Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2020 15:17 - Германското списание “Шпигел”: Бунтовете на ул. “Тиква"
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 846 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече цял месец продължават демонстрациите в София. Изгледите Бойко Борисов да подаде оставка обаче не са големи - българският премиер има много съюзници в ЕС, в това число и Германия.

Така започва статия в германскиото авторитетно издание “Шпигел”.

Ето и целият материал:

Полицията пристигна на зазоряване - организирана акция със представители на властта, които да разчистят блокираните пътища и палатките в страната. Няколко демонстранти бяха задържани. Организаторите обаче отсякоха - протестите ще продължат.

Вече измина месец от началото им. Възмущението продължава да кипи През последните няколко седмици по-голямата част от демонстрантите протестират вечер и сутрин преди работа. Такава практика освен в столицата има и в Пловдив, Варна и Бургас.

Няколко хиляди се събират почти ежедневно. Броят им може да се увеличи през септември месец, когато почивките свършат. Гневът може да се надигне драстично и по-рано заради полицейските операции от петък. Според данните 60% от гражданите на страната подкрепят протестите.

Демонстрантите са преименували една от улиците от блокадата на Орлов мост на ул. “Тиква”. Това е прякор на премиера Бойко Борисов, който е враг №1 на протестиращите. Името му е еманация на цялата политическа система, свързва се с корупцията, несправедливостта, липсата на демокрация и прозрачност, злоупотребата с власт, непотизма и унищожаването на природата.

Най-бедната държава в Европейския съюз

Борисов направи рокади в кабинета си. Няколко министри трябваше да напуснат в опит да се потуши напрежението на площада. Но това няма да помогне. Това се превърна и в шега сред протестиращите, които заявиха, че се местят столовете на палубата на “Титаник”. Борисов обаче няма да си тръгне толкова бързо. Протестите може да не постигнат нищо, а освен това премиерът има и съюзници.

Неговата партия ГЕРБ е част от Европейската народна партия в ЕП. Там е и партията на Ангела Меркел.

Демокрацията в България обаче е заплашена толкова, колкото и в Полша и Унгария. На протестите в София се появи и плакат, който отправи директен въпрос към германския канцлер: Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този корумпиран човек?

Системата на Борисов превърна България в най-бедната страна в Европейския съюз, а заедно с това - и държавата с най-бързо топящо се население в света.

При преобладаващите условия много българи не искат да имат деца или да емигрират. В класацията за свобода на печата от „Репортери без граници“ страната на ЕС е на 111-о място от 180 държави.
 



Гласувай:
7



1. krumbelosvet - Не знам как е дрън-дрън на немски.
08.08.2020 15:34
Бедността, циганизацията, липсата на демокрация, сривът на съдебната система, армията и полицията, демографската криза НЕ ЗАПОЧВАТ с ББ и, уви, няма да завършат с него. Това е ГЕОПОЛИТИКА на гео-либерастията, наложена от Уолстрийт, чиято КОЛОНИЯ стана ЕС. България не е съюзник, а ПЛЕННИК в ЕС и НАТО. И населението планомерно се унищожава с МНОЖЕСТВО СРЕДСТВА, за да се присвои земята й.
цитирай
2. iw69 - Глупавите в този наситен с динамика и пренаселен свят
08.08.2020 15:40
изостават и губят възможността и пространството за съществуване, просто другите им го отнемат. Същото Круме, важи и за народите като цяло.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4820919
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16450
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031