Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2021 20:57 - Любопитният случай на Герт Ванден Боше
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Любопитният случай на Герт Ванден Боше
Неговото отворено писмо, видео интервю и високопоставени поддръжници

Розмари Фрей, магистър
16 март 2021 г.

   image  


На 6 март в интернет бяха публикувани  отворено писмо  от д-р Герт Ванден Боше, доктор по медицина, и  видео интервю  за него от д-р Филип Макмилан от компания, наречена Vejon Health.

На пръв поглед изглежда, че Ванден Боше се занимава с надеждни опасения относно Ковид.

Той казва, че настоящата реколта от ваксини Covid ще доведе до мутация на новия коронавирус в „суперинфекциозен вирус“. И затова той призовава за незабавно спиране на употребата на настоящите ваксини.

Ако хората са „ангажирани да увековечат нашия вид, нямаме друг избор, освен да унищожим тези силно заразни вирусни варианти“ чрез „големи ваксинационни кампании“, твърди Ванден Боше в заключението на отвореното си писмо. Въпреки това, той продължава, за разлика от използваните в момента ваксини Covid, тези нови ваксини трябва да се фокусират върху стимулиране на масовото производство на компонента на имунната система, известен като естествени клетки убийци, твърди той.

Но Ванден Боше основава възгледите си на недоказани хипотези . Това е подобно на, и се надгражда върху авторите на хартия за моделиране, които използват теоретични рамки, за да разпалят страховете за  предполагаемата опасност  на новите варианти.

Въпреки това, възгледите на Ванден Боше бяха приети много бързо и положително от високопоставени скептици, като Дел Бигтри  в неговия  епизод от 11 март  (започвайки в 57:25)  и Върнън Колман  в неговия  видеоклип  и статия от 13 март .

Бигтри и Колман практически безспорно приемат и разширяват възгледите на Ванден Боше. Те категорично подсказват на своите доверчиви абонати, че на практика не се изисква проверка на факти или пауза за трезва мисъл .

Но от моя опит като бивш дългогодишен медицински писател и журналист (1988-2016) - особено четиримесечен престой с гиганта за връзки с медиите FleishmanHillard през 1994 г. (да, работил съм за тъмната страна) -  това има всичко отличителните белези на  кампанията за астротурфинги на  фармацевтична компания  . Това е поредната стъпка в дългогодишното изтриване на факта, че нашата усъвършенствана и високоефективна имунна система работи добре и не се нуждае от помощ от страна на биомедицинската / фармацевтичната индустрия.

Има изобилие от доказателства, че Ванден Боше има не толкова скрита програма. Например, точно преди триминутната марка във видеоинтервюто на Ванден Боше от Макмилан, Ванден Боше посочва, че е дългогодишен разработчик на ваксини. Той добавя, че сега се фокусира върху ваксините, които „възпитават имунната система по начини, които са до известна степен по-ефективни, отколкото правим в момента с нашите конвенционални ваксини“. Очевидно той има значителни конфликти на интереси. Следователно той има нулева надеждност, когато става въпрос за съветване на обществеността или някой друг за това как да се избегнат отрицателните ефекти от масовата ваксинация.

Бигтри, Колман и други обаче не посочват нито един от червените знамена. Въпреки че приемат твърде сериозно твърденията на Ванден Боше, тези високопоставени фигури от алтернативните медии дори не извършват елементарна проверка, като например да разгледат Макмилан, който е човекът, интервюирал Ванден Боше, или компанията, с която Макмилан е свързана, Vejon Health. Бигтри, например, разчита силно на интервюто на Макмилън за съдържанието на своя сегмент от 11 март.

Доколкото знам, Макмилън и Ванден Бош не са сред хилядите доктори, докторанти и други хора с висше образование или еквивалентна квалификация, които напълно развенчаха официалния разказ на Covid през последните 12 месеца. По-скоро двойката изведнъж изскочи от дограмата.

Освен това McMillan не е нещо близко до експерт по ваксини. На  уебсайта си  той се описва като „орган за деменция“. Най-наскоро публикуваният от него труд, който мога да намеря, е от  2016 г.  и е за болестта на Алцхаймер в списанието  Medical Hypotheses.  (В тази книга той и неговият съавтор предложи хранителни добавки за намаляване на тежестта на алуминий в тялото, високо ниво на който е свързан с болестта на Алцхаймер.) Освен това, когато един кликвания върху  http://www.vejonhealth.com  един получава съобщение, което показва, че уебсайтът не се използва. Всъщност Vejon изглежда е  неактивна  компания.

Затова игнорирах интервюто на Макмилан и отвореното писмо на Ванден Боше, когато научих за тях миналата седмица. Но след това на 12 март с мен се свърза продуцентът на нещо, наречено Gary Null Show в  прогресивната радио мрежа . Продуцентът Ричард Гейл ме помоли да бъда гост. Съгласих се да направя интервюто на 15 март.

Около 1,5 часа преди интервюто да започне, се свързах с Гейл и попитах върху какво ще се фокусира интервюто. Гейл ми каза, че Нул иска да обсъди сегмента на Bigtree в писмото на Ванден Боше и Гейл ми изпрати линк към него.  Затова набързо прочетох отвореното писмо и изгледах пълното интервю и сегмента на Bigtree върху него. В съзнанието ми се появи поле с червени знамена.

В определения час за начало на интервюто от 12:30 ч. На 15 март, Нул продължи да чете на живо в ефир, за около 12 минути, някои ключови моменти от отвореното писмо. Той каза на публиката да ги приеме сериозно. Тогава Нул ме пусна в ефир. Но той не ми позволи да говоря за писмото. Вместо това той многократно прекъсваше усилията ми за това и настояваше да обсъждам само новите варианти. Затова затворих телефона. И аз бях редактиран от архивното  излъчване  на шоуто на Null.

Ще бъда интервюиран на живо днес (16 март) с начало от 16:30 ч. Източно стандартно време от  Райън Кристиан  от  „Последният американски скитник“ . Ще говорим за писмото на Ванден Боше и интервюто на Макмилан. Очевидно Райън е на същата страница като мен.

Междувременно моите туитове относно  отвореното писмо  и  интервюто Null  получиха много реакция. И, както се случва, от неделя хората ми изпращат имейли, за да ме насърчат да прочета писмото на Ванден Боше и да гледам интервюто му. Мнозина са подтикнати от призива му за незабавно спиране на използването на настоящата реколта от ваксини Covid и от факта, че хора като Bigtree разпространяват неговите послания.

Затова реших да напиша тази статия, за да изложа няколко от десетките улики, показващи, че този любопитен случай е продължение на цялостната измама на Covid.

Ето още седем от тези улики:

1. В своя сегмент от 11 март Bigtree показва слайд с фона на Ванден Боше. Това показва, че е свързан с фондация "Бил и Мелинда Гейтс", Глобалния алианс за ваксини и имунизация ( GAVI ), GlaxoSmithKline, Novartis и други  привърженици на ваксината . Dell нарече Vanden Bossche „световноизвестен създател на ваксини“. Коулман  го нарича „много известен специалист по ваксини“.

Но в комбинация със съдържанието на отвореното му писмо е невъзможно да се повярва, че той всъщност е вътрешен човек, който сега се е обърнал срещу своите много мощни другари. (Повече за това по-долу.)  По-вероятно е той да е техен съучастник.

Друга индикация, че писмото е предназначено да пропагандира, а не да оставя обективните доказателства да говорят сами за себе си, е формулировката, която използва Ванден Боше. Той например пише, че „се надпреварва срещу часовника“, за да напише „това мъчително писмо“, в което „поставя на карта всичките ми репутация и достоверност“, за да помогне „да обърне вълната“ срещу това „неудържимо чудовище ”, което вирусът скоро може да се превърне, освен ако не се вслушаме в Ванден Боше.

2. В своето отворено писмо Ванден Босчелсо пише: „Мога да ви уверя, че всяка от настоящите ваксини е проектирана, разработена и произведена от брилянтни и компетентни учени.“ Той обаче не обелва и дума за огромния процент на нежелани събития и много оскъдния профил на ефикасност на ваксините, създадени от тези „брилянтни учени“. 

 

3. Ванден Боше също твърди, че има „непрекъснато [-] нарастваща заплаха от бързо разпространяващи се, силно инфекциозни варианти“. Но както подробно описах в   статията си от 3 февруари и придружаващото видео за новите варианти, няма доказателство, че те са силно заразни или ще бъдат скоро.

 

4. Има възможност за вирусна резистентност, както например отбелязвам в статията и придружаващото видео от 9 март 2021 г. Но това не е основната заплаха, която Ванден Боше се опитва да ни изплаши, като казва, че вирусът вероятно се натрупва толкова много и толкова бързо поради настоящите кампании за масова ваксинация, че скоро може да избегне всички настоящи опити да спре разпространението му. Не забравяйте например, че годишната ваксинация срещу грип не е довела до излизане на грипа от контрол и унищожаване на световното население . 

 

5. Ванден Боше също пише, че някои антитела се произвеждат от вродената имунна система, но че тези „естествени“ антитела са неспецифични. Той също така заявява, че те имат „неоптимална“ „зрялост и са„ доста ограничени и само краткотрайни “. Той твърди, че те са много слабо звено в нашите имунни реакции към патогени като новия коронавирус: „комбинацията от вирусна инфекция на фона на неоптимална зрялост и концентрация на Ab [антитяло] позволява на вируса [новата корона] да избира мутации [, по този начин] му позволява да избяга от имунния натиск. "

Това обаче е на много нестабилна почва. Защото, наред с други неща: 1) Нито в оригиналното  парче от 6 март,  нито в  последващите му действия от 13 март  , Ванден Боше предоставя никакви преки, нетеоретични доказателства, че това се случва; 2) „Естествените антитела“, които се произвеждат след срещата с патоген, са  само малка част  от бързата, ефективна и широко базирана защита от първа линия на имунната система - известна като „вроден“ или „пасивен“ имунитет - която всъщност до голяма степен включва  други компоненти ; и 3) Vanden Bossche омаловажава ефективността на антителата, които телата ни естествено произвеждат като част от втората линия („адаптивна“) част на имунната система, която също ни служи изключително добре от хилядолетия.

А 11 Март коментар  от Майкъл Yeadon и Марк Girardot има подобна информация в моите точки 3, 4 и 5. Въпреки това двойката да го представят по начин, който е много про-иРНК-ваксина и про-голямата част от официалната-Covid-повествованието - нито за което подкрепям.   

 

6. Vanden Bossche също няма препратки в този оригинален документ. Той наистина включва някои в последващите си действия, 13 март, документ, публикуван на уебсайта му . Но този документ от 13 март, подобно на този от 6 март, не е публикуван на уебсайта на списание, без значение от рецензиран документ, нито преглед по по-сериозен начин. И при необичаен подход той не прикачва всяка препратка към конкретно изявление в документа си; по-скоро той изброява препратките в края на статията под категории като „Естествени антитела“.

 

7. Ванден Боше кара да се нуждае от „големи кампании за ваксинация“. Те, пише той, трябва да са за „ваксини на базата на NK [естествени убийци]”, които „ще позволят преди всичко нашия естествен имунитет да бъде по-добре подготвен ... и да предизвика стадния имунитет.

Но не е много логично да се вярва, че единственото решение на теоретичната възможност за имунно бягство, подкрепяно от някой, който има дълъг и силен фокус върху ваксинацията, за разлика от други начини за подобряване на здравето, е все още по-масовата ваксинация.

Да не говорим, че концепцията за стадния имунитет е измислена. В крайна сметка, ако имунната ви система ви предпазва от патоген, няма значение дали нечия е или не.

Съгласен съм, че трябва да спрем употребата на сегашните ваксини. Но също така трябва да спрем производството и употребата на антивирусни средства и антитела и всички други части на индустриалния комплекс Covid.

Covid има изключително висока степен на оцеляване. И така,  защо да се разработи още едно скъпо, инвазивно и експериментално решение на проблем, който едва съществува, ако изобщо съществува?

Всичко е много любопитно.

 

След като получи магистърска степен по молекулярна биология от Медицинския факултет на Университета в Калгари, Розмари Фрей стана писател на свободна практика. През следващите 22 години тя е медицинска писателка и журналистка. В началото на 2016 г. тя отново се насочи към пълен, независим активизъм и разследваща журналистика. Нейният уебсайт е  RosemaryFrei.ca .




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745775
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031