Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2017 01:18 - Странни времена
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 13829 Коментари: 36 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2017 07:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Странно нещо е този свят. Покритие няма. Виждаш млади хора с интелигентно изражение. Нещо електронно, обаче, е заседнало като рибя кост в аурата им. Би следвало да им присяда, но те нямат усет за него. Носят си го безропотно и дотолкова са свикнали с присъствието му, че вече дори не им убива. Или да вземем за пример красивите млади жени. Одухотворени лица. Вглъбени погледи. Но още при първия разговор с тях разбираш, че с малки изключения, дрънчат на кухо. Защо се получава така, че истинският интелект не прилепва към външно впечатляващите лица-маски? Милиардите излишни лица и тела. Готови да тъпчат трижди на ден червото си. Да бъдат перфектните консуматори на лакомствата на цивилиазцията. Да паразитират върху чужди открития, мултиплицирани от научнотехническия прогрес в този стъклено-манекенен свят. Те не възразяват срещу това, че са превърнати в холограми от стоящия зад декора диригент, прибиращ печалбите си за тяхна сметка. Дори изпитват гордост и задоволство от този факт, ала никога и милиграм съжаление. Тези обикновени хора съществуват единствено, за да плюскат и възпроизвеждат духовната нищета на човешкия род.  С една дума съществуването им е напълно безсмислено. И сякаш чувам въпросът на Йоан от Апокалипсис /по повод невинните, които ежесекундно падат в жертва/:

"Докога, Господи, ще продължава всичко това?"

И заедно с него чувам и отговора, който Йоан получава:

"Докато не се попълни числото на мъчениците! "


Убеден съм, че краят на тази пошла пиеса наближава. Какво оставят подобни хора на планетата след себе си...? Едно огромно количество тор и убеждението у всеки мислещ човек, че:

"Човекът е машина за лайна!

/Твърдят, че го е казал Леонардо.

Сере и най-красивата жена.

Сере дресьор на тигри и гепарди.../"

Те люпят семки, слушат Радка Пиратка, гледат Гришо или някой сапунен сериал...и са просто едни щастливи малоумноци! Това е истинско безумие и парад на примитивното консуматорство. А останалите са само винтчета в една добре организирана машина за натрупване на нечии печалби.

         Променил ли се е и на йота човекът от време оно до днес? Не, не и твърдо не! От времената на древните империи, в които тълпите са скандирали:

 

" Ave Caesar Morituri te Salutant!"

 

и са искали само хляб и зрелища, та чак досега, не се съзира никаква духовна еволюция, а само информационно натрупване. Човекът е жалък и непоправим. Той живее във вечния си пубертет на хедонистични домогвания. Попитайте случайно избран от вас на улицата индивид, кой е изобретил релсите и железобетона и няма да получите смислен отговор. А на тези две открития се крепи цялата днешна цивилизация. Ала какво им пука на сурите, нали са им осигурили да преживят, да си приказват безконечно по безжичната линия, напъхали слушалки в ушите си и приличащи на избягали от "полет над кукувиче гнездо" сумашедши твари. Тези всичките са от т.нар. "златен милиард". Шибани дебелосерковци, които не стават за нищо. Христос ли? Ама какво им говорите - да си зарежат благосъстоянието - лъскавите автомобилчета и апартаментчета, за да тръгнат след него...? Тая никога няма да стане. Те и родната си майка биха продали за лукс и удобства, камо ли Божията. Край мен наскоро премина охранен поп-ченге, извади дистанционното и отвори лъскавочерната си кола, приличаща повече на стаята на Воланд от "Майстора и Маргарита". А с каква любов само съзерцаваше завалията огромния автомобил отвън, достоен за преохраненото му туловище. Наруши за кой ли път основна Божия заповед - възлюбил повече колата си от клетия Бог, на когото се е клел някога да служи.  Вратът му бе къс и дебел  - като на наклал се от редовно преяждане шопар. Очичките малки, зли и сякаш хлътнали в лоената топка-лице. И този ще пее опело с включен ДжиЕсЕм, та кога му звънне, да спре пеенето, да приеме поредната поръчка за кръщане или венчявка и чак тогава пак да продължи с Отче наш... И за къде да бърза? Покойникът няма да му избяга. Ще го чака в ковчега, ако ще да е и до второ пришествие. При такива попове бих предпочел да паля свещ и да се помоля в най-прашното мазе, ухаещо на антрацитен кюмюр. И пак повече святост ще ме съпровожда като усещане /да ме прости Господ/.

 

          Този живот ни е даден даром от нашия Създател. И срещу него, в замяна, Той сякаш не изисква нищо от нас. Освен може би и ние да даряваме като него на другите, особено ако е истина, че сме Негов образ и подобие. Един поет някога написа по много точен начин:

 

"Ако няма какво да дадем на света, за какво сме родени?...

за да имаме право да легнем в пръстта, дето спят толкова гении."

          Уви, грабителството и консуматорството е повсеместно. Живеем в т.нар. "желязна епоха". Епоха на пълна девалвация на нравствените ценности. Отдавна онзи светъл гълъб, който се спусна преди хилядолетия над река Йордан, за да освети Иисус чрез тайнството на Светия дух, не е извършвал подобен полет. Мисля, че вече е настъпило времето Сенкевич да бъде възкресен, за да напише продължението на романа си "Quo Vadis /Domine/" в една осъвременена версия, на фона на изригващия супервулкан в Италия, след поредица мощни трусове срутили Ватикана, а мигриращият апостол Петър, облетяван от хиляди панически бягащи и отлитащи гълъби да нашепва прословутото си обръщение към Иисус /в превод от латински/:

Къде отиваш, Господи?




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Благодаря ти, Влади!
23.08.2017 02:03
Много точно виждане за нещата демонстрираш.
Пожелавам ти нови успехи в писането!:

М&M
цитирай
2. lexparsy - Всичко се повтаря
23.08.2017 02:18
Ама щом още Содом и Гомор не е, значи има Живи Хора!
:-)
цитирай
3. missana - Мерси, lexparsy!
23.08.2017 02:25
lexparsy написа:
Ама щом още Содом и Гомор не е, значи има Живи Хора!
:-)


Нека се уточним все пак: Живи хора или просто вертикални покойници?????????
цитирай
4. karamelita - Ама щом още Содом и Гомор не е, значи ...
23.08.2017 10:09
missana написа:
lexparsy написа:
Ама щом още Содом и Гомор не е, значи има Живи Хора!
:-)


Нека се уточним все пак: Живи хора или просто вертикални покойници?????????

Остаряваш ,Мисана,оставаш си с идеалите на другото поколение,което си отива.Ти плуваш в своя свят на идеализъм и не приемаш и отричаш съвремието като повечето хора, на възраст,не го разбираш.Времето на аскетизма е отдавна минало,също и това на Леонардо,който е показал развитие в много отношения и върхове изтощавайки се от неимоверен труд или Бах написал хиляди произведения,гонейки да достигне съвършенството на Боговете.Тези съвременни хора трябва да са точно такива,за да се преборят и оцелеят в този напреднал свят на по- висок стандарт на живот,с по- високи изисквания са от нас и най- важното могат да го постигнат...ние не можехме.Не мрази хората,че могат да си позволят да се нахранят,защото в България нямаме пари да си купим което ни е вкусно и де факто ядем евтините боклуци и увреждаме организма си.Също и не мрази дебеличките или закръглени хора - това си е чисто генетическо нещо,не може ако целият ти род са закръглени ти да излезеш слаб.Хората са различни,някои обичат да спортуват много,на други не им идва от вътре това да се натоварват и лишават ,да стресират организма си с изтезания заради някакви си идеали.Младото поколение винаги е много различно от старото, отрича го и търси собствен път,старите винаги не го приемат и се скандализират - стара истина.Светът е много шарен - има всякакви хора,информацията е огромна и трябва да се специализираш в нещо тясно, за да си добър.Всяка жаба да си знае гьола е умното решение. Човек да си направи един кръг познати, които му допадат и да живее в него. Другите - да си живеят както си искат,щом са различни - да са в тяхната си среда,това е разрешението.Все пак като си представим битките в миналото,робството, кланетата гърди в гърди на мъжете във войните заради амбициите на някой си да владее света,то това време е вече назад,хората искат да си поживеят и да се порадват на благата,които могат да си позволят,въобще не са покойници и на умиране,избий си тия мисли в главата и не мрази никого,не завиждай.Отмина и времето на сантименталността,новият човек е по- безстрастен, той само така може да оцелее,по- разсъдъчен и прагматичен.Хората в младостта си са едни, като остареят едва ли ще се занимават пак със смартфоните и купоните,с борбите за лъскав живот - ще са изморени и ще хукнат по природата, за да се спасяват и удължават живота си.Всеки с времето си.Трябва да приемем,че всяко поколение е много различно,та ние на бяхме ли бум с прическите на Бийтълсите, скандал с дънките и минижупите,с целувките по пейките и сядането по колената на мъжете ачик пред целия свят,не си ли беснял на туист,рок и хали гали с часове?Я си спомни лудата си младост и как баща ти и дядо ти са гледали на това?!Приеми ,че остаряваш ,сядай до своите на пейките и говори за нещо приятно,което си чел с тях и толкова.Младите ги остави и не търси в тях нещо,което вече не можеш да предизвикаш заради възрастта си...
цитирай
5. missana - Лелеее...е!
23.08.2017 15:03
Ама ти, Карамелита, си наистина много загрижена за мен. Само че в случая е излишно. Повтарям - текстът ми е специфичен и несъотносим към либидото ми, в частност към ероса. Май ти се открехваш по-честичко на такива развлечения от мен. Представих си те до един дядо Яго с голяма дръжка на метлата. Голямо летене ще падне!
Моля те, дръж се здраво, за да не паднеш от пейката!
цитирай
6. favn55 - тоя път чучелото мисана е изпрев...
23.08.2017 18:05
тоя път чучелото мисана е изпреварило на първа чучелото чу, под него са чучелата дидиге, кременова и и един напопан идиот, остава само чу, за а е кенефът пълен, качете и него де, хахаха
цитирай
7. анонимен - Мамицата ви, още не съм на първа!...
23.08.2017 18:07
Мамицата ви, още не съм на първа!
Ей сега идаааа!
Чу
цитирай
8. didigee - Не съм чучело, а най-добрата пое...
23.08.2017 18:10
Не съм чучело, а най-добрата поетеса на света!
Затова блеки ме помпи!
А най-голямата фенка ми е Юлка!!!
цитирай
9. анонимен - Самоцелно, безсмислено, некад...
23.08.2017 18:15
Самоцелно, безсмислено, некадърнo.
цитирай
10. анонимен - Вчера и снощи цялата армия от мно...
23.08.2017 18:29
Вчера и снощи цялата армия от множествено склеротични полигорални откачалки, тъпоидалоидни канибални кретеноиди и ялови бездетки толкова много го искаха този свой Чу – и го напомпиха до ниското таванче на катадневните си мечти – да се видят на първа страница в Блог.бг, че днес не ми остава нищо друго, освен да им го дам – голям и прелестен.
Сбъдна се мечтата на блоговите идиоти, имате го - Чу! - в цялото Му великолепие.
Получихте си Валери Станков на първа.
В 7, 30 сутринта.
Не е ли време и за някакви други мераци, м?
Станков ще си стои на първа, додето всички вие – блоговите тъпаци и копуци, го вдигат там със своите безумия, и – преди да ви бия шута с обичайното си "Аре у лево!" – искам да ви благодаря за безплатната реклама.
Да ви е сладко утринното кафе! :-))))))))))

Чу
цитирай
11. karamelita - Ама ти, Карамелита, си наистина ...
23.08.2017 18:31
missana написа:
Ама ти, Карамелита, си наистина много загрижена за мен. Само че в случая е излишно. Повтарям - текстът ми е специфичен и несъотносим към либидото ми, в частност към ероса. Май ти се открехваш по-честичко на такива развлечения от мен. Представих си те до един дядо Яго с голяма дръжка на метлата. Голямо летене ще падне!
Моля те, дръж се здраво, за да не паднеш от пейката!

Мисана,обещавам повече да не се загрижвам за теб,а и се разбрахме,че ще сме само приятели.От друга страна едва ли ще ме видиш с дядо и то Яго,защото си падам по красавци и то много млади,с дръжка какъвто размер ми е подходящ, проверявам ги предварително, ако не ми допада - отказвам се.Не държа да е много голяма...От пейката няма да падна,бъди сигурен.Това че се заглавиквам с теб не означава,че може да си въобразяваш твърде много...Днес съм тук, утре може да ме няма.
цитирай
12. kremenova - тоя път чучелото мисана е изпрев...
23.08.2017 18:38
анонимен написа:
тоя път чучелото мисана е изпреварило на първа чучелото чу, под него са чучелата дидиге, кременова и и един напопан идиот, остава само чу, за а е кенефът пълен, качете и него де, хахаха

Ти си чучело,върви по дяволите и остави хората на мира като си некадърен да се класираш и не те четат!
цитирай
13. urpa4a - Скрий им шапката...
23.08.2017 18:40
Скрий я да се маят в безкрая...Да се чудят, защото само могат да те хулят, че дяволски точно проникна в душичките им комични и нещо ги зажули, да ти се оправдаят...
Творчеството ти е ясна картина, но трудно е за мнозина да вникнат в този шедьовър, защото емоционално са осакатени, да изпитат иронията с която пишеш, защото винаги са били емоционални егоисти, дори когато говорят за любов и обич...
Признавам те :)
цитирай
14. misana - Всички тия нищожества не могат и на ...
23.08.2017 19:06
Всички тия нищожества не могат и на малкия пръст да ми стъпят.
Аз съм от Сириус и съм гений!
Никой не ме помпи, аз със силата на мисълта си правя четенията.
Блекджак

И Кременова е от моята вселена!
цитирай
15. misana - Прекрасна си, скъпа!
23.08.2017 19:07
kremenova написа:
анонимен написа:
тоя път чучелото мисана е изпреварило на първа чучелото чу, под него са чучелата дидиге, кременова и и един напопан идиот, остава само чу, за а е кенефът пълен, качете и него де, хахаха

Ти си чучело,върви по дяволите и остави хората на мира като си некадърен да се класираш и не те четат!


Само аз и ти сме кадърни и затова ни четат!
цитирай
16. misana - Как няма да ме признаваш! Аз съм Бог!
23.08.2017 19:08
urpa4a написа:
Скрий я да се маят в безкрая...Да се чудят, защото само могат да те хулят, че дяволски точно проникна в душичките им комични и нещо ги зажули, да ти се оправдаят...
Творчеството ти е ясна картина, но трудно е за мнозина да вникнат в този шедьовър, защото емоционално са осакатени, да изпитат иронията с която пишеш, защото винаги са били емоционални егоисти, дори когато говорят за любов и обич...
Признавам те :)

цитирай
17. misana - Не се прави на мен, откачалко!
23.08.2017 19:10
missana написа:
Много точно виждане за нещата демонстрираш.
Пожелавам ти нови успехи в писането!:

М&M


Ти си полигорално чучело, а аз съм блекджак 12
Извънземен гений!
цитирай
18. karamellita - Аз вече съм с два постинга на първа, ...
23.08.2017 19:17
Аз вече съм с два постинга на първа, понеже съм велика като Мисана!
Кременова
цитирай
19. kremenova - Аз вече съм с два постинга на първа, ...
23.08.2017 20:08
анонимен написа:
Аз вече съм с два постинга на първа, понеже съм велика като Мисана!
Кременова

Юлия пак се е разбесняла и не си е пила хапчето,представя се ту за Мисана, ту за Карамелита,само че продава на краставичар краставици.
цитирай
20. kremenova - Всички тия нищожества не могат и на ...
23.08.2017 20:10
анонимен написа:
Всички тия нищожества не могат и на малкия пръст да ми стъпят.
Аз съм от Сириус и съм гений!
Никой не ме помпи, аз със силата на мисълта си правя четенията.
Блекджак
Е,няма начин да не е нали Земята и Сириус са в нашата Вселена...бе Юлия!
И Кременова е от моята вселена!

А пък Юлия се влюбила в Мисана и го ревнува аааа и хвърля къчове тука, а той женен човека и е зает.
цитирай
21. missana - Благодаря ти, Играчо!
23.08.2017 20:35
urpa4a написа:
Скрий я да се маят в безкрая...Да се чудят, защото само могат да те хулят, че дяволски точно проникна в душичките им комични и нещо ги зажули, да ти се оправдаят...
Творчеството ти е ясна картина, но трудно е за мнозина да вникнат в този шедьовър, защото емоционално са осакатени, да изпитат иронията с която пишеш, защото винаги са били емоционални егоисти, дори когато говорят за любов и обич...
Признавам те :)


Понеже съм дал абсолютно свободен достъп до полето си, предвид вярата ми в свободата на словото, виждам, че някакви кухи никове пишат от мое име неща, които никога не бих изрекъл. Това са същества с интригантски нрав. Така че те моля, ако видиш, че са написали нещо срещу теб и са го подписали уж от мое име, просто клипни на този ник и ще установиш, че не се отваря. Следователно е фалшив. Предварително се извинявам за това неудобство. Извинявам се също и на Карамелита, Кременова и всички, с които се постъпва по същия долен начин.

Много здраве от мен и хубава вечер!
цитирай
22. missana - Явно пак са вдигнали цената на хапчетата. Абе, хора, с разклатени нерви,
23.08.2017 21:21
купете си спешно Есберикум. Той е безвреден, но лековит. Това е последният съвет от здравословен характер, който ви давам безплатно.
цитирай
23. ednaeva - оо, колко задушевнъ атмосферътъ тукъ...
23.08.2017 21:35
Re: Re: Re: жалка картина ...
а бре фейк шибан..
ненормален си премногоо , полигореее
къф миссана, кви пет лева..
ти и за ташак не ставаш, хайван
айде, в грозната гарсониера обратно..
и ,млък....
Изпратено: 18:58 От: katara

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: жалка картина ...
Познах!Врачка съм и това е!Ти си царица- парцалица като мен...Не ми се върти много,че аз и на жени не прощавам,мога да ги побъркам кревата!Добре,че си далеч!Юлия такава!
Изпратено: 14:53 От: kremenova


Re: Re: Re: Re: жалка картина ...
;))))))))))))))))))))))))))))))

I am The Queen Julia
right!
Изпратено: 14:12 От: katara
цитирай
24. urpa4a - Разбрах те човече и видях това явление на ЛУКАВИЯ ;) Споко, свикнал съм на такива инсинуации, така че палеца ми седи на горе за твоето слово ;)
23.08.2017 21:44
missana написа:
urpa4a написа:
Скрий я да се маят в безкрая...Да се чудят, защото само могат да те хулят, че дяволски точно проникна в душичките им комични и нещо ги зажули, да ти се оправдаят...
Творчеството ти е ясна картина, но трудно е за мнозина да вникнат в този шедьовър, защото емоционално са осакатени, да изпитат иронията с която пишеш, защото винаги са били емоционални егоисти, дори когато говорят за любов и обич...
Признавам те :)


Понеже съм дал абсолютно свободен достъп до полето си, предвид вярата ми в свободата на словото, виждам, че някакви кухи никове пишат от мое име неща, които никога не бих изрекъл. Това са същества с интригантски нрав. Така че те моля, ако видиш, че са написали нещо срещу теб и са го подписали уж от мое име, просто клипни на този ник и ще установиш, че не се отваря. Следователно е фалшив. Предварително се извинявам за това неудобство. Извинявам се също и на Карамелита, Кременова и всички, с които се постъпва по същия долен начин.

Много здраве от мен и хубава вечер!


ПП: Съвет към теб, пусни коментарите да минават през одобрение, действа безотказно срещу фалшиви профили, защото ако преди някой се опитваше да пише при мен, сега никой не го прави, защото явно и фалшивите профили не могат да бутат коментари за одобрение ;)
УСПЕХ ;)
цитирай
25. rosiela - Пък аз закъснях днес.
23.08.2017 21:44
Умни и луди вече се изписали.
Ама много правдиви неща си споделил, Мисана, някои направо гротесткно изразени, не си се свенил да ги изразиш. Поздравления.
цитирай
26. urpa4a - Ами трябва да разпуска човека...
23.08.2017 21:50
rosiela написа:
Умни и луди вече се изписали.
Ама много правдиви неща си споделил, Мисана, някои направо гротесткно изразени, не си се свенил да ги изразиш. Поздравления.


Ако ги държи в себе си, не си помага...
Аз лично така изкарвам плявата от душата си.
Като я напиша и колкото по-гротесно и точно е, толкова по-ведър се чувствам, че не я тая в мен...
Нека е така, който го разбира ще се спира.
Аз нямам толкова много постове и малко ме четат, а малкото които влизат в топа не са кой знае каква истина - касаещи...
Да го правим за себе си, без последици от палците на хората ...нали? :)
цитирай
27. kremenova - Скрий я да се маят в безкрая. . . Да се ...
23.08.2017 22:06
urpa4a написа:
missana написа:
urpa4a написа:
Скрий я да се маят в безкрая...Да се чудят, защото само могат да те хулят, че дяволски точно проникна в душичките им комични и нещо ги зажули, да ти се оправдаят...
Творчеството ти е ясна картина, но трудно е за мнозина да вникнат в този шедьовър, защото емоционално са осакатени, да изпитат иронията с която пишеш, защото винаги са били емоционални егоисти, дори когато говорят за любов и обич...
Признавам те :)


Понеже съм дал абсолютно свободен достъп до полето си, предвид вярата ми в свободата на словото, виждам, че някакви кухи никове пишат от мое име неща, които никога не бих изрекъл. Това са същества с интригантски нрав. Така че те моля, ако видиш, че са написали нещо срещу теб и са го подписали уж от мое име, просто клипни на този ник и ще установиш, че не се отваря. Следователно е фалшив. Предварително се извинявам за това неудобство. Извинявам се също и на Карамелита, Кременова и всички, с които се постъпва по същия долен начин.

Много здраве от мен и хубава вечер!


ПП: Съвет към теб, пусни коментарите да минават през одобрение, действа безотказно срещу фалшиви профили, защото ако преди някой се опитваше да пише при мен, сега никой не го прави, защото явно и фалшивите профили не могат да бутат коментари за одобрение ;)
УСПЕХ ;)

Извинен си ама моля те разбери се с тая Юлия искаш ли да имаш нещо с нея или не категорично,че е побесняла и не знае вече какво върши!
цитирай
28. urpa4a - Юлия се опита да хули по мой пост...
23.08.2017 22:21
После ми се извинява, че й било жега...
Какво трябва да говоря, за изпушили от жегата хора?
Някой да им смени бушона, ако може не ме намесвайте във неща, в които не взимам отношение.
Просто показвам уважение към автора и това, което е написал и нищо повече.
Вие ако можехте да пишете, нямаше да се хабите да коментирате неадекватно и безрезултатно, към каквото и да е становище...ТОЧКА!!!
цитирай
29. missana - Благодаря ти за хубавите думи, Роси!
23.08.2017 22:26
Прав е Играча, че трябва да извеждаме от себе си видяното и премисленото. Отново му благодаря за мъдрите думи.

А на теб, Роси, да ти е хубава вечерта!
цитирай
30. missana - Искам да заявя на онези,
23.08.2017 22:30
които сеят интриги из коментарните полета чрез фалшивите си никове. За мен вие сте просто чакали. Рицаря не се страхува от нищожни чакалчета. Ще ръмжите, ще джафкате, но щом Той вдигне меча си от Слово, ще издавате само жални звуци. Защото знаете, че това Слово е непосилно за дребните ви душици. То идва много отдалеч, където няма начин да стигнете с глутницата си от сенки.
цитирай
31. missana - Леле...е!
23.08.2017 23:44
Изпаднах в ситуацията на бръснаря от парадокса на Бъртранд Ръсел. На този бръснар било заповядано да бръсне само онези, които не могат да се бръснат сами. Как следва в този случай бръснарят да постъпи със себе си - да се бръсне или да не се бръсне?
цитирай
32. rosiela - Така си е!
24.08.2017 09:38
urpa4a написа:
rosiela написа:
Умни и луди вече се изписали.
Ама много правдиви неща си споделил, Мисана, някои направо гротесткно изразени, не си се свенил да ги изразиш. Поздравления.


Ако ги държи в себе си, не си помага...
Аз лично така изкарвам плявата от душата си.
Като я напиша и колкото по-гротесно и точно е, толкова по-ведър се чувствам, че не я тая в мен...
Нека е така, който го разбира ще се спира.
Аз нямам толкова много постове и малко ме четат, а малкото които влизат в топа не са кой знае каква истина - касаещи...
Да го правим за себе си, без последици от палците на хората ...нали? :)

цитирай
33. karamelita - Изпаднах в ситуацията на бръснаря ...
24.08.2017 10:01
missana написа:
Изпаднах в ситуацията на бръснаря от парадокса на Бъртранд Ръсел. На този бръснар било заповядано да бръсне само онези, които не могат да се бръснат сами. Как следва в този случай бръснарят да постъпи със себе си - да се бръсне или да не се бръсне?

Бръснарят не е "ония" и ако има желание да се обръсне,ще се обръсне, ако няма желание - няма да се обръсне.
цитирай
34. lexparsy - Чудя се....
24.08.2017 13:59
кой от вас е скрития агент на Админа на този тенденциозно осакатяван "Блог" ... с идеята да бъдеш четен... да си на първа... да кацаш по всеки чужд блог и да грачиш и оплюваш без адекватност и контекст...
Гади ми се
цитирай
35. vedrina - !!!
24.08.2017 15:44
Мммм..., много точна преценка...!!! "Да бъдат перфектните консуматори на лакомствата на цивилиазцията. Да паразитират върху чужди открития, мултиплицирани от научнотехническия прогрес в този стъклено-манекенен свят."
цитирай
36. missana - Благодаря Ви, Марина!
24.08.2017 15:54
Вие сте в течение на толкова много неща. Без преувеличение мога да заявя, че от Вас съм научил доста новости. Поздравявам Ви с нещо по мой вкус:

https://www.youtube/watch?v=vHNwbZG6qn8

Londonbeat - I've Been Thinking About You Live Retro FM Moscow 2013 FullHD
djkingofdisco
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5018145
Постинги: 2864
Коментари: 18568
Гласове: 3345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031