Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2021 13:44 - https://www.vesti.bg/bulgaria/vynshna-ocenka-za-biudzheta-i-ikonomikata-na-bylgariia-6126280
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 1409 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 01.06.2021 13:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На линка в заглавието ще прочетете оценката за финансовата стабилност на РБ, която е дадена отвън. Всичко с българските финансии е наред, а не както твърдят мекеретата на Радев от служебното правителство. Клеветническата машина на комунистите работи на пълни обороти. Лъжи и клевети - ето единственото, на което са способни те. Другото е прословутата им демагогия, чрез която обещават щедро светло бъдеще, а ти разбирай подземен мрак от комунистическия ад, който ще въдворят. На предстоящите избори ще се води съдбоносна битка между ретроградните сили на комунизма, обединяващи се с неистово отчаяние и демокрацията. Концлагерен комунизъм или демокрация? Това е въпрос чисто Хамлетовски, но не за някой отделен Хамлет, а за нашата многострадална нация, озовала се в ролята на групов Хамлет! Българите имат историческия шанс да отхвърлят веднъж завинаги комунизма - тази хидра с многобройни глави [като "Изправи се - мутри вън", ИТН, "Демократи за силна България" /партия на комуниста Бойкикев - Христо Иванов и агента на ДС - ген. Атанасов/, "Ляв съюз за чиста и свята република" - на провалилия се с гръм и трясък експремиер Жан Виденов /чийто кръгове Орион и Орсови банки се изнесоха от България в ЮАР, заграбвайки нагло и безмилостно спестяванията на българските граждани/, Широката лява коалиция на БСП - представляваща отчайваща и тъжна гледка от политически недъгави хора] - сега или никога! Нима трябва да позволим на напикаващите се бабки и дядковци с яркочервени чугунени глави и с потропващи от паркинсона ченета, да ни загробят за сетен път и то за десетилетия, само защото преди да умрат те търсят реваншизъм с цената на нашия живот и свободи. Природата ще се избави от тях по естествен път, но не трябва ли ние всички - интелигентните представители на нацията, да им бием шута и да ги пратим като футболна топка веднъж завинаги във вечен аут, дори и извън трибуните на стадиона, наречен Майка България. Помислете добре, братя и сестри! Да ги бием с демократични средства, цивилизовано и като интелектуален юмрук! За да могат децата ни да живеят мирно, спокойно и щастливо в собствената си страна.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Извинявам се, но за пореден път събираш "баби със жаби"
01.06.2021 14:27
Какво стои зад нашата "финансова стабилност" , зад нашия не лош кредитен рейтинг.

Какво би струвал твоят личен кредитен рейтинг и представата на околните за

финансовата ти обузпеченость ако децатата ти гладуват, ако съпругата ти си кърпи бельото? Абсолютно нищо. Плащате редовно вноските по кредитите, нямате просрочка и с монополистите, не дължите нищо на съседите и...Всяка банка ще ти даде пари, всеки съсед също. Ще имаш" кредитен авторитет" и мълчеливо семейството ти ще страда.

Истината е съвсем различна и "мекеретата" на Радев се опитват да го обяснят, но ерудитите на Борисов вадят нищо не значещи рейтинги , на още по нищо незначещи пластмасови пари

България не само , че не е финансово стабилна, тя е катастрофирала финансово.
България има обща задлъжнялост/държавна и фирмена/ над 70 млрд /при бвп около 120/ И това не е най голямата беда. Структурата на Брутния продукт е селско стопанство 6%, производство в т ч строителство-21% и 75% услуги. В превод не произвеждаме, а потребяваме и се "лъжем"
Борисов завари чужди инвестиции около 20млрд-днес са малко над 1. Борисов завари излишък над 8 млрд, от втората си година на управление до днес е завършвал все на" червено" , тоест потребявали сме повече от произведеното. За да решиш уравнението взимаш кредити. И така при почти нулева задлъжнялост когато пое властта , днес само държавата има над 30 млрд задлъжнялост Да, ние за партняорите сме финасово стабилни защото нямаме просрочени задържения към тях, печелят в нас обществени поръчки безпроблемно, редовно си плащаме в пълен размер вноските в ЕС и НАТО-какво ги еня например, че нито едно издадтелство няма да издаде на свой риск не лош поет , няма да купи инструмент за не лош музикант и , че деца ще умират поради липса на специфични и сравнително скъпи лекарства.
Чаушеско остави възможно най- стабилна финансово държава, без цент дълг и...и го разстреляха. Разстреляха го не по закон, а защото съседите бяха озверели от немотия
цитирай
2. batogo - !!!:))) Казал си Истината, Миссана, което ти прави чест!
01.06.2021 15:01
А на съветската червена марионетка №1951, влюбена в Путландия и пожелай приятен път за необятната Рус, където ще цъфти и връзва гнилите си плодове на безочливата си глупост...
цитирай
3. rosiela - Младене,
01.06.2021 15:34
точно!
цитирай
4. missana - Нещо не ти излиза сметката, Венци.
01.06.2021 15:35
Най-голямата мизерия беше по Луканово време, а после при Виденово. Специално при Бореца за чиста и свята република 1 щатски долар вървеше последно 3000 лв и не ми се мисли колко щеше да удари, ако изедникът Виденов беше останал още на власт. Вече се говореше, че се отива към 10000 лв за 1 долар. Да припомня, че тогавашната пенсия на средностатистическия българин беше равна на 8 долара. Днес, при курс на долара = 1.50 лв, ти сам си направи сметката на колко щатски долара е равна най-малката пенсия. Венци, при управлението на Борисов минималната работна заплата скочи от 220 лв на 660 лв, т.е. се утрои. Излиза, че фалиралата държава плаща 3 пъти по-високи минимални работни заплати от нефалиралата. Ето до такива парадокси води твоята логика.

При правителствата на Луканов и Виденов страната бе превърната в огромен концентрационен лагер. То самият Виденов на външен вид прилича на Началника на Освиенцим. Спомням си как по Луканово време ставахме в 3 часа посред нощ, за да се редим на опашки за кисело мляко. Имаше криза за хляб. Редял съм се на километрични опашки за хляб през месец февруари 1991г. - в най-люта зима и храна се купуваше с купони, докато другаря Лукан(к)ов приемаше журналистите и ги посрещаше с луканка, хапвайки нагло пред тях от елипсовидната чиния /пълна догоре с луканка/. Горките журналисти отказаха високата чест да ядат Лукановата луканка, за да са солидарни с народа си.

А ти, Венци, чел ли си как Александър Велики е постъпил в пустинята, когато войниците му поднесли шлем пълен с вода в условия на убийствена жажда. Излял водата и казал: Щом няма за моите войници, няма и за мен. Не ми е жал за Луканов. Руснаците имат такъв лаф: На кучето - кучешка смърт!
цитирай
5. missana - Благодаря ти, Батого!
01.06.2021 15:42
batogo написа:
!!!:))) Казал си Истината, Миссана, което ти прави чест! А на съветската червена марионетка №1951, влюбена в Путландия и пожелай приятен път за необятната Рус, където ще цъфти и връзва гнилите си плодове на безочливата си глупост...



Венци не е лош като човек. Той еволюира и скоро няма да може да понася комунистите. Но по инерция все още ги защитава. Или може би сработва негов таен сантимент към прелестната Корнелка?!
цитирай
6. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси!
01.06.2021 15:43
rosiela написа:
Младене, точно!

цитирай
7. zemja - Прочетох и коментарите.
01.06.2021 20:48
Вярвам на твоите твърдения, Мисана.
Поздравления за позицията!
цитирай
8. missana - Благодаря, Земя!
02.06.2021 09:23
zemja написа:
Прочетох и коментарите. Вярвам на твоите твърдения, Мисана.
Поздравления за позицията!


Дълбоко съм трогнат от доверието ти към мен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037686
Постинги: 2885
Коментари: 18677
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031