Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2019 11:48 - Над сакатите алпинисти
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5183 Коментари: 37 Гласове:
-13

Последна промяна: 29.03.2019 14:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        "Над мен сакати алпинисти напрягат задници. Миризмата е ужасна." /Вячеслав Остър/

 

 

        Снощи поетесата Пиетета Хрисантова беше на седмото небе от щастие. Най-неочаквано спечели наградата в конкурса ЕрТато на вестник УейКинт. Самата редакторка, отговаряща за рубриката, си я бе харесала отдавна. Е, то си беше публична тайна, че в този вестник наградите се даваха по втория начин. Но въпреки това Пиетета не можеше да прикрие еуфорията си. Тя отлично знаеше, че най-голяма радост се изпитва винаги при получаване на незаслужена награда. Защото заслужената е свързана с голяма мъка, а то нерядко се налага да минаваш и през походни легла на алпинисти. От онези - сакатите, чиито най-високи върхове са кръстени "Момини гърди". Та в крайна сметка от радостта ти нищичко не остава.  Голготска му работа - разсъждаваше Хрисантова. Който иска нека си получава заслужените награди - игриво и едва забележимо се усмихна тя, защото отлично знаеше, че истински заслужени награди в Бълхария никой досега не е получил. УейКинт даваше сребърна брошка на победителката и 500 лева, както и една значка с лика на главния редактор - леко нахилен и намигащ с дясното око, сякаш казващ с пиянски тик на лицето си - евтино ни се размина и този път, но вие дерзайте за следващия! Да, тя щеше да дерзае. Да дерзае и още как.  Защото още една такава награда я правеше достатъчно известна и първата й стихосбирка ставаше неминуема.  Малко преди това беше спечелила един от т.нар. /гротескно/ международни конкурси, а наградата й я връчи лично Евтин Евтински, нашепвайки на ухото й: Пиетка /така наричаше той галено Хрисантова /, как няма да те наградя, та ти израсна на коленете ми. Евтин се славеше като голям познавач на художествената литература. Но най-много си падаше по леко горчивия Драгиев пелин и по Набоков.  И не защото Набоков бе съставител на чудесни шахматни задачи, а защото пленяваше умовете на романтичните възрастни мъже с прелестни нимфетки. Да си го кажем по Набоковски - лолитки:

 

https://www.youtube.com/watch?v=o6uYv6_HWS0

 

Но Пиетета отдавна бе пораснала и прескочила благополучно колянния стадий. И слава богу! Ала покрай Евтински и други от гилдията, беше получила алкохолна абстиненция. Падаше си най-много по Тийчърс и Реми Мартен, а почнеше ли - спирка нямаше. Заораваше яко в дебрите на нощта. Обичайно в някой бар, а после се изтъркалваше с първия срещнат. Обичаше да го прави с непознати и то нестандартно. Така си въобразяваше, че е гъркиня, която с отчаяни мерки удържа своята девственост за голямата си мечта - първата брачна нощ. Но въпреки неистовите усилия бе допуснала три големи провала и личният й гинеколог я предупреди след третото зашиване, че четвърто не може да има. Оттогава го правеше само там, където слънце не огрява, а езикът й напомняше на съвършен миксер за избиване на белтък.

       Пиетета имаше две любими поетеси от световен калибър - Емили Дикинсън и Силвия Плат. И все пак върхът за нея беше именно Силвия Плат, защото се бе самоубила. Обожаваше Плат заради нейната ескравагантност и тайно, в състояние на алкохолно умопомрачение, мечтаеше да завърши живота си като нея. Искам да съм девствена, мъртва и велика - си повтаряше тя, тракайки със зъби от студ, малко преди да започне голямото нощно драйфане. А след него плачеше ли, плачеше, с мисълта, че се разминава с дрийма за най-знаменита поетеса на всички времена. Беше запомнила мисълта на Албер Камю, че самоубийството е най-висшата форма на поетична изява и нямаше никакво намерение да я забравя. Просто я беше взела на въоръжение до смърт. Както и една мисъл на Артюр Рембо - "Приех живота като рана!" Заради тази мисъл му прощаваше  гейските изяви с Пол Верлен. Прощаваше му всичко. И разсъждавайки над тази страховита рана, честичко забравяше за своята междукрачна рана. Но от Пияния му кораб тази рана жадно й напомняше за съществуването си. Затова, след третото шиене, се наложи да стане истинска Ассинянка. Девизът й в тези малки нощни забави беше синхронен с ред от знаменития Вийоновски шедьовър: "От трима майстори добри работят по-добре шестима!"  Да, шестима вършеха идеална работа - наведнъж за цяла една работна седмица. От време на време обичаше да издевателства. Особено над нерези. Скрои голям номер на последния в един нощен локал. Подушила с шестото си чувство къде е уязвимото му място, го накара да се изръси за една тлъста сметка, а когато той я притисна и мъжките му феромони буквално я задушиха, пъхна ловко език в окосменото му ухо и с въртеливо движение му прошепна: Носиш ли презервативи? Стреснат от неочаквания въпрос, той отривисто и първосигнално отговори пагубното не. И тогава Пиетета изригна закачливо, но решително: Жалко, щеше да ме чукаш. C"est fini!

 

        В този ранен следобяд, първи след награждаването й, Пиетета Хрисантова беше в отвратително настроение. Причините бяха три. Първата, че още не беше изтрезняла напълно от снощния запой. Втората, че току-що бе навършила 31 години, а Силвия Плат се бе самоубила на 30. И третата, че пред адвокатската й кантора се бе натрупала тълпа от недоволни клиенти...

 

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. favn56 - Ти да видиш. Кого ли визираш. Да не би ...
29.03.2019 11:57
Ти да видиш.
Кого ли визираш. Да не би Христина Мачикян.
Миналата година един фейсклуб Многоточие издаде първата й книга.
И да, тя е носител на първа награда в конкурса Ерато на вестник Уикенд.

красиво е да си направиш сам самоебачка с два педала, нали?
цитирай
2. favn56 - Или имаш предвид Яна Кременска ...
29.03.2019 12:00
Или имаш предвид
Яна Кременска (Alisa), на второ място - Бианка Габровска (Wendy) и Дора Господинова (Marta)!
Чел ли си ги, Мисанчо? А Боса Нова чела ли ги е?
цитирай
3. ili4e - Недостойно ест!
29.03.2019 12:01
Написано с омраза към жената и поезията. Вие сте дребен, бездарен, злобен и завистлив човечец, Професоре.
цитирай
4. missana - Колко тъпи, дребнави и жалки чучелца сте.
29.03.2019 12:08
Въпросната Христина Мачикян въобще не я познавам, та да я визирам. Направо смях в залата. Образът е обобщаващ - не визира конкретна персона. Не си напъвайте жалките мозъчета, за да отгатнете дали някакъв прототип стои зад него. Имената, които изреждате ни най-малко не приличат на името на Лирическата. Пак повтарям - стойте си на задните части, за да не се излагате повече. Защото точно там са разположени двете ви полукълба. Отдавна сте го доказали с интелектуалната си недостатъчност.
цитирай
5. favn56 - Напротив, професора, никът й и Х...
29.03.2019 12:10
Напротив, професора, никът й и ХРИСТАМ, толкова си тъп, та вдлъбнат и без да искаш, ще хвърлиш петно върху един много фин и чист човек. При това БЛОГЪР.
цитирай
6. poliqor - Тоа неам вече нерви да го чета, пълен глупак. Къф Професор е, не знам.
29.03.2019 12:14
Да, грозно е, абсолютно!
цитирай
7. missana - Глупчо,
29.03.2019 12:15
favn56 написа:
Напротив, професора, никът й и Х... Напротив, професора, никът й и ХРИСТАМ, толкова си тъп, та вдлъбнат и без да искаш, ще хвърлиш петно върху един много фин и чист човек. При това БЛОГЪР.


какво общо виждаш между ХРИСТАМ и Хрисантова??? То дори няма и фонетична прилика. Освен в болното ти въображение. Казах ти, че си интелектуален недорасляк. Бегай да защитаваш вятърните мелници, но и за Дон Кихот не ставаш, защото за разлика от теб той е имал чест и достойнство.
цитирай
8. favn56 - Професорче, ти си едно завистливо, ...
29.03.2019 12:20
Професорче, ти си едно завистливо, пъпчиво джудже.
А това го пускаш за втори път в блога. Явно много те яд на някого.
хаха
цитирай
9. missana - Ама ти и да четеш ли си можел?
29.03.2019 12:24
poliqor написа:
Тоа неам вече нерви да го чета, пълен глупак. Къф Професор е, не знам.Да, грозно е, абсолютно!


Щото мислех, че можеш единствено да пишеш тъпи римушки!
цитирай
10. level6661 - ужасен..ужасс! черна злоба, мъст, и изобилна мизантропия!
29.03.2019 12:25
страх ме да се доближа дори..виртуално до теб,Боса..и Простолья..
тук е като 9 кръг на Ада..
младен, ти действаш като кастрат,и..примат..
съжалявам за тв падение..
цитирай
11. missana - Доколкото си спомням, Канчовски,
29.03.2019 12:29
favn56 написа:
Професорче, ти си едно завистливо, ... Професорче, ти си едно завистливо, пъпчиво джудже.
А това го пускаш за втори път в блога. Явно много те яд на някого.
хаха


джуджето си точно ти. Говоря във физически план. Зная за ръстовия ти комплекс. Аз съм висок 1.83 метра. Ако на това викаш джудже, значи общуваш само с великани.
Що се касае до моя текст, той е написан снощи, така че твърдението ти е смехотворно. Дори преди да го публикувам в блога, го публикувах снощи в сайт Откровения. Следователно не визира блогър, Глупчо. Господи, дано доживеем да имплантират мозък. Тогава лично ще платя на хирурзите, за да извършат с теб тази манипулация, защото понастоящем си адски тъп.
цитирай
12. favn56 - Ето, ако не вярваш, нали ти рекох, че ...
29.03.2019 12:31
Ето, ако не вярваш, нали ти рекох, че си изтрещяло, пъпчиво джудже.

Горката, Христам,

http://missana.blog/lichni-dnevnici/2018/10/22/advokat-poetesata.1632035
цитирай
13. missana - Теб пък откъде те изкопаха. Сигурно си поредният ибрикчия чучелов.
29.03.2019 12:33
level6661 написа:
ужасен..ужасс! черна злоба, мъст, и изобилна мизантропия! страх ме да се доближа дори..виртуално до теб,Боса..и Простолья..
тук е като 9 кръг на Ада..
младен, ти действаш като кастрат,и..примат..
съжалявам за тв падение..


Само дето не виждам какво толкова ужасно има в моя текст. Най-обикновено разказче с прост и стандартен сюжет. Бих го оприличил на ситуационна система. Вероятно ви дразни фактът, че някои от вас са част от нея и са получавали по сходен начин наградите си. Ала не мога да ви помогна. Идете да се изповядате в църквата.
цитирай
14. missana - Сори, Глупчо!
29.03.2019 12:38
favn56 написа:
Ето, ако не вярваш, нали ти рекох, че си изтрещяло, пъпчиво джудже.

Горката, Христам,

http://missana/lichni-dnevnici/2018/10/22/advokat-poetesata.1632035


Двата текста съществено се различават. Това че имат пресечни точки означава само, че съм използвал елементи от единия за другия. Това е позволено в творческия процес на един и същи автор. Не е позволено само, ако авторите са различни. Тогава е плагиатство. И там поетесата се казва Инанчева, т.е. сам се опровергаваш, че има нещо общо с ХРИСТАМ. Повтарям - тази твоя безумна хипотеза е единствено в недоразвития ти мозък. Някой беше казал- тъпотата е страшна болест - минава десет дни след смъртта. Твоята ще мине чак след 40-те!
цитирай
15. favn56 - Смешник, и тебе те дразни, когато ...
29.03.2019 12:45
Смешник, и тебе те дразни, когато някой получава награда, и веднага биеш тъпана, че е по втория начин, то имаше една приказка за гроздето. А самият факт, че си преиначил имената, ама те пак напомнят за Христам и Ерато на Уикенд, и фактът, че миналата годинай издаде книга, е достатъчен да се сети човек как жадно преглъщаш, но ... гроздето е киселооооооо :)))))))))))))
цитирай
16. morskipesni - Този изтърван от лабораторията плазмодий няма да се спре
29.03.2019 12:54
Докато не усмърди хубавичко целия Блог БГ и накрая, завирайки муцуна в задника си, се самозадуши.
цитирай
17. missana - Глупчо, нито говоря за Уикенд, нвито за Ерато. Подобни имена няма в текста ми.
29.03.2019 12:55
favn56 написа:
Смешник, и тебе те дразни, когато някой получава награда, и веднага биеш тъпана, че е по втория начин, то имаше една приказка за гроздето. А самият факт, че си преиначил имената, ама те пак напомнят за Христам и Ерато на Уикенд, и фактът, че миналата годинай издаде книга, е достатъчен да се сети човек как жадно преглъщаш, но ... гроздето е киселооооооо :)))))))))))))


Служи си очила. А това за ХРИСТАМ направо е смехотворно. Първо въобще не познавам тази жена. Какво от това, че е получавала награда от Уикенд. Само тя ли е получавала награда от този вестник, та да се занимавам с нея? Нима тя е на 31 години? Пълни абсурди. Само твоят болен мозък може да прави подобни допускания. Върви да се лекуваш. Още не е фатално късно. Поне невролептици произвеждат в обилие. Иначе можеш да стигнеш до усмирителна риза.
цитирай
18. missana - Прави ли ти впечатление, Глупчо, че не съм изтрил нито един от Вас.
29.03.2019 13:00
morskipesni написа:
Този изтърван от лабораторията плазмодий няма да се спре Докато не усмърди хубавичко целия Блог БГ и накрая, завирайки муцуна в задника си, се самозадуши.


Вас трябва да се постави в кавички. Защото извън Канчовски /фавн56/, чиято самоличност е отдавна разкрита, всички останали никове писали тук са на едно и също лице, голям любител на качулките. Защо мислиш не ви трия глупостите и дори си правя труд да им отговарям. Отговорът е много прост - злепоставям ви пред целия блог чрез собствените ви изказвания. Всъщност, както споменах по-горе, злепоставям главния Заподозрян с качулката. Нека всички видят истинския му лик.
цитирай
19. deleted-4udovi6teto - Професоре, това е положението:
29.03.2019 13:18
Само един кръгъл глупак може да напише толкова злобен текст.
И да се осере до ушите в коментарната опция.
Чу
цитирай
20. missana - Чудесно е, че най-после се появихте от плът и кръв в коментарното ми поле,
29.03.2019 13:54
4udovi6teto написа:
Професоре, това е положението: Само един кръгъл глупак може да напише толкова злобен текст.
И да се осере до ушите в коментарната опция.
Чу


след като досега се явявахте чрез многобройните си холограми. Разбирам желанието Ви да подхвърлите една опашата лъжа многократно, за да бъде помислена от лекомислените за истина. Но това ще удари на камък, или по-точно застанахте лице в лице срещу Рицаря на словото. Отлично знаете, че той не е бил побеждаван в пряк двубой от никого. Елементарни обиди, грозни и махленски думи - това е Вашият стил на изказ, който е навлязъл вече и в последните ви книжки. Искате да вървите по стъпките на Иван Методиев, който издаде много преди Вас книгата си "Гъзове и облаци", подарена ми лично от него с автограф. Иван ми беше приятел и го познавах твърде добре, за да разбера, че е истински поет, за разлика от Вас, който никога няма да бъдете съизмерим с него. А сега на добър час и пак се скрийте под качулката и безбройните си никове!
цитирай
21. eva666 - :-))))..къде е Принцесса Резилия, да Ви изтрие ..сопола?
29.03.2019 14:16
потръпвам кат върбова 16г клонка от страст и екзалтирано очакване, професоре..
да тръшнете цЕлото блог бе ге по очи, и да го обладаете най сетне...анално..
белким, мирясат вампирясалите Демони за малко...

/по-точно застанахте лице в лице срещу Рицаря на словото.
Отлично знаете, че той не е бил побеждаван в пряк двубой от никого.
цитирай
22. missana - Явно главното действащо ЛИЦЕ, отново се скри не само под качулката си,
29.03.2019 14:20
eva666 написа:
:-))))..къде е Принцесса Резилия, да Ви изтрие ..сопола? потръпвам кат върбова 16г клонка от страст и екзалтирано очакване, професоре..
да тръшнете цЕлото блог бе ге по очи, и да го обладаете най сетне...анално..
белким, мирясат вампирясалите Демони за малко...

/по-точно застанахте лице в лице срещу Рицаря на словото.
Отлично знаете, че той не е бил побеждаван в пряк двубой от никого.


но и под фустата на жена, забравила да си вземе днес хапчето. Това красноречиво свидетелства за моралните му добродетели и за страха му от Рицаря. Донякъде го разбирам. Никой не обича предрешено изгубените битки.
цитирай
23. krumbelosvet - Не моем
29.03.2019 14:52
Не моем сдържа брадатия виц:
Постинг от жена: "Тъпо ми е".
Хиляди прочити, десетки коментари.
Постинг от мъж: " Получих пълна стипендия за Харвард".
Три прочита и един коментар - "Зубър".
Мани-мани, мисани.
цитирай
24. missana - Ех, Крумчо!
29.03.2019 14:59
krumbelosvet написа:
Не моем сдържа брадатия виц:
Постинг от жена: "Тъпо ми е".
Хиляди прочити, десетки коментари.
Постинг от мъж: " Получих пълна стипендия за Харвард".
Три прочита и един коментар - "Зубър".
Мани-мани, мисани.


Като сме тръгнали да си разправяме вицове, то нека ти кажа най-краткия, че да го запомниш:

"Обичам комунистите!"
цитирай
25. rosiela - Ю вестнико, който цитираш,
29.03.2019 15:13
така се раздават награди от време у оно! Е-е-е-е-е, откога, нямаш и на идея от колко години.
цитирай
26. rosiela - Леле, в голема тема си нагазил!
29.03.2019 15:17
Още от Евтин Евтинското време!
цитирай
27. missana - Благодаря ти, Роси!
29.03.2019 15:23
rosiela написа:
Ю вестнико, който цитираш, така се раздават награди от време у оно! Е-е-е-е-е, откога, нямаш и на идея от колко години.


Явно настъпих няколко мокри жабока по мазолите. Но това с ХРИСТАМ направо уби рибата. Нищога не съм я познавал и съм я коментирал един-единствен път тук - в блога. При това положително и в нейна защита, тъй като я бяха нападнали...
цитирай
28. missana - Благодаря, че припомни за кофтито време, Роси!
29.03.2019 15:25
rosiela написа:
Още от Евтин Евтинското време!

цитирай
29. favn56 - голям кеф, някой ти е изпилил моз...
29.03.2019 15:31
голям кеф, някой ти е изпилил мозъчето, и на теб, и на Боца, дето никой не ви бръсне за сливки
цитирай
30. missana - Важното е, че тебе те бръснат за слива и ще постъпят с теб като със слива.
29.03.2019 15:51
favn56 написа:
голям кеф, някой ти е изпилил мозъчето, и на теб, и на Боца, дето никой не ви бръсне за сливки


Сигурно знаеш добре какво се случва с добре бръснатите сливи. Халал да ти е! А може и да получиш нобелова премия за откритието си, че растенията фотосинтезират нощем, използвайки тъмнината, за да произвеждат кислород. Това е откритието на милениума. С него си забъркал голяма Каша и ще останеш в Акаша. Канчовски - българският гений на фотосинтезата, доказал, че растенията фотосинтезират не на светло, а на тъмно!!! И гледай в тъмното да не си сгрешиш партньора, че да нароиш ФредиМеркюрчета!
цитирай
31. putinofil - юлке,
29.03.2019 15:53
level6661 написа:
страх ме да се доближа дори..виртуално до теб,Боса..и Простолья..
тук е като 9 кръг на Ада..
младен, ти действаш като кастрат,и..примат..
съжалявам за тв падение..


не ти ли се гади вече да облизваш вонящия гъз на едно малоумно вманиачено чучело, което нема друга радост освен кибиченето в блога и тук ше пукне некой ден, докато се помпи и си гласува сам?
Хай!
цитирай
32. putinofil - Колкото за Мачикян, общото между ...
29.03.2019 15:55
Колкото за Мачикян, общото между нея и чучелото е доста.
И двамата се възбуждат яко, щом ги напомпат и стърчат на първа.
Ега ти, вонята в тая блог кочина е така непоносима, че пак излизам на чист въздух.
Бай!
цитирай
33. rosiela - Великолепно!
29.03.2019 17:11
missana написа:
favn56 написа:
голям кеф, някой ти е изпилил мозъчето, и на теб, и на Боца, дето никой не ви бръсне за сливки


Сигурно знаеш добре какво се случва с добре бръснатите сливи. Халал да ти е! А може и да получиш нобелова премия за откритието си, че растенията фотосинтезират нощем, използвайки тъмнината, за да произвеждат кислород. Това е откритието на милениума. С него си забъркал голяма Каша и ще останеш в Акаша. Канчовски - българският гений на фотосинтезата, доказал, че растенията фотосинтезират не на светло, а на тъмно!!! И гледай в тъмното да не си сгрешиш партньора, че да нароиш ФредиМеркюрчета!

цитирай
34. rosiela - Като няма друг гъз, а тя е закопняла, бедната?!
29.03.2019 17:12
анонимен написа:
level6661 написа:
страх ме да се доближа дори..виртуално до теб,Боса..и Простолья..
тук е като 9 кръг на Ада..
младен, ти действаш като кастрат,и..примат..
съжалявам за тв падение..


не ти ли се гади вече да облизваш вонящия гъз на едно малоумно вманиачено чучело, което нема друга радост освен кибиченето в блога и тук ше пукне некой ден, докато се помпи и си гласува сам?
Хай!

цитирай
35. missana - Благодаря ти, Роси!
29.03.2019 17:22
Качулатият и гвардията му, демонстрираха пред целия блог истинските си лица. Нека всички видят и възпитанието им, и злобата им. Напомнят на глутница чакали. Това беше единствената причина да ги оставя да си веят коня в полето ми и да си правя труд да им отговарям. За да видят колегите от този блог истинските им лица и никой да не си прави илюзии по отношение на тях. Говоря за колегите, които нямат отклонения от психическото си здраве. За някои от останалите ситуацията е различна, но те не носят отговорност за поведението си, защото е добре известно какво причиняват невролептиците.
цитирай
36. krumbelosvet - Завиждам ти, мисана
31.03.2019 08:57
За дружката ти завиждам. Не ги е срам враговете ви. Пу.
цитирай
37. missana - Крумчо, те са и твои врагове. Не мислиш ли?
31.03.2019 17:13
krumbelosvet написа:
Завиждам ти, мисана За дружката ти завиждам. Не ги е срам враговете ви. Пу.

Въпросните до един са от подвалите на ДС. От онези, които накараха хората да се отвратят от комунизма. Затова следва да се бориш с всички сили срещу подобна измет. Аз за теб имам добро мнение. Имаш честен поглед и добра френологична основа. А тези са подлеци от класа. Пази се от тях. Народът е казал: "Предупреден - половин спасен!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037429
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031