Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2023 18:48 - Били ли сме лъгани за Луната и какво има на нея? Учените са озадачени от мистериозни въпроси от десетилетия Arjun WaliaАрджун Валиа Feb 99 фев Настройте пулса
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.03.2023 18:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Били ли сме лъгани за Луната и какво има на нея? Учените са озадачени от мистериозни въпроси от десетилетия

Arjun WaliaАрджун Валиа Feb 99 фев 2828 1515  


https://www.thepulse.one/p/have-we-been-lied-to-about-the-moon?fbclid=IwAR2mcXvywDUHAXFaGJz3PCtMruyRJegDW-dxWJhtOMP3qxZX_e_dT6InibU

Настройте п
imageулса си: Поемете дъх. Освободете напрежението в тялото си. Обърнете внимание на физическото си сърце. Дишайте бавно в областта за 60 секунди, като се съсредоточите върху усещането за лекота. Щракнете тук, за да научите защо предлагаме това.

 

„Не е изключено все още да съществуват артефакти от тези посещения или дори да се поддържа някакъв вид база (вероятно автоматично) в рамките на Слънчевата система, за да се осигури приемственост за последователни експедиции. Поради атмосферните условия и възможността за откриване и намеса от жителите на Земята, би било за предпочитане да не се издига такава база на повърхността на Земята. Луната изглежда една разумна алтернатива. Предстоящото фотографско разузнаване с висока разделителна способност на Луната от космически апарати – особено от задната страна – може да има предвид тези възможности.“

 

— Карл Сейгън, „Директен контакт между галактическите между галактическите цивилизации чрез релативистични междузвездни космически полети. Планетарна и космическа наука. 1963;11:485-98.

 

Противоречията заобикалят Луната от много дълго време. Имаме течове, изследвания и информация от някои много достоверни източници, които в продължение на десетилетия съобщават на обществеността, че нашата Луна не е това, което мислим, че е, и че има или поне е имало някакъв вид извънземно присъствие на Луната.

 

Знам, че звучи като „пресилена теория на конспирацията“, но за някой като мен, който изследва НЛО /извънземния феномен повече от 15 години, не е така. Всъщност тази възможност изглежда по-вероятно, отколкото не. Може би съм пристрастен.

През лятото на 2022 г. двупартийно изменение на Закона за разрешение за национална отбрана в Съединените щати беше част от големи усилия за упражняване на по-голям надзор върху практиките за събиране на разузнавателна информация относно НЛО.

Камарата гласува за създаване на сигурна правителствена система, която би позволила и принудила настоящи и бивши длъжностни лица да разкрият какво може да знаят за мистериозните явления, като обеща да ги защити от репресии. Много от тези хора са обвързани с „клетви за национална сигурност“. Според мен терминът „национална сигурност“ се е превърнал в общ термин за класифициране на информация, която всъщност не заплашва интересите на националната сигурност, а по-скоро корпоративни и други „елитарни“ програми.

Така че, може да видим акредитирани „доносници“ да излязат напред през следващите няколко години в мейнстрийма, вече го имаме, но какво да кажем за всички проверени високопоставени военни служители, например, които „освиркват“, смело, за последните няколко десетилетия?

Как така те не получиха никакво внимание в мейнстрийма? Има стотици свидетелства, от които да избирате, много от които потвърждават по много интересни начини.

Един пример може да бъде свидетелството на полковник от военновъздушните сили на САЩ Рос Дедриксън . Дедриксън отговаряше за поддържането на инвентара на запасите от ядрено оръжие за Съединените щати, той имаше дълъг престой в Комисията за атомна енергия на САЩ от 1950 до 1958 г.

Малко преди смъртта си той каза на света , че САЩ са се опитали да взривят атомни оръжия на Луната за научни цели в началото на 60-те години и че този проект е бил спрян от извънземни, които не биха ни позволили да взривим каквито и да е ядрени оръжия в космоса. 

„Научих също за инциденти с ядрени оръжия и сред тези инциденти бяха няколко ядрени оръжия, изпратени в космоса, които бяха унищожени от извънземните... В самия край на 70-те и началото на 80-те се опитахме да поставим ядрено оръжие на Луната и да я взривят за научни измервания и други неща, което не е приемливо за извънземните. Те унищожиха оръжието, преди да стигне до Луната. - Полковник Рос Дедриксън

Отново, това може да звучи малко навън, но той е един от стотиците високопоставени военни от цял ​​свят, които са направили подобни коментари за посетители от космоса.

Интересното в твърдението му е, че разполагаме и с  разсекретен доклад  на Центъра за ядрени оръжия на военновъздушните сили от юни 1959 г., който показва колко сериозно САЩ са обмисляли плана. Наричаше се проект A119. Като цяло те искаха да проучат възможностите на оръжията в космоса, както и да получат допълнителна представа за космическата среда и детонацията на ядрени устройства в нея.

Освен това меморандум от 1962 г. , адресиран до директора на ЦРУ относно „Военна мисъл“ (Строго секретно) от генерал-лейтенант Кореневски, беше публикуван от Министерството на отбраната на СССР, гласи следното,

 

    Както можете да видите, безопасно е да се предположи, че всъщност не знаем какво се случва по отношение на Луната, ако има нещо друго, или какво се случва там горе с възможни пилотирани бази. Този вид разработки и инициативи имат история, забулена в тайна.

 

Има дори документ на Wikileaks , който твърди, че САЩ са построили база на Луната преди десетилетия. Документът ясно загатва, че Съединените щати са имали "тайна" база на Луната, която е била унищожена от Русия. Документът е от 1979 г., така че може би дотогава тези цели са били изпълнени?

Американската програма Stargate

След това имаме отдалечени зрители от програмата STARGATE, които са „виждали“ странни структури и хуманоидни същества на Луната, като например Инго Суон (от книгата му, озаглавена „ Проникване “) . Той не беше единственият от програмата, който го направи. Програмата STARGATE е продължила десетилетия програма, ръководена от правителството на САЩ за изучаване на парапсихология и изключителни човешки способности, които може да лежат латентни във всички нас.

Аз лично съм водил разговори с пенсиониран ветеран от армията, който е прекарал десетилетие в тази програма, но няма да назовавам името му. Той също така ми предаде, че нещо странно се случва на Луната. Мнозина от тази програма бяха много откровени за извънземно присъствие.

Тези настроения идват от това, което е известно като дистанционно гледане. Това е способността да „виждате“ или възприемате отдалечено местоположение, независимо от текущото си местоположение. Дистанционните сесии за гледане и експерименти не бяха шега.

Д-р Джесика Ътс, почетен професор в катедрата по статистика в Калифорнийския университет, Ървайн допълнително подчертава моята гледна точка в предаването Talking Points ,

„Това, което ме убеди, бяха само доказателствата, натрупаните доказателства, докато работех в тази област и трябваше да виждам все повече и повече от доказателствата. Посетих лабораториите, дори извън мястото, където работех, за да видя какво правят и можех да видя, че имат наистина строг контрол… и така се убедих в добрата наука, която видях да се прави. И всъщност ще кажа, че като статистик съм се консултирал в много различни области на науката; методологията и контролът върху тези експерименти са много по-строги от всяка друга област на науката, в която съм работил.“

Успешно възпроизвеждане на дистанционно гледане е наблюдавано в различни лаборатории по света.

странно а? Наистина те кара да се замислиш.

Множество академици също обърнаха внимание на тази възможност.

Например, статия , публикувана в  Journal of Space Exploration през 2016 г. относно определени характеристики на обратната страна на Луната, които се появяват в кратера Paracelsus C., озаглавена „Анализ на изображения на необичайни структури от обратната страна на Луната в кратера Paracelsus C,” твърди, че тези характеристики може да са с изкуствен произход. Това означава, че някой друг, а не човешко същество или природни сили, ги е построил и поставил там.

Не е само Луната, физикът от Космическия институт на Университета на Тенеси, д-р Хорас Кратер, публикува статия в същото списание през същата година, намеквайки „силно за изкуствени повърхностни интервенции“ на Марс.

Това са няколко от многото примери.

Възможно ли е Луната да е куха?

„Може би най-странната от всички аномалии са многото индикации, че луната може да е куха. Изследванията на лунните скали показват, че вътрешността на луната се различава от мантията на Земята по начини, които предполагат много малко ядро ​​или никакво ядро. Проучване от 1962 г. установи, че вътрешността на Луната е по-малко плътна от външната. – Джим Марс, от неговата „Нашата окултна история“.

Луната куха ли е? Много интелектуални умове изглежда мислят така, тези теории все още се смятат за неконвенционални и стари от мейнстрийма.

През 1962 г. Гордън Макдоналд, учен от НАСА, публикува статия , в която се казва: „Наистина изглежда, че Луната прилича повече на куха, отколкото на хомогенна сфера“.

Според Шон К. Соломон от Масачузетския технологичен институт, експериментите с Lunar Orbiter значително подобриха познанията ни за гравитационното поле на Луната, което показва възможността Луната да е куха.

Най-смайващото доказателство, че луната може да е куха, дойде на 20 ноември 1969 г., когато екипажът на Аполо 12, след като се върна на командния си кораб, изпрати етапа на изкачване на лунния модул (LM) да се разбие обратно върху луната, създавайки изкуствено лунно земетресение . LM удари повърхността на около четиридесет мили от мястото на кацане на Аполо 12, където свръхчувствителното сеизмично оборудване регистрира нещо едновременно неочаквано и изумително – Луната отекваше като камбана повече от час.

Но според статия , написана в Popular Mechanics,

Но сега знаем, че има много добро, научно обяснение за това. На Луната няма много вода , за която знаем – тя е предимно под формата на лед; а луната е по-суха и много по-твърда от Земята. Така че съставът на луната позволява на вибрациите да „звънят“ и да продължават за много по-дълъг период от време.

Как можем да сме толкова сигурни в тази теория? Това е просто една теория, която се опитва да развенчае друга.

Тери Хърфорд, геофизик от НАСА, работи върху новия подповърхностен лунен експеримент за изследване и наблюдение (SUBLIME), който ще „картографира ядрото на луната“ и ще събере още повече данни за лунните трусове за програмата Artemis, например. Според него „Нашето разбиране за вътрешността на Луната остава рудиментарно и е ограничено“, казва той в статия на НАСА от 2020 г.

Как Луната е стигнала до мястото, където е?

Традиционната мъдрост ни казва, че да, Луната може да е възникнала другаде и в някакъв момент да е обиколила нашата планета. Той ни казва, че се е образувал от отломки, след като космически обект се е разбил в Земята, докато друга теория гласи, че Земята е уловила Луната чрез нейното гравитационно привличане, когато се е скитала из Слънчевата система.

Въпреки това настоящите ни теории се приемат като факт. Но няма никакви абсолютни доказателства за конвенционалната хипотеза. Според руския учен Айзък Азимов, който беше американски писател и професор по биохимия в Бостънския университет, Луната е била твърде голяма, за да бъде уловена от Земята. Той вярваше, че шансовете за такова улавяне и Луната след това да бъде изведена в почти кръгова орбита около нашата Земя са твърде малки, за да направят подобна евентуалност достоверна.

Азимов вярваше, че няма астрономическа причина Луната и Слънцето да си пасват толкова добре. Това е най-чистото съвпадение и само Земята сред всички планети е благословена по този начин

Други членове на Съветската академия на науките (Васин и Шчербаков, 1970), управлявана от руското правителство, публикуваха статия, озаглавена „Дали Луната е творението на извънземен разум?“

Тази статия предложи друго обяснение за това как Луната може да е била създадена, може би изкуствено от друг разум.

„По-лесно е да се обясни несъществуването на Луната, отколкото нейното съществуване“

– Робин Брет, учен от НАСА

Както можете да видите, това е сложно. По принцип не знаем, затова има толкова много теории. Нашите системи от вярвания и когнитивен дисонанс могат да ни попречат дори да вземем предвид някои от тези теории.

Луната е в почти идеален кръг, като през цялото време е синхронизирана с нейния период на революция, така че едната страна винаги е обърната към Земята.

Както посочва Марс,

„Тази кръгова орбита е особено странна, като се има предвид, че центърът на масата на Луната се намира на повече от една миля по-близо до Земята от нейния геометричен център. Само този факт би трябвало да доведе до нестабилна, колеблива орбита, точно както топка с маса извън центъра не се търкаля по права линия.

„Важно е да запомните, че нещо трябваше да постави Луната в или близо до сегашния й кръгов модел около Земята. Точно както космически кораб Аполо, който обикаля Земята на всеки 90 минути, докато е на височина 100 мили, трябва да има скорост от приблизително 18 000 мили в час, за да остане в орбита, така че нещо трябваше да даде на Луната точно необходимата скорост за нейното тегло и височина... Въпросът – и това рядко се отбелязва при разглеждането на произхода на Луната – е, че е изключително малко вероятно някой обект просто да се натъкне на правилната комбинация от фактори, необходими, за да остане в орбита. „Нещо“ трябваше да постави луната на нейната височина, на нейния курс и на нейната скорост. Въпросът е: какво беше това "нещо?"

– Джим Марс, „Нашата окултна история

Трудно е да се повярва, че точната и стационарна орбита на Луната е просто съвпадение. Марс също посочва,

„Съвпадение ли е и това, че луната е на точното разстояние от Земята, за да покрие напълно слънцето по време на затъмнение? Въпреки че диаметърът на луната е само 2160 мили срещу гигантските 864 000 мили на слънцето, тя все пак е в подходящата позиция да блокира всичко освен пламтящата корона на слънцето, когато се движи между слънцето и Земята.

С всички доказателства, които се появиха, показващи извънземно присъствие на Луната, за мен теорията за космическия кораб, предложена от Майкъл Васин и Александър Шербаков (споменати по-горе), има най-голям смисъл.

Според Марс,

„Теорията за космически кораб-луна може да се доближи повече от всяка друга в помиряването на противоречията, присъщи на произхода и удивителната орбита на Луната. Предполага се обаче, че подобно съображение е извън дискусията на образованите и рационални хора. Кръговата логика на конвенционалната наука по отношение на произхода на луната е нещо подобно: ние знаем, че извънземни не съществуват, но знаем, че луната съществува и е била споменавана през цялата човешка история. Ние, хората, не сме го създали, нито сме го поставили в орбита около Земята, трябва да е било направено от извънземни. Но тъй като знаем, че те не съществуват, просто ще го наречем аномалия и няма да казваме публично нищо повече за това.

Други използвани източници, които не са свързани в статията:

 

https://isfdb.org/cgi-bin/title.cgi?552029

 




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39758832
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031