
цитирай
4. yootova - Ей, колко хубаво беше, когато Ва...
18.09.2022 13:51
Ей, колко хубаво беше, когато Валерий всяка сутрин снасяше рохко яйце, помпеше си го, гласуваше си, аз му възкликвах Божествен си, Чу, а той ми отвръщаше Знам, Валюша, Чу.
цитирай
5. rosiela - Ба, ма тя момата не е била полазена
18.09.2022 13:56
от някоя въшка, изпълзяла из гъстата му немита брада!
цитирай
6. missana - Е...е! Този коментар вече тотално ме изкефи.
18.09.2022 14:10
morskipesni написа:
Каква гнусотия, но какво друго от мръсник и в червата, изкукал порно -мераклия, дебелоок мишок. За справка "х.йку" вместо хайку, "п.чки" вмсто печки, "порно" вместо парно и много, много други доказателства за тъпота, ограниченост, дебилност, безочие.


Никога никой не ми е правил накуп толкова много комплименти. И се питам - защо е тази галантност? Има ли някаква причина, или просто си имам нов фен. То за някой си Балерко да се разчувстваш толкова много. Балерковци - под път и над път. С лопата да ги ринеш. Соца ги развъждаше от само себе си. Като хлебарки.

Благодаря ти за коментара, Морски песни! Пак заповядай! Следващият път ще те почерпя нескафе на 7-ма пейка.
цитирай
7. missana - Благодаря ти, Роси!
18.09.2022 14:12
rosiela написа:
Младене, напрово хвърли в морето Валерко, а че взе, та се припозна!


Аз така задълбах на Балерко, че съвсем ми ихвръкна от ума Валерко. А той ми дошъл като пекенезче - на 4 крака.
цитирай
8. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси! Такава беше целта на занятието!
18.09.2022 14:13
rosiela написа:
Младене, от смях ще разлея второто кафе, ей!

цитирай
9. missana - Благодаря, Йоо...!
18.09.2022 14:16
yootova написа:
Ей, колко хубаво беше, когато Валерий всяка сутрин снасяше рохко яйце, помпеше си го, гласуваше си, аз му възкликвах Божествен си, Чу, а той ми отвръщаше Знам, Валюша, Чу.


И мен ми е мъчно за онова незабравимо време: "Валюша, ти ли си?" Чу, божествен си!" Вярвам, че е божествен - най-вече у тоалетната. Може да си го нарича Гръмовержеца, докато глади намазаната му с терпентин глава!
цитирай
10. missana - Момата роди! - казваше в такива случаи товарищ Хрушчов.
18.09.2022 14:19
rosiela написа:
Ба, ма тя момата не е била полазена от някоя въшка, изпълзяла из гъстата му немита брада!


Па и въшка да я е полазила, то да сметнем - една горна и една долна въшка...И става кръвосмешение между въшки!
цитирай
11. rosiela - Леле, не мога да обядвам още от смях.
18.09.2022 14:35
missana написа:
yootova написа:
Ей, колко хубаво беше, когато Валерий всяка сутрин снасяше рохко яйце, помпеше си го, гласуваше си, аз му възкликвах Божествен си, Чу, а той ми отвръщаше Знам, Валюша, Чу.


И мен ми е мъчно за онова незабравимо време: "Валюша, ти ли си?" Чу, божествен си!" Вярвам, че е божествен - най-вече у тоалетната. Може да си го нарича Гръмовержеца, докато глади намазаната му с терпентин глава!

цитирай
12. missana - Знначи ставаме двама, Роси,
18.09.2022 14:43
защото и аз не мога да спра да се заливам от смях...
цитирай
13. kvg55 - missana,
18.09.2022 22:56
Според мен "високопоставен служител на ДС" е по подходящо от "виден представител на ДС".
цитирай
14. missana - Много ценна редакция предложи, Краси. Благодаря ти!
18.09.2022 23:17
kvg55 написа:
missana, Според мен "високопоставен служител на ДС" е по подходящо от "виден представител на ДС".


Вече е отразена в текста. Считай се за съавтор на целия материал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037026
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031