Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2020 22:48 - Непознатият Волф Месинг - загадка и величие
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 686 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 24.04.2020 00:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

       Волф Григориевич Месинг (1899 - 1974) - зодия Дева и полски евреин, е една от най-загадъчните и мистериозни фигури в световната история. Блестящото съчетание и владеене на три ярки и много редки дарби: телепатия, хипноза и ясновидство, го поставят на най-високото стъпало на парапсихологичните способности. Неговите, сякаш извънземни, заложби са били тествани при диктатори като Адолф Хитлер и Йосиф Сталин. Той предугадил, както избухването на първата световна война, така и на втората, като е предсказал абсолютно точно  датите на свършване и на двете. Знаел е също точната дата и час на смъртта на собствената си съпруга, както и собствената си лобна дата. По това може да бъде оприличен на най-великия астролог на всички времена /и личен астролог на папата/ Джироламо Кардано  (1501 - 1576) - изключителен лекар, енциклопедист и математик - дал голям принос за намиране явната буквена формула за решаване на кубичното уравнение,  днес известна ни като формула на Кардано, а също свързал името си и с т.нар. Карданов вал. Кардано изчислил точната дата и час на смъртта си и умрял точно в същия ден и час. Може би ви направи вече впечатление, че Месинг и Кардано умират на една и съща възраст - 75 години  /мое лично наблюдение/. Известно е, че благодарение на силните си хипнотизаторски заложби Волф Месинг успява да се измъкне от лапите на гестапо в Полша, след като е бил арестуван и държан в мрачно подземие на тази служба, заради предсказанието си, че животът на Хитлер  ще завърши на 30 април 1945г. /Месинг е знаел и датата на смъртта на Сталин/. Той бяга на съветска територия, тъй като по това време СССР по вероломен начин е поделил Полша с Хитлер, съгласно т.нар пакт Рибентроп-Молотов. Изглеждало, че след бягството си Месинг попада "из огня - да в полымя" /идиоматичен израз означаващ - "от трън та на глог", а буквално "от огъня в пожара"/. Той незабавно е арестуван от съветите, но феноменалните му способности карат Сталин /значително по-мъдър от Хитлер/ да се възползва от тях. Убедил се лично, че ползата от Месинг ще е огромна, Сталин нарежда той да бъде произведен академик, което и става. Месинг се отблагодарява на Сталин, като спасява сина му от смърт,  предупреждавайки същия да не се качи в самолета, който след това пада и пътуващите в него загиват до един. Месинг е придворният ясновидец,  телепат и хипнотизатор на Сталин, ситуация която напомня случая с Григорий Распутин /феноменален екстрасенс/ внедрил се при руския император Николай II, помагайки на сина му успешно да преодолява коварната болест хемофилия /несъсирване на кръвта/, от която същият страдал. Но докато Распутин бил най-накрая убит чрез заговор, организиран от великия княз Феликс Юсупов /заради прекомерно нарастващото му влияние/, то Месинг не бива постигнат от подобна участ и макар да преминава след смъртта на Сталин на служба при Хрушчов, а после и при Брежнев, последният се съобразява с молбата му  да бъде освободен от редиците на КГБ и оставен на мира, поради напредване на възрастта.

       Месинг се прославя също и благодарение на гастролите си в СССР и многобройни други държави, по време на които изнася сеанси, убедително доказвайки феноменалните си способности. За един такъв случай, който няма да можете да откриете никъде в Интернет-пространството, ще ви разкажа по-долу.

      През 1946г. в Москва се провежда шахматна среща между отборите на Москва и Прага. По същото време на Месинг предстоял публичен сеанс, на който той трябвало да демонстрира висшите си психически умения, включващи, хипноза, отгатване на мисли на хора от публиката, както и на написаното от тях върху малки и сгънати листчета, сложени в джобовете им. Месинг се хранел в същия ресторант, в който и участниците в шахматния мач. Един от участниците в тима на Москва бил Игор Бондаревски*. По време на закуска Бондаревски, който бил крайно скептично настроен към всякакви екстрасенси, с гръмък глас обявил пред останалите членове на своя отбор, че никой не е в състояние да узнае мислите му, камо ли някакъв си Месинг. Съотборникът на Бондаревски - Андре Лилиентал**, чувайки това изказване на Бондаревски го споделил с Месинг, при което финият и тактичен екстрасенс с усмивка отговорил, че ако Бондаревски пожелае, той може да му докаже убедително своите способности. Лилиентал трябвало да организира, непосредсвено след окончателното завършване на мача между двата отбора, да се проведе сеанс на Месинг в тесен кръг от участници, сред които и Бондаревски, при условия и време, каквито Бондаревски предложи. Речено - сторено. Лилиентал се справил със задачата и всичко било уговорено до детайли. За организатор на сеанса на Месинг еднодушно бил избран знаменитият крал на ремитата Сало Флор. Договорено било на сеанса да присъстват само участници в мача, техните съпруги и близки приятели. Други лица не следвало да се допускат. За председател на журито бил избран гросмайстор Александър Котов /станал впоследствие биограф на четвъртия световен шампион по шахмат - Александър Александрович Алехин***/ Ала когато дошъл заключителният ден на състезанието, възникнало неочаквано препятствие. Сеансът на Месинг трябвало да започне точно в 15 часа, но за зла участ на Бондаревски партията му срещу много костелив съперник се доигравала за трети пореден път, а часът бил вече 14.45. Доиграването се извършвало зад сцената, в една стаичка на артистите. Второто доиграване траело близо 4 часа, а и при новото позицията почти не претърпяла съществена промяна. В този момент в стаичката влязъл Месинг, а Бондаревски се надигнал от стола си и шепнешком, за да не смущава обмислящия хода си партньор, казал на Месинг:

- Колко жалко, че по всяка вероятност няма да мога да присъствам на сеанса ви. Партията ни изглежда скоро няма да завърши.

- Жалко е разбира се - отговорил Месинг, но кой знае, може пък и да успеете.

И без да се приближава към шахматната дъска, отдалече погледал играта, а после напуснал стаята.

Точно в 15 часа асистенктата на Месинг обявила началото на сеанса. В същия миг на сцената се появил Бондаревски и съобщил, че противникът му се е предал.

- Ето виждате ли, - с усмивка казал Месинг, - аз ви казах, че ще успеете.

Сеансът на Волф Григориевич преминал при огромен успех. Той успял да се справи и с най-трудните задачи на участниците. За по-голяма сигурност Бондаревски мислено му поставил една допълнителна задача, която не присъствала сред бележките със задачи предадени на Котов. Това предизвикало известно брожение сред жюрито, което предупредило Месинг:

- Вие не правите това, което е записано като задача.

Вместо да отговори, Месинг погледнал към Бондаревски и той контрирал журито:

- Не, той прави точно това, което поисках от него и което съм записал на отделно листче. Листче, което за по-голяма сигурност аз не дадох на журито, а скрих в джоба си. Ето го и самото листче...и Бондаревски предал хартийката на журито. От този ден той се простил завинаги със светоусещането на Неверния Тома.

 

 

*  Игор Бондаревски - легендарен съветски шахматист и личен треньор на Борис Спаски - станал десетия световен шампион по шахмат /след победа над Тигран Вартанович Петросян/ именно благодарение на треньорските умения на Бондаревски;

** Андре Лилиентал - съветски шахматист, по произход унгарец, прославил се с една безсмъртна победа /чрез жертва на дама за две леки фигури/ срещу третия световен шампион по шахмат - фамозният Хосе Раул Капабланка и Граупера;

*** Александър Алехин нанася страховито поражение на Капабланка с 6:3 в мача за световната корона между тях през 1927г. в Буенос Айрес. Има белогвардейски произход и по същата причина бил осъден на смърт от болшевиките през 1919г., когато бил 27 годишен, но присъдата му е отменена от българина Кръстю Раковски, в качеството му на първия министър-председател на Украйна.  Същият бил голям почитател на шахматния му талант. Впоследствие Алехин емигрира във Франция и е фактически световен шампион на Франция до смъртта си. Кръстю Раковски е разстрелян по заповед на Сталин на 11 септември 1941г.


П.П. С благодарност към barin, който с материала си "Пророкът Волф Месинг":
http://barin.blog.bg/history/2020/04/17/prorokyt-volf-mesing.1706246
ме подтикна да споделя неща, които зная отдавна и не се намират в интернет.

 




Гласувай:
4



1. barin - Благодаря за материала и призна...
24.04.2020 06:24
Благодаря за материала и признателността, Младене. Още на едно място във Фейсбук пуснаха материал за Волф Месинг малко след моята тема. Много добре си направил, че си написал и ти за него.
Поздрави!
цитирай
2. missana - И аз ти благодаря, Барин!
24.04.2020 12:39
barin написа:
Благодаря за материала и признателността, Младене. Още на едно място във Фейсбук пуснаха материал за Волф Месинг малко след моята тема. Много добре си направил, че си написал и ти за него.
Поздрави!


За подтика, който ми даде да напиша нещичко за Месинг чрез твоя отлично списан и подробен материал. Благодаря ти и за настоящия коментар. Целта ми беше да поднеса една неизвестна случка , доказваща гениалните способности на Месинг, свидетели на която се явяват мастити гросмайстори от доброто старо време, гаранти за истинността й. Между другото в началото на 90-те години на миналия век излизаше едно руско списание /наподобяващо алманах/ - черно на цвят. Наричаше се "Детектив и политика". Там съм чел грандиозна статия за Месинг, но не съм ползвал такива източници за списването на материала си.

Много хубав ден ти пожелавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5080349
Постинги: 2908
Коментари: 18819
Гласове: 3351
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930