Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2019 17:36 - БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД НА ИМЕНАТА ТРЪМП И ХЕНРИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5765 Коментари: 26 Гласове:
44

Последна промяна: 13.10.2019 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД НА ИМЕНАТА ТРЪМП И ХЕНРИ


   Малко хора знаят,че невероятно голям брой британски имена имат Български произход. Това не се дължи на някакво световно влияние,постигнато от дедите ни в древността,а на съвсем конкретна причина- неоспоримото Българско присъствие на Британските острови преди 2500 години. Дълги векове там живял народът БОЛГИ (БЪЛГИ) и оставил огромен брой следи,които са видими за всеки патриот с несковано от тесногръдите казионни догми историческо мислене. Сред стотиците Български имена,които се срещат там по-силно в момента се открояват споменатите две имена,поради следните обяснимио причини:

1. Името Тръмп го носи днешния американски президент.
2. Името Хенри е популярно сред британската аристокрация,понеже е носено от голям брой английски крале и благородници с кралска кръв.

  Това се превърна в основна причина да се спра именно на тях и да покажа че това са Български имена,оставени в Британия от нашите деди.

  При тълкуванията на Български имена,останали в чужда езикова среда "Анализът" е установил някои особености,които трябва да бъдат взимани предвид. Една от тях е фактът,че в старо време почти не е съществувало онова разнообразие от окончания на фамилните имена (-ОВ, -ЕВ, -ИН, -ИЧ, -СКИ и пр.),което срещаме днес. Затова част от фамилните имена,които се откриват там може да не носят никакво окончание или да носят такова,което днес се среща рядко сред народа ни но някога не е било така. Някои древни имена може да носят онези носовки,които били модерни в България през V-Х в. та и много по-рано но по-късно са отпаднали,а други имена особено владетелските може да се окажат не много широко разпространени,понеже ареалът на тяхната употреба рядко излизал от княжеските палати на дедите ни.

  За други имена ще се окаже,че са били употребявани в малка диалектна област на древна България,а при някое от многото Български преселения са занесени в чужбина и са останали там при което у нас не е останал човек,който днес да ги употребява. Такива Български имена са известни и днес: лични имена като КУБЕР, АСПАР (с диал.форма ГАСПАР и КАСПАР), КУРТ, АТИЛА (АТИЛЪ) и пр. вече са изчезнали или са на изчезване д днешна България но в редица чужди страни,в които е имало големи Български популации все още се употребяват.

  Като взема предвид всичко това установявам,че някои "англонемски" имена имат не само отлични Български аналози но и прекрасно обяснение с Българския език. Значението на споменатите две имена в такъв случай е следното:

1. ТРЪМП= ТРЪП. Тази форма се получава като премахнем носовката,която очевидно съществува в него и изведнъж попадаме на Българското лично име ТРЪПЕ (= ТРЪПЪ) с диал.разновидност ТЪРПЕ,което още се среща в днешна Македония но е останало там от Куберовите Българи разбира се! Това несъмнено е воинско име,давано на момчета с воински заложби в семействата на войници и военачалници,понеже неговото значение е ТРЕПЕ (Унищожава врага). Като негов антоним в нашия език се явява думата ТРЪПИ (Търпи,Изтърпява) но с оглед древността на името считам,че първото тълкувание е далеч по-вероятно от второто понеже във времето,в което се разпространявало името не е имало големи Български групи,на които да се налага да търпят нечия чужда воля освен тази на своя владетел. Явно дедите ни са вярвали,че хората с това име ще получат заложби да побеждават всеки враг и винаги да се прославят,поради което не са го извадили от употреба чак до днес.

           image


  Друго възможно тълкувание на това име го свързва с жаргонната дума ТРАМПЯ (Разменям),но тогава то би звучало някак унизително,а това прави тази теза крайно ненаучна и несигурна. Важно е да знаем че няма и не е имало народ,склонен да слага орезиляващи имена на децата си. Като вземем предвид това ще установим,че предложените от несведущи хора варианти за тълкуванието на това име нямат обяснение в никой индоевропейски език,освен в Българския или освен ако не приемем,че името Тръмп не е индоевропейско,а тюркско или семитско. То обаче не е ни тюркско ни семитско- какво остава да е тогава и защо има паралели само в средите на нашия народ? Ами нека тези хора си отговорят сами!

  Аз не вярвам,че президента Тръмп ще е склонен да признае Българския произход на своето име (за него самия няма данни) но това не означава,че тази теза е погрешна. Напротив- тезата изглежда твърде вярна,понеже народът БЪЛГИ,наречен от по-късните британци БОЛГИ е шествал победоносно из всички Британски острови преди много векове,а негови любими имена са били Мортаг, Борис, Угаин, Гане, Боян и пр.

2. ХЕНРИ
. Това име не е собствено английско,а е дошло в Британия от континента заедно с първите нормани. Първоначалното му звучение е ХАЙНРИХ,което съдържа келтската ("пра"-Българска) наставка РИХ (РИГ,РИГА),т.е. КРАЛ. Такива наставки съдържат "пра"-Българските имена ИСПЕРИХ (ИСПОР-РИХ) и ТЕЛЕРИГ (ТЕЛЕС-РИГ), "готското" АЛАРИХ (= АЛАРИК,ТЯЛАРИК), вандалското РЮРИХ (РЮРИК= РЮДРИГ) т.е. ФРИДРИХ (ФРИДРИК,ФРЕДЕРИК),чийто първообраз следва да е нашенското име ПРЕДРАГ и пр. Това дава възможност да разберем,че името ХАЙНРИХ (ХАЙН-РИХ) е двусъставно,а неговото истинско значение е ХУНАРИХ (ХУНА-РИГ),т.е. Хунски крал (Кралят Хун)!

                                      image 
 
  Това не бива да ни учудва,понеже с името ХУНЕРИК (ХУНАРИХ,ХУНСКИ КРАЛ) е познат един вандалски владетел от V век:

    image

  За произхода на неговото име можем да представим само една правдоподобна хипотеза- че той е син на Хунска жена,взета от баща му за съпруга. Проверка на историческите данни за него и баща му директно води към същото заключение- баща му Гейзерик имал няколко съпруги с неизвестни имена и бил роден именно в Панония,която по това време била ядро на Хунската държава:

    image

  Името Гейзерик се споменава и под формата ГЕЙЗЕРИХ,което също е твърде показателно за неговия произход. Днешните германци го превеждат като КАЙЗЕРИХ (Кайзер-рекс,Император-крал,Кралски император),което би свършило работа на Сатиричния театър,но не и на сериозната наука. Истинския превод на името ГЕЙЗЕРИК е всъщност ХАЗАРИК- Хазарски крал или Крал,роден от хазарска майка,а това е добре обяснимо с мястото,от което произхожда. Вандалските крале сиреч не са никакви "германци",както впрочем и всички Вандали. Това го доказва не само Вандалския речник на Мавро Орбини,но и историческия развой на събитията- Вандалите бягат към Испания и Картаген,гонени от разни германски и не твърде германски племена,а техни верни съюзници през цялото време били само Кавказките Алани!

  Тясната връзка между Хуни и Вандали е неоспорима понеже историческите справки сочат,че Гейзерик бил един от основните съюзници на Атила и противник на Визиготите:

image

  Това означава само едно: няма и няма да се открие научен метод можещ да опровергае заключението,че Вандалския крал ХУНЕРИК е роден от Хунска жена в семейството на баща му и че името ХУНЕРИХ във всичките му варианти (ХАЙНРИХ, ХЕНРИ и АНРИ) означава точно това от което следва,че произходът му е Български! Днешните учени вече са твърдо убедени,че Хуните не са коренно различни от Българите нито Атила от Авитохол,а черепни възстановки на Хунски т.е. Български мъже,правени в Русия показват истинския им европеиден облик:

                   image

  Реалната Българска история е ужасно сложна и не било по силите на всеки да открие дори една десета от нея. За разкриване на цялата истина е изключително важно да работят цели научни екипи,съставени според изискванията на интердисциплинарния подход,а наша задача е да се борим ежедневно и да изискваме от политическите партии да променят сгрешената,опорочена и дори орезилена Българска история,за да я сложат в крак с изискванията на времето т.е.- с историческите извори!




Гласувай:
46


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Родителите на Тръмп са от нашия край.
13.10.2019 17:42
Те са се казвлит Трампаджийски и са емигрирали в Америка след Септемврийското въстание. Били са комунисти и са се страхували, че ще бъдат убити от фашистите.
цитирай
2. 1997 - ТРЪМП= ТРЪП.
13.10.2019 17:57
Моля обяснете защо не ТЪМП, ТЪП,ТРЪМ или поне Труп от Trump.
Забелязвам тенденция да ставате за посмешище.
цитирай
3. shtaparov - Те са се казвлит Трампаджийски и са ...
13.10.2019 18:10
apostapostoloff написа:
Те са се казвлит Трампаджийски и са емигрирали в Америка след Септемврийското въстание. Били са комунисти и са се страхували, че ще бъдат убити от фашистите.

Не отричам,че е възможно такава фамилия реално да е имало,но не вярвам Тръмп да е от нея- ако бе така,никой негов биограф нямаше да го премълчи! Затова смятам това твърдение за хумор а не за истина и точно затова написах,че произходът на самия носител на името не е твърде известен,за разлика от самото име разбира се.
цитирай
4. shtaparov - Моля обяснете защо ...
13.10.2019 18:20
1997 написа:
Моля обяснете защо не ТЪМП, ТЪП,ТРЪМ или поне Труп от Trump.
Забелязвам тенденция да ставате за посмешище.

Въпросът ти е резонен но неразумен: както съм казал и другаде няма и не е имало народ,склонен да слага орезиляващи имена на децата си! Като вземем предвид това ще установим,че предложените от теб варианти нямат обяснение в никой индоевропейски език,освен в Българския или освен ако не приемем,че името на Тръмп не е индоевропейско,а тюркско или семитско. То обаче не е ни тюркско ни семитско- какво остава да е тогава и защо има паралели само в средите на нашия народ? Ами отговори си сам!
цитирай
5. nikikm - Здравей Ангеле!
13.10.2019 18:53
За Тръмп имам едно предложение-ТРАП,на английски означава капан.Първите капани,нали се сещаш. Колкото до българските думи в английския,както вече съм казвал има много.Преди време прочетох един материал за основателя на Британия-Брут/ус/.Трак,сиреч,българин.След войната за Троя,Ахил Пелеев отпътува за Италия и се заселва.Синът му Асканий основава града Алба Лонга../Албион???/.Синът на Асканий,Брут,убива неволно баща си,изгонен е и след пътешествия стига до днешна Англия,основава градове,вкл.дн.Лондон и наименува острова на свое име. И т.н. Войската на крал Артур се състои главно от траки,според четено от мен преди време.Та,изобщо не само,че не е чудно,но е напълно закономерно да има следи от български език,не само в Англия,но и във всички европейски народи или почти.Поздрави за материала.
цитирай
6. peperutka - :-))...1997, и ти си Труп..
13.10.2019 19:35
троловъдно-политический...
но, търпим те...Демокрация!

интересно хоби имаш,Ангеле, аз па си мисля,
че директно произхождам от рода на Юлиите..
какво би казал по това, моля..
и, благодаря..
цитирай
7. shtaparov - За Тръмп имам едно ...
13.10.2019 20:49
nikikm написа:
За Тръмп имам едно предложение-ТРАП,на английски означава капан.Първите капани,нали се сещаш. Колкото до българските думи в английския,както вече съм казвал има много.Преди време прочетох един материал за основателя на Британия-Брут/ус/.Трак,сиреч,българин.След войната за Троя,Ахил Пелеев отпътува за Италия и се заселва.Синът му Асканий основава града Алба Лонга../Албион???/.Синът на Асканий,Брут,убива неволно баща си,изгонен е и след пътешествия стига до днешна Англия,основава градове,вкл.дн.Лондон и наименува острова на свое име. И т.н. Войската на крал Артур се състои главно от траки,според четено от мен преди време.Та,изобщо не само,че не е чудно,но е напълно закономерно да има следи от български език,не само в Англия,но и във всички европейски народи или почти.Поздрави за материала.

За името БРИТ,с което се свързва митологичния Брут има теза,че означава БОРИТ (Бори се,Преборва)- едно от имената на Марс (Бога на войната). Така че и то следва да е сложено от наши прадеди,без значение какво си говорят скептиците и в какви заблуди ни замесват.
цитирай
8. shtaparov - троловъдно-политический. . . но, ...
13.10.2019 20:54
peperutka написа:
троловъдно-политический...
но, търпим те...Демокрация!

интересно хоби имаш,Ангеле, аз па си мисля,
че директно произхождам от рода на Юлиите..
какво би казал по това, моля..
и, благодаря..

Колко общо имаш с Юлиите днес е трудно да се каже,но се знае едно: ЮЛИЙ означава ДУЛИЙ (Човек от рода ДУЛО) т.е.- Потомък на Дионис.
цитирай
9. sekirata - А ИМЕТО ИВАН - ИВАНУШКА? :)
14.10.2019 03:09
Както и Ганьо...Гана?
Ами Бойко ...за бой, за война ли говори?
цитирай
10. shtaparov - Както и Ганьо. . . Гана?Ами Бойко. ...
14.10.2019 03:46
sekirata написа:
Както и Ганьо...Гана?
Ами Бойко ...за бой, за война ли говори?

Благодаря- за името ИВАН писах статия преди няколко години,БОЙКО се свързва с бояк (боеспособен) човек и с думата бой (война) а ГАНьО- с ГАНЕ (Гони) което по смисъла си сочи,че се касае за епитет на езическия бог Хермес.
цитирай
11. get - До 4. shtaparov - Приятелю, ТРЪМП е по-скоро близко до това, което пише блогъра "nikikm" в ... ?
14.10.2019 20:08
shtaparov написа:
1997 написа:
Моля обяснете защо не ТЪМП, ТЪП,ТРЪМ или поне Труп от Trump.
Забелязвам тенденция да ставате за посмешище.

Въпросът ти е резонен но неразумен: както съм казал и другаде няма и не е имало народ,склонен да слага орезиляващи имена на децата си! Като вземем предвид това ще установим,че предложените от теб варианти нямат обяснение в никой индоевропейски език,освен в Българския или освен ако не приемем,че името на Тръмп не е индоевропейско,а тюркско или семитско. То обаче не е ни тюркско ни семитско- какво остава да е тогава и защо има паралели само в средите на нашия народ? Ами отговори си сам!


... коментара си под №5. Ето това?
nikikm написа:

За Тръмп имам едно предложение-ТРАП,на английски означава капан.Първите капани,нали се сещаш.

- Именно nikikm! - първите капани ОСОБОНЕ ЗА ЕДЪР ДИВЕЧ - предците са ги ловели в ТРАП-ове!

Или както ни поясняват в ЕТИМОЛОГИЧНИЯ РЕЧНИК на Водкинс - където НИ ПИШАТ едно към едно?
Цитат:
"Probably akin to Old French trape, Spanish trampa "trap, pit, snare," but the exact relationship is uncertain."
Превод на:
- trap - ловя с капан;
- snare - примка, впримчвам;
- - pit - яма, шахта ... и най-интересното: "вълча яма" - потвърпжадаващо, малко бездоказателстевеното НО ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕ на "nikikm"

Лингвистите обясняват още:
Българско-нглийското капан-трап е родствено на испанското "trampa" и на френското, от който най-вероятно е заето в английския - изписвано на френски(стар):trape - звучащо ТРАП?!

Предвид ДОКУМЕНТИРАНИТЕ-АРХАИЧНИ ФОРМИ НА ПРОИЗНОШЕНИЕ В НАШИЯ ЕЗИК както е в думите ГОЛОмб-гълъб и/или ЗОмб-зъб ... може с голяма степен да вероятност да се приеме, ОТ КЪДЕ Е ВЪЗПРИЕТА И ЗАЩО ПО ТОЗИ НАЧИН ЗВУЧИ ПРОИЗНОШЕНИЕТО НА ЛИЧНОТО ИМЕ - ТРАмП ... вероятно близко смислово до производната му и вече съвременна дума за ЛОВЕЦ С КАПАНИ = трапер?

- Това накратко и дано съм ви помогнал в търсенето?

п.п.
И една ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ?
Дали "испанската" ТРАП - звучаща: "трамп" не е ГОТСКА ДУМА в испански ...? За който готски език - Ни набиват ОТ БЛИЗО ДВА ВЕКА в главите - ЛЪЖАТА: "ГОТСКИЯ е ГЕРМАНСКИ език"?????
цитирай
12. shtaparov - Моля обяснете защо ...
14.10.2019 22:11
get написа:
shtaparov написа:
1997 написа:
Моля обяснете защо не ТЪМП, ТЪП,ТРЪМ или поне Труп от Trump.
Забелязвам тенденция да ставате за посмешище.

Въпросът ти е резонен но неразумен: както съм казал и другаде няма и не е имало народ,склонен да слага орезиляващи имена на децата си! Като вземем предвид това ще установим,че предложените от теб варианти нямат обяснение в никой индоевропейски език,освен в Българския или освен ако не приемем,че името на Тръмп не е индоевропейско,а тюркско или семитско. То обаче не е ни тюркско ни семитско- какво остава да е тогава и защо има паралели само в средите на нашия народ? Ами отговори си сам!


... коментара си под №5. Ето това?
nikikm написа:

За Тръмп имам едно предложение-ТРАП,на английски означава капан.Първите капани,нали се сещаш.

- Именно nikikm! - първите капани ОСОБОНЕ ЗА ЕДЪР ДИВЕЧ - предците са ги ловели в ТРАП-ове!

Или както ни поясняват в ЕТИМОЛОГИЧНИЯ РЕЧНИК на Водкинс - където НИ ПИШАТ едно към едно?
Цитат:
"Probably akin to Old French trape, Spanish trampa "trap, pit, snare," but the exact relationship is uncertain."
Превод на:
- trap - ловя с капан;
- snare - примка, впримчвам;
- - pit - яма, шахта ... и най-интересното: "вълча яма" - потвърпжадаващо, малко бездоказателстевеното НО ВЯРНО ТВЪРДЕНИЕ на "nikikm"

Лингвистите обясняват още:
Българско-нглийското капан-трап е родствено на испанското "trampa" и на френското, от който най-вероятно е заето в английския - изписвано на френски(стар):trape - звучащо ТРАП?!

Предвид ДОКУМЕНТИРАНИТЕ-АРХАИЧНИ ФОРМИ НА ПРОИЗНОШЕНИЕ В НАШИЯ ЕЗИК както е в думите ГОЛОмб-гълъб и/или ЗОмб-зъб ... може с голяма степен да вероятност да се приеме, ОТ КЪДЕ Е ВЪЗПРИЕТА И ЗАЩО ПО ТОЗИ НАЧИН ЗВУЧИ ПРОИЗНОШЕНИЕТО НА ЛИЧНОТО ИМЕ - ТРАмП ... вероятно близко смислово до производната му и вече съвременна дума за ЛОВЕЦ С КАПАНИ = трапер?

- Това накратко и дано съм ви помогнал в търсенето?

п.п.
И една ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ?
Дали "испанската" ТРАП - звучаща: "трамп" не е ГОТСКА ДУМА в испански ...? За който готски език - Ни набиват ОТ БЛИЗО ДВА ВЕКА в главите - ЛЪЖАТА: "ГОТСКИЯ е ГЕРМАНСКИ език"?????

Моето тълкувание не е окончателно разбира се- то е отворено за още възможни варианти,но думата ТРАП също има Българска етимология. Нейни носови форми обаче не са засвидетелствани в английския език,който въобще е беден откъм такива ако изключим латинските заемки,към които тази дума все пак не принадлежи. Като знаем широкото разпространение на думата ТРАПЕР обаче,обозначаваща вид професия и рядката в сравнение с него употреба на това конкретно име си струва да се замислим защо в него няма окончание -ЕР (-ЪР и др.п.),което виждаме в други подобни имена,обозначаващи професия или вид занимание в западноевропейската езикова среда като Милър (мелничар), Хънтър (ловец), Страйкър (ударник,ковач), Трапер (ловец) и пр.?

Тук не стига че това окончание липсва,но отгоре на това има една твърде нехарактерна за типичния английски език носовка а това е факт,който може да разколебае привържениците на този вид тълкувание. От друга страна ако се замислим ще установим,че няма пречка Българското лично име ТРЪПЕ да има същото обяснение,което има английската дума Трапер или хипотетичната й назализирана форма Тръмпер,която би следвало да съществува поне в староанглийски но всъщност никъде я няма. Затова намирам,че вероятността моето тълкувание да е по-меродавно от "траперското" е много по-голяма още повече,че Тръмп би се гордял с траперското минало на всеки свой прадед,ако такова наистина е имало.

Английските трапери не са в Америка от хиляди години- те са там от максимум 4 века и не би било много трудно да се открие такъв детайл в биографията на президента,ако той наистина съществуваше. Такъв обаче не е открит което означава,че фамилното му име следва да е много по-старо от траперската професия там. Това е само гледната ми точка разбира се- тя не е задължителна догма нито Питагорова теорема: аз така виждам нещата а ако някой друг ги вижда под различен ъгъл,това не е трагедия а обогатяване на нашите представи за възможните тълкувания на това интересно име.
цитирай
13. lilm - :)))
18.10.2019 18:00
Каква измислена статия :)))
С хубави картинки, добре построена, жалко, че е измислена :)))
цитирай
14. shtaparov - Каква из...
18.10.2019 18:48
lilm написа:
Каква измислена статия :))) С хубави картинки, добре построена, жалко, че е измислена :)))

Българската история,която си учила в училище всъщност е измислена- ти да не реши,че всичко там е вярно? :) Аз бих казал друго- жалко за тюрколозите понеже не могат да изкарат и един читав аргумент с който да докажат,че написаното тук е лъжа- нито един! Това,че траят като пънове означава само едно- те нямат против нея други аргументи освен този,че печатането на Български учебници е в техните ръце!
цитирай
15. lilm - :)))
18.10.2019 22:45
Българската история е една малка част от световната история и като част от локалната, регионалната, балканска история. Има си своите особености, но няма влияние.
Ето тази твоя статия например, би ли би отпечатана в някое световно издание, дори и в раздел Любопитно?

цитирай
16. shtaparov - Българската история е ...
19.10.2019 08:22
lilm написа:
Българската история е една малка част от световната история и като част от локалната, регионалната, балканска история. Има си своите особености, но няма влияние.
Ето тази твоя статия например, би ли би отпечатана в някое световно издание, дори и в раздел Любопитно?

Това би могло да стане само при условие,че редакторите или собствениците на това световно издание,за което ми говориш четяха Блог.Бг на Български. Да,на Български- понеже не съм чул да има негова версия,която автоматично да превежда нашите статии на английски или френски и да ги тиражира в световните електронни пространства. Прочетат ли я така както ти казах,ще я харесат и ще я публикуват (преведена на английски разбира се)- няма никакъв проблем! Блог.Бг обаче няма дялово участие в световните електронни издания и не се грижи за популяризиране на Българската култура в чужбина,а собствениците на тези световни издания не говорят Български. Значи проблемът иде от там- не от естеството на нашите статии!

Това може да стане и по друг начин: ако Български журналист,работещ за тези издания реши,че е повече патриот отколкото журналист и рискува работата си,като публикува нещо наше без разрешението на собственика и направи английския превод на свои разноски. Тогава статията ще бъде харесана от много хора а други яростно ще я отричат,светът ще научи много повече за България но журналистът ще загуби работата си за неспазване на служебната дисциплина,а други журналисти ще треперят за нея от страх,че ще им бъдат приписани същите "подмолни" намерения и тогава "свободното" им слово ще стане още по-зависимо от волята на собственика!
цитирай
17. lilm - :)))
19.10.2019 09:55
И защо ще чакаш някой редактор или собственик на издание да те забележи?
Нали си мъж, защо е този пасивен подход?

Ако наистина си убеден в това, което си написал, ти ще си този който ще си преведе статията на английски, и ще я разпрати по целия свят на всички издания, които може да намери:))))

цитирай
18. dalida - Поздрави за поста!
19.10.2019 11:31
Да не забравяме и името на премиера БОРИС ДЖОНСЪН - човека който ни създаде толкова негативно отношение на ЕС срещу нас. Името от най-древни времена БОРИС, мисля че е българско.
цитирай
19. shtaparov - И защо ще чакаш ...
20.10.2019 13:19
lilm написа:
И защо ще чакаш някой редактор или собственик на издание да те забележи?
Нали си мъж, защо е този пасивен подход?

Ако наистина си убеден в това, което си написал, ти ще си този който ще си преведе статията на английски, и ще я разпрати по целия свят на всички издания, които може да намери:))))

Значи според теб,за да се докажа че съм мъж,трябва да почна да правя глупости- да напусна работа,да потроша маса пари за преводи,да обиколя нахалос няколко държави а когато ви покажа статията в крайна сметка напечатана,да се чудя защо съм си губил времето с това,след като съм разорил целия си бюджет за да го постигна! Дори и да се случи това не означава,че някой ще ме назначи на богато платена работа заради него- днес ще го напечатат някъде в графа "любопитно",както сама каза а утре ще го забравят,понеже не може всеки ден да занимават хората само с него!

Моята представа за МЪЖ е по-реалистична от твоята: мъжът на първо място не трябва да върши глупости а да си гледа работата,от която си изкарва хляба- любопитните факти по света са безброй и истинския мъж не би си слагал на гайле фикс идеята,че светът е длъжен да се занимава само с него! Затова предложението ти щеше да бъде добро,ако ти се заемеше с неговото изпълнение- не да караш други да следват твоите собствени идеи!
цитирай
20. shtaparov - Да не забравяме и името на премиера ...
20.10.2019 13:36
dalida написа:
Да не забравяме и името на премиера БОРИС ДЖОНСЪН - човека който ни създаде толкова негативно отношение на ЕС срещу нас. Името от най-древни времена БОРИС, мисля че е българско.

За тоя странен саможивняк направих специална гатанка,а името му наистина е Българско. Кръвта му обаче е турко-английска: затова не очаквайте чудеса от него.
цитирай
21. apostapostoloff - За Путин обаче всичко е ясно.
22.10.2019 18:36
И той е от български произход, защото името му идва от хубавата българска дума путка.
цитирай
22. shtaparov - И той е от български ...
23.10.2019 17:17
apostapostoloff написа:
И той е от български произход, защото името му идва от хубавата българска дума путка.

На мен не ми остава нищо друго освен да допусна че си прав! :)
цитирай
23. andorey - И още едно допълнение. На македо...
27.10.2019 08:18
И още едно допълнение. На македонски диалект мъска означава катър (а може би и муле). Оттам Илон Мъск азначава Илийчо Катъра. :)
цитирай
24. shtaparov - И още едно ...
31.10.2019 05:11
andorey написа:
И още едно допълнение. На македонски диалект мъска означава катър (а може би и муле). Оттам Илон Мъск азначава Илийчо Катъра. :)

To не е и лъжа- както си го разправяш на майтап да не мислиш,че не може да се окаже истина??!! Може и още как,но с една забележка само: Илонка=Илинка (Еленка) което означава,че ИЛОН (=ЕЛЕН) е мъжки вариант на името Елена,което означава разбира се ДЕЛЕНА (Отделена от Марс т.е.- Венера)!
цитирай
25. prarodinata - Drumpf
02.11.2019 17:16
Оригиналното немско име на Тръмп е Друмпф, баща му го е поамериканчил, за да е по-удобно за изговаряне. Не съм сигурен дали този факт променя твоята трактовка, трябва да се провери все пак каква е етимологията в германските езици.
Поздрави!
цитирай
26. shtaparov - Оригиналното немско име на Тръмп е ...
02.11.2019 22:50
prarodinata написа:
Оригиналното немско име на Тръмп е Друмпф, баща му го е поамериканчил, за да е по-удобно за изговаряне. Не съм сигурен дали този факт променя твоята трактовка, трябва да се провери все пак каква е етимологията в германските езици. Поздрави!

Благодаря- в това изследване не визирам германския оригинал разбира се- визирам само името,с което американците по английски маниер са го заместили. За пример ще приведа случай с един "възроден" цветнокож,чието турк-азиатско име ВЕЙСАЛ е заместено с Българското ВЕСЕЛ докато аз мислех,че е по-резонно да бъде заместено с името ВАСИЛ. Това не означава,че формите ВЕСЕЛ и ВАСИЛ са произлезли от ислямското ВЕЙСАЛ а означава само,че сме намерили добри и сполучливи наши аналози на това турко-арабско име.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815876
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136734
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи