Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2020 16:11 - Няколко думи за и от "Корабът на глупаците"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2164 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 27.09.2020 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Какво е целял премиерът Бойко Борисов с твърдението си, че спалнята му с пачките и златото била заснета от "една прекрасна госпожа", пратена от обкръжението на президента Румен Радев, жужат вчера медии и социални мрежи.
Нищо не цели. Говори глупости. Мята кал около себе си. Действия, които са ефектни, без да са ефективни. Утре ще каже, че в бутилката скъпо уиски до леглото му е бил сипан "Новичок". Защо да не го каже? Борисов вече няма какво да печели освен време. Той загуби политическия си капитал и само заради безграничното си его се опитва да удържи властта до редовните избори, за да не му се смеят, както сам каза, че няма нито един завършен мандат на нито един пост, който е заемал някога.
Греши, вече му се смеят за всичко. Дори за неща, които не са смешни. Като идеята за нова Конституция или за експертен кабинет, който да свалял градуса на напрежението. Все начинания, подчинени на общата цел - Бойко Борисов да добута мандата си, за да не му се смеят хората. А пътьом да ни управлява още половин година, да харчи нашите пари, да ни товари с нови заеми, да взема недомислени решения, за които ще се разплащат други.
Конструирани по този начин, протестите не могат да го свалят от власт. Но те правят друго.
Продължават да сриват политически Борисов и социолозите отчитат това, разклащат неформалната управленска конструкция, която той е създал, и косвено допринасят за ерозията на ГЕРБ, която се засилва с всеки ден. Мнението, че колкото повече Борисов се държи за властта, толкова по-голям ще бъде сривът за партията му на изборите, е вече масово.
Компрометиращите снимки и записи спряха да излизат. Едва ли "материалът" е свършил, по-скоро адресатът се е разбрал за нещо с адресантите и то не е свързано с оставането му във властта. Няма вече здравомислещ човек, който да смята, че Борисов има място в политиката. Пред очите ни, при още живуркащ партиен лидер, се разиграва война за неговото наследство. Жалка и тъжна картина, но заслужена.
Преди повече от пет века германският писател Себастиан Брант издава сатиричната поема "Корабът на глупците". Корабът на Брант е алегория на общество, на което не му пука кой го води и накъде отива, общата посока е "раят на глупаците".
Такъв "кораб на глупаците" в момента е ГЕРБ - "най-мразената партия" по думите на Цветан Цветанов, който разбира от ГЕРБ. И от апартаменти. За Борисов и приближените му "рай на глупаците" не е материално място, а дата - март 2021 г. Да устискат, да додрапат, да се довлачат и да възкликнат: "Удържахме!" Какво сте удържали? Портмонетата си.
Преди време пред "Клуб Z" бардът Гинчо Павлов бе казал: "Когато видиш, че кретен те управлява, е, не можеш да не го възпееш". За ГЕРБ поеми няма кой да пише. Корабът на глупците потъва и на капитана не му пука с колко народ на борда ще поеме към дъното. Пука му само за собственото му оцеляване.
А въпросът за спасението на Бойко Борисов директно ни отправя към въпроса защо Иван Гешев бе избран за главен прокурор и защо му искат оставката.

Автор: Георги Георгиев, в. Дума, 25.9.20



Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Оставка няма да има!
27.09.2020 16:18
Една сериозна социологическа агенция- „Барометър България“ - проведе извънреден телефонен сондаж за електоралните нагласи на избирателите. Запитани какво мислят за протестите, българите отговарят така:

Протестът получава подкрепа едва от 26,1% от анкетираните.

Доста над половината – 60,5% от българите, обаче не одобряват протестите, а 13,4% не могат да преценят или не дават отговор на въпроса.

„Барометър България“ е попитал участниците в анкетата дали искат предсрочни избори:
На въпроса искате ли оставка и незабавни предсрочни избори 20,3% от анкетираните отговарят с „Да“, 70,8% - с „Не“, а 8,9% не дават отговор или не могат да преценят.

Агенцията е попитала анкетираните за кого биха гласували на едни евентуални избори.
Четирите сигурни формации, които биха попаднали в Народното събрание, при положение, че изборите се провеждат днес, са ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти.

За ГЕРБ биха гласували 24,9% избирателите!
За БСП- само 12,1%!
За ДПС и Обединените патриоти- 7,8% и 7,5%.
цитирай
2. iw69 - Други социологически агенции
27.09.2020 16:47
дават пък други резултати. Така, че ...
А и резултатите им са често според това, кой поръчва проучването.
цитирай
3. missana - Искам да отговоря на Вашия въпрос:
27.09.2020 17:59
"защо Иван Гешев бе избран за главен прокурор и защо му искат оставката."

Моят отговор е простичък и много ясен:

Защото Иван Гешев ще разследва приватизационните сделки, в частност приватизационните сделки на маститата /във всеки един смисъл/ г-жа Корнелия Нинова. А повярвайте, ако там здраво се разрови, сигурно ще излязат куп пикантни неща. Та при това положение ще му искат оставката, та дим ще се вдига!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравейте!
27.09.2020 18:06
Пустоле, ти да не си съученик с Бай Б.Б.?
Сигурно, аз само съученик бих защитавал така, по матросовски/ ти и Матросов?!, ха, ха,това е виц, нали?/, с цената на всичко!
Да не би съдържанието на шкафчето да е било за тебе? И да е казал- А не, при това положение, Не! Няма да го получиш нищо!
-Кажи си бе Иване, пардон, Пустоле, както казва един друг президент, пак наш!
Нищо лошо няма, само ще ти олекне!
Казах ти, освен ако нещата там не са твои, не си губи времето с безполезни за тебе неща! Направи един хороскоп на човека! знаеш на кой! Но да не забравиш най - важното! Че ще има повече мандати от лукавия, къде беше той? А, при белите руснаци! И не споменавай за Жири, той не го обича! Вонял му на сланина и чесън!
Иначе ,голям риск поемаш!
Утре, тези проценти, които даваш, като се окажат с един порядък по- ниски, кой мислиш ,че ще търсят за виновен?
Тебе драги, че първо си ги излъгал и после подвел! Да не проведат една предизборна подготовка, каквато си знаят и могат да проведат!
Е, да не е човек на мястото ти тогава!
цитирай
5. iw69 - До сега няма нито 1 разследвана приватизационна сделка за близо 1 год.
27.09.2020 19:50
Всички тези приказки са само клатене на въздуха, хвърляне на прах в очите на наивните.

missana написа:
"защо Иван Гешев бе избран за главен прокурор и защо му искат оставката."

Моят отговор е простичък и много ясен:

Защото Иван Гешев ще разследва приватизационните сделки, в частност приватизационните сделки на маститата /във всеки един смисъл/ г-жа Корнелия Нинова. А повярвайте, ако там здраво се разрови, сигурно ще излязат куп пикантни неща. Та при това положение ще му искат оставката, та дим ще се вдига!

цитирай
6. missana - Ако Гешев оцелее,
27.09.2020 22:55
жална им майка на облажилите се от приватизацията. Ще поживеем и ще видим.

Лека вечер и успешна нова седмица!
цитирай
7. iw69 - Ако разследват приватизацията обективно,
28.09.2020 12:10
в което аз обаче не вярвам, би следвало първо обкръжението около СДС+ДСБ да го отнесе, за чудесиите от края на 90-те, когато бяха на власт.
цитирай
8. missana - И на мен ми се иска Костов да го отнесе. Да не забравяме, че Корнелка Нинова беше
28.09.2020 22:12
iw69 написа:
Ако разследват приватизацията обективно, в което аз обаче не вярвам, би следвало първо обкръжението около СДС+ДСБ да го отнесе, за чудесиите от края на 90-те, когато бяха на власт.


едно от пипалата му. Костов има много грехове - аферата Сапио, подари Нефтохим на руснаците. На практика дари Балкан на Гад Зееви. Но най-големият му грях е, че не извърши лустрация.

Всъщност касовата и масовата приватизация бе започната от кабинета Виденов. Там трябва да бъде разследван кръгът Орион и Орсовите банки.

П.П. Щом Борисов е вършил крупни злоупотреби, нека си плати за това. Но да платят и всички преди него. Народът ще повярва, че наистина нещо реално се случва едва когато мастити лъвове бъдат вкарани зад решетките.
цитирай
9. iw69 - Всички виновници за безогледните приватизации =
28.09.2020 22:33
на разграбване на общонародната собственост да си понесат вината, нямам нищо против това.
Но не вярвам, че тези от които зависи това да стане имат наистина желанието и капацитета това да се случи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820699
Постинги: 2499
Коментари: 6275
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031