Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2020 22:35 - из Конституцията на Република България
Автор: merini Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1130 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.08.2020 22:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

След премахването на незаконните блокади се заговори за „нарушаване на конституцията от страна на полицията“ и се появиха още по-дръзките барикади… и заплахи! Сега – точно както протестърите искат спазване на закона – очакваме да се спази Конституцията… Да се приложи законът за защита на неотменимите права на гражданите на Република България и да има арестувани за безобразията!

из Конституцията на Република България:

Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.

Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.

(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други."

(3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с изключение на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.

Чл. 58. (1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.

(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

Чл.  59. (1) Защитата на Отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към Отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона.




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. missana - Абсолютно вярно - поздравление!
08.08.2020 23:20
Може би целта на правителството е да докаже на нацията, че организаторите на протестите и Резидент Радев са нарушители на конституцията.
цитирай
2. bulgares - Това не е протест, а бунт на всички ...
09.08.2020 01:35
Това не е протест, а бунт на всички мутри подгонени от Гешев - Черепа, Цв Василев, Баневи, Арабаджиеви ... И няма кой да им обърне внимание ако не ни задръстват пътищата, защото нямат достатъчна маса от протестиращи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merini
Категория: Лични дневници
Прочетен: 542712
Постинги: 211
Коментари: 52
Гласове: 250