Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2019 09:38 - Конквистадорите с черните куфарчета
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1351 Коментари: 6 Гласове:
-1

Последна промяна: 19.03.2019 14:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        Годината е 1985. На власт в Русия /тогавашният СССР/ е вече Михаил Горбачов. Човек издигнат политически още от Андропов и подготвян за поста генерален секретар на КПСС. Може би следва да се напише отделен материал за подвига, който извърши този мъж, когото ми се ще да нарека - Белязания от боговете /човекът с червеното родилно петно/, който демонтира сам и отвътре, съветската тоталитарна машина, обедини двете германии - ГДР и ФРГ, и така даде зелена улица за разширяването на ЕС. Точно той стана гробокопач на комунизма в цяла Европа и в собствената си страна.  Подобен сценарий не можеше да бъде предвиден и от най-смелия футурист, но ето че именно той се случи в историята.  С помощта на юдински целувки по бузите, приспивайки бдението им, Горбачов сменяше, един по един, генералните секретари на компартиите в страните от соцлагера, докато най-накрая не разпусна и собствената си КПСС. Той спря финансовото кранче за комунистическите режими от СИВ, в това число и за България и тези режими изведнъж се оказаха в положението - риби на сухо! От генералните секретари оцеля по чудо единствено товарищ Живков. Неслучайно в една своя публична реч той дръзна да каже, че са се разбрали, с хората му от ЦК на БКП,  да се снишат и изчакат бурята да отмине, ала тя, уви, не премина, а Живков стана поредната й жертва на 10 ноември 1989г.

        През 1985г., докато Горбачов реформираше комунистическа Русия, у нас започна едно от най позорните деяния на Живковия режим - т.нар. Възродителен процес. За онези, които са твърде млади и не знаят в какво се изразяваше той,  ще припомня, че същността му се състоеше в насилствено преименуване /с помощта на МВР/ на мюсюлманите на територията на страната ни, по-голямата част от които бяха принудени спешно да напуснат България. Вероятно ще остане завинаги тайна дали този процес не бе разпореден лично от самия Горбачов или бе злощастна инициатива на Живков, внушена му от гибелни съветници.

        В очакване на нейното обезглавяване от Горбачов, БКП в лицето на своите вождове и учители, се реши на отчаяна стъпка -  да вземе голям заем от Запада, в размер на 13 милиарда щатски долара. За да получите нагледна представа за това, какво представляваше по онова време тази сума, ще ви помоля да отворите следния линк:

 

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gold_Spot_Price_per_Gram_from_Jan_1971_to_Jan_2012.svg

 

Той съдържа официална справка как се е изменяла цената на 1 грам инвестиционно злато по години. В приведената на този линк таблица, идете на 1989г. Ще видите, че през месец януари, същата година, 1 грам инвестиционно злато е струвал 13.06 щатски долара. Да закръглим това число за удобство на точно 13 щатски долара. Тогава /като разделите 13 милиарда на 13/ излиза, че проектираният от червените партийни ръководители заем възлиза на 1 милиард грама инвестиционно злато. А това прави точно 1000 тона инвестиционно злато. И така партийната  върхушка решава да получи от Западни банки точно 1000 тона инвестиционно злато! Това е огромна сума, както вече се убеждавате от направеното от мен изчисление. За справка - към настоящия момент 1 грам инвестиционно злато струва вече 41.85 щатски долара. Разделете числото 41.85 на 13.06 и ще получите приблизително числото 3.20. То означава че световната валута понастоящем е обезценена 3.20 пъти спрямо 1989г., т.е., че животът на Земята е поскъпнал близо 3.20 пъти! Но да видим какво се случва с плановете на червените бонзи да получат от западни държавни банки тези пари. Отговорът е прост - тези планове удрят на камък. Причината е същият този Възродителен процес. Той създава крайно отрицателен имидж на България в очите на западните й финансови партньори. Може би ще си помислите, че говоря лъжи. Но уверявам ви, че не бих си позволил подобни долнопробни машинации. Напротив, направих най-внимателно проучване на документи и попаднах на ценен доклад /с гриф строго поверително от особена важност/ от ръководството на БНБ до другаря Живков. Можете да се запознаете подробно с него като отворите следващия линк и отидете на страница 644 :

 

https://www.risk-guidance.eu/images/Pages/Research-doc/Arhivi5d.pdf

 

Именно там се намира въпросният строго секретен доклад. Тук ви предлагам само кратка извадка от него /в преобладаващата част/ с намален шрифт:

 

"Българска народна банка. Сборник документи. Том V, 1948–1990 г. Част четвърта 644 No 903 ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БНБ ВАСИЛ КОЛАРОВ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКАТА ВЪНШНОТЪРГОВСКА БАНКА ИВАН ДРАГНЕВСКИ ДО ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА ЦК НА БКП И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯ СЪВЕТ ТОДОР ЖИВКОВ ЗА ЗАТРУДНЕНОТО ВАЛУТНО ПОЛОЖЕНИЕ НА СТРАНАТА И С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА НОВ РЕЗЕРВЕН ВАЛУТЕН ПЛАН ЗА 1989 ГОДИНА София, 18 юли 1989 г. Строго поверително от особена важност ДО ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА Ц К НА Б К П И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНИЯ СЪВЕТ ДРУГАРЯ ТОДОР ЖИВКОВ ДОКЛАДНА ЗАПИСКА от Васил Коларов – председател на Българската народна банка и Иван Драгневски – председател на Българската външнотърговска банка

Уважаеми другарю ЖИВКОВ, През последните седмици, въпреки ясните официални изявления и позиции на нашата страна и на най-отговорните й ръководители, редица авторитетни западни средства за масова информация, като списанието „Икономист“, вестник „Интернешънъл Хералд Трибюн“ и др., публикуват тенденциозни материали във връзка с така наречения от тях „турски изселнически въпрос в България“. В тях на обществеността се внушава, че едва ли не българската икономика се разпадала, рязко намалявали експортните ресурси в конвертируема валута, многократно пораствал рискът да се дават кредити или да се влагат под друга форма пари в България. Вероятно като вземат повод от подобни материали, през последните дни банките в редица най-развити капиталистически страни като Франция, САЩ, Великобритания, Швейцария, Холандия и в определена степен –  ФРГ и Япония, по същество прекратиха предоставянето на всякакви нови кредити на Българската външнотърговска банка. Разбира се, няма съмнение, че изкуствено раздухваният проблем с пътуванията на българите мюсюлмани се използва само като повод за икономическо и политическо въздействие, за дестабилизиране на страната ни. По същество, не повод, а същинска причина за това неблагоприятно развитие на нещата, е недоброто състояние на валутните ни баланси в конвертируема валута от 1986 година насетне. Вече четвърта година поред, както знаете, икономиката ни не се адаптира към рязко влошилите се от 1985 година условия на международните пазари. В резултат на това всяка година от 1986 г. чистият дълг на страната в конвертируема валута нарастваше с около 1,5–1,8 млрд. щатски долара. И през първото полугодие на 1989 година валутните разходи превишиха валутните постъп ления с над 1 млрд. щатски долара..."

 

 

Сега вече следва да сте наясно за какво иде реч. Тодор Живков и извършилият държавен преврат /на 10 ноември 1989г./ кръг около него, в който влизат Андрей Луканов и Петър Младенов /вероятно вдъхновители на тази гибелна за българския народ финансова идея/, изтеглят въпросния кредит, в размер на 1000 тона злато, от Лондонския и Парижкия финансови клубове. Те представляват мощни сдружения на частни банки. А частните банки никога не опрощават, дори частично, финансови задължения, за разлика от държавните. Така Живков и компания, надяват завинаги на измършавелия врат на българския народ убийствено тежък камък в лицето на огромните лихви по обслужването на този страховит дълг. И като резултат вкарват България в най-тежката национална катастрофа за всички времена. Днес ние вече знаем, след като водите ни неведнъж са давани на концесия, ту на английски, ту на френски частни фирми, че това не е случайно, а е свързано именно с Лондонския и Парижкия клубове. На практика този кредит е даден срещу фактическа ипотека - както на земята на родината ни,  на нейните подземни и надземни ценности, така дори и срещу ипотека на целия ни злощастен народ. Ако щете ипотекирано е изцяло бъдещето ни! Възможно е някои от вас да си помислят, че изтеглянето на този кредит е било далновидна стъпка на Живков и обкръжението му, като спасителна за България мярка. Не и хиляди пъти - не! Идеята е съвършено различна. Червената върхушка разбира, че Горбачов неминуемо ще й отнеме властта. За това с тези пари тя трескаво иска, след като падне от политическата власт, да удържи икономическата и така да господства во веки веков. Нещо което, поне до този момент, й се удава успешно. Затова въпросните пари /с еквивалент на 1000 тона злато/ са прехвърляни спешно в стабилни банки на западни страни. По-специално в банките на Швейцария, Великобритания, Австрия, Юар и къде ли не още. За целта се използват също и прословутите черни куфарчета /наричани понякога Луканови/, чрез които крупни суми се раздават на своите с "бели якички", за да се заличават окончателно следите.

    

Съхранено е строго секретно писмо до министър-председателя Андрей Луканов относно:

 

Състоянието на плащанията по ползваните кредити от чужбина на председателя на БНБ Иван Драгневски от пролетта на 1990 г., от което става ясно, че задълженията на комунистическия режим в (НРБ) към края на 1989 г. възлизат на над 10,6 млрд. щатски долара. Копие от него можете да видите на линка по-долу:

 

http://corruptionbg.com/document_006

 

Да направим сега равносметката:

 

Пари с еквивалент на 1000 тона злато са изнесени от "земя като една човешка длан". Българският народ е ипотекиран вовеки от своите управници, барабар със земята и всички подземни и надземни ценности. Ексчервените държат цялата икономическа власт в ръцете си. Ако някой управляващ не е техен, те са готови да стоварят върху него всевъзможни обвинения за неоправията, в която именно те хвърлиха нарочно страната. Същевременно българските червени конквистадори с "бели якички" яхнаха не коне, а прословутите черни куфарчета и препуснаха из Западните прерии, за да завоюват територии. Било като легални бизнесмени. Било като босове на наркомафия, проституция, хазарт и сделки с оръжие. Така те "прославят" името на България далеч зад нейните предели. Всеки, който следи западното кино, ще види, че все по-често в него босовете на престъпния свят се оказват българи. При това колещи и бесещи в Амстердам, Лондон, Париж, Прага, Чикаго и къде ли не още!

 

          Да си припомним най-накрая бедните испански конквистадори, ръководени от братята Франциско и Гонзалес Писаро. Те геройски, с помощта на класически коне, завладели царството на инките /днешно Перу/, пленили местния крал Атахуалпа и поискали за главата му откуп от 13420 фунта злато и 26000 фунта сребро. Атахуалпа бил убит по политически съображения, въпреки че успял да плати откупа. Но не това ни интерисува в момента, а размера на този откуп. Тъй като един фунт се равнява приблизително на 453.6 грама, т.е. на по-малко от половин килограм,  то излиза, че откупът поискан за главата на Атахуалпа не превишава 6710кг злато и 13000кг сребро. Тоест този откуп не превишавал жалките 7 тона злато и 13 тона сребро. Съпоставяйки това с изнесените от българските конквистадори внушителни 1000 тона злато, можем смело да считаме, че испанските конквистадори са бедни далечни роднини на българските. Освен това българските конквистадори днес се возят на машини, в които са запрегнати огромно количество коне /конски сили/, за да не забравят напълно и за прабългарския си произход, докато испанските се поклащали несигурно върху измършавелите от техните многобройни походи единствени коне.

 

          А какво да правим всички ние? - ощетените с 1000 тона злато българи, ще попитате вие. Отговорът ви го даде още навремето Любослав Пенев след един злощастен мач на българския национален тим:  "Да духат супата"!

         Вече съм омерзен да пресмятам, но ако приемем, че останалите читави българи в тази страна сме около 2000000 души, то ще излезе че от всеки от нас са откраднати по 500 грама инвестиционно злато. При сегашния курс, от 41.85 щатски долара за грам, това прави 20925 долара, средно на глава от населението. Вие преценете много или малко е това, докато продължавате да си духате супата!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emelika - Благодаря, Мисана!
19.03.2019 17:14
Нека се знае!
цитирай
2. missana - Благодаря ти, Емелика!
19.03.2019 20:13
emelika написа:
Благодаря, Мисана! Нека се знае!


Нека се знае, че комунистите изнесоха от България финансови средства на стойност 1000 тона инвестиционно злато! Това никой друг освен мен не го е казвал. Аз не само го казвам, но и го доказвам строго фактологично. Нека българският народ най-после проумее какво точно се е случило. И защо, ако най-сетне не се опомни, ще продължи да му се случва!
цитирай
3. tikovpisane - Тежки неща си споделил, Младене!
19.03.2019 21:03
Тези неща са отвратителни, но явно са истината. Меко казано е гнусно...
цитирай
4. missana - Така е, Приятелю!
19.03.2019 21:13
tikovpisane написа:
Тежки неща си споделил, Младене! Тези неща са отвратителни, но явно са истината. Меко казано е гнусно...


Да изнесеш от една малка страна, като нашата, 1000 тона злато е огромно престъпление. Но наказани няма!
цитирай
5. lexparsy - Страхотен анализ си направил Младен
19.03.2019 22:48
Дано на някои хора поне им дойде поне капчица разбиране къде сме и как, и за кого сме опитомени да живуркаме служейки като стадо отглеждано...
Но мисля че повечето хора вече са отписани от шанса си да се осъзнаят даже и да им навираш истините в очите :-(
цитирай
6. missana - Благодаря ти, Лекс!
20.03.2019 01:35
lexparsy написа:
Страхотен анализ си направил Младен Дано на някои хора поне им дойде поне капчица разбиране къде сме и как, и за кого сме опитомени да живуркаме служейки като стадо отглеждано...
Но мисля че повечето хора вече са отписани от шанса си да се осъзнаят даже и да им навираш истините в очите :-(


Трогнат съм, че подкрепи статията ми!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5035518
Постинги: 2884
Коментари: 18663
Гласове: 3347
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031