Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2021 00:02 - Разумът е най-добрият ни съветник
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 2250 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 14.06.2021 00:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък сме свидетели на феномен, който бих оприличил на пропагандна лавина. Всеки един от вас, уважаеми читатели, може без особени усилия да се досети, кои са тези политически субекти, които в нашата съвременност надминаха по умения министъра на пропагандата на Третия Райх - нациста Йозеф Гьобелс. И как няма да го надминат, щом го избраха за свой учител /или ако предпочитате индийския термин - за свой гуру/. За техниките на пропагандата може да се говори много и дори да се напише мастито есе. Но дори и то няма да е достатъчно, за да се отворят очите на заблудените. Гьобелс казва, че една лъжа повторена хиляда пъти може да се превърне в истина. Затова повторението е майка на пропагандата. Този принцип Гьобелс взема наготово от древния Рим. Но сам по себе си той не е достатъчен, ако не бъде произведен ефект, който в тенис на масата е наречен топспин. Идеята на топспина е когато въртящото се топче се удари в повърхността на масата да усили въртенето си и да е много трудно да бъде върнато в полето на противника. Как се постига топспин в политическата пропаганда? Ами много просто. Хвърляте фалшив факт в публичното пространство срещу неудобен политически противник. Докато озадачен, какво точно се случва, той умува как да реагира, хвърляте още 3-4 фалшиви факта /чистокръвни клевети по негов адрес/, но звучащи достоверно, които да доразклатят имиджа му. Принципът на подобни клевети и лъжи е онагледен от народа с думите: "Кажи, че сестра му е курва, пък нека после той да доказва, че няма сестра." Българският народ е силно чувствителен към темата за незаконното забогатяване. Затова е препоръчително да се подхвърлят някакви снимки, свързани с парични знаци, а ако може да се заприказва за вили в чужбина, за незаконни деца и пр. Колкото по-далече от България става набеждаването, толкова по-трудна за проверка е достоверността му. Мобилизирай цяла армия от верни ченгета, работещи на пропагандния фронт, най-вече в медиите. Те ще правят съответни предавания, в които ще мултиплицират злепоставящата теза. Постепенно наслагвай все-повече и все по-черни краски към образа, който методически изграждаш за широката публика. В един момент този образ заприличва на негър от Алабама. И сега вече настъпва моментът за лов на вещици. Нататък ще се сетите сами за финала - стига се до своеобразен публичен линч. Но за всеки случай нещастника може да бъде качен на клада, а тя запалена със съвременни запалителни смеси от всички страни. Тълпата реве от възторг, че жертвата получава справедливо наказание.

        Спомних си всичко това във връзка с твърденията на служебния кабинет, че хазната била опразнена, че България се намирала в крайно рискова финансова ситуация. Че бюджетът бил в окаяно състояние. И точно тогава попаднах на следния линк:

https://www.vesti.bg/bulgaria/vynshna-ocenka-za-biudzheta-i-ikonomikata-na-bylgariia-6126280

който ми разкри простата истина. А тя е да не се доверяваме на пропагандата. Дори и на най-ловката. Защото слугите на Сатаната знаят как да ни подведат и да ни ловнат на своето дяволско хоро. Лошото е, че хванем ли се веднъж на него можем някой недалечен ден да се събудим в ада. И то в казана с българите, който дори не бил охраняван. Затова колкото и старомодно да ви изглежда, аз все още се доверявам единствено на разума си. В свят като днешния си най-близо до истината, когато си сложиш превръзка на очите и оропакс в ушите.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikovpisane - Силен текст си написал, Приятелю!
14.06.2021 00:52
Да се познае истината е най-трудното нещо! Да - факт е, че голяма част от драсканиците в медиите са лъжи. Но може и да има истина. В крайна сметка, омесването на двете може да побърка човека. И си прав да се доверяваш на разума. За съжаление, и той може да подвежда - това произтича от несъвършената ни природа. Общо взето, трудно се разпознава истината, като казах и в началото. Текстът ти провокира към размисъл, за което те поздравявам - по-важно е да се задават въпроси, вместо да се дават отговори.
цитирай
2. missana - Благодаря, Влади!
14.06.2021 08:28
tikovpisane написа:
Силен текст си написал, Приятелю! Да се познае истината е най-трудното нещо! Да - факт е, че голяма част от драсканиците в медиите са лъжи. Но може и да има истина. В крайна сметка, омесването на двете може да побърка човека. И си прав да се доверяваш на разума. За съжаление, и той може да подвежда - това произтича от несъвършената ни природа. Общо взето, трудно се разпознава истината, като казах и в началото. Текстът ти провокира към размисъл, за което те поздравявам - по-важно е да се задават въпроси, вместо да се дават отговори.


Коментарът ти е изключително точен. Да ти е много успешна новата седмица!
цитирай
3. morskipesni - Ти ли ра"разумен", бре жабарче?
14.06.2021 09:31
И откъде -накъде? Бездарник, невежа, идиот, манипулатор, чуждопоклонник и предател- смърдиш, че не се трае! Разум не се навъртал наоколо ти барем от десет години. Такива мръсници са за бърза процедура- достатъчно е да прочетат какви си ги насвяткал тук- 100% основание за трибунал и светкавично възмездие.
цитирай
4. vmir - Не спира да ме удивлява устремът, постоянството и "непримиримостта" срещу
14.06.2021 10:15
особеностите на родната действителност. На незапознатият би могло да се стори поне за момент, че армии от ангели небесни са мобилизирани да изсипят огън и жупел върху дяволите, изтезаващи беззащитния народ и победоносно да го освободят от робството им. Измамната врява отдавна е известна на по-наблюдателните - че инициатори на "борбата с корупцията" са най-корумпираните и най-корумпиращите, които набират свои маши заплатени с още по-задълбаваща корупция. Което не само изисква, но и налага врявата и истерията от "изобличенията" като основни инструменти за спасяване на корупцонните практики и истинските корупционери, останали извън обхвата на официалните политики.

Едно е повече от очевидно - най-гласовитите и яростни "изобличители" са най-безсрамните и алчни паразити домогващи се до лични привилегии и недосегаемост. Смешно и жалко е да заемат пози на ощипани моми, сякаш досега са танцували единствено виенски валсове и не знаят що е българско хоро.

Успешна седмица!
цитирай
5. missana - Момченце, вече на всички е ясно, че си изпуснал мозъка си в петите.
14.06.2021 21:51
morskipesni написа:
Ти ли ра"разумен", бре жабарче? И откъде -накъде? Бездарник, невежа, идиот, манипулатор, чуждопоклонник и предател- смърдиш, че не се трае! Разум не се навъртал наоколо ти барем от десет години. Такива мръсници са за бърза процедура- достатъчно е да прочетат какви си ги насвяткал тук- 100% основание за трибунал и светкавично възмездие.


Не ми е ясно само, защо продължаваш да даваш доказателства за недъга си. Той е по рождение!
цитирай
6. missana - Благодаря, Вмир. Успешна седмица и на теб!
14.06.2021 21:53
анонимен написа:
Не спира да ме удивлява устремът, постоянството и "непримиримостта" срещу особеностите на родната действителност. На незапознатият би могло да се стори поне за момент, че армии от ангели небесни са мобилизирани да изсипят огън и жупел върху дяволите, изтезаващи беззащитния народ и победоносно да го освободят от робството им. Измамната врява отдавна е известна на по-наблюдателните - че инициатори на "борбата с корупцията" са най-корумпираните и най-корумпиращите, които набират свои маши заплатени с още по-задълбаваща корупция. Което не само изисква, но и налага врявата и истерията от "изобличенията" като основни инструменти за спасяване на корупцонните практики и истинските корупционери, останали извън обхвата на официалните политики.

Едно е повече от очевидно - най-гласовитите и яростни "изобличители" са най-безсрамните и алчни паразити домогващи се до лични привилегии и недосегаемост. Смешно и жалко е да заемат пози на ощипани моми, сякаш досега са танцували единствено виенски валсове и не знаят що е българско хоро.

Успешна седмица!


Казано с езика на народната мъдрост: "Крадецът вика: дръжте крадеца!"
цитирай
7. zemja - Разумът
15.06.2021 18:46
се поддържа свеж, когато гледаш действителността със собствените си очи и не се поддаваш на внушения и манипулации.
Поздравления, Мисана!
цитирай
8. missana - Абсолютно си права, Земя. Благодаря ти!
16.06.2021 23:11
zemja написа:
Разумът се поддържа свеж, когато гледаш действителността със собствените си очи и не се поддаваш на внушения и манипулации.
Поздравления, Мисана!


Бог ни е дарил с разум по много причини. Една от тях не е за пренебрегване - да преборим ефекта на масираната измамна комунистическа пропаганда. Комунистът лесно се разпознава, защото е с централен недъг по рождение - няма и не може да има идеали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5043034
Постинги: 2886
Коментари: 18684
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031