Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2021 16:31 - Молитвата „Отче наш“ 1000 години преди Исус? Ехнатон или Исус? Или как „самоизбраните от бога“ си присвоиха „Отче наш“.
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 5034 Коментари: 28 Гласове:
3

Последна промяна: 10.05.2021 12:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Оригиналът на статията се намира на адрес

http://neveroyatno.info/news/molitva_otche_nash_za_1000_let_do_iisusa_ehkhnaton_ili_iisus_kak_samoizbrannye_sebe_otche_prisvoili/2021-05-07-5005

     Цитат: Мойсей е бил високопоставен египтянин, който живял по времето на фараона Ехнатон. След падането на „религията“ на Ехнатон Мойсей, който искал да запази „религията на единия Бог“ - Слънцето Атон, станал вожд на живеещото в периферията робско племе семити....

     Племето се обръща в атонизъм. Мойсей въвежда приетия от свободните граждани на Египет обряд на обрязването.....

     И благодарение на периода на безвластие в страната осъществява изхода на евреите от Египет.

     Мойсей=Мөссүөн-образ, вид. Този, който даде на РОБИТЕ-СЕМИТИ ОБРАЗА НА БОГ И ВЯРАТА.

     През май 2002 г. група историци, работеща в Британския научен музей, неочаквано намира неизучен дотогава документ, в който на египетски език била написана молитва. Тя почти дума по дума повтаря „православната“ молитва „Отче Наш“. Голямата сензация очаквала учените по-късно. Когато станало ясно, че свитъкът е датиран 1000 години преди новата ера.

     Как така? Според официалната наука християнството още не е съществувало. Не е бил роден и Исус Христос, който според библейската легенда е дарил и молитвата „Отче Наш“. След по-нататъшните изследвания се разбрало, че историците държат в ръцете си молитвата на слепия, написана според легендите от фараона Ехнатон. Откъде толкова съвпадения? Или Библията е написана на основата на древноегипетски текстове? Ако е било така, кой е основателят на единобожието, отхвърлен от египетската история фараон Ехнатон?

     Така наречената „Молитва на Ехнатон“, известна също и като "Молитвата на Слепия“. Датирана е около 1000 г. пр. н. е. Староегипетският текст почти напълно съвпада с „християнската“ молитва „Отче Наш“!

 

                           Отче наш, неведом, но съществуващ,

                           Да се свети името Твое,

                           Да бъде Законът Твой, даряващ светлина

                           В света на звездите и в нашето битие,

                           Нахрани нас с хляб този ден

                           И прости смъртните ни дългове,

                           Както и ние прощаваме пред Небето,

                            Опази ни от зло и съблазън........

 

     Съвпадението е толкова поразително, че няма съмнение дали това е един и същ текст. Ако обаче древната египетска „Молитва на Слепия“ и християнската молитва „Отче Наш“ си приличат така много, то коя да смятаме за първата? Кой всъщност е дал най-важната молитва към Бог? Египетският фараон Ехнатон или „Иисус Христос“?

     Историците продължили да търсят и попаднали на удивителни факти. Сред древноегипетските писания те намерили множество успоредици с „библейските“ текстове. Като пример историците привеждат откъс от тях, в който се обяснява понятието „божествен съпружески съюз“ и който идва от древен Египет. В египетски текст, датиран около 550 г. преди „Рождество Христово“, има един мит, наречен „Мит на Сатна“, който разказва по същество библейския сюжет за появата на „Спасителя на Света“ - „Сянката на Бог застана пред Махитускет и обяви: ще имаш син и ще го нарекат Са-Осирис!“

     Подобен сюжет е описан и в Евангелието от Лука. При Дева Мария се явява архангел Гавриил и й съобщава, че й е съдено да стане майка на Спасителя на Света. Ангелът й казал: „Не се бой, Мария, ти получи божията благодат. Ще родиш син и ще му дадеш име – Иисус. Той ще стане велик и ще се нарече Син на Всевишния“.

     Нататък в ръкописите на Древен Египет все по-често се откриват общи черти с Библията. В египетската митология божеството Сет иска да убие младенеца Хор. Майка му е принидена да бяга. Същия разказ намираме в „Светото Писание“ и в Евангелието на Матей, като се описва бягството на семейството на Исус от Египет, за да се избегне поръчаното от цар Ирод убийство на младенците. Това съвсем не е всичко. Сходства има и в древните изображения. На стари барелефи, в папируси и рисунки може да се намери изображение на фараона, който бива покръстен в Нил. Подобен обряд имат и християните. Излиза, че египетските ръкописи са първоизточникът на „библейските“ текстове?

     В текстовете за пирамидите, най-старите произведения на религиозната и заупокойната литература изследователите също намират сходни с библейските сюжети. Съвсем наскоро успяха да преведат мита за бог Себека, божество с крокодилска глава, споменато в текстовете като син на богиня Нейт. В древния свят то е едно от съществата, появили се от хаоса и дали началото на Света. Изобразяват го в сюжетите като бог, раздаващ хляб и риба, живеещо в оазиса Фаюм, също така и ходещо по водата. Налично е сериозно сходство в „Библията“ - „Иисус Христос“ показва на света чудо, като ходи по водата. Подобни откъси има и в трите „Евангелия“.

     Кой е съставил древния списък със Свещените Текстове, които днес познаваме като Стария завет? В търсене на отговора историците започнали да изучават хрониките и неочаквано разследването довело до затворника от Шлиселбургската крепост и до събитията от 1923 г. По това време в крепостта революционерът-народняк Николай Морозов пише книга. В света на историците и богословите избухва скандал. В книгата „Христос“ историята на човечеството в естествената й научна светлина бива показана по различен от начин, довел до немислимата дотогава хипотеза, издигната от автора. Египет и Израил били една държава и имали обща управленска династия. Единственият фараон, който отказал да се кланя на многобройните египетски богове, бил Ехнатон. След него започнали да се молят на единия бог. На основата на своите изследвания Морозов представя своята сензационна версия, съгласно която Иисус и Ехнатон са една и съща историческа личност.

     Дълго време версията на Николай Морозов останала неподкрепена с нито едно доказателство, докато в архивите за 2002 г. не намерили статия, напечатана в испанския вестник „Лавангардия“. В нея пише за странен случай, станал в Барселона. Свещеникът на една от църквите на име Логари Пужол отказал да приема подаяния и да води службите. Духовенството не коментирало ситуацията, но се намесили журналистите. Изяснило се, че Пужол възнамерява да се откаже от църковния си сан.

     Докато изучавал историята на Древен Египет, свещеникът намерил факти, които преобърнали представите в съзнанието му. Тези уникални открития дали възможност на изследователите да разгледат теорията, според която фараонът Ехнатон, основоположник на религията на Единия Бог и „Иисус Христос“ са една и съща историческа личност. Възможно ли е това? За да се потвърди или отрече такава хипотеза, трябва да се поясни кой всъщност е египетският цар Ехнатон.

     Днес в центъра на Берлин на първия етаж на Пергамския музей се пазят 202 таблички, изписани от двете страни с древен текст. Историците казват, че тези таблички някога са били една цяла плоча. Съдържанието им позволява да бъдат осветени тайните на древността.

     Историята на намирането им е уникална. Тя препраща към далечната 1887 г. Хрониката свидетелства, че една селянка от Тел ел-Амарна, село по среден Нил, случайно намерила няколко глинени таблички с неразбираеми знаци. Можела да ги продаде за няколко дребни монети. За да спечели повече, жената начупила табличките и ги продала поотделно. Търговецът-прекупвач веднага разбрал, че е попаднал на някакъв старинен текст и предложил табличките на няколко музея в Европа. Специалистите от Берлин бързо оценили находката.

     Оказало се, че това е архив на фараоните от XVIII династия Великия Аменхотеп III и приемника му Ехнатон, когото наричат най-загадъчния египетски управник. Запазени са спомени на съвременници, описващи Ехнатон като същество, не приличащо на земните хора. От фигурите и изображенията, запазени в музея, виждаме, че фараонът е имал необичайна външност. Яйцевидно изтеглен череп, женоподобна фигура, необикновена форма на стъпалата и пръстите. Нито един друг фараон не е изобразяван така. Всички артефакти от миналото, намерени от историците, показват фараоните вечно млади, със силни тела и красиви лица. Ехнатон е изобразен безобразен. Някои от съвременните изследователи имат своя версия по въпроса...

        Фараонът Ехнатон като резултат от неземен генетичен експеримент!

 

     След анализиране на фактите учените стигнали до извода, че фараонът е имал генетични отклонения. Някои са предположили, че Ехнатон е страдал от няколко синдрома и е проявил няколко мутации наведнъж. На фигурата на царя се приписва синдромът на Мартан, който издължава карайниците и лицето. Освен това фигурата му показва признаци на голямо количество женски хромони и сраснали черепни кости. Фараонът не може да е бил болен просто защото тези заболявания не могат да се съчетаят едно с друго. Съвременните разработки показват, че свръхизлишъкът на женски хормони причинява безплодие у мъжа. Ехнатон обаче е имал огромен харем и над десет деца. Възможно ли е това? Или става дума за древни мутации?

     Не е ли възможно промените във външния вид на Ехнатон да са свързани с неземния му произход, дължащ се на намеса на чуждопланетни същества? В полза на тази версия има още един факт. И досега се раждат същества с цял комплект мутационни изменения както сред животните, така и сред хората. Циклопи, същества с рибени люспи, тези образи могат да бъдат намерени в митологията на древните. Дали в тях не е отразена действителността?

     Косвени потвърждения на извънземния произход на Ехнатон изследователите намират и в стила на управление на младия фараон. След изучаване на биографията му те стигнали до извода, че решенията, взимани от Ехнатон, са били умни и зрели.

     Кой би могъл да подскаже на не повече от двадесетгодишния фараон проверени от опита знания? Най-удивени остават съвременните му изследователи от главното му постижение – поклонение пред Единия Бог. На тази основа днес се крепи всяка от световните религии. Как е успял Ехнатон, почти сам, да се противопостави на могъщите жреци, които хиляди години дотогава укрепвали властта си, като се молели на много богове? Защо младият владетел също като библейският „Спасител на Света“ не се боял да наруши многовековните устои?

     Някои от учените имат своя версия по въпроса. Те са дълбоко убедени, че другопланетни създания са посещавали Земята. Хората ги почитали като богове. Така възникнало многобожието. Ехнатон искал народът му да вярва в само един бог. Народът трябвало да бъде единен, а отделните групи, вярващи в своите богове, следвало да бъдат унищожени. Тогава на Земята бил пратен Спасителят – фараонът Ехнатон, който създал култа към Бога на Слънцето. Той искал всички да вярват единствено и само в този бог. Трябвало е да унищожи останалите...

     Днес в Лувъра и Берлинския музей се пазят уникални рисунки, намерени при разкопките на двореца на Ехнатон през 1891 г. След като била почистена столицата му Ахетатон, те видели стена, украсена само със символите на Бога-Слънце. Фараонът се отказал напълно от традициите на предците си. В Древен Египет съществувал т. н. Култ към мъртвите. Сюжети от задгробния живот съпровождали навсякъде хората. Това будело у египтяните особеното чувство за смъртта.

     Новото религиозно учение на Ехнатон отхвърляло всички религиозни догми от стария свят. Той забранил култа към Озирис, главния „бог“ в египетския пантеон. Озирис владеел царството на мъртвите. Той покровителствал задгробния живот, бил главен съдник на човешката съдба. Именно за срещата с този бог древните египтяни се готвели от раждането си. Ехнатон решил да се откаже от него.

     Различен от задгробните мотиви символ на фараона бил и Слънчевият Диск, който изобразявал Слънцето с протегнати лъчи, на чийто краища имало длани. Фараонът призовавал всичко живо. Учените – теолози намират продължение в другите религии. Блестящият кръг, рисуван над главите на боговете и героите от древногръцките и древноримските художници, наречен „нимб“, означавал, че те са висши, неземни, свръхестествени създания. В християнската иконография нимбът станал принадлежност на ипостаса за „Пресветата Троица“, „Божията Майка“ и „вси светии“. Сиянието на нимб над главата означава избран от Слънцето.

     Свещената дума „Амин“ присъства във всички езици – Амен, Амин, Аман, Ом. Думата се видоизменя, но не губи смисъла си. Главното в нея означава „Всичко“, безкрайност, сила, разум, живот и смърт. Това е Абсолютът.

     Лингвистите твърдят, че гласните в староеврейския език са заменяеми и тази дума може да се произнесе като Амен, Амон или Амун. Латинската дума „Омне“ и санксритското „Аум“ или „Ом“ са образувани от един и същ корен, означаващ „Всичко“. И двете думи изразяват всемогъщество, вездесъщност и всепознание.

     Ако тази теория е вярна, на кого се моли цялото човечество? Освен това испанският свещеник намира връзка между житейските пътища на фараона Ехнатон и „Иисус Христос“. Той забелязал, че Ехнатон пръв е предложил идеята за монотеизма в Близкия Изток – поклонението пред „Единния Бог“. В Библията звучат думите на Иисус Христос - „Аз съм Пътят, Истината и Животът“. В Евангелието съчетанието „Син Божи“ се сравнява със Сина Човешки. Изследователите на старата история също са забелязали такова съчетание. Първите 12 години Ехнатон е „Син Божи“, а следващите 5 години е Синът Човешки.

     След това учените стигнали и до още по-сензационна находка. Нимбът на „Исус Христос“ с кръстообразен надпис води началото си от Древен Египет. Това е изрязан от папирус кръг, положен под главата на фараона след смъртта му. Равностранният кръст, заключен в египетския йероглиф Нут, означаващ небе. По ранните икони на нимба на Христос забелязваме букви, с които можем да съставим думите „От“ и „Он“. След това изследователите твърдят, че кръстът, смятан за символ на християнството, се среща в древноегипетската живопис. Египетските богове държат коптския кръст. В гробницата на Тутанкамон се срещат четири такива кръста. Нещо повече, те стоят редом със змията: символът, изобразяван на покривалата на главите на фараоните и сфинкса.

     Изследователите обърнали внимание и на това, че името на бога от Древния Египет Осирис е много сходно с латинското Иесу Рекс, или Иисус Цар. Учените намират много сходни черти и в изображенията върху камък.

     И досега смъртта на фараона поражда много въпроси. Причината за гибелта на Ехнатон не е уточнена. В официалните източници се твърди, че е отровен, но това не е потвърдено. Жреците анатемосали императора и се опитали да скрият дори следите на „вероотстъпника“. През 1902 г. в Долината на Царете английски археолози откриват саркофаг, в който би могло да се намират останките от Ехнатон. Експертизата показала, че в саркофага има кости от друг човек. Най-загадъчният управник на Древен Египет не е намерен и днес.

     Съвременните изследователи забелязват странен факт – броя на преживяните години от фараона и „Иисус“ съвпадат. Те са 33 на брой. Има становище, че египетският фараон е бил разпънат в съответствие с древния ритуал Хеб Сед. Или, ослепен и убит. В това също се крие аналогия с Исус Христос. Решаващ аргумент е това, че Ехнатон е изповядвал религия, която е била нужна на живите. Оттам са и иконите като протообрази на живите светци.

     Понастоящем съществува и хипотезата на академик Глеб Носовски. Тя интерпретира по свой начин древните факти и библейските събития. Ако обаче фараонът от древен Египет и Спасителят на човечеството са едно и също лице? Тогава кои са хората, които са приели учението? Вестителите на истината? Кой от продължителите е донесъл тези знания в съвременния свят? Съществували ли са пророците от свещените книги?

 

     Неотдавна в Британския музей намериха препис от древен текст. Още през 1907 г. преводачите на древноегипетски текстове забелязали необикновен детайл в свитъците с „Книгата на Мъртвите“, написани след като е живял Ехнатон, в които е открит странен сюжет. Той разказвал как душата на човек попаднала в Задробния свят и се среща с бог Тот. „Божеството“ задава въпроси, но човекът отговаря на всички тях отрицателно. Освен това говори за грехове, които не е извършил. Като говори за неща, които не са се случвали, мъртвият доказва чистотата на помислите си. Учените изследвали този любопитен факт и намерили, че в Книгата на мъртвите е представена т. н. „изповед на отрицанието“, която се явява кулминационен момент при странстването на душата след смъртта. След изучаването на текста на „изповедта на отрицанието“ учените стигнали до извода, че тя съдържа елементи, сходни с библейските повествования на „пророка“ Мойсей.

     В „Книгата на Мъртвите“ се съдържа списък на греховете, по-известен на човечеството като „Десетте божи заповеди“, дадени на „пророка“ Мойсей на планината Синай. Днес според тези закони живее цялото човечество. Това е ясно подредена система за живота на Земята. Излиза, че дълго преди Мойсей библейските заповеди вече са били формулирани. Кой тогава ги подари на човечеството?

     Май, 1901 г., Иран. Група френски археолози открива черен базалтов стълб. Върху него има надписи на вавилонски език. След почистване на вековните слоеве прах учените разшифровали тайнствените знаци. От двете страни на стълба бил изсечен сборник със със закони – 282 статии на законопослушанието. Историците нарекли тази находка ?Закони на вавилонския цар Хамурапи“, живял дълго преди нашата ера.Това може би са първите писани закони на Земята. Друг факт поразил изследователите: на стълба имало релефно изображение на стария бог Шамаш, седящ на висок трон, а пред него стои цар Хамурапи. Господарят на Вавилон стои пред бога в обичайна молитвена поза. С величаво протегната напред дясна ръка бог Шамаш предава на вавилонския цар свитък със „Сборника Закони“. Съвременният специалист по древни цивилизации Йоахим Ритщиг смята, че законите са дадени на древните хора от „небесните надзорници“...

     Тези факти намират неочаквано потвърждение и в други епоси. В наскалните изображения и митологиите на древните народи често се повтаря сходен сюжет. „Висшето божество“ се явява на „пророка“ и му диктува волята си. Съвременните изследователи виждат и още един детайл. „Пророци“ в древния свят често са били повелителите и владетелите. Точно на тах се откривало божественото учение. С тях разговарял „бог“, край изображенията им често се срещат подобни мотиви. Според легендата великият цар и пророк Соломон измолил от „Бога“ мъдрост, за да му служи и да угоди на хората. При неговото управление не са описани конфликти и войни. Когато Соломон започнал да строи езически капища за многобройните си съпруги, които били от други раси, явно разсърденият „Бог“ обещал да свали от престола.

     В свещените книги „пророкът“ Мойсей се смята за един от най-важните протообрази на „Христос“, чрез Мойсей на света се появява Старият Завет. Досега не е известно съществувал ли е такъв човек в действителност. Сведенията за Мойсей идат основно от легендите. Разказва се как Мойсей е подхвърлено дете, което намерила в кошница дъщерята на фараона. Тя съжалила детето, обикнала го като собствен син и го взела да го отгледа.

     Изследователите намират подобни сюжети и в историята на други народи. В Месопотамия такъв е Саргон, основателят на Акадското царство. В Рим са Ромул и Рем. В Гърция Зевс едва не бил изяден от собствения си баща - Кронос, Озирис в Египет. Отбелязва се , че историята на пророка на юдеите е най-близка до сюжетната линия на повествувание за съдбата на божеството от Древен Египет. Според конкретната легенда Сет убива брат си Озирис, затваря тялото му в кутия и го хвърля в Нил. Майката на Мойсей спасява сина си, като го слага в кошница и го пуска по реката. Нима авторът на библейската легенда е заимствал този сюжет от египтяните?

     Поредната хипотеза, която предизвикала бурни дискусии и спорове. През 1938 г. в Лондон измъченият от тежка болест психоаналитик Зигмунд Фройд написва три есета и две предисловия. В тях той разсъждава за пророка Мойсей, сравнява историческите факти и поднася собствените си хипотези за съществуването му. През 1939 г. в Амстердам излиза трудът на Фройд, предизвикал нееднозначно отношение в научния свят. Озаглавен е „Мойсей и монотеизмът“. В него Зигмунд Фройд говори, че Мойсей е бил високопоставен египтянин, живял по времето на фараона Ехнатон. След падането на религията Мойсей, който искал да запази вярата в единния Бог-Слънце Атон, станал вожд на живеещите по границите роби-семити. Психоаналитикът също изказва предположението, че Мойсей е убит вселедствие на бунт, организиран от съплеменниците му. Религията на „пророка“ през следващите няколко поколения била поддържана от малка група негови приближени.

       Учениците на Мойсей изпитвали чувство на вина заради убийството на вожда си и развили идеята за „месията“ - възкръсналият баща. Фройд смята, че всичко това води началото си от египетския фараон, който бил основател на новата религия. Така името Атон започнало да звучи като Атонай, което в превод от иврит означава Господ. Оттогава хората се молят на единосъщния „бог“.

        Книгата предизвикала бурни спорове сред учените и библиоведите. Методът на Фройд бил наречен психоистория и не бил наложен за употреба. Днес историците смятат, че това са авторови фантазии. Личността на „пророка“ Мойсей е важна съставка на християнството. Повечето от тях допускат, че общото с египетския фараон може да бъде само едно - вярата в единия Бог“.

        До днес извършеното от Ехнатон е обвито в тайна. Под слоеве многовековна прах се крият тайни, неразгадани докрай. Каква е причината Ехнатон да умре толкова млад? Коя е била жена му, прекрасната Нефертити? Какво е станало с децата му, след като името на баща им било обречено на забвение? Изследователите смятат, че с Ехнатон е свързана една от най-големите житейски трагедии в историята, или сюжетът на изгонване на краля от царството му. За разлика от повечето могъщи фараони от древността Ехнатон е познат повече като романтик, изцяло увлечен от идеята си. Въпреки всички спорове относно личността му, взетите от него решения и постъпки, едно нещо остава неподвластно на промените – той е бил реформатор, който е посветил целия си живот на утвърждаване на нова идея, създател на неразбрана от съвременниците му религия. Човек, изпреварил с много времето си. Това е неговата най-голяма тайна...

    Разбира се, има и снимков, даже портретен, бих казал, материал на образа на Иисус Христос/Ехнатон. Не тракиец, ами направо някъде по средата на Пловдив и Ямбол е роден, ако съдим по външния вид. Те, тамошните богослови, и без това си говорят с извънземните, та нищо чудно.
 На едно място май се споменава КРОКОДИЛ? Син на богинята Нейт, която според "някои изследователи" :):):) е тракийска богиня?
   Не знаех, че тракийските богини са раждали крокодили, наистина. Какъв пропуск от моя страна.......
Дръжте сега Иисуса и Марията-Диана за опашките и внимавайте да не ви уапят, тракалар. Че после направо на бохаирски език ще продумате от болка.
      О-о-о-о, шифре, шифре, имаш ли пари?
      Имаш ли пари, ямболски пари?

      Хайде, траки, дайте му па-ари!


image


                                   
                                             image






 image




Гласувай:
10



1. krumbelosvet - Г-н Добродан, знаем, че си за Туран и против християнството,
09.05.2021 17:47
християнството което не познаваш, подобно на Шерифе Мустафа от ранното ДПС.
И какво, ако това го има в Египет преди Христа? Исус НЕ Е ПАТЕНТОВАЛ тия думи. Той просто казва на учениците си "А вие се молете така". И казва известната молитва.
Мойсей е доведен брат на великия Рамзес ІІ. И почти сигурно извежда евреите от Египет по негово решение. Има го на ПРАВ ТЕКСТ в Стария Завет. А какво значи думата "Амин", почти "Амон"? От една еврейка знам, че думата "мошеник" иде от името на Мойсей, "Моше" на еврейски.
Но без Исус кой щеше да помни днес тая молитва на Ехнатон, която НАИСТИНА, от НАУЧНА гледна точка, е ШЕДЬОВЪР на концентрирана висша морално-етическа информация? Н И К О Я религия, както и никоя наука, не започва от нулата, а стъпва на най-доброто от миналото.
цитирай
2. fun1001 - :-))..Официалната история, брои Египетските Царства до 3 000г.пр Хр..
09.05.2021 17:57

но, във Египет, се заражда т н доДинастична Култура / и Религия, и Култ към Ра..
която, според Ел Блаватскоя,в Разбулената Изида, определя на 40 000г!!
днес, копнах и История и миграция на Етиопите, където, пр ок 200 000г, се заражда..
прототипа на по късният ХомоСапиенс...
виж го и в Уики, Етиопия..
цитирай
3. dobrodan - Круме, не споменавам изповядващите други религии
09.05.2021 18:19
освен християнските секти (което си пропуснал да разбереш - нормално) и дори на мен ми прави впечатление, че в блог.бг сякаш няма мюсюлмани, кришнари, юдеи, будисти......което ми е малко странно, като се замисля.
Как така Исус ще използва чужди думи, казани за съвсем друг бог?
Нали той е божи син, една молитва не може да измисли?
Думата Амин, Амон ще ти кажа коя е. Ако беше чел при мен, сега поне това нямаше да питаш :).
ЙОМЪ-ЕН (АН, ОН, ЕН, ИН СА ФОНЕТИЧНИ ВАРИАНТИ). Означава общност, община. Или "едно цяло с другите"...
Звукът в началото е непроизносим в славянските езици. Нещо средно между ьо и ю.
Е как така най-вярната и най-правилната и най-добрата религия щяла била да се опирала на......СТАРИТЕ БОГОВЕ :)?
ОТКАДЯ-НАКАДЯ?
Значи, правим си ние идоли отпреди 30 000 години, пирамиди отпреди 12 000 години и се явява цъфнал със зюмбюл някой в храста, обвит в пламъци (не са пламъци, от следващата книга ще ти стане ясно какво е това :), и почва да ръси, видиш ли, египетски мъдрости как се живее правилно и богоугодно?
Това не отрича ли самата същност на еврейския Яхвех?
Къде спа онова пиле шарено, та се сети да се яви баш пък на ей-тъй по римско време и да обещава Спасители на плажа да докара, ммм?
Искаш ли да поразсъдиш трезво?
На 15-ти май ще пусна книгата.
Както искаш :).
цитирай
4. radostinalassa - Кой Хомо Сапиенс , ма Фуно?
09.05.2021 19:37
Черния ли? Люси?
цитирай
5. krumbelosvet - Ох, "искаш ли да поразсъдиш"
10.05.2021 07:02
Добродане, ти освен ТВОИТЕ "разсъждения" друго не признаваш. НЕМА много богове. Един е Създателят. Имената са много. Не се усещаш, че фонетичните ти изобретения не струват нищо. Позволи на тоя ЕДИНСТВЕН създател да има по-други съждения от тебе.
цитирай
6. dobrodan - Круме, това, което за теб са фонетични изобретения,
10.05.2021 09:29
хората го наричат наука.
Умението ти да търсиш под коня теле заслужава адмирации.
цитирай
7. notfun - / Тролицо магарицо, 100 именна, млъкни за 2 часа, маа))
10.05.2021 12:17
4. radostinalassa - Кой Хомо Сапиенс , ма Фуно?


....тази Фамилия, са от най, най долният/сбирщайн/ продажни..предатели..
12:14

...ТЕ,атакуват от 7г тъдява из Ареала /поне 4ма, са в Отбора..
бабата 12929, снахата,РассаРакетова, и
двамата сина/ и може би унуките, знам ги от Фейсъ)
инак, те мишкуват тук по 26ч/ с безброй акаунти..!
това е едно отвратително, манипулирано..местенце, срамно петно,
заВзето от Хибридна Бригада,за няколко долара, вповече
БОЙКОТирайте ги!!!!!
бъдете смели, Вашата Мисъл, твори Реалността, дами и господа!
цитирай
8. radostinalassa - Вчера ме оплакваше, че нямало кой да ми плаща за труда, а ....
10.05.2021 17:21
днес Фуно си на друг акъл. И какво общо има между мене и Зав, или Еленко? Ставаш параноична. По - скоро ти ме обиждащ постоянно, незнайно защо. прихванала си го от Гого. Ковидко се старае да не го прави, за да не го урочасам.
та кой е черният Хомо сапиенк? Колко мозъчни гънки е имал? Виж мускули имат, така си е .




цитирай
9. dobrodan - Радостинке,
10.05.2021 18:26
мене не може никой да ме урочаса.
Опитвали са се и магия да ми правят, и да ме прокълнат, и какво ли още не.
Само за вуду-кукла не съм сигурен :).
Ако искаш - опитай се.
цитирай
10. radostinalassa - Все трябва да казвам, кога се шегувам
10.05.2021 21:03
Ако човек не вярва в магии, не може да бъде урочасан. Махни си сам запетайката. Аз не съм така подредена, защото ми става скучно.



цитирай
11. radostinalassa - Чел ли си библията от...
10.05.2021 21:04
1577 година? Тя започва по друг начин, не е променена от юдеите.
цитирай
12. dobrodan - Коя запетайка смяташ, че трябва да махам?
10.05.2021 21:16
Питам така, да върви разговора.
Нещо се много измълчаха попския отбор?
Айде бе, духовни юнаци, дека са ви библиите :):):)?
Който и да е писал библията, както и да е коригирана, каквото и да е махано и слагано в нея, основното е неспоменато - бог е човек. Или поне на нивото, на което повечето хора са свикнали да мислят.
Не е ясно кой е сътворил Вселената. Дори няма никакво значение това нещо.
По начина, по който работи, тя ще работи ВЕЧНО.
От което следва, че такъв бог не съществува:) като създател.
Автоматично всичко останало в библията и т. н. става купчина кравешка тор.
цитирай
13. radostinalassa - А богомилите? Българи ли са според тебе?
10.05.2021 21:23
Те са смятали, бе Бог е изпразнил / освободил място / в част от себе си и е създал Земята, хората, животните. Сътворил е хората по свой образ и подобие. Ние сме децата му, а адамитите са негови слуги, защото са по - несъвършени.




цитирай
14. dobrodan - Знаеш ли как са наречени богомилите на другия, неславянския български език?
10.05.2021 21:58
Худаяри. Знаеш ли какво означава думата?
Ходай? Худай?
Од е огън. Ай е афикс за прилагателно, придаващо одушевени, човешки черти на предмета... Ари е мъже, хора.....
И така, не винаги ислямът и християнството са били като куче и котка.
След кръстоносните походи нещата стават различни.
Така че, прелюбопитен съм дали не са опитали да възкресят старата одическа вяра богомилите (дохристиянска и доислямска вяра) на скитите-огнепоклонници...
Дори думата "дедец" не е славянска по същество освен палатализацията на афикса Кьi.
Едно нещо ми направи впечатление - очевидци се кълняли как видяли душите на богомили да отлитат от кладата.......
Не знам дали е вярно, но има обяснение за това.
Ще чакаш, както всички други :). Още пет дена.
цитирай
15. germantiger - прочетох постинга изцяло и не съ...
11.05.2021 02:13
прочетох постинга изцяло и не съжалявам

някои детайлизнаех, други абсолютно не, браво и за труда дас преведеш всичко

безсъмнение след като изгледах маса видеа и инфо за няколко месеца "покрай религиите" за мен и за света/науката еясно, че аврамическите религии не са еврейски, а еврейски заемки и нагли присвоявания на египетско, вавилонско, асирийско

да добавя за крумбелосвет - в случая добродан не е ЗА туран, а за истината, а египет все пак не е туран

освен това да виниш някой, че е затуран, маран или балан, след като "ти" и масадруги лайнари сте за всичко и само руско някак... "не върви"
цитирай
16. dobrodan - Благодаря, Тигре :). Приятно е да видя
11.05.2021 10:08
хора, които се опитват да бъдат максимално безпристрастни и да преценяват кое е вярно и кое - не.
По-лошото е, че религиите са ни спасили от самите нас :):):), колкото и странно да звучи....
С цената на робството.....
Благодарение на тях светът е можел да стане по-добро място, на практика са ни хвърлили от един ужас в друг. Лично аз съм за първия ужас, бихме могли да се справим с него при съответното обучение и знание, което незнайно как започва да излиза на бял свят.
Самостоятелно, волю-неволю, щяхме да заживеем според "божиите" заповеди и полека човечеството да проумее, че друг път НЯМА.
Днес религията е просто инструмент за страх и сила. Съответно - за пари....
Може би думата "вяра" трябва да бъде изпълнена със съвсем друг смисъл.
Вярвай в себе си и в другите. За целта обаче трябва първо всички да знаят какво трябва да се прави :), а точно това знание подменят религиите с божии измишльотини...
цитирай
17. radostinalassa - По отнощение на някои народи...
11.05.2021 15:14
религиите са били просто необходими. напр. негрите в Африка, които са ядяли съседните племена. Или днешните цигани, които се кълнат в Бога и лъжат както си искат.А нямало раси.
цитирай
18. germantiger - По-лошото е, че религиите са ни с...
11.05.2021 17:13
По-лошото е, че религиите са ни спасили от самите нас :):):), колкото и странно да звучи....
С цената на робството.....
Благодарение на тях светът е можел да стане по-добро място, на практика са ни хвърлили от един ужас в друг. Лично аз съм за първия ужас, бихме могли да се справим с него при съответното обучение и знание, което незнайно как започва да излиза на бял свят.
Самостоятелно, волю-неволю, щяхме да заживеем според "божиите" заповеди и полека човечеството да проумее, че друг път НЯМА

......

съгласен съм напълно с теб

това малко ми прилича с истината, че:

днес уж живеем в отвратителен свят, но всъщност е прекрасен защото поне нямаме в европа голяма и кървава война

иначе казано - кое е по-лошио - да умираш буквално като месо или да умираш вътрешно деградирайки
цитирай
19. dobrodan - Тигре, ако искаш, прочети Салимжанов.
11.05.2021 18:23
Смятам, че по въпроса за религиите този мъж се е изказал повече от добре.
Както и за връзката на войната и религията.

http://www.mediafire.com/file/b4ex1oxa04amok1/%25D0%2592%25D0%25B5%25D0%25BB%25D0%25B8%25D0%25BA%25D0%25B8%25D1%258F
%25D1%2582_%25D1%2582%25D1%258E%25D1%2580%25D0%25BA%25D
1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8_%25D0%25B5%25D0%25B7%25
D0%25B8%25D0%25BA/file

Бог не е на ничия страна.
Макар и всички да казват: "С нами Бог!"
Повдигаш сложен въпрос. От една страна, "По-добре живо куче, отколкото мъртъв лъв".
От друга страна, "По-добре е да умреш като мъж, отколкото всеки ден да умираш по малко".
Войната е човешко изобретение. В нея няма никакъв бог. Някои животински видове също водят нещо много подобно на войни с други видове или дори помежду си.
Бих добавил, че тя е продължение на животинско-човешката лакомия с други средства и на друго ниво.
Не виждам изход, наистина. Невъзможно е да бъде променено мисленето и вътрешната нагласа на хората по друг начин освен насилствен.
Жалко, светът можеше да бъде прекрасно място. И пак ще бъде :).
Само че, боя се, без нас.
цитирай
20. adamshort - Добродане,баси тъпака си!
11.05.2021 20:28
Добродане,баси тъпака си!
цитирай
21. adamshort - Абе сърфалад защо си се модерирал ...
11.05.2021 20:32
Абе сърфалад защо си се модерирал като путка,нали си демократ,защо се страхуваш другите да не научат какво мисля за теб?Аргументирай се бе цървул!
цитирай
22. dobrodan - Модерирал съм се само по една причина.
11.05.2021 20:47
Да не пропусна кога ще се обади простият ти задник, който носиш на главата си.
Поглеждам има ли коментари и виждам, че има.
Дори одобрих твоите, да ги има, лъщят като свински мъде в рядка кал.
Нали си горда сега?

А, и още нещо. Език като този издава произход от потомствени свинепаси. Няма да ме впечатлиш.
Като стана въпрос за аргументи....кам ги твоите?
Дрисла :).
И какво толкова ценно имаш да ми кажеш?
Какво мислиш за мен ми е през 22-рия сантиметър някъде. Хайде, чакам те?
цитирай
23. notfun - ти, кажи нещо за Сибирското..))
11.05.2021 21:19
radostinalassa написа:
Черния ли? Люси?

цитирай
24. notfun - Рассе, по някой път, те Аресвам)) и аз съм същотоо.хаотично..Куку, не винаги )
11.05.2021 21:21
radostinalassa написа:
Ако човек не вярва в магии, не може да бъде урочасан. Махни си сам запетайката. Аз не съм така подредена, защото ми става скучно.




цитирай
25. notfun - :-))))))))))
11.05.2021 21:26

......Тигре, Вилкоммен в нашата седянка, фройнд..
тук имааа..Ооогън...Екшънн!!))))

/съгласен съм напълно с теб

това малко ми прилича с истината, че:

днес уж живеем в отвратителен свят, но всъщност е прекрасен защото поне нямаме в европа голяма и кървава война

иначе казано - кое е по-лошио - да умираш буквално като месо или да умираш вътрешно деградирайки/

както винаги...си, задълбал.'в раната'..хубав е въпроса, многоо..
цитирай
26. radostinalassa - Кроманъонецът, Фуно няма открити ...
12.05.2021 14:28
предшественици. Или ти си открила такива? Няма да се учудя никак.
Да ми е скучно не значи да съм хаотична. Ти направо ме изуми. Наистина ми се реве като те чета.



цитирай
27. mt46 - Поздрав!
13.05.2021 19:47
За мен това не е изненада... Може да прочетеш "Синухе Египтянина". Велик роман!...
цитирай
28. dobrodan - И аз искам да чета на спокойствие,
13.05.2021 21:31
подариха ми две книги отпреди месец, още не съм ги отворил :( .
Често се питам, за кое по-напред да отделя време..... Има и за писане, доста :).
Не съм чел този роман. Само време да има :)...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1043109
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031