Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05 20:49 - Отново брутално измамиха пенсионерите
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 379 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 07.05 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
БСП отново си послужи с прословутия си евтин популизъм, обещавайки щедро по-високи пенсии на пенсионерите. Горките пенсионери - те пак ще останат с пръст в устата. Червената партия добре изчисли предизборния си ход - нещата да замръзнат и да си останат само на първо четене в НС. Така ще излезе, че БСП мисли за подобряване хала на бедните, но пари тези бедни няма да получат. Колко е голямо коварството на тази партия. Същевременно тя не пропусна, заедно с останалите партии - нейни явни ортаци, да гласува за увеличение на депутатските заплати. Тук вече всичко беше ефективно. Ако тези партии искаха реално да вдигнат пенсиите, то те имаха пълното мнозинство да го сторят незабавно в рамките на това НС. Да ви кажа ли защо не го сториха. Защото тогава същите тези пенсионери можеха на 11 юли да не гласуват за тях. Измамниците от НС решиха да държат пенсионерите като заложници за бъдещите избори по формулата:

Ако искаш по-висока пенсийка, бедняко, на 11 юли гласувай пак за нас!

Но дълбоко се съмнявам, че измамените така ловко нещастници ще ги подкрепят на въпросната дата.

Не искам да коментирам и поведението на Слави Трифонов. Той също безпардонно измами избирателите си и сега се готви да се оттегли от собствената си партия. Неговите подопечни вече дадоха знак, че той ще бъде изваден от листите им. Изобщо шоуто продължава много яко, но с тежки последствия за народа. Но този народ сам си е виновен, за това което ще го сполети. Защото дори за 70 години не си научи урока да различава измамниците и клоуните, които му играят номера!

Е, ще имаш зрелища, бедний ми народе, но хляб едва ли ще имаш!
Гласувай:
5
4Следващ постинг
Предишен постинг

1. urpa4a - "Измамници" нямат място в политиката...
07.05 21:01
Приятелю, кой в листите не е измамник?!
Та нали, за да създадеш партия и тя да влезне без рекет в официалната листа, трябва да си шарлатанин...
В този ред на мисли, народът е виновен, че изобщо не прави бойкот по избори...
Ако никой не гласува, те няма как да си измучат от пръстите всички онези напечатани на готово бюлетини...
Жив и здрав, циркът е пълен...
Но все по-малко зрители ще има на това евтино "зрелище"...
цитирай
2. rosiela - Младене,
07.05 21:10
точно така е. Хитър ход на губеща партия.
цитирай
3. missana - Благодаря ти за този точен коментар!
07.05 21:26
urpa4a написа:
"Измамници" нямат място в политиката... Приятелю, кой в листите не е измамник?!
Та нали, за да създадеш партия и тя да влезне без рекет в официалната листа, трябва да си шарлатанин...
В този ред на мисли, народът е виновен, че изобщо не прави бойкот по избори...
Ако никой не гласува, те няма как да си измучат от пръстите всички онези напечатани на готово бюлетини...
Жив и здрав, циркът е пълен...
Но все по-малко зрители ще има на това евтино "зрелище"...


Прав си напълно. Всички са шарлатани и измамници. Но някои са по-големи измамници от другите.
цитирай
4. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси!
07.05 21:28
rosiela написа:
Младене, точно така е. Хитър ход на губеща партия.


Наистина е губеща партия, но губи доста бавно и това крие опасност да погуби окончателно собствения си народ така, че той да изчезне преди нея!
цитирай
5. apostapostoloff - Преизчислението на пенсиите ще ги увеличи
07.05 21:32
с някакви си 20 лева. А истината е, че те трябва да се увеличат с 200 лева, за да осигурят достоен живот.
цитирай
6. missana - Благодаря! Абсолютно сте прав, г-н Апостолов.
07.05 22:02
apostapostoloff написа:
Преизчислението на пенсиите ще ги увеличи с някакви си 20 лева. А истината е, че те трябва да се увеличат с 200 лева, за да осигурят достоен живот.


Комунистите отново влизат в ролята на виртуални благодетели на пенсионерите. И то след като по времето на Жан Виденов им разкатаха фамилията и една пенсия беше 3 долара. Но на тези пенсионери - чугунени глави се чудя най-много, защото ще умрат с името на тази измамна партия на уста.
цитирай
7. missana - Нека и аз да кажа няколко думи за това как се извършва увеличението на пенсиите.
07.05 22:27
Имам близък приятел, който работеше в продължение на 15 години към Министреството на труда и социалната политика, като главен експерт. Той ми обясни, че се правят прогнози колко пенсионери ще умрат през най-тежкия сезон - зимата. На базата на това от общия пенсионен фонд се отделят пенсиите на хипотетично умрелите. После това сумарно число се дели на броя на оставащите живи пенсионери. Полученото число е исканата бъдеща надбавка. Но трябва да се изчака тези пенсионери да умрат не прогнозно, а реално. Затова, за по-сигурно, се чака до месец юли, когато е знайно доколко прогнозите съвпадат с реалния брой на умрелите пенсионери и чак тогава следва жалкото увеличение, обикновено около 5 - 10 лв. Та така, уважаеми читатели - пенсионери. Да си пожелаете увеличение на пенсията, това означава да пожелаете повече ваши колеги - пенсионери да измрат през поредната зима!
цитирай
8. vencivaleri1951 - Мисана, имаш навика да развиваш теми, по които нищо не вдяваш
07.05 23:01
БСП се опитва да прокара този законопроект за 5ти или 6 ти път, а философията на проекта е осъвременяване на пенсиите , като за база в случая се взима средния доход на , може и покупателна способност, може и друг критерий..
Прави се защото ножицата на пенсиите за едни и същи длъжност и трудов стаж е широко разтворена в зависимост от годината на пенсиониране. Съпругата ми в момента получава около 700лв пенсия, а нейна колега пенсионирана преди 20 години малко над минималната-около 330 лв. Пенсионират се като учители, и двете са работили и като университетски преподаватели, имат приблизително еднакъв трудов стаж. Старшини пенсиониращи се днес имат по високи пенсии от старши офицери , пенсионирани преди 15-20 години
Тук няма никакъв популизъм, БСП не го прави предизборно-не тя, нея я излъгаха.
В комисията гласуваха промените, БСП подкрепи от своя страна изборния кодекс, който в известна степен може би я ощетява с оглед по високата средна възраст на избирателите и и след като получиха каквото искат се отметнаха в пленарна зала.
Иначе ще повторя, че в миналия парламент този законопроект е внасян многократно и така и не влезе в дневния ред. А не влезе , защото нямаше разумен отговор , как и каква е причината години наред да се подържа подобна разлика в пенсиите . Впрочем в миналия парламент БСП няколко пъти поиска също и замразяване на депутатските възнаграждения и я обвиниха в сиромахомилство .
А за сегашните възнаграждения на депутатите наистина не си стува да се губи време, защото животът на този парламент едва ли ще надхвърли 20 дена
цитирай
9. missana - Венци, ти много защитаваш тази партия.
07.05 23:17
Но щом е толкова последователна, защо когато тя беше на власт не свърши всичко това, за което говориш. Имам предвид след 10 ноември. То най-добре е да раздават пенсии в размер на тези в Германия. Ама откъде пари, Венци? Кака Кури да не би да е Аладин с вълшебната лампа?
Радвам се, че ГЕРБ не са ощетили поне съпругата ти по отношение на пенсията. Дано не са ощетили и теб.
цитирай
10. vencivaleri1951 - Аз съм член на тази партия-4то поколение и тя е видяла пного по тежки години, била е на ръба на физическото си оцеляване
07.05 23:53
Така , че не и берете грижа-още на тези избори ще видиш , а и на президентските

Тук не става въпрос за германски пенсии, а за справедливо разпределение на пенсионния фонд. Правителството на Станишев направи сериозна индексация на пенсиите и от тогава "мълчание" Това са 12 години през които бюджетните заплати нараснаха повече от 100%, от там и новите пенсионери стъпват на съвсем различна база.Същите процеси текат във всички страни и във всички освен в България/ има справедлива индексация-говоря за ЕС. Ти си внасял осигуровки при една покупателна способност и върху нея си заработил пенсията си. Следва всяка година инфлация-номиналът расте и базата за изчисление също. Тоест ти си внасял осигуровките си при по скъпи пари, но това не се взима предвид и ти недополучаваш полагаемите ти средства. Тоест национализират ти ежемесечно част от осигуровките ти.

missana написа:
Но щом е толкова последователна, защо когато тя беше на власт не свърши всичко това, за което говориш. Имам предвид след 10 ноември. То най-добре е да раздават пенсии в размер на тези в Германия. Ама откъде пари, Венци? Кака Кури да не би да е Аладин с вълшебната лампа?
Радвам се, че ГЕРБ не са ощетили поне съпругата ти по отношение на пенсията. Дано не са ощетили и теб.

цитирай
11. missana - Венци, щяхме да видим силата на БСП и на тези избори и (не) я видяхме!
08.05 00:11
Не зная защо тази партия работи само с бъдеще време.
Навремето ни обещаваше построен комунизъм до 1980г. и устоя на думата си. Построи го за партийната върхушка. Няма да се учудя, ако и сегашните й обещания са все в този дух. Учуден съм, обаче, как интелигентен човек като теб й се връзва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 2248809
Постинги: 1721
Коментари: 11681
Гласове: 2421
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930