Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2021 21:58 - За спорната рождена дата на Рудолф Щайнер
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2175 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 26.02.2021 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди 160 години се ражда основателят на духовната наука антропософия Рудолф Щайнер. И до днес антропософите спорят дали е роден на 25. или 27. февруари. Ето гледната точка на Юдит фон Хале според книгата й "Рудолф Щайнер - учител на Бялата ложа. Принос към окултната му биография" (2011г.)

Досега антропософията не се е обвързвала с определена рождена дата, тъй като има две такива - 25. и 27. февруари 1861. И двете са написани от ръката на Щайнер. Симптом на днешното развитие обаче е детската наивна вяра в силата на материалните документи, докато тук загадките явно са заплетени с по-висши духовни нишки.

Хората официално са честители на Щайнер на 27.02. и това е датата, която се споменава в неговата автобиография. Данни за 25.02. се срещат само в неофициални документи, напр. в неговите саморъчно написани автобиографични записки, както и в две писма на
         image

Ойгение фон Бредо, която му честити на 25.02. - действителния му рожден ден.

Ала при определянето на 27. като датата ха еаждане от значение са записките на латински в кръщелния регистър на Драшковец, станали наскоро известни, както и препис от 18 години по-късно, назован “кръщелно свидетелство”. Като друг аргумент за 27. 02. се изтъква необходимостта от спешно кръщение, тъй като бебето след раждането е имало кръвоизлив от пъпната връв и по спешност са извикали повторно акушерката. За това си спомня по-младата сестра на Щайнер Леополдине, което вероятно й е разказано от майката. 

Но понеже Рудолф Щайнер е роден в 23:15 часа вечерта, не е възможно акушерката да е успяла да се върне, да се направи спешно кръщене, че и да се запише детето в регистъра до полунощ. Докато ако раждането е било на 25., то е съвсем логично кръщелното свидетелство да носи датата 27.02. 

Може някой да сметне, че това са дреболии, но ако се познава окултната биография на Рудолф Щайнер, то ще се види, че тези неща имат решаващо значение. Само в много тесен кръг той е споменал за едно важно за неговата индивидуалност обстоятелство, до което може да се стигне по духовноизследователски път - животът и окултната му биография са се развили в определена аналогия на този на Христос Исус.

Разбира се, не в буквален смисъл, но както при Христос Исус, при Щайнер са действали духовни сили, които желаят да отклонят човека от правомерното му развитие. Те още от раждането на определени индивидуалности искат да се намесят и осуетят задачата им. При раждането на Щайнер се проявила една на пръв поглед невзрачна личност, която била служител на тъмните ложи. Това е помощник-писарят в седалището на свещеника в съседната община Драшковец. Той извършил вписването, което до ден днешен тежи върху окултната и външна биография на Щайнер. Ето какви са истинските кръщелни данни:

Роден на 25.02.1861, кръстен на 27.02.1861 с името Рудолф Йозеф Лоренц.

Вместо това помощник-писарят вписва като рождена дата 27.02.1861, кръстен в същия ден с името Адолфус Йозефус Лауренциус
        image

Който си мисли, че става въпрос за случайно съвпадение, понеже тогава Адолф Хитлер още не е бил роден, се лъже, защото случайности няма и точно в този случай името Адолф, ако беше станало известно като име на духовния учител Рудолф Щайнер, щеше да осуети мисията му. Няма по-голяма противоположност от духовните импулси на един Рудолф от тези на един Адолф! Особено фатални са промените, които се правят в името и рождената дата на един човек, без неговото знание и разрешение, защото това би тласнало задачата му в съвсем друго русло - това представлява черна магия. Ние виждаме при Каспар Хаузер каква трагична роля имат фалшифицирането и укриването на истинските рождени данни за живота на един човек. Също като при Каспар Хаузер и животът на Рудолф Щайнер е трябвало да бъде тласнат в друго русло.

Какво се е целяло с тази промяна? Тази индивидуалност, която е била учител на Бялата ложа и по-късно е била наречена Рудолф Щайнер, не е слязла на земята при раждането на детето Рудолф, а е влязла по-късно в него. Затова фалшификацията в Драшковец е атака срещу съсъда, в който индивидуалността на учителя е трябвало да се изяви. Черните ложи знаят, че могат да осуетят мисията на един учител, като увредят неговия съсъд. Това е първият паралел с живота на Христос Исус, при когото Ирод заповядал избиването на младенците.

Знаем, че още от малък Рудолф Щайнер е имал ясновидска дарба и един ден той получил подробно вътрешно виждане за събитията, станали след раждането му. Пред очите му се разкрила тази фалшификация. Когато станал на 12 години той не отишъл в храма като Исус, но посетил мястото, където се е съхранявал онзи фалшифициран документ. Той помолил да види книгата с вписаните раждания. Едно 12годишно дете няма възможност да поиска промяна на данните, но то е знаело какво му предстои за в бъдеще. Родителите не са имали понятие за тази фалшификация, не са видели какво е било вписано в Драшковец и затова не са поискали да се направи корекция. През юли 1879 - един месец след получаване на свидетелството си за матура, Щайнер вече като 18годишен отива в Драшковец да поиска препис от регистъра, за да може да се запише за студент във Виена. Той настоял за корекция на данните при издаването на кръщелното свидетелство. Тогава все още бил на работа онзи служител на тъмните сили и само с огромната си азова сила Щайнер успял да предизвика правилното записване на собственото си име. Но за рождената дата това не му се удало и така на свидетелството остава фалшивата дата 27.02. Това е голяма беда, тъй като през целия си живот Щайнер е принуден да дава лъжлива дата за раждане... Ако антропософитв не освободят Щайнер от примката на фалшивата рождена дата, то това би довело до много нови беди за антропософското движение, каквито по същите окултни причини то е преживяло в миналото. 




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 823886
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6141
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031