Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09 08:15 - Един ден в психиатрията
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 154 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 28.09 00:34


     Д-р Тинен Тинев тъкмо приключваше работния си ден в психиатрията, когато внезапно вратата на кабинета му рязко се отвори и през нея шумно нахлу превъзбуден пациент. Докторът намести очилата си и опита да прикрие, че е стреснат. Затова сухо попита:

 Кой сте вие?

 Надяваше се на някакъв банален отговор от типа на:

 Аз съм Наполеон и преплувах до вас от о.Света Елена върху гърба на една слонска костенурка от Галапагоските острови.

 Но отговорът, който получи, силно го изненада:

- Аз съм надпартиен президент на единствената оцеляла държава след падането на астероида ИКАРИЯ ХБ-1 върху Земята.

- Господи, с какво заслужих това издевателство - помисли си Тинев и през съзнанието му премина като мълния:

 Reductio ad absurdum.

Вече от години се занимаваше със световната вълнова функция - World Wave Function /WWF/  и висшата перцепторна функция -  Highest Perception Function /HPF/, за да разкрие закономерностите на квантовата реалност и да лекува хората с тежки психични отклонения. Беше уверен, че в основата на всички психически заболявания лежи мистичното образувание на мозъка - мазолестото тяло, известно като Corpus Callosum /СС/. За него то беше зачатък на третото полукълбо. И именно там д-р Тинен Тинев виждаше корена на всички психични заболявания.

 Този трябва да е пациент с хиперразвит СС - го осени внезапната мисъл. Но успя да запази самообладание и отрони:

При нас няма надпартийни. Всички пациенти членуват в синдиката на Белите престилки. Включая президентите!

Ала беше контриран:

Мутрите ни докараха дотук. Ако не бяха те щяхме да членуваме в синдиката на Червените престилки. Но рано или късно този синдикат ще вземе властта в тази клиника, ще състави Служебен кабинет и ще се разправи с Белите престилки.

Тук д-р Тинев бе стреснат от размахания срещу него юмрук.

- Този сме го изпуснали от контрол - помисли си той. Ще се наложи да използваме усмирителна риза, а после ще трябва да приложим върху него метода на Хиперинфлационната сингулярност, за да свием съзнанието му и го затворим в бездименсионалното пространство в подсферата на Шварцшилд, лежаща на дъното на  Браяновата черна дупка. А после внимателно ще го разширим и прекараме през бялата дупка на Ксин и така ще го превърнем от президент в нормален поданик на психиатрията. Тогава можем да му подарим за Коледа бяла престилка и да го направим наш колега - мислено се пошегува д-р Тинев. Само че дали ще издържи ефектите на Big Bang?

Но президентът наруши стройния му мисловен монолог и изкрещя в лицето му:

- Не разбирате ли, че сме в цайтнот! Корупцията изяжда последните ни спестявания. Трябва да действаме бързо и решително. Иначе мафията ще се опомни и...

Д-р Тинев не можеше да отрече наличието на известна логика на опонента си. Вече беше готов да замени първоначалната си диагноза - шизоиден синдром, с биполярно разстройство. В съзнанието му се появи нотка на съчувствие.

- Горкият човечец, колко ли наднормено е нараснал неговият СС, за да си въобрази, че е надпартиен президент - мислено поклати глава Тинен Тинев.

А когато повдигна очи, внезапно видя надвесена над него огромна черна фигура с груби, чудовищни юмруци и глас, сякаш изтръгнат от хиляди вувузели, почти проби тъпанчетата му:

- Свършено е с вас - Белите престилки! Вече взехме властта и ще ви превърнем в Бели джуджета. Ще гниете до края на вечността зад космически решетки.

Д-р Тинев не можеше да асимилира какво точно се беше случило за нищожно краткото време и как ролите се бяха сменили. Сигурно е настъпил някой от парадоксите на квантовата механика или доплеровият ефект беше осъществил преместване на спектъра към червения цвят - помисли си той. Но най-лошото е, че няма да мога вече никога да се прибера вкъщи след края на работния ден!
Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Мисана,
27.09 08:34
таланта ти не превишава тоя от поезията на Росито.

За Плевнелиев и Цецка Цачева не си се тръшкал толкова.
цитирай
2. missana - Благодаря ти, Крумчо!
27.09 08:57
krumbelosvet написа:
Мисана, таланта ти не превишава тоя от поезията на Росито.

За Плевнелиев и Цецка Цачева не си се тръшкал толкова.


Тъй като Роси е голям талант, приемам казаното от теб за комплимент. А ти прочети линка за другарката Нинова и се замисли за пенсията си. Обидно е някак си. Дори партиен секретар не те направиха. А им служиш вече толкова години като верен пес!
цитирай
3. krumbelosvet - Сериозно, Мисана,
29.09 00:02
Понеже в твоите стихове ИМА ритъм и рима мислех, че си забелязал куция ритъм и фалшивите рими на Росито, защото нейните ритъм и рима са ужасни. За съдържанието да не говорим.
А в политиката и двамата сте на равнище
клизма клизма
долу комунизма
цитирай
4. missana - Крумчо, чак сега видях този твой последен коментар.
03.10 23:40
krumbelosvet написа:
Сериозно, Мисана, Понеже в твоите стихове ИМА ритъм и рима мислех, че си забелязал куция ритъм и фалшивите рими на Росито, защото нейните ритъм и рима са ужасни. За съдържанието да не говорим.
А в политиката и двамата сте на равнище
клизма клизма
долу комунизма


Може би неправилно четеш стихотворенията на Роси и затова стигаш до извода за ритъмни нарушения. Аз, обаче, не откривам такива нарушения в произведенията на Роси. Нали разбираш, че обвинения без доказателствени примери се наричат клевета. Но комунистите винаги си служат с клевети!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 1854087
Постинги: 1470
Коментари: 9947
Гласове: 2197
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031