Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2020 00:55 - Димитър Радичков - унищожител на издателството на БАН
Автор: missana Категория: Други   
Прочетен: 2350 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 27.02.2020 15:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Димитър Радичков е син на комунистическия писател Йордан Радичков - лека му пръст. Но докато бащата с огромната си литературна производителност даде доказателства за литературната си страст и като цяло може да се разглежда като положително явление в родната белетристика, то за жалост нещата при сина му стоят доста по-различно. Спестената на целокупния български народ /по вина на Иван Костов/ лустрация, която забележете бе извършена абсолютно навсякъде в бившите соцстрани, позволи на комунистите у нас /мимикрирали в социалисти/ да наглеят и да въдворяват на ръководни постове своите отрочета, независимо от пола им. Възпитавани по начин да считат себе си за богоизбрани, а редовите българи за гои и рая, тези хора окупираха ръководните постове в многострадалната ни родина. Не бе пропуснат и литературния фронт. Ярко свидетелство за това е едно уникално интервю, с успелия на запад български писател Милен Русков, което е съдържание на следния линк:

http://glasove.com/categories/novini/news/milen-ruskov-nov-vid-chengeta-okupirat-literaturata


В него Русков разкрива голата истина. А тя е, че: 

"Нов вид ченгета окупират литературата".

Писателят обяснява по каква причина се случва това грозно явление, но и без неговите разяснения интелигентните читатели са в състояние да се досетят сами за какво иде реч. Съветвам ви да прочетете това важно интервю, за да се отворят докрай и очите на слепите. Но да се върнем към главната тема. През 2011г. Радичков - син е спуснат Отгоре, като парашутист /или ако предпочитате - като номенклатурен кадър/, в издателството на софийския университет "Св.Климент Охридски" на поста директор на това издателство. В продължение на шест години Радичков младши се развихря по най-лошия за университетското издателство сценарий и на 25 април 2017г. тогавашният ректор на СУ проф. Анастас Герджиков далновидно го уволнява дисциплинарно. Мотивацията на Алма матер за това уволнение е разяснена от отдела за Пъблик релейшънс и е формулирана като:

"неспазване на Закона за обществените поръчки".


А погледнато под лупа това означава, че Радичков син яко е ощипал финансово университета:

"Служителят е одобрил разходи по 51 броя фактури за периодични доставки с предмет: „Офсетови плаки и проявители за термални пластини през отчетната 2016 г.“ в размер на 137 124,94 лв., в нарушение на предвидените в Закона за обществените поръчки изисквания и процедури за доставки. С това нарушение Д. Радичков е нарушил трудовата дисциплина по чл. 190, ал. 1, т. 7 и чл. 187, ал. 1, т. 7 от Кодекса на труда", се казва в изявление на СУ.


Горното, разбира се, е само надводната част на айсберга! След такова дисциплинарно уволнение, при безусловно доказана вина на Присвоителя на университетски средства, човек би си помислил, че 58 годишният /тогава/ ексдиректор ще драпа до пенсия като нощен пазач на някой строителен обект, както би било редно и справедливо. Но ето, че комунистическата номенклатура не оставя своите родни чеда в беда и хоп - в един прекрасен ден на лето господне 2019-то Димитър Радичков осъмва като директор на издателството на БАН. Задавам си естествения въпрос. Как БАН, който и без това се тресе от скандали, е готов да си сложи подобен таралеж в гащите и на практика да загроби собственото си издателство? Ние добре знаем мъдрата българска поговорка:

"Не е луд, който яде зелника, а онзи който му го дава!"
.

Та - кой е Лудият допуснал това назначение на Радичков - син? Веднага ще ви отговоря. Подобен Луд няма и не може да има. Просто назначението му е дошло по височайше разпореждане. А по чие? - ще ме запитате вие. Уважаеми читатели, няма да ви отговоря, а ще ви приканя да мобилизирате сивите си клетчици, както би казал Еркюл Поаро. Ще ви дам само едно упътване. Кои са силите, които стоят зад кадър и дърпат конците на нашия обществен животец. Силите от онези служби с кукловодите. На тях никой не може да откаже нищо. Дори и председателят на БАН. Но какво се случва оттук насетне. Новият директор се развихря подобно Фантомас от едноименната знаменита филмова серия /"Фантомас се развихря"/. Започва се чистка на всички кадърни редактори, доказали качествата си в продължение на години. Схемата е проста. Директорът те вика на разговор и на четири очи ти заявява, че повече няма нужда от теб. След като те освободи по твое "съгласие" той незабавно назначава на твое място свой човек. Назначава такива негови хора, които ще слушкат безропотно и с помощта на които той ще осъществи сценариите от издателството на СУ. Но докато го хванат той вече ще си е напълнил кошничката докъде трябва.

"А после я камилата, я камиларя!"

Пък и ще е дотътрил годинките за пенсия, спастряйки към нея бели пари за черни дни. А междувременно горкото издателство на БАН ще издава бездарните книжки на неговите ближни за своя сметка. Жалко за талантливите редактори в напреднала възраст, уволнени драстично. Как те ще си осигурят пенсионния стаж, никой не ги мисли. Както и никой не мисли какъв ценен кадрови потенциал унищожава този нов директор. Едно е ясно, че под неговото "вещо" ръководство издателството на БАН върви към своя фалит. Но отрочетата на комунистическата номенклатура не са никога виновни за нищо. Защото както публично заяви Филип Боков пред журналисти:

"Вината поемаме само с мезета!"

"Здравейте женки!" -

обичал да казва с отривист глас и с насмешка господин директора на своите служителки. А под мустак прошепвал:

"Сбогом женки!"




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Добре, че червените са още на власт,
27.02.2020 13:58
Боко и Боковците, Гешев и Гешевците, тиква до кратуна- слаботоковите тъпанари от комунярските милицейски школи, разставени на всеки милиметър правно-административна площ. Така ви разкатават мамицата, точно което заслужавате.
цитирай
2. rosiela - Мъле-е-е-е-ей,фантомас комунитас,
27.02.2020 14:16
издателството пропадитас!
цитирай
3. missana - На теб май вече са ти разкатали майката. Дано е починала горкичката, за да не страда гледайки непрокопсания си син.
27.02.2020 15:45
morskipesni написа:
Боко и Боковците, Гешев и Гешевците, тиква до кратуна- слаботоковите тъпанари от комунярските милицейски школи, разставени на всеки милиметър правно-административна площ. Така ви разкатават мамицата, точно което заслужавате.


Не те ли изхвърлиха от една хубава общинска службичка и оттогава душичката ти не може да намери покой...?
цитирай
4. missana - Отлично го формулира, Роси! "Издателство Пропадитас"
27.02.2020 15:48
rosiela написа:
Мъле-е-е-е-ей,фантомас комунитас, издателството пропадитас!


То и името на председателя на БАН е Юлиян Ревалски - нещо средно между Юлиян Вучков и човек, който много ще реве...
цитирай
5. zaw12929 - А после я камилата, я камиларя!"
28.02.2020 11:38
Много точен израз
цитирай
6. missana - Благодаря ти, Зав!
28.02.2020 13:00
zaw12929 написа:
А после я камилата, я камиларя!" Много точен израз


Весел уикенд ти пожелавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5038065
Постинги: 2885
Коментари: 18677
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031