Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2019 15:22 - Кроулистът (10)
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 663 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

- Сега си спомних за една пещера, в която заспал на юношеска възраст древен гръцки философ, а когато се събудил били изминали много, много години. Да не би това да е пещерата на Брахман? - вметна Диди.

- Името му е Епименид - отговори бързо Алфонсо. Той е този, който заявил, че всички критяни са лъжци. Но понеже самият бил критянин, възникнал истински парадокс. Но не тази пещера е пещерата на Брахман. Нито която и да е друга пещера на планетата.

Мая, сякаш се беше предала вътрешно и слушаше разговора между двамата по инерция. За себе си беше преценила, че никога не би проявила задълбочен интерес към раджа йога. Предостатъчно й бяха професионалните ангажименти и грижите около бъдещето на Диди. Екстравагатгностите бяха лукс, който тя не можеше да си позволи. В съзнанието й се избистряше крайната констатация - този Алфонсо е просто един смахнат. Ала въпреки, че го беше класифицирала като такъв, все още силен остатъчен афинитет към този мъж дремеше в нея. Обратно - интересът на Диди нарастваше с едно пълзящо любопитство. Сякаш по един интелектуален път тя искаше да си уреди среща с Алфонсо извън територията, разпоредена й от нейната грижовна майка.

- А къде е тогава тази пещера на Брахман и какво представлява тя? - отекна в стаичката звънливото й гласче.

За миг Алфонсо се замисли, дали има смисъл да занимава бедните жени с тази тънка материя, в която биха се объркали и най-компетентните професори. Рискуваше да им замъти главите, без да произтече нещо съществено от всичко това. Ала някакво вътрешно чувство сякаш му диктуваше да продължи своя разказ. И той му се подчини. Заговори: Ако мислено съсечем човешката глава на нивото на веждите с равнина успоредна на пода, ще се образува кръг, в центъра на който се намира малка жлеза от огромно значение. Нарича се хипофиза и е с големината на костилка от череша. Тя управлява всички жлези с вътрешна секреция с помощта на импулси и специфични хормонални и ендорфинни коктейли. Над нея е разположено фино фуниевидно образувание, наречено хипоталамус. Той е началника на хипофизата и управлява цялата вегетативна нервна система, явявайки се нейния биологичен компютър. Поддържа различна и отимална температура за всяка една точка от човешкото тяло. Преди хипофизата /по направление на междувеждието/ върху въпросния кръг е разположена пинеалната жлеза, за която вече ви говорих. Тя е с големината на грахово зърно. И двете жлези имат своя собствена аура, а заедно са потопени в обща аура - силово поле, което се нарича Пещерата на брахман. Именно тази Пещера е връзката с другата реалност. Китайците я наричат Юй-тан /Нефритения дворец/ от юй, което означава нефрит и тан - дворец, поради изключителното й значение. Любопитното е, че този дворец е свързан с една тайна точка в областта на сърцето, която неслучайно носи същото име - Юй-тан. В ръководствата по акупунктура тази точка се означава с VC18.

 

/следва/




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emelika - И преди и сега
15.05.2019 16:20
тоя Алфонсо все около нефрита се завърта. Кога ще дойде времето на нефритения стълб? :)
цитирай
2. missana - Благодаря, Емелика! https://www.youtube.com/watch?v=te9IWhXJvQo
15.05.2019 16:32
emelika написа:
И преди и сега тоя Алфонсо все около нефрита се завърта. Кога ще дойде времето на нефритения стълб? :)


Бързам да те успокоя с царската приказка. Ще дойде, "когато му дойде времето". Бъди сигурна в това. И понеже си явно единствената, която обърна внимание на текста ми, а и не само заради това, те поздравявам с една песен /най-горе/ и ти пожелавам много хубава вечер!
цитирай
3. emelika - Благодаря за поздрава!
15.05.2019 16:47
Обичам еднорога!
цитирай
4. emelika - Предай на Алфонсо моя поздрав: https://www.youtube.com/watch?v=c9gyMKK4dmc
15.05.2019 17:13
За това ,че е широко скроен.
цитирай
5. missana - Вече е предадено!
15.05.2019 22:00
emelika написа:
Предай на Алфонсо моя поздрав: https://www.youtube/watch?v=c9gyMKK4dmcЗа това ,че е широко скроен.


Алфонсо ми каза, че жена, която разбира от музика, от големи вълни и от Изтока - разбира от абсолютно всичко!
цитирай
6. lexparsy - Ама ти за това ги пускаш толкова къси, че иначе многото ще му дойде на читателя :-)
15.05.2019 22:43
Абе за възгласа на оня поспалив атиняни не искам да споменавам, и как се казвал, че те си го уважават и им е наболяла тема :)
Но за „Пещерата на Брахман“, се сетих че беше ми попаднала една книжка, като брошура от 10-15 страници, в която се описваше, даже като схема че хипофизата е центъра на една сложна параболична антена. В главата, зад хипофизата, на разстоянието колкото от очите, има една кост, която е отражателя. А хипоталамуса всъщност е компютъра, който командва и приема сигналите от тази антена. Но бяха описани и други „части от устройството“... Разбира се това не го пише в учебниците, а аз книжката я изгубих. Но може да разпитаме някой доктор... Абе аз питах, но той ме гледаше тъпо... Такива са си :-)))

А за китайските метафори за тези неща не ми се мисли, че е дълга тема :-)

Благодаря и за днешните размисли Младен.

П. Всъщност извини, но някой части не съм чел от Кроулиста... Ще си я събера, защото аз обичам да се затварям в „Пещерата на Брахман“ като чета последователно :-)))
цитирай
7. missana - Благодаря ти, Лекс!
16.05.2019 09:57
Доста навътре си по темата за Пещерата на брахман. Мога само да добавя, че не се касае за самите жлези, а за техните етерни обвивки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037154
Постинги: 2885
Коментари: 18674
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031