Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2021 23:16 - 1968г. - Левски накенза ЦЕСЕКА със седем на два!!! https://www.youtube.com/watch?v=srqEBe2tb_Q
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 2310 Коментари: 13 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2021 06:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече написах материал, с който доказах, че Гунди е футболен гений, какъвто никога вече няма да имаме. Гунди беше №1 на света. Най-великият футболист на всички времена и народи. В тази мрачна за световната демокрация година, когато войските на Варшавския договор вероломно нахлуха в Чехословакия и окупираха с танкове Прага, българският тим на пощите Левски наказа позорно отбора на военните ЦСКА, разгромявайки го с паметното 7:2. Невероятната задна ножица на Гунди с мощен изстрел разклатил напречната греда на ЦСКА, за да бъде довкарана топката в мрежата на омразния военен комунистически тим, сякаш символизираше, че тоталитарната комунистическа машина ще бъде пометена. Че военните /за които вицът твърди, че били без акъл, защото когато Господ раздавал такъв били на маневри/ символизиращи всичко омразно за свободолюбивите хора, могат да бъдат наказани от светлото име Левски. Духът на Левски е по-мощен от танковете и военното бездушие. По-мощен от диктатурата, чрез която комунистите държаха цели народи в своите чудовищни концлагери-държави. Тази разгромна победа над омразните ЦСКА-ри ще остане вечно в паметта на свободолюбивия българин, защото е символ на свободата и нейната доминация над робството. Оставям ви да се насладите на тези паметни мигове:

https://www.youtube.com/watch?v=srqEBe2tb_Q



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Не позори Гунди човече
22.07.2021 00:03
Нито знаеш истинската футболна биография на Гунди, нито по "физическо си се събличал", та за спорт да говориш

Левски не е бил отбор на пощите-принципал му е било Министерството на пощите и СЪОБЩЕНИЯТА. Тоест медиите, които се контролираха от агитация и пропаганда на ЦК на БКП. Не стига това, но няколко месеца след мача който цитираш към агитац;ия и пропаганда ще се добави и МВР , а и за икономическа мощ и Кремиковци /Спортист/ Тоест зад левски ще стоят трима членове на Политбяро- Драгойчева, Борис Велчев, Митко Григоров-съотв министър на съобщенията, орг секретар/втория човек в България/ и отговарящия за пропаганда и агитация. В ръководството на Левски ще бъде кооптиран и Иван Славков-зет на Тодор Живков...
Естествено не бива да подминаваме и кандидат член на Политбюро ген Солаков-шеф и на КДС
Слеучка с последния. В Стара Загора се играе мач, от изключителна важност за Левски Спартак-при победа изравнява на ЦСКА. Коийто е ритал или редовно гледа, знае , че такива мачове са много трудни , защото краката се "наливат с олово"
Берое повежда , а и контролира мача. На почивката Солаков влиза при съдиите и второто полувреме , започва съдийска сеч Трибуните се взривяват. За първи път се чува мафия... КДС и МВР са мафия....
Солаков докладва в ЦК/може да се прочете в бюлетина на ЦК/ че заралии са скандирали БКП е Мафия, което не бе вярно
Берое е изхвърлен от групата, свалени са секретарите на градския и окръжниа комитет по пропаганда и агитация, на Левски се присъжда служебно 3 на 0.
Отборът не е виновен, но давам примера за да се види каква подкрепа имаше Левски във властта-никой нямаше такава подкрепа
За Гунди
Голям футболист, широко скроен човек и затова всеобщ любимец
Левски обаче за формирането му като водещ футболист няма абсолютно никаква заслуга.
Като ученик Аспарухов тренира Футбол в Левски и волейбол в ЦСКА. Преди казармата в Левски не е титуляр. Когато идва време да отива в казармата Левски не го включват в 20те бройки спортисти от дружеството , които имат право да служат в подразделенията на МВР-тоест не е бил сред приоритетните спортисти на "сините".
Гунди го разпределят в спортна школа Чавдар. Пробват го в ЦСКА, дори играе в приятелски мач с руски отбор и вкарва гол. Орманджиев обаче не го одобрява-нито за първия, нито за дублиращия отбор
Гунди го гласят за Родни криле или волейболния клуб.
В това време таранът на каннарчетата чупи крак и до колкото са и те военен отбор взимат Гунди на проби.
Гунди има невероятният късмет в ляво да играе крило Чико, а от дясно Попето. Тези двамата направиха от Гунди Национален състезател, а преди това двата гранда на България го бяха отписали от големия футбол
Историята натам:
Свършва казармата, на Гунди му предлагат договор и той става офицер и е картотекиран в Ботев пловдив.
В Левски чак тогава започват офанзива да да привлекат Гунди. Командващият Втора армия обаче е непреклонен и не го пуска. Тогава Калата/Калоянчев/
иска среща с Живков/с него за кураж отива и Светослав Пеев/ и ходотайстват за прехвърлянето на Гунди в Левски Живков се обажда на командващия и Гунди пише рапорт за уволнение , който е одобрен.
Правилникът на футболният съюз при подобно преминаване тогава е категоричев-една година вън от футболау като нямаш право дори да тренираш в отбори от А и Б група. На прима виста сега се сещам за трима национали които на собствен риск правят годишна пауза , за да отидат в искан от тях отбор-Михтарски в Левски...Ради Здравков и Стойчо Младенов в ЦСКА. За Гунди, обаче правилникът не важи.
Истината е , че Левски получи даром голям играч, когото беше отписал
Аспарухов стана име в нашия футбол при "канарите"
Орманджиев отговори защо не го е задържал за ЦСКА
Обяснението му беше, че е харесвал Гунди, но ЦСКА играе около 50 мача в България/шампионат, купа, военно първенство на Варшавския договор/ и средно 10 мача в Европа. Поради "чупливостта " си Аспарухов според Орманджиев Гунди не е могъл да издържи подобно натоварване на необходимото ниво. И ако се погледне статистиката се вижда , че Аспарухов поне една трета от мачовете на левски пропуска поради контузии, предопределени от вродения му дефект на стъпалата И това е в нашето първенстно, където сериони отбори са около 5. Как го виждаш в силните първенства, че го определяш като футболист номер 1 в света.
Иска ми се да е верно, но посочи ми поне една световна класация или селекция в която да фигурира Гунди
цитирай
2. missana - Венци, вземи се образовай малко.
22.07.2021 00:18
Левски е обединен със Спартак чак в 1969г. Аз говоря за 1968 г., когато Левски е тим само на пощите. То е ясно, че зад пощите стои съответно министерство. Комунистите държаха всичко в ръцете си. Ти знаеш ли, че Гунди са го искали да играе в Милан, но гадните комунисти не са го пуснали. Те пречеха на всеки талант да се развива. Но Гунди беше толкова велик футболен гений, че успя да се открои въпреки комунистическите издевателства.
цитирай
3. missana - Ех, Венци, Венци!
22.07.2021 05:32
Мислех те за по-широкоскроен, но явно съм се лъгал. Веднага ме подсещаш, че не трябва да разчитам един комунист да е широкоскроен.

Представи си, че става дума не за Гунди, а за Ботев. Подхождайки с твоите критерии, би следвало да те питам - посочи ми световна класация, в която Ботев е обявен за голям поет. Няма такава. Напротив, ако мерим родната поезия с критериите за международна известност, то жалкият комунистически поет Левчо Полевчев ще излезе класи над Ботев. Така е, защото родните нищожества не се погрижиха да преведат Ботев и да го популяризират на Запад. Една Мерсия Макдермот трябваше да пише за Левски, за да узнаят за Левски зад граница. Но за Ботев нямаше кой чужденец да стори това. Въпреки това ще ти кажа, че Енрико Дамиани преведе Ботев дори на латински и аз пазя вкъщи тази малка книжка в огромната си частна библиотека.
Та да се върнем на Гунди. Ако гадовете комунисти бяха позволили на Гунди да играе в Милан, сега Гунди щеше да е най-известният центърнападател на планетата за всички времена. Направи си труда да погледаш в yоutube кадри с играта на Гунди. Има стотици записи, както и интервюта с чуждестранни футболни специалисти, които твърдят, че Гунди е изпреварил времето си. Хора, които са изумени от уникалните качества на Гунди. И пак ще повторя - в сравнение с Гунди Стоичков е футболно джудже. Просто имаше щастието да се роди в друго време и да попадне на Йохан Кройф, който и от лайно може да направи футболист. Щом разчиташ само на чуждо мнение, за да си съставиш самостоятелна преценка за нещата, то няма никакъв смисъл да споря с теб. Такива сме ние българите. Отказваме да признаем гениите си. Затова ще се провалим окончателно като държава и ще изчезнем от световната карта. Но като гледам разсъжденията ти започвам да си мисля, че така ще е най-правилно!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Ти се образовай Младене
22.07.2021 06:39
Пиша -няколко месеца след цитирания мач Всъщност когато излезе решението за софийските отбори
-ЦСКА със Септември, Славия със Локо софия и отбора на "народа" със Спартак и Спортист Кремиковци. На практика Левски погълна второто по големина спортно дружество/Левски освен футбол и волейбол на практика няма развит друг силен спорт/
в България и широка материална подкрепа на Кремиковци. Затворници ще страят Герена и без пари ще получат метала за стадиона/арматурата/ ЦСКА "получи" дружество, над което имаше шефство и издържаше
И пак за" образование" Точно в този период военните са в "немилост" заради опита за преврат срещу Тодор Живков начело на който е ген Анев и офицери от танковата бригада в Горна Баня, а милицията във възход-като разкрили преврата. Живков едва задържа Джуров за военен министър, с който наистина е приятел-искат му главата от МВР Срещу ЦСКА почва съдийска саморазправа. Джуров кани съветски треньор Пинайчев. Няколко месеца след идването му на 7 ми ноември в съветското посолство съветското военно аташе разговаря с Борис Велчев за отношението към ЦСКА. Дали съдийските тесли са срещу треньора/който искал да напусне/, разбирай СССР или фенски пристрастия, на което велчев отговаря , че са пристрастия и , че ще вземе под внимание проблема. Почнаха да свирят нормално.
И за Ботев се образовай
На Сорбоната има изписан стиха " Настане вечер, месец изгрее... А и няма класации
никъде за поети. Пък и Ботев е според мен далеч по комунистически автор от Левчев
/ Символ Верую, Смешен плач, Поздравителния адрес до парижките комунари. Впрочем този адрес можем да го видим в музея на комуната в Париж/

Чувал съм и аз за интерес на Милан към Гунди, както и за други български футболисти по това време. Имало ги е, защото ние имахме солиден футбол-ЦСКА има три полуфинала -два за КЕШ, един за купата на УЕФА, Славия има полуфинал. Редовен участник сме в световните първенства/ припомням , че само16 отбора участваха / Елиминирали сме отбори като Ливърпул, Аякс, Нотингам-действащи европейски шампиони...Така , че интерес е имало към редица български футболисти, но не разрешаваха подобни трансфери. Когато обаче разрешиха трансфери, то с изключение на Балъков, всички останали трансфери в топ отбори излязоха от ЦСКА Нещо повече, Пенев и Стоичков дори станаха голмайстори в Примера, а Бербатов в Бундес и Висшата лига. Знаем къде играха и Марто и Стилян... Дори и сега в разнебитеното си състояние ЦСКА продава най-добре от българските отбори Ти Мисана си тесногърд
Аз съм присъствал на много мачове на Левски и съм поддържал отбора. както летях за ЦСКА с Аякс на един 7ми ноември от Ленинград, така и летях за Левски , пак с Аякс този път за студентския празник
Имаш дни от празника, даваш кръв и ти се събира седмица. Летях да гледам и Левски. Внук ми тренира и играе в юношеска формация на сините-показвал съм го в блога. Аз съм тренирал, Мама на младини е била волейболистка в Локо София...Тоест семейно сме свързани със спорта и точно за това съм много далеч от пристрастия като твоите. Ще ти кажа нещо много лично, което се знае от малко хора. Дъщерята на Димитър Якимов от първия му брак, дълги години не дава да и се освежи и пребоюдиса стаята и, защото малко преди смъртта на Гунди, последният заедно с баща и боядисват апартамента. Якимов и Гунди бяха любимците на агитките-съответно червената и синята. Конкурираха се здраво и на терена. Бяха голями съперници и играче. Бяха и много добри приятели.
На практика Митата" закачи бутонките" внезапно за всички. Истината бе, че не му се играеше без Гунди.
И въобще има пословични приятелства между левскари и цесекари футболисти. Наско и Стоичков, Боби Михайлов е кум на Костадинов. Лечков и Боби също Иван Колев и" Патрата".
Колкото до "левите " поети...Смешен си ! То има ли други-за големи питам? Вземи зачеркни Лорка, Сартър... Ще четем само теб и Росица!?
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравейте!
22.07.2021 07:01
И аз мисля ,че поколението на 60- те години беше тай- силно! При малко късмет-винаги е необходим и самочувствие можеха и световни шампиони да са Да ,преди Световното1970 т. има уговорен мач с Бразилия Но отива " Б" отборът Той прави равен мач, като в последната минута може и да победи Играят всички, които само след месец ще са световни шампиони!
Ами през 1968 нашите разбиха Италия, която по- късно стана европейски шампион и световен вицешампион! Ами Котков и Аспарухов през 65-та година размазаха Белгия, която е считана за неофициален световен шампион,била Бразилия с пет гола!
Един холандец, отне златната топка на Стоичков, през92-ра година само заради това ,че вкара четири гола на шведския шампион Години преди това Котков вкара пет гола на шведския шампион! Ще завърша с Котков! Локо, като шампион играе с вицешампиона на ГФР, "Фортуна" приятелски мач, завършил 3: 3! Котков вкарва два гола и улучва три греди! Публиката е омагьосана от играта му, аплодира го като техен!? Още в съблекалнята на Котков се предлага договор Той отказва- не е разрешено! Опитват вече официално, да го закупят Отказано е отново
На тези футболисти ,ако беше разрешено да играят зад граница тогава, нямаше да е никак чудно, да станат и световни шампиони Впрочем, отнеха им олимпийска титла А там играеха национални отбори! И този сребърен олимпийски медал е с по- висока стойност от четвъртото място в САЩ, гарнирано с две срамни загуби!
цитирай
6. missana - Така е, Венци!
22.07.2021 07:01
Няколко месеца след въпросния мач властите улашени от чешките събития и виждайки че Левски започна да символизира нещо като всенародно движение, на бърза ръка го набутаха в милицията. Типично за гадния и продажен Тато. Гунди беше светец, а те го превърнаха в милиционер. С влизането си в състава на милицията Гунди, а впоследствие и Котков, получиха милиционерски чинове. Такъв грях - от светец да станеш милиционер, Господ не прощава и затова Гунди загуби толкова млад живота си /а покрай него и Котков/. Защото отнемането на живота на Гунди в толкова ранна възраст беше единствения начин Господ да изчисти името му опетнено от милиционерската лайнарщина.
цитирай
7. missana - Сърдечно благодаря за прекрасния коментар, с който съм напълно съгласен.
22.07.2021 08:35
leonleonovpom2 написа:
Здравейте! И аз мисля ,че поколението на 60- те години беше тай- силно! При малко късмет-винаги е необходим и самочувствие можеха и световни шампиони да са Да ,преди Световното1970 т. има уговорен мач с Бразилия Но отива " Б" отборът Той прави равен мач, като в последната минута може и да победи Играят всички, които само след месец ще са световни шампиони!
Ами през 1968 нашите разбиха Италия, която по- късно стана европейски шампион и световен вицешампион! Ами Котков и Аспарухов през 65-та година размазаха Белгия, която е считана за неофициален световен шампион,била Бразилия с пет гола!
Един холандец, отне златната топка на Стоичков, през92-ра година само заради това ,че вкара четири гола на шведския шампион Години преди това Котков вкара пет гола на шведския шампион! Ще завърша с Котков! Локо, като шампион играе с вицешампиона на ГФР, "Фортуна" приятелски мач, завършил 3: 3! Котков вкарва два гола и улучва три греди! Публиката е омагьосана от играта му, аплодира го като техен!? Още в съблекалнята на Котков се предлага договор Той отказва- не е разрешено! Опитват вече официално, да го закупят Отказано е отново
На тези футболисти ,ако беше разрешено да играят зад граница тогава, нямаше да е никак чудно, да станат и световни шампиони Впрочем, отнеха им олимпийска титла А там играеха национални отбори! И този сребърен олимпийски медал е с по- висока стойност от четвъртото място в САЩ, гарнирано с две срамни загуби!


Ще добавя само, че белгийците отвяха и нас в Белгия с 5:0. Затова отстраняването им във Флоренция е истински подвиг. На световното в Англия започнахме добре с мача срещу Бразилия. Териториално не им отстъпвахме, но с два вкарани фаула /от Пеле и Гаринча/ бразилците победиха с 2:0. Все пак остава култовата реплика на Мичмана в мача: "Дяволът не е толкова черен". Може би тогава най-силният отбор на първенството бе Португалия с Еузебио. Имахме малшанса да се паднем в трудната група. 1968г. на Уембли направихме 1:1 с Англия!!!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Сагласен съм с това което пишеш напълно
22.07.2021 10:12
Но нека бъдем мислещи фенове. Можеш ли да сравниш футбола тогава с днешния...
Кой ще чака Митата , а и Пеле дори за слаломите им с топка, Гунди да поеме с гърди и да литне "метача". Онзи футбол бе на забавен каданс сравнен с днешния Нито Якимов, нито Котков, да не говорим за Гунди с неговите болежки биха издържали 90 минути на терена или 50-60 мача. Аз не напразно казах, че от предишните футболисти виждам само Соколето в час за днешния футбол.
Не сте прав за олимпийските отбори-Там професионални играчи не участваха, а у нас и СССР бяхя инжинери, лекари, офицери, миньори, земеделци...Това беше мимикрия и за това отидохме на финал , а СССР олимп шампион
Ако бъдем честни, то на нас ни бе отнет в САЩ може би финал-не бе свирена стопроцентов наказателен удар в палантерията.
Погрешно е да се сравняват поколения в спорта
Дан Колов и Боян Радев например-борци , но различен е спортът
И на мен по ми харесва футболът от 60 те и 70те, но на внуците е скучен

leonleonovpom2 написа:
И аз мисля ,че поколението на 60- те години беше тай- силно! При малко късмет-винаги е необходим и самочувствие можеха и световни шампиони да са Да ,преди Световното1970 т. има уговорен мач с Бразилия Но отива " Б" отборът Той прави равен мач, като в последната минута може и да победи Играят всички, които само след месец ще са световни шампиони!
Ами през 1968 нашите разбиха Италия, която по- късно стана европейски шампион и световен вицешампион! Ами Котков и Аспарухов през 65-та година размазаха Белгия, която е считана за неофициален световен шампион,била Бразилия с пет гола!
Един холандец, отне златната топка на Стоичков, през92-ра година само заради това ,че вкара четири гола на шведския шампион Години преди това Котков вкара пет гола на шведския шампион! Ще завърша с Котков! Локо, като шампион играе с вицешампиона на ГФР, "Фортуна" приятелски мач, завършил 3: 3! Котков вкарва два гола и улучва три греди! Публиката е омагьосана от играта му, аплодира го като техен!? Още в съблекалнята на Котков се предлага договор Той отказва- не е разрешено! Опитват вече официално, да го закупят Отказано е отново
На тези футболисти ,ако беше разрешено да играят зад граница тогава, нямаше да е никак чудно, да станат и световни шампиони Впрочем, отнеха им олимпийска титла А там играеха национални отбори! И този сребърен олимпийски медал е с по- висока стойност от четвъртото място в САЩ, гарнирано с две срамни загуби!
цитирай
9. vencivaleri1951 - Абе що говориш глупости-Политбюро бе в Левски
22.07.2021 10:37
А не се ли уплашиха от френските събития-там в упор разстрелваха студенти и прешестваха чешките с месеци. За френските бунтове, никой не говори обаче днес,
а те бяха много по конфликтин и мнага по радикално потушени-с много повече смърти
Мисана аз знам, защото съм тренирал през тези години, а и ти намекнах за татко, че бе формалния принципал на ЦСКА/ футболният клуб бе на щат при него/, докато не се направи официално армейско д-во за високо спортно майсторство. 80% от св и олимпийски шампиони излязоха от там
Второто по значимост дружество бе на Спартак и това бе причината Левски да го прилапа, както и парите на Кремиковци. Левски и Котарака се водеха офицери на ДС/най-висок щат/ Катастрофираха с конфискувана от митничарите спортна кола алфа ромео и дадена за ползване на Гунди от ген Солаков-какво опозиционерство , не бъди смешен. Гунди бе член на ЦК на Комсомола и делегат на конгрес на ЦК на БКП
В Трънска околия няма други освен червени-питай Коста, а на Тунди коренът е от Беренде Извор-близо до Калотина село. Баща му е железничар и бит по време на железничарските стачки-комунист. Остави тази мантра за Левски като опозиция на властта Как се конструира зетят на Живков като президент на опозиционен отбор?
МИСЛЕТЕ поне малко бе хора

missana написа:
Няколко месеца след въпросния мач властите улашени от чешките събития и виждайки че Левски започна да символизира нещо като всенародно движение, на бърза ръка го набутаха в милицията. Типично за гадния и продажен Тато. Гунди беше светец, а те го превърнаха в милиционер. С влизането си в състава на милицията Гунди, а впоследствие и Котков, получиха милиционерски чинове. Такъв грях - от светец да станеш милиционер, Господ не прощава и затова Гунди загуби толкова млад живота си /а покрай него и Котков/. Защото отнемането на живота на Гунди в толкова ранна възраст беше единствения начин Господ да изчисти името му опетнено от милиционерската лайнарщина.

цитирай
10. missana - Тато беше хитра лисица, Венци.
22.07.2021 13:12
Не като бат Бойко, когото комунягите ловко изпързаляха. По негово нареждане стана обединението на Левски и Спартак. Ще ти кажа и защо. Защото имаше раздвижване на духовете около Левски. Ставаше напечено. Не че народната милиция не можеше бързо да се справи. Можеше разбира се. Но от ехото на шума се страхуваше Живков. Защото това ехо можеше да достигне и до Москва. А бай ти Брежнев щеше да изтълкува това много лошо. А по-точно като зараждане на българска нежна революция. И за да се застрахова щеше да махне тутакси Живков. Тато виждаше такива опасности отдалече и ги предодвратяваше.

...А Гунди може да е произхождал и от комунистическо семейство. Такива бяха времената. ако не афишираш, че си с комунистите, ти резваха квитанциите. Затова пък ми стана много гот, когато непосредствено след 10 ноември 1989г. комунистическата пасмина си хвърляше масово партийните книжки.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Баща му на Гунди е комунист преди преврата на 9ти септември
22.07.2021 14:29
Просто Този район преди беше потомствено ляв-леви земеделци и комунисти.
Радомирската република си припомни. И днес ако минеш през Радомир влизаш през ул Парижка комуна. В Трън историята е същата. Това обаче няма нищо общо с темата.
Обединението на Левски , Спартак и Спортис Кремиковски свързваш с Пражката пролет, когато нещата са далеч по прости. Левски има публика, а Спартак материална база и развити няколко спорта на Световно ниво. Кремиковци пък има финансови възможности. Това бе причината. В Чехословакия нещата не тръгнаха отдолу, а се скараха един път на върхя-Дупчек и Свобода, втори път на федерално-словаци и чехи за преразпределение на разходните средства. Западът се възползва и това бяха първите опити за т нар цветни революции.
Гунди катастрофирал защото станал милиционер!? Ти наистина ли вярваш в подобни глупости? Гунди и Котарака си отидоха защото бяха пили и то сериозно преди да тръгнат за Враца, а и версията е че отиват на юбилейния мач спонтанно
Лично аз научих новината по време на проверка на караула в поделението-бах н-к караул. Стъписах се, разплаках се и забравих автомата си до една топола на която се бях опрял.


missana написа:
Не като бат Бойко, когото комунягите ловко изпързаляха. По негово нареждане стана обединението на Левски и Спартак. Ще ти кажа и защо. Защото имаше раздвижване на духовете около Левски. Ставаше напечено. Не че народната милиция не можеше бързо да се справи. Можеше разбира се. Но от ехото на шума се страхуваше Живков. Защото това ехо можеше да достигне и до Москва. А бай ти Брежнев щеше да изтълкува това много лошо. А по-точно като зараждане на българска нежна революция. И за да се застрахова щеше да махне тутакси Живков. Тато виждаше такива опасности отдалече и ги предодвратяваше.

...А Гунди може да е произхождал и от комунистическо семейство. Такива бяха времената. ако не афишираш, че си с комунистите, ти резваха квитанциите. Затова пък ми стана много гот, когато непосредствено след 10 ноември 1989г. комунистическата пасмина си хвърляше масово партийните книжки.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Венци и аз съм съгласен с тебе!
22.07.2021 16:28
Но не забравяй, че в тези години се заигра тоталния футбол! Според мен- първо от ГФР с Нетцер, но според господстуващото мнение от Холандия Така да Бъде Е, нашите младежи, Начко , Пешо Кирилов се срещнаха с холандците и им разказаха играта-те също бяха младежи!Тези, на тоталния футбол!
Този тотален футбол го няма сега- всички напред и всички назад Съвременните футболисти в болшинството си нямат тази техника! Има ли футболисти като Кройф и Нетцер сега? Меси? Да , но те играеха и в защита, нещо в което Меси е слаб! И не бяха егоисти в играта,като Роналдо Нетцер просто не би го търпял до себе си, както не търпеше и Оверат Те са от онова поколение -също
Трябва да ти кажа ,че Котков ,Аспарухов, Якимов, за Попов и Дрменджиев, Бонев да не говорим, биха се вписали идеално в играта и днес! Та последните трима анвъртаха повече километри от съвременните футболисти в мача!
Италианският модел сега не се различава особено от този на 70- те години Две бързи крила, единият дребосък-муши трън, един техничар, магьосник с топката- Киеза и център нападател тип Аспарухов!
Да си призная, те ми напомнят отбора ни от онези години!
И един виц, свързан с Начко, наречен правилно Моначко
Като излизат да загряват ,той не се харесал, заради килограмите си, на френския треньор Попитал, този какво търси на терена? Отговорили му, че е готвач на отбора, ритал за здраве, титулярът бил контузен и спешно го картотекирали
След мача, треньорът на Монако ,държащ се за главата, благодари на бога! След като готвачът на отборът им е вкарал четири гола, какво ли би станало, ако беше титулярът!
Истината е, че играеха красиво, доставяха удоволствие с играта си!

Сега се котира един гол от центъра на ЕП Не знам, не е изключено да е избран и за гол на първенството? Заслужено ще е, разбира се
На времето ,в Мексико- 70 Пеле направи такъв опит на чехите, но не успя Въпреки това, положението и до днес се върти
Имаше един футболист, незаслужено в сянка в онези времена, който можеше да играе на всеки пост Свидетел съм, как направитова в един мач два пъти Прехвърли вратаря от над 40 метра Лека му пръст, Виден Апостолов почина наскоро, притежаваше и страхотен шут с левия крак Защо му е свъхзвукова скорост, да пробяга с топка или без 50 метра, след като за секунди може да изпрати топката във вратата
Ето, това е висша техника! Да промушиш топката през куп от 10 играчи и тя да намери този, към когото е адресирана и да я центрираш така, че към когото е насочена, да остане само да замахне с глава и да я изпрати във вратата!.....
цитирай
13. sekirata - Първо си оправи пола и тогава говори за Гунди
26.07.2021 00:27
Гунди никога не е бил цървул...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5035315
Постинги: 2884
Коментари: 18663
Гласове: 3347
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031