Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2018 23:50 - "Полит-икономически" смях
Автор: starforlife Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5666 Коментари: 53 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageimageimageimageimageimageimage





Гласувай:
36



1. starforlife - Сега...
15.11.2018 23:51
Като заговорихме за "полит-икономически" смях, та да допълня:
ЛилиПутин закъсня за среща с лидера на Сингапур.
С един час закъсня.
Само, че онзи не си поплю (понеже Сингапур е на 8-мо място в света по БВП на глава от населението, а Русия на 62-ро) и го наказа.
Ама така готино го наказа.
Първо - отмени срещата въобще! Прецедент в световната история по отношение на лилиПутьото.
Евала на сингапуреца!
Второ - на летището принудили ЛилиПутьото да премине през метал-детектора и понеже последния индицирал наличие на метал - да си извади всичко от джобовете, при все противенето на охраната му.
Евала и на властите в Сингапур.
За втория прецедент спрямо джуджето.

Хей така трябва да се отстоява НАЦИОНАЛНО ДОСТОЙНСТВО!
цитирай
2. vmir - Съвсем правилно се чудиш.
16.11.2018 00:20
Джуджешвили се оказа по-велик учен и от Джугашвили. Онзи променяше хуманитарни науки, този измисля нова аритметика от сорта 2+2=15. Смятат, че вече съвсем са видиотили мужиците.
цитирай
3. starforlife - ~ 2. vmir
16.11.2018 00:48
Да ти кажа, аз не претендирам да съм прав.
За мен по-важното е да не възприемам заслепено околния свят както правят много хора.
Не съм русофоб, нито американофил - казвал съм не веднъж, че харесвам икономическите основи на Запада и се разграничавам от някои политически залитания. Които обаче принципно "оправдавам" в светлината, че всяка силна западна държава ги прави с мисълта за добруването на народа си.
Защото това според мен ще рече Държава: Да полагаш усилия за просперитет на поданиците си. Другото (опитът да се опитваш да внушиш, че си за добруване на всички) според мен е чиста проба лицемерие.

Иначе, тя математиката може да бъде "относително" нещо.
2 руснака с 2 шишета водка могат да направят 15 чутовни простотии.
Така, че...
цитирай
4. vencivaleri1951 - Не знам дали комевтарът ми ще е "релевантен"
16.11.2018 02:34
защото адресатът "разхожда много фукня" и само две книги . По тези причини ще използвам култовата фраза на Коста" Постингът Ви не прави смисъл, а не прави смисъл
защото сравнявате "баби със жаби"-тоест правите някаква аритметика, която никак, ама никак не се годи за това което искате да внушите. Ще обясня защо
Брутният продут представлява новосъздадената стойност, или "чистата" продукция.
Равнява се в общи линии на изразходвания фонд работна заплата плюс печалбата.
Казвам в общи лини, поради разликите в някои съставни части на показателя. Западните икономисти например вкарват в брутния продукт и кредитите, руснаците не ги вкарват. Спорно е-ако се вкарват като инвестиция ОК, но ако ги вкарваш да покриеш да покриеш изтекъл падеж или още по зле , да се изхраниш, нещата са съвсем други. Понеже говорим за Русия нека да разглеждаме БВП без кредити .
Съгласяваме се че брутния продукт е само заплата плюс печалба.
Тоест сметките ти щяха да бъдат верни, ако заплатите в сравняваните страни бяха еднакви като номинал, но те не са. Давал съм един , два пъти пример с операция на апендикс.
Здравната каса плаща на оператора у нас около 1000лв за тази операция, в Германия екипът получава около 5000евро, в САЩ около 25000 долара. Тоест по отношение на ФРЗ/фонд работна заплата в Брутните продукти на страните за една и съща свършена работа се натрупват много различни стойности . Тоест ако България и САЩ натрупваха брутен продукт само от операции на апендикс и правеха еднакъв лрой операции, то при еднакъв натурален обем на продукцията , ще имаме 25 пъти по висок брутен продукт за сравнение в САЩ, при твоите сметки. Естествено , че това няма как да е така и е описано в други книги от тези които ти разхождаш-политикономия, статистика /най вече/
Въпросът е дали е коректно сравнение като твоето-отговорът е еднозначен и е НЕ.
Подобно сравнение не е коректно дори в една и съща страна в по отдалечени периоди, защото цената на работната сила е различна, а от там и покупателната способност, която е много важна , ако искаме да сравним новосъздадената стойност в отдалечени периоди, или между различни страни. Именно се сравнява покупателната способност на населението в анаризираните страни. Тоест използва се корелационен коефициент-паритет на покупателната способност. Чак след корелацията можем да сравняваме , кой къде е като брутен продукт Сравнена така Русия заемаше 6то място преди рецесията и най-вече преди Украйна и Сирия-веднага и близо след англичаните и преди Франция. Не помня точно годината, но бе в Мюнхен, когато Путин заяви, че Русия ще заме петото място като икономика през 20та година. Сега виждаме, че отлага във времето това обещание, но има логика .Логиката е в това, че и експертите на Светомвната банка, и експертите на МОТ очакват по голям ръст от днешните 2, 2,5 % на РФ, а същевременно след Брекзита англичаните ги очаква известно забавяне в икономиката, а ако се отдели и Шотландия, то е възможно кралството да отиде доста назад
Надявам се , че съм ти бил полезен
цитирай
5. vaquero - starforlife,
16.11.2018 07:22
Пътувам за Панагюрище, което е по-важно от лаишките ти икономически "опити". Ще поживеем - ще видим дали твоите предсказания ще се сбъднат. Напълно вероятно е жизненият стандарт на британците и us-американците да падне за това време.
цитирай
6. getmans1 - Здравей Стар, запомни го този ко...
16.11.2018 09:19
Здравей Стар, запомни го този коефициент и дори когато цитираш в цифри БВП дори и в долари трябва да се уточнява дали става въпрос за най-обикновени зелени гущери или пък за „интернационален долар„ т.е. т.н. PPP dollar ... хахахаха
По такъв начин ще бъдеш добре разбран дори от нашенския Вутьо Шопина с ушна марка 1951.
цитирай
7. starforlife - Добро утро на Читателите ми.
16.11.2018 09:29
Разполагам с много малко време докато си пия кафето и преди да полетя по задачки.
Е как по какви бре, Другарю ВВ? Аз днес съм решил да не ходя на работа, а да поработя от вкъщи. Но преди това трябва да мина да купя 3 релета и една ИС за керамичните ми котлони, които да се чуди човек що не са руски, а немски - "Бош" - произведени от "победените" германци през далечната 1996-та. Набор на големия ми син са котлоните, вече 21 години служат безотказно и бъди сигурен, че след подмяната на 3 релета за по 4,50 лв. и една ИС за 2,20 лв. - ще работят поне още 20 години.
Все пак са немски, а не руски.
(За котлоните иде реч - ИС е американска, а релетата малайзийски)
цитирай
8. starforlife - Та, репликите ми набързо сега, а по-късно през деня ЕВЕНТУАЛНО по-подробни:
16.11.2018 09:42
~ 4. vencivaleri1951
Другарю, пословични са твоите опити да кривиш Истината!
В случая отново е така.

Първо: Аз не сравнявам Русия и Великобритания, но дори и да го правя - отново не ти ще си правия, колкото и на околните да им се струва, че си. А ти точно това целиш - с уж професионални изказвания, да вменяваш не точно истината.
А тя ти е казана дори в първи коментар, но ти се правиш, че не я виждаш.
За какво говоря ли?
Говоря за БВП на глава от населението.
Там в случая нещата стоят така: БВП на човек за Русия е 10 600 $ и тя е на 62-ро място в света, докато БВП на човек за САЩ е 59 500 $ и тя "е" на... кое? 162-ро място в света? Ха ха ха
За Великобритания си провери сам.

Второ: Ти си този, който сравнява "баби" (рашите) с "жаби" (нека обогатим общата култура на Читателите ми като им кажем, че в световен мащаб на италианците им казват "жабари" - и случая НЕ ги намесвам по темата.)
А че го правиш (сравнението) - е видно от опитите ти за манипулация с примерите. В случая за операцията.
Защото: 1-во - не медицината е определящ отрасъл за икономическото развитие на една страна. Това е един от определящите отрасли за благоденствието на хората и там нещата са ясни - само трябва да се погледнат конкретни статистики, а не изсмукани от пръстите ти суми, целящи да вменят на Читателя колко достпна е медицинската помощ в Русия и колко не в САЩ. Пълни глупости! 2-ро - както вече казах - ти боравиш с изсмукване от пръстите. Хайде да не подмяташ хей така цифрите, а да сведеш точна информация колко струва въпросната операция в трите страни, м? Така, както аз ти цитирам конкретни цифри, а не изсмукани.

Трето: В същата тази статия, която ме провокира да сдялкам набързо постинга, се цитират авторитети от МВФ и Института "Хариман", които за разлика от теб не са получили докторските си титли по икономика хей така, в името на бащичко ти, по комунистически.
И тези авторитети прогнозират, че растежът на руската икономика до 2024-та година ще е още по-малък от този, който аз все пак толерантно цитирах снощи. Те говорят за растеж ПОД 2% годишно. В същото време в световен мащаб същите тези експерти прогнозират м/у 3,7 и 4% растеж - тоест, два пъти по-висок.
Както казва Градския: 2024-та е близо - ще поживеем - ще видим.
Но да припомня, че преди 2 години се говореше например за новата "Волга", която щеше да се произвежда през изминаващата 2018-та. Къде е? М?
Остана си както тогава се ебавах с Кушел тук само на анимация от "Фотошоп" (който не е руски - ха ха ха)


~ 5. vaquero
Както вече казах: 2024-та е близо. Искрено се надявам всички да я посрещнем в добро здраве и да видим тогава кой е прав - ти или аз.
Въпросът обаче тук е друг, Градски, а именно:
Аз бих се радвал русите да са повишили стандарта си. Да са задминали американците (което е абсолютно невъзможно естествено) дори. Защото както казвам в постинга - съм за това всички хора по тази грешна земя да са добре.
При вас, русофилите, обаче прозира едно желание Западът да упада, само и само да докажете правотата на изкривените си идеи.
Ето това вече е отвратително: Да ти се ще някой да загине (за да се докаже превъзходството на нечие оръжие например) или да влоши стандарта си на живот, за да се докаже някаква шибана идея, провалила се с гръм и трясък и обречена дори чисто логически на провал винаги.


анонимен написа:
понеже под предния пост не получих отговор ще пренеса въпросите си под този:
аз искам да попитам така наречения стар две неща. първото е защо не се хвалиш с новото си "пътуване" до амстредам за повишавнане на заплатите. нетипично е за тебе. второто е какво стана с обещания постинг за техниката контра на руската камера която вакерото беше пуснал. май говориш че си изпълняваш обещанията но не е точно така.
и нека сега всички видят въпросите ми и как ще ме изтриеш. :):):)
http://mileidi46.blog.bg/hobi/2018/11/14/podaryk-za-amerikanolizachite.1635064
и вече от първа да поискам коментар на поста от заглавието и особено коментара понеже те касае гн. стар
А кой пита и на какво основание очаква, че съм длъжен да отговоря?
Но ОК, днес ще намеря време да погледна постинга на Маман и ти отговоря, пич. На другите въпроси също.
А изтриването е казвано защо се прави: За да не бъде моделиран коментара. Иначе - няма коментар, който да ме плаши или комплексира и който да изтрия заради такава причина. Чисто тролене бих разчистил, да.


~ 6. getmans1
Гети, аз се опитах да напиша постинга меко. Но е дразнещо (о, не за мен - на мен ми е през мандрагогата) някои "доктори по икономика" да са такива дилетанти.
Никъде не заговорих за... Коефициента на Джини например. А представи си, Гети... И ти, Другарю... Зная какво представлява и можех релевантно (и ноторно - и ноторно) да го включа най-малкото в репликата си спрямо "доктора по икономика", за да се правя на велик както той.

И тук е момента да абърна внимание на нещо:
Другарю ВВ, ако аз бях доктор по икономика, нямаше да ми се налага да давам под наем къщата си, а щях да печеля пари от инвестиции. Което и правя - за 5 години купих нова къща и инвестирах в три компании. И също давам под наем едната си къща, но не защото съм принуден, а защото трябва да съм луд да не й вземам едни 2800 лева от французина, които да изплащат кредита за покупката й.
Какво излиза? Че твоята докторантура е само лист хартия и дори един научен труд, освен подарената ти тя не си написал. Камо ли да водиш лекции в СУ например (както прави пом/у другите си две работи Момичето, обладаващо чувствата на Сърцето ми).
цитирай
9. vencivaleri1951 - Уважаеми,
16.11.2018 09:59
Какво общо има коментара ти с темата, а и техника не се сменя за това, че работи или не- има т нар морална амортизация, но кой съм аз да ти говоря, по какво се различават сериите на готварски печки с двадесет годишна разлика? Когато се набутах с "дървени" рубли по време на черния петък в Русия, освен фураж с който ме измъкнаха отчасти съгражданите ти от "Градус ", купих и около 200хладилника.Два от тях са на вилата ми-единият дори го включвам-два компресора на климатици на коли смених от тогава, онзи на хладилника/при това токът "играе"-хладилникът си работи и не му пука. Има там и печка мечта-не я ползваме , но е ОК. Има и телевизор Кристал, който не се ползва също, но е там. Имам преработен на пикап Москви4 412, който повярвай ми е по проходим от Тойотата която показваш-не става въпрос че има по голям просвет, а че е по дръжлив на лош път от всяка кола след 2000ната година. Там са заради вродената ни стиснатост да мъкнем неща които сме сменили в основния дом или бит ,само защото са здрави и работят. Стоят си там и правят калабалък защото не се ползват-харчат повече ток, гориво...Нямат в никакъв случай характеристиките на новите уреди и прочие. Ти не би държал двадесет годишен компютър, чудя се обаче как съпругата или жената до теб ти "пуска" след като я държиш с двадесет годишна печка. Тя може да сготви свинско със зеле, но няма да изключи когато зелето е готово, няма да изключи когато млякото ти кипне...дори няма да изключи, ако излезе върху и готвеното. Иначе никой не оспорва, че германците правеха и правят/това което е в Германия/ многократно по дора техника от руснаците. Това обаче е друга бира, и само косвено е свързано с темата на постинга ти. С този си коментар още един път показваш, че имаш навика да пишеш за неща от които малко отбираш. За военната техника срещу палмово масло /Как го виждаш Сухой и МИГ да се занимават с такъв бартер?/ Имаше опасения, че американците ще наложат санкции върху банките , които " ще бабуват на сделките" и това бе причината поради която се заговори за отказ. Военният министър опроверга медиите и дори обявиха че договорът за С400 е необратим. Новото е, че ще се купуват ракетите с рубли, а от своя страна руснаците ще купуват стоки /в т ч вероятно и палмово масло/ с валутата на индонезийците. Русия просто се стреми бяга от долара и това е видно. Доколкото го прави успешно е друг въпрос

starforlife написа:
Разполагам с много малко време докато си пия кафето и преди да полетя по задачки.
Е как по какви бре, Другарю ВВ? Аз днес съм решил да не ходя на работа, а да поработя от вкъщи. Но преди това трябва да мина да купя 3 релета и една ИС за керамичните ми котлони, които да се чуди човек що не са руски, а немски - "Бош" - произведени от "победените" германци през далечната 1996-та. Набор на големия ми син са котлоните, вече 21 години служат безотказно и бъди сигурен, че след подмяната на 3 релета за по 4,50 лв. и една ИС за 2,20 лв. - ще работят поне още 20 години.
Все пак са немски, а не руски.
(За котлоните иде реч - ИС е американска, а релетата малайзийски)
цитирай
10. starforlife - ~ 9. vencivaleri1951
16.11.2018 10:12
Ха ха ха
Другарю, не ставай смешен!
ОТНОВО!
ОК, понеже вече ще излитам - та да ти го туря със 'се топузите:
КОГАТО ОТСКОЧИМ ДО ПРОСЛОВУТИЯ ТИ ХОТЕЛ ДА СЕ НАДГОТВЯМЕ (при все, че ти ще донесеш от 9 реки водица, за да се измъкнеш) - НЕ САМО ЩЕ ПРЕМЕРИМ ПРОСВЕТА НА "МОСКВИЧА" ТИ И "ТОЙОТАТА" МИ, А ЩЕ ВИДИМ РЕАЛНО КАК ЕДИН СМОТАН "МОСКВИЧ" Е ПО-ПРОХОДИМ ОТ ЕДНА "ТОЙОТА" 4Х4.

АБЕ ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ИЛИ СТАРЧЕСКАТА ТИ КОМПЛЕКСИЯ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА, ЧЕ НЕ СЕ УСЕЩАШ?
("Тойотата" ми е изкачвала стъпалата на Мемориален комплекс "Априлци" в родния ми град. Попитай Градския какво предизвикателство е. Все едно да изкачи "Шипка". "Москвичът" ти ще го направи ли? Защото "Тойотата" ми да. А за "Градус"... Днес ще намеря време да пусна снимки, за да се види как и там ПЕДЕРАСТКИ преиначи и ЛЪЖЕШЕ най-безцеремонно. ДЪРТ ЛЪЖЕЦ си ти, Другарю! И спри да спамиш, МОЛЯ!)

Хайде докукане.

ПС: Съпруга "нямам", но не се безпокой за "пускането" - не ми е проблем - намира се кой.
Венци, имам три къщи и един апартамент.
Въпросният "Бош" е в първата ми къщата, която купих на 18 годишна възраст и си е уред, който е перфектен и не бих заменил с днешен италиански да речем.
Компютри <-> керамични котлони. Кой сравнява "баби" с "жаби" казваш, м?
За 10 години излязоха над 7 поколения процесори, а за същите 10 години, че и още 10 занапред, керамичните котлони ще са с едни и същи нагреватели и електроника. А и дизайнът изобщо не мърда.
Смешник!
цитирай
11. starforlife - Последна ебавка с празнодумеца ВВ:
16.11.2018 10:31
Ето това е въпросният "БОШ" отвътре:
http://starforlife.blog.bg/photos/154138/IMG_20181116_102411.jpg
И ти гарантирам, че керамичен котлон 2018-та година е със същия тип нагреватели, термодвойки и електроника по управлението като тези от снимката.
На краставичар за краставици не говори, Другарю "доктор по икономика".
Защото за разлика от теб - аз не съм празнодумец и винаги говоря нещата такива, каквито са. При това с поглед и опит.

ПС: И не се учудвай, че така изглежда отвътре керамичен плот за вграждане на 20 години. Прословута е моята "мания" за чистота.
А и като мерзък капиталист - си "имам" прислужници.
(И "се" възползвам сексуално от тях. Ха ха ха)
цитирай
12. vencivaleri1951 - Пак питам, какво общо има брутния продук
16.11.2018 10:47
каквато е темата на постинга. Няма да се доближавам до изказа ти , но ще кажа , че

пишеш неща върху които имаш слаби познания , или въобще ги нямаш. Написах , че не говоря за просвета на колите-видно е че Рафа е по висок. Казвам друго-че някъде в края на 80те /още по соц време/ един тенекеджия ми направи от москвича пикап. От тогава стои на открито, прекарал е много строителен материал и сме изхвърлили пак такива отпадъци. Товаря го с дърва от гората. Две са нещата които правя-сипвам бензин и масла, сменям ремъци и свалям в къщата зиме акомулатора. Не е оказал никога до сега а е от началото на 70те, няма петънце ръжда по него-пали от раз. Повтарям, навън е повече от 30години, в лоши метереологични условия и е експлоятиран "зверски" Пак , питам, коя кола/руска също/ след 2000ната година би издържала на тези условия . Не е орано с нея, но имам чувството , че и това може.
Колкото до Панагюрище-познавам градчето добре. Имам много добър приятел/той ме свърза навремето с единия Ангелов/ и съсед, който впрочем живее повечето време в Панагюрище-на висока позиция е в Асарел . Ходил съм при него на гости, както и често съм ходил при директора си-проф Бекяров. Иначе съм с отлични впечатления от японските коли, но аз съм си вагаджия. Обвиняваш в спамене, но ти сам оспами постинга си

quote=starforlife]Ха ха ха
Другарю, не ставай смешен!
ОТНОВО!
ОК, понеже вече ще излитам - та да ти го туря със 'се топузите:
КОГАТО ОТСКОЧИМ ДО ПРОСЛОВУТИЯ ТИ ХОТЕЛ ДА СЕ НАДГОТВЯМЕ (при все, че ти ще донесеш от 9 реки водица, за да се измъкнеш) - НЕ САМО ЩЕ ПРЕМЕРИМ ПРОСВЕТА НА "МОСКВИЧА" ТИ И "ТОЙОТАТА" МИ, А ЩЕ ВИДИМ РЕАЛНО КАК ЕДИН СМОТАН "МОСКВИЧ" Е ПО-ПРОХОДИМ ОТ ЕДНА "ТОЙОТА" 4Х4.

АБЕ ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ИЛИ СТАРЧЕСКАТА ТИ КОМПЛЕКСИЯ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА, ЧЕ НЕ СЕ УСЕЩАШ?
("Тойотата" ми е изкачвала стъпалата на Мемориален комплекс "Априлци" в родния ми град. Попитай Градския какво предизвикателство е. Все едно да изкачи "Шипка". "Москвичът" ти ще го направи ли? Защото "Тойотата" ми да. А за "Градус"... Днес ще намеря време да пусна снимки, за да се види как и там ПЕДЕРАСТКИ преиначи и ЛЪЖЕШЕ най-безцеремонно. ДЪРТ ЛЪЖЕЦ си ти, Другарю! И спри да спамиш, МОЛЯ!)

Хайде докукане.

ПС: Съпруга "нямам", но не се безпокой за "пускането" - не ми е проблем - намира се кой.
Венци, имам три къщи и един апартамент.
Въпросният "Бош" е в първата ми къщата, която купих на 18 годишна възраст и си е уред, който е перфектен и не бих заменил с днешен италиански да речем.
Компютри <-> керамични котлони. Кой сравнява "баби" с "жаби" казваш, м?
За 10 години излязоха над 7 поколения процесори, а за същите 10 години, че и още 10 занапред, керамичните котлони ще са с едни и същи нагреватели и електроника. А и дизайнът изобщо не мърда.
Смешник![/quote]
цитирай
13. vmir - BB1951 e в стихията си да удавя всеки факт в океан от пустословие.
16.11.2018 10:54
Казват му кой кораб с каква скорост се движи, он вика - не мое да е верно, щот пътниците били имали различен цвят на куфарите, и на обувките тоже, нежели на шапките и другите им атрибути. Абре Венци, как да ти вярва човек за каквото и да било, след като пилееш толкова време да "доказваш", че умееш да събираш баби с жаби и да набеждаваш други в това, което сам правиш непрекъснато. Живота си тече независимо от вярата ти, че можеш да го спреш. А който ти се връзва само показва колко му е акъла.
цитирай
14. vencivaleri1951 - Че спиш с "прислужници" е видно от самолет
16.11.2018 11:07
Мисля, че и ерудицията ви е съвместима. Не съм техническо лице, но мисля, че

говориш наизуст. Няма как нагревателите да са едни и същи на печка от преди 20

години с днешната. Може да е произведен през 2018та, но като за резервни части-впрочем Бош с това са известни-правят и приемливи като цена и качество части в много широк спектър-дори за стоки които не произвеждат.
По натам си използвай "заети" човече за раздумка прислужниците-аз нямам такива и ще се опитам сам да свърша нещо

starforlife написа:
Ето това е въпросният "БОШ" отвътре:
http://starforlife.blog/photos/154138/IMG_20181116_102411.jpg
И ти гарантирам, че керамичен котлон 2018-та година е със същия тип нагреватели, термодвойки и електроника по управлението като тези от снимката.
На краставичар за краставици не говори, Другарю "доктор по икономика".
Защото за разлика от теб - аз не съм празнодумец и винаги говоря нещата такива, каквито са. При това с поглед и опит.

ПС: И не се учудвай, че така изглежда отвътре керамичен плот за вграждане на 20 години. Прословута е моята "мания" за чистота.
А и като мерзък капиталист - си "имам" прислужници.
(И "се" възползвам сексуално от тях. Ха ха ха)

цитирай
15. cortana - Вмир, привет! :) Само забележи от статистиката след малко колко време е умувал първия си коментар другарят, когото бъзикаш. :) :) :) :)
16.11.2018 11:43
vmir написа:
BB1951 e в стихията си да удавя всеки факт в океан от пустословие. Казват му кой кораб с каква скорост се движи, он вика - не мое да е верно, щот пътниците били имали различен цвят на куфарите, и на обувките тоже, нежели на шапките и другите им атрибути. Абре Венци, как да ти вярва човек за каквото и да било, след като пилееш толкова време да "доказваш", че умееш да събираш баби с жаби и да набеждаваш други в това, което сам правиш непрекъснато. Живота си тече независимо от вярата ти, че можеш да го спреш. А който ти се връзва само показва колко му е акъла.
Въпросният другар е не просто смешен, а клоунски смешен. Както му намеква Жоро, ако той беше доктор по икономика нямаше да пише глупости в един пропаднал сайт, какъвто е блог бг от години, а щеше да има някаква следа оставена след себе си. Така е поне при истинските кадри с научни степени. Статии, прогнозни становища, изнасяне на лекции, менторство. Както за теб ми е споменавал Ж, че правиш, Вмир, менторстваш на младежи точно по икономически въпроси и същите громят по световни състезания. :)
Но при другаря, не би да е така! Той седнал да ни разсмива тук дори с това, че Москвичът му бил по-проходим от Тойотата!!! :) :) :)))) Москвичът!!! От Тойотата!!! Забавлението е пълно! Руски соц лек автомобил, спрямо японски джип!!! Е как да не те заболи..... апендикса от смях? :):) И добре, че в Русия е евтина операцията му, защото цял свят натам поглежда за квалифицирана медицинска помощ. :) :)))
цитирай
16. cortana - Последни 20 регистрирани посетителя
16.11.2018 11:45
11:22 - alii
10:58 - get
10:53 - .....
10:47 - germantiger
10:41 - vmir
09:47 - kolevn38
09:35 - vencivaleri1951
09:29 - getmans1
09:26 - testerito
08:50 - mila
08:50 - getmans1
07:11 - vaquero
03:45 - vencivaleri1951
02:19 - veshter
01:59 - kolevn38
01:53 - vencivaleri1951
01:46 - vencivaleri1951
01:05 - vencivaleri1951
00:14 - vmir
00:08 - .....

С '.....' са заменени НИКовете, желаещи анонимност при цитиране на статистиката на Ж. :)
цитирай
17. cortana - А ето и един 'полит-блогов' живот. :) :) :)))
16.11.2018 11:51
http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2018/11/16/polit-ikonomicheska-tyga.1635263
Защото какиният живее в блога и тук му са 'радостите'. :) :) :)))
цитирай
18. musicgirl81 - Ето ме и мен! ;) Привет, Ж-Стар! ;)
16.11.2018 13:06
Пътувам си в метрото от Дружба за Надежда и се смея. ;) ;) ;) Благодаря за което. ;)
цитирай
19. musicgirl81 - И бааааам 12 плюсче.
16.11.2018 13:06
;)
цитирай
20. cortana - Привет, Ники! :)
16.11.2018 14:39
musicgirl81 написа:
Пътувам си в метрото от Дружба за Надежда и се смея. ;) ;) ;) Благодаря за което. ;)
А на какво точно се смееш? На това, че метро на запад е имало още преди десетки години, а при нас тепърва? :)
цитирай
21. vmir - 15. cortana, Привет, Корти!
16.11.2018 14:50
Аз съм учил в щатски университет за лична слава, а Венци е учил в съвеЦки университет за славата на комунизЪма. Затова аз съм научил да изчислявам стойността на парите, а Венци е научил да доказва колко яко е да си криеш "печалбата" в зелето. Затова моя син коди на МАК за 8-9 бона с 64 гигабайта RAM, а програмистите на Венци вярват, че лаптопите са нещо свързано с лапане на тапи. Добре, че състудентите на татко им са все още на власт, че да "спечелят" и те малко парички от програмиране, защото само с йоника по сватби къща не се храни.
цитирай
22. vencivaleri1951 - Жорко,
16.11.2018 15:17
Двете книги , които мъкнеш не стигат. Доктор по икономика е най -ниската научна степен-бившето кин. Преди бяха аспиранти, днес докторанти. Аспирантурата и докторантството днес са заявка да се занимаваш с научна работа-като категория Б при шофьорите. Бъркаш с доктор на икономическите науки, което е съвсем друга бира и задължително е предшествано от хабилитация-има и изключения.
Пък и аз бях пределно откровен-кандидатствах за аспирант и защитих единствено заради повече жилищна площ. Не съм се хвалел с изключителност, а и няма как да се похваля, след като аспирантът първо кандидатства и ако го приемат му назначават научен ръководител, който го "води за ръчичка" до защитата. Никак не бе трудно за завършил ЛГУ или МГУ да напише дисертация у нас, след като във всеки курс правиш по две или три курсови от по стотина страници. Дипломната работа се въртеше около 200 стр А4 формат, колкото у нас средно е обемът на дисертация в нашия бранш. Дипломната ми беше Планиране и управление на работната сила -баланс по отрасли.
Защититих дисертация с тема: Квалификация и преквалификация на работната сила

в строителството. Ако си в час поне малко , ще забележиш, че дисертацията ми по скоро е част от дипломната работа в която имаме баланс на междуотраслевите връзки, което са си матмодели от всякъде. В дисертацията ми зор видях единствено с изпитите за кандидатски минимум/обърни внимание на думичката минимум/ които бяха изпит по Капитнала и философия и чужд език-писмено и говоримо на определено ниво. Самата дисертация я взех почти на готово от плана на колегите Бит и работна ръка/днес отдел ресурси/ и завеждащия НОТ на,чна организация на труда. Все пак не бе плагиатство -подчинени ми бяха звената им и плановете и отчетите се правеха по мои указания. Тоест нищо сложно и впечатляващо-не е като теб блестящ ТНТМеец, пилчар, охранител, автор, програмист и мечта за прислужващите те дами

пп И пак питам , какво общо има Брутния продукт и методиките му за сравнение, с реотаните ти, къщите ти, прислужниците ти, потентността ти или липса на такава? Защо поне един път не можеш да признаеш, че нещо не ти е ясно и че заради това си написал безмислен постинг? Толкова ли е трудно да кажеш не знам, изложих се. Преди седмица не вислих нито минута преди да кажа, че не съм чел " Атлас изправи се" и от там съм ти оспамил постинга. Не можеш всичко да знаеш или да си прочел , освен ако нищо свестно не знаеш и много малко си прочел-във втория случай морето ти е до колене и никове с дамски имена вървят до теб с ветрило или чадър в ръка

cortana написа:
[quote=vmir]BB1951 e в стихията си да удавя всеки факт в океан :) :)))
цитирай
23. vencivaleri1951 - Вмире, прочетох те чак сега въпреки , че съм "мислил много"
16.11.2018 15:33
Йониката за сватби и богребения бе метафора" , а иначе не си прав Добрите музиканти не само една къща хранят. Ето Горан Брегович със своя оркестър" за сватби и погребения" цял жилищен комплекс може да изхрани

vmir написа:
Аз съм учил в щатски университет за лична слава, а Венци е учил в съвеЦки университет за славата на комунизЪма. Затова аз съм научил да изчислявам стойността на парите, а Венци е научил да доказва колко яко е да си криеш "печалбата" в зелето. Затова моя син коди на МАК за 8-9 бона с 64 гигабайта RAM, а програмистите на Венци вярват, че лаптопите са нещо свързано с лапане на тапи. Добре, че състудентите на татко им са все още на власт, че да "спечелят" и те малко парички от програмиране, защото само с йоника по сватби къща не се храни.

цитирай
24. cortana - ПървоМ да кажа на другаря Венци, че да променя почти драстично/допълва след часове каментари не говори добре за честността му. :)
16.11.2018 15:48
ПослеМ да рекоментирам наместо Жоро, защото така или иначе 'специалистите по всички въпроси' са на мнение, че той съм аз. :)

ПървоМ коментар 21. vmir:
По принцип съм на мнение, че не е толкова важно къде си учил, а какво си научил и дали това ти е било цел, или просто си отбивал номер. :) Като пример мога да дам Божидар на Жоро. Младежът се отказа от висшето в УНСС, защото му се явява загуба на време и нищо полезно не му носи, освен една хартиена притурка в сивито, която в бранша, в който със сигурност както казахме ще задмине баща си, не му е изобщо нужна. :) Ти знаеш, че беше на 17, когато го каниха да преподава в Академията "Телерик". А това говори за нивото му. Също знаеш колко състезания по програмиране е печелил от тогава до днес. Индивидуални или в екип. Както е и факт, че работи в..... (Жоро ми е казвал, че знаеш къде. В партньорство с НАСА:)))) не заради бащичко си (та той 'е' била-охранител:):))), а защото се е доказал на 6те интервюта, които се минават, за да те назначат. Не знам дали знаеш, че предстои от 'мед' да покрие 'сеньор' и съответно заплатата му да се почти удвои. А тя и сега не започва с цифра 1 или 2. :))) На 21 години. Без висше образовение. И.....
без докторска титла. :):):):))))))
:):):))))
И когато вземаш едни 6-7К заплата, естествено е да си позволяваш лаптоп за 8-9, защото това е основното средство, което ти е инструмент за кариерно развитие и свобода да работиш от където ти желаеш, а не на бюро в офиса. :)
Дори аз имам 3 лаптопа. :) А не се занимавам с програмиране, освен някои елементарни нещица за мое удобство, на които да използвам случая да благодаря на Ж, че ме е научил. :)

ПослеМ коментар 22. vencivaleri1951:
Другарю, нека Ви обясня нещо. Конфликтът Ви с Жоро е, защото Вие и подобните Ви искате вашите постижения да се зачитат и да се приемат като факт, а на тези, които не споделят вашите възгледи, не.
Пояснявам: При все, че Вие демонстрирате тук липса на езикова грамотност, което не се връзва с това да сте 'прочел два вагона книги'..... При все, че същото демонстрират тук и какиното ми кофенце и Вашият както там му казвате, хореш..... Вие държите да се приема, че сте икономисти или други кадри, но интелектуалци и успяли, а за други това е невъзможно според вас да е факт.
Да вземем за пример едно изказване на даскала рустам от единия от женските му профили, че Ж завиждал на икономиста за Мерцедеса. Че то е смешно, другарю Венци! Тойотата на Ж едва ли е по-евтина и по-лоша в това какво предоставя като параметри и лукс от въпросното возило на хореша Ви. Което не е сигурно дори дали е лично за въпросния или е служебно и той се хвали на чужд гръб. :) А като включим това, че Ж притежава 4 лични автомобила (не разбирам какъв Ви е проблема, че единия от години го карам аз:):)), нещата идват да покажат, че Жоро може и две книги само да разкарва както се опитвате да осмеете, но явно са точните книги, след като се котира добре в живота. :):)
Да не говорим, че като човек, който сам признава, че голяма част от библиотеката му е в куфари, нямате ни най-малкото право да говорите за библиотеките на другите.
Със сигурност Ж има поне двойно повече книжки от Вас. Мога да се обзаложа. :):):))))
И се стопанисват на полици зад стъкло, а не в куфари. :):))))

НакраЙОМ коментар 23. vencivaleri1951:
vencivaleri1951 написа:
Йониката за сватби и богребения бе метафора" , а иначе не си прав Добрите музиканти не само една къща хранят. Ето Горан Брегович със своя оркестър" за сватби и погребения" цял жилищен комплекс може да изхрани.
Вие не разбирате ли, че няма сериозен човек, занимаващ се с програмиране и компютри въобще, който да няма лаптоп? Толкова ли е трудно да се проумее това? Да не говорим, че отново сравнявате 'баби' с 'жаби'. :):):)))
цитирай
25. elinka4 - Ехооооо, Жорооооо, привеееет! :):):)
16.11.2018 16:28
Колко малко те познават някои от коментиращите само......... :)
Сигурна съм, че без моето 16 + си за никъде и затова ти го поставям. :)
цитирай
26. starforlife - Такааа... Сега първоМ да кажа "Наздраве" с чаша зелев сок. "Пресольовица" както му викат по моя край старите хора.
16.11.2018 17:18
ВтороМ (добре ли те имитирам, Корти?) да пренеса коментара си от при Кофичко, защото е по темата:

17:15 - ПС:
Преди малко влизам в мазето да си наточа зелев сок. Нали съм си селяндур - та затова, а не понеже е изключително полезен, а аз като охранител си слагам зеле в каца. Дървена. С дъги, обръчи и канелка - както си му е реда, а не в пластмасов бидон.
(Дори отгоре го затискам с речни камъни - да знаете.)

Та...
Съзирам в мазето чушкопек от времето на соца. Има етикет с цена. 16 лева.
От 1975-та година.
Хайде сега да ми съпостави паритета на покупателна способност по отношение на този артикул (просто на него попаднах случайно) Венци спрямо настоящия паритет, м?

Постинг: Полит-икономическа тъга
Автор на постинга: blackpredator
цитирай
27. starforlife - А сега вече мога да си пия сока и да ви репликирам:
16.11.2018 17:23
~ 25. elinka4
Здравей, Сексиии! Няма да ме пропускаш с плюсовете, ей! Защото не бих го преживял - ти да не ми поставиш плюс - знаеш, че си от хората, които страшно много обичам.


~ 24. cortana
Ха ха ха
Ей, гаднярке... Сега как да пусна снимка та "Ауди"то с което днес джитках, като ще излезе, че е фукня от класа?
А някои не разбират, че автомобилите при мен...
Всъщност, защо да пояснявам? Да не би да дължа на някого обяснения за... комплексите си? Ха ха ха


~ 23. vencivaleri1951
Корти отлично ти го е казала за бабите и жабите.
С тази разлика, че Брегович не може да се оприличи нито на баба, нито на жаба. По-скоро той е Пегас, а твоите йоникари са бабата и жабата.
(Хайде сега си задай въпроса защо пък точно Пегас...)


~ 22. vencivaleri1951
По този и не само коментар - ще ти се... "отдам" (ха ха ха), Другарю смешник:
ПЪРВОм: Наскоро ти писах, че книгите ми в трите ми библиотеки са около 1500 заглавия. Сега е момента да уточня, че говорех за художествената литература - не включвах техническата такава, която е още над 300 заглавия.
И както ти е казала Корти: Не се стопанисват в куфари, раници и бохчи (ха ха ха), а си стоят мирно и кротко в предназначени за целта шкафове.
А ти щом съхраняваш твоите в куфари... Какво повече да говорим?
ВТОРОм: Какво ме занимаваш с научни титли бре, Другарю? Аз съм просто момче с килийно образование. На мен ми дай да шибам прислужниците. Ха ха ха
ТРЕТОм: Какво общо имат "реотаните" с БВП ли? Ами дори фактът, че питаш говори красноречиво бре, Другарю!
Но ОК - ще поясня.
Пишех ти от лаптопа в кухнята. Съгледах празното в плота от където съм извадил "Бош"а и се присетих. А общото с БВП е, че Германия произвежда куп стоки (ХИЛЯДИ), а Русия - почти нищо. Или по-скоро - има производство, но то е толкова смотано, че не може да заеме дори една ниша в световен мащаб. Това говори за качеството му. "Бош" по света се знае сигурно от всеки трети човек. А... "Радуга" например - дори съвременните руснаци не искат и да чуят.
Стана ли ясно? Асоциация, пич - чисто и просто асоциация, която дадох като стояща по допирателната с постинга. А не като твоите подмятания, които стоят по допирателната на комплексите ти.
ПС: В края на коментара отново се опитваш да вмениш, че ти умен, а аз прост. Но не се наемаш на нито едно състезание с мен, което е свързано с доказване или оборване на твърдението ти.
Щяхме да играем шах - извъртя се като първа фуста.
Щяхме да се надготвяме - отново се таиш като пут~а в нови (социалистически - ха ха ха) гащи.
Сега пък някакъв си "Москвич" се изцепи, че бил по-проходим от "Тойота" и то 4х4.
КАЖИ КОГА И КЪДЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ, ТИ С "МУСКАЛА" - АЗ С "ТОЙОТАТА", ЧЕ ДА ПРОВЕРИМ ПОРЕДНАТА ТИ БАСНЯ?
Както и да покажем пълната липса на ръжда (смЕх) по "Москвич" от 70-те години на съблогърите.
Абе ти добре ли си въобще? Защото детинските ти изцепки за друго говорят.


~ следва продължение като посвърша това-онова ~
цитирай
28. starforlife - ~ Продължение I-во ~
16.11.2018 18:45
vencivaleri1951 написа:
Пак питам, какво общо има брутния продук
каквато е темата на постинга. Няма да се доближавам до изказа ти , но ще кажа , че

пишеш неща върху които имаш слаби познания , или въобще ги нямаш. Написах , че не говоря за просвета на колите-видно е че Рафа е по висок. Казвам друго-че някъде в края на 80те /още по соц време/ един тенекеджия ми направи от москвича пикап. От тогава стои на открито, прекарал е много строителен материал и сме изхвърлили пак такива отпадъци. Товаря го с дърва от гората. Две са нещата които правя-сипвам бензин и масла, сменям ремъци и свалям в къщата зиме акомулатора. Не е оказал никога до сега а е от началото на 70те, няма петънце ръжда по него-пали от раз. Повтарям, навън е повече от 30години, в лоши метереологични условия и е експлоятиран "зверски" Пак , питам, коя кола/руска също/ след 2000ната година би издържала на тези условия . Не е орано с нея, но имам чувството , че и това може.
Колкото до Панагюрище-познавам градчето добре. Имам много добър приятел/той ме свърза навремето с единия Ангелов/ и съсед, който впрочем живее повечето време в Панагюрище-на висока позиция е в Асарел . Ходил съм при него на гости, както и често съм ходил при директора си-проф Бекяров. Иначе съм с отлични впечатления от японските коли, но аз съм си вагаджия. Обвиняваш в спамене, но ти сам оспами постинга си

ПЪРВОм: Какво общо има КОЕ? Изразявай се грамотно бре, пич! Не мислиш ли, че така поднесено изречението в началото на коментара ти е идиотско?
ВТОРОм: Пропусна ли обстоятелството, че в постинга аз самият казвам, че това не ми е силна страна, а имам все пак някакъв поглед като смея да твърдя интелигентен човек? Но не - ти трябва да блеснеш. Да покажеш на околните колко... не си в час с нещата.
Или искаш да кажеш, че ти си повече в час от въпросните експерти (на едного и то руснак е цитирано името дори) от МВФ и Института "Хариман"? Защото аз в съжденията си (преразказвателни дори) се ръководя от данните, поднесени от тях и не само.
Ти ли разбираш повече от хора, на които това им е работата и цял свят е презнал за експерти по отношение на нея и им се доверяват? М?
ТРЕТОм: Какво е общото на твоите селяндурщини за скапаните руски и български боклуци, които ни цитираш, м?
СТОТИЦИ СА АВТОМОБИЛИТЕ СЛЕД 2000-та ГОДИНА, НА КОИТО "МОСКВИЧА" НЕ МОЖЕ ДА СТЪПИ НА МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ ПО ВЪПРОСНОТО (и не само)! СТОТИЦИ!
Говоря като марки и модели.
Всеки един западен автомобил е по-добър във всяко отношение от въпросния боклук! Абсолютно всеки един!
ЧЕТВЪРТОм: И какво общо има П-ще, че го намеси?
Ако е заради споменаването на "Априлци" - "проходимият" ти "Мускал" ще го качи ли? М?

ПАК ПОВТАРЯМ: КАЖИ КОГА И КЪДЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ, ПЪК ДА ТРЪГНЕМ ХЕЙ ТАКА - НЕ ПО ПЪТЯ, А ДИРЕКТНО ПО СКЛОНОВЕ, ДЕРЕТА И КАЛИЩА, ЧЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ЕДНА "ТОЙОТА" Е ПО-ЗЛЕ ОТ ЕДИН "МОСКВИЧ".
Та нали дори само това да погледнеш - гумата й е колкото на "Москвича" 4-те широка бре, пич. Дори само това е показателно. За 4х4-то да не говорим. За "бързи-бавни" също. Блокаж да ти говори какво е?
Защо мислиш, че не съм купил "Мерджан" като на кореша ти за по-малко пари? М?
На тази "Тойота", ако й сложа зимните шипове - по дърво ще се качи вертикално бре, смешник.
цитирай
29. anngry - Добър вечер, Ж-Стар! :D
16.11.2018 19:09
Какви само "Есенни сънища" си сънувал отново...... :D:D:D
А да те харесват близо 3600 потребителя е повече от показателно. :D
цитирай
30. cortana - Жоро, позволи ми да се намеся и задам няколко въпроса на другаря Венци. :)
16.11.2018 19:23
В 12ти коментар той пише:
vencivaleri1951 написа:
..... Казвам друго-че някъде в края на 80те /още по соц време/ един тенекеджия ми направи от москвича пикап. От тогава стои на открито, прекарал е много строителен материал и сме изхвърлили пак такива отпадъци. Товаря го с дърва от гората. .....
Другарю, изхвърлянето на строителни материали как се случва при Вас? Просто ги товарите в чували, отивате на края на града в някое дере и там разтоварвате? Защото хората с достойнство си поръчват контейнер и специална фирма, която да свърши това. Защото така е редно. Защото така се случва в днешно време.
Вторият ми въпрос е свързан с дървата.
Отивате в гората, сечете и товарите, така ли?
Защото и тук нещата в днешно време се случват друго яче. Дървата се дават от горските стопанства или кметствата. Маркират се и определено никога не са край пътя. Вие сечете когато, където и каквото Ви е удобно, така ли?

vencivaleri1951 написа:
.....Не е оказал никога до сега а е от началото на 70те, няма петънце ръжда по него-пали от раз. .....
Това, както и проходимостта му, лесно може да се провери.
Само както Ви приканва Ж, трябва да му кажете кога и къде да се състои проверката.
Абсолютно сигурна съм, че ще си замълчите по този въпрос, защото знаете вече, че Жоро не е празнодумец като вас тук и ще се яви. И ще заснеме клипче, с което да се посмеем всички блогъри на съревнование между сакат охлюв и гепард. :):):)
цитирай
31. krumbelosvet - Кога е писан "Българи от старо време"?
16.11.2018 19:25
Май около век и половина спорят дядо Либен и Хаджи Генчо.
Сега е война. И икономиката трябва да се разглежда в тая светлина. И е толкова сложен въпроса, че само СЛЕД войната ще се изясни ДОНЯКЪДЕ.
цитирай
32. freeoldmen - Жорко, малък въпрос, ако позволиш.
16.11.2018 19:55
Ти ли правиш тези простотии при Блекпредатор?

Дай ми некаква обосновка за тоя кретенизъм.
Каква ти е целта, всички останали да бъдем зарити от спам, само ти да блестиш?
Това е олигофрения от чист тип.
цитирай
33. getmans1 - Чушкопека, ах чушкопека така не...
16.11.2018 20:24
Чушкопека, ах чушкопека така несправедливо осмиван ... с корелационния коефициент преди две години в Кауфланд струваше 25 лв. а на промоция 20. От личен опит се убедих, че дори и хората на село все още го предпочитат.

Но не чушкопека е важен в този коментар Стар а учудването ми от начина ти по който си организираш кпраткотрайните почивки за релакс.

Иначе за двете книги които разнасяш по плажове и балкани винаги ще се кефя, че разни начетеняци не разбират намека. Само ще те помоля когато снимаш книгите да не ги поставяш по разни талашитени маси и други изкуствени материали, че така допълнително травматизираш тези елитни естети синове и внуци на бивши каскети.
цитирай
34. cortana - :):):))))))))
16.11.2018 20:36
freeoldmen написа:
Жорко, малък въпрос, ако позволиш.
Ти ли правиш тези простотии при Блекпредатор?

Дай ми некаква обосновка за тоя кретенизъм.
Каква ти е целта, всички останали да бъдем зарити от спам, само ти да блестиш?
Това е олигофрения от чист тип.
Човеко, по думите на какиния Жоро не е програмист и не може да направи бот. Твоето мнение също е такова, откакто Жоро започна да се бъзика с вас, русофилите. Защото вие се лицемери и за вас не е важна истината, а това вие да се правите на фактор и да сте отгоре, присмяли се на инакомислещите.
Е, дали програмка на Жоро прави за смях какиният, заставяйки го сега да трие коментарите или не, това нека си остане 'загаТка'. :):):):)))))
Чудя се само какво ще се случи, ако интервалът на публикуване се промени от 1 на всеки 5 минути, на 3 в минута? :):):)
Дали тогава какиният ще успява да трие толкова бързо и кой е глупакът в случая, този, който се забавлява докато си пие бирата и си върши работата, или този, който трябва да цъка с мишката по два пъти за коментар? А те коментарите валят ли валят. :):))))
цитирай
35. cortana - Последни 20 регистрирани посетителя
16.11.2018 20:37
20:26 - freeoldmen
20:12 - getmans1
20:01 - kvg55
19:40 - freeoldmen
19:27 - radostinalassa
19:22 - getmans1
19:22 - cortana
19:10 - .....
19:06 - anngry
17:46 - novitejivotni
17:35 - germantiger
16:43 - .....
16:42 - rado
16:27 - elinka4
14:51 - vencivaleri1951
14:51 - staler
14:36 - cortana
14:29 - vmir
13:51 - shtaparov
13:04 - musicgirl81

С '.....' са заменени НИКовете, желаещи анонимност при цитиране на статистиката на Ж. :)
цитирай
36. cortana - Гети, привет! :)
16.11.2018 20:44
getmans1 написа:
Чушкопека, ах чушкопека така несправедливо осмиван ... с корелационния коефициент преди две години в Кауфланд струваше 25 лв. а на промоция 20. От личен опит се убедих, че дори и хората на село все още го предпочитат.

Но не чушкопека е важен в този коментар Стар а учудването ми от начина ти по който си организираш кпраткотрайните почивки за релакс.

Иначе за двете книги които разнасяш по плажове и балкани винаги ще се кефя, че разни начетеняци не разбират намека. Само ще те помоля когато снимаш книгите да не ги поставяш по разни талашитени маси и други изкуствени материали, че така допълнително травматизираш тези елитни естети синове и внуци на бивши каскети.
Забавни са примерите, които Ж дава дори поради факта, че дразнят отсрещните. А той, Жоро, по принцип е прав, защото тях, примерите, ги дава изпречвайки му се пред очите.
Ето случая с чушкопека: През 1975та година един чушкопек е струвал 16 лева. Нямам идея колко е била средната заплата тогава, но едва ли е било повече от да кажем 80 лева. Тоест, тогава един чушкопек е струвал близо 1/4 от средната заплата на българина. Днес ти казваш, че струва 20-30 лева. А средната заплата да кажем, за да не проверявам сега, е 600 лева. Тоест, един чушкопек струва 1/30та.
Естествено, смешно е чушкопек да се дава за пример като 'обвързан' с БВП и/или покупателна способвност, но както казах, това е изпречил се пред очите ни пример.

А за книгите..... Тези две книги колко километри ще навъртят, докато дойде време да постави едната пред портата на Борни. :) Жоро е скитня и половина, дай му да ходи по излети и екскурзии. :) Съчетано със служебните му пътувания..... Смятай! :):))
цитирай
37. getmans1 - . . . 74-та започнах с 90 лв. основна ...
16.11.2018 21:13
... 74-та започнах с 90 лв. основна плюс 5 лв, от ТЖ по някакво постановление средната я брой не повече от 105.



cortana написа:
getmans1 написа:
Чушкопека, ах чушкопека така несправедливо осмиван ... с корелационния коефициент преди две години в Кауфланд струваше 25 лв. а на промоция 20.
.
Забавни са примерите, които Ж дава дори поради факта, че дразнят отсрещните. А той, Жоро, по принцип е прав, защото тях, примерите, ги дава изпречвайки му се пред очите.
Ето случая с чушкопека: През 1975та година един чушкопек е струвал 16 лева. Нямам идея колко е била средната заплата тогава, но едва ли е било повече от да кажем 80 лева. Тоест, тогава един чушкопек е струвал близо 1/4 от средната заплата на българина. Днес ти казваш, че струва 20-30 лева. А средната заплата да кажем, за да не проверявам сега, е 600 лева. Тоест, един чушкопек струва 1/30та.
Естествено, смешно е чушкопек да се дава за пример като 'обвързан' с БВП и/или покупателна способвност, но както казах, това е изпречил се пред очите ни пример.

А за книгите..... Тези две книги колко километри ще навъртят, докато дойде време да постави едната пред портата на Борни. :) Жоро е скитня и половина, дай му да ходи по излети и екскурзии. :) Съчетано със служебните му пътувания..... Смятай! :):))

цитирай
38. cortana - :)
16.11.2018 21:24
getmans1 написа:
... 74-та започнах с 90 лв. основна плюс 5 лв, от ТЖ по някакво постановление средната я брой не повече от 105.
Какво е съкращението 'ТЖ'? Тодор Живков? :):):)))))
Позабавлявай се тук: http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2018/11/16/polit-ikonomicheska-tyga.1635263
Кой ли е глупакът? :):)))
цитирай
39. starforlife - Такаааа... Ето ме.
16.11.2018 21:48
Сега...
Преди да излъча поредния ебаващ постинг - да репликирам малко, какво ще кажете?
цитирай
40. starforlife - ~
16.11.2018 21:51
~ 39. cortana
Е кой та кой...
Аз! Как кой!
Аз, защото седя зад... йониката (ха ха ха) с часове и кликам ли кликам, за да се варако-ташача с Кофичко.
ха ха ха


~ 38. getmans1
Връзкар!
На мен ТЖ нищо не ми даде, мамка му.
(Не на него "мамка му" - така е думата когато се "ядосвам".)


~ 37. cortana
Ами така е, Корти:
Присетих се за керамичния плот - включих го като пример. Идеята беше същата - че една готварска печка "Мечта" (сигурно защото като се случеше да я пуснат по магазините - хората, мечтали-мечтали - ще се избият) струваше, ако не се лъжа към 80 лева. Което беше да речем същите тези 1/4 от средната работна заплата. Говоря за да кажем началото на 80-те. А сега - едни керамични котлони, с всичките удобства, които Другарят е изброил (и "Бош"а си ги има.) - струва същите тези 1/4, но качеството е къде-къде различно.
С чушкопека - същата работа - видях - споменах.
Не си измислям като някои.
цитирай
41. freeoldmen - 35. cortana
16.11.2018 22:01
Не ща твоето ограничено мнение, а на Жорко.
И не ми пука на кого технологичния кор е по-голям, искам блог.бг да е защитена територия от насилие. И най-после да отговаря на логото си, дето май беше "Твоята гледна точка", или нещо подобно.
С акцията си Жорко се издига като технологичен титан, дето може да заглуши всяко мнение, дето не му отърва.
Само дето е обикновен боклук, който не може да предвиди последствията от дейността си.
И ако случайно има някой капут, дето чете мненията от блога, щото това е свързано с неговата професия, и не прави нищо по казуса, нека не се чуди, че блог.бг се превърна в сайтче с мижава посещаемост.

П.П. Не желая ника ми да се появява в статистиката на некъф грандоман, за когото всеки прочит е душевна чикия.
цитирай
42. starforlife - ~ 42. freeoldmen
16.11.2018 22:05
Виж сега...
Ако беше вярно това, което казваш - щях да го направя за всички постинги на "първа" или въобще всички постинги в цялото блог.бг.
Просто давам урок на Кофичко.
И намеквам, че както вие кретенеете - има хора тук (аз не съм единствен - Корти също е от тях, както и 2-3 мои Приятели), които могат да ви покажат какво значи кретенеене.

Да направя ли по 3 коментара в минута за Кофичко?
Или да го направя за по 3 за всичките 7 постинга на "първа"?
М?

ПС: Защото важното тук, фрийч0, е че на "капутите" са давани и решения за обратното - за полезности. Но те не ги възприемат, защото са... капути.
(Дори безплатни са давани, фрийч0. Като например как за минути може да се елиминира възможността за помпане.)

ПС-2: Така поставена "молбата" ти (с извъртането, че е от грандомания, а не от мисъл за прозрачност и същевременно ебавка, че никой тук не показва откъде идват гласовете му, а аз твърдя, че на 90% от хората са кухи)...
Та - така поставена "молбата" ти - не се приема.
Нещо повече:

Последни 20 регистрирани посетителя
20:37 - freeoldmen
20:26 - freeoldmen
20:12 - freeoldmen
20:01 - kvg55
19:40 - freeoldmen
19:27 - radostinalassa
19:22 - freeoldmen
19:22 - cortana
19:10 - freeoldmen
19:06 - anngry
17:46 - freeoldmen
17:35 - germantiger
16:43 - freeoldmen
16:42 - rado
16:27 - freeoldmen
14:51 - vencivaleri1951
14:51 - freeoldmen
14:36 - cortana
14:29 - freeoldmen
13:51 - shtaparov
13:04 - freeoldmen

Нещо против тази "статистика"?
Или лицемерно ще отречеш, че преди 5 години не беше така?
Тогава бях на 43 - не мислиш ли, че ми е късно да се преформирам като характер и през последните години да съм се променил?

ПС-3: Нали знаеш, че "боклук" нямаш топките да ми го кажеш в очите, защото ще ти извия врата като на пиле?
Знаеш ти, знаеш. Както и много неща знаеш, че съм давал на всички ви, за да дойде времето заради едното ни политическо различие (втълпено от самите вас си, защото аз не се кланям на политически пристрастия) - да се извъртиш на 180 градуса.
Но вие, капутите, сте си такива!
цитирай
43. starforlife - Продължавам репликите си към по-нормалните (от фрийч0) блогъри:
16.11.2018 22:29
~ 35. cortana
Няма БОТ - каза БОТев. ха ха ха
Дори е смешно да нарича процеса "бот". Толкова е смешно, че дори... не е смешно.
Но то дилетант как да го нарече? Косвена рекурсия?


Продължение от 23:40 часа
~ 34. getmans1
Какво имаш предвид под това за моментите на релакс и чуденките ти как ги оползотворявам?


~ 32. krumbelosvet
Стига с тези патетизми бре хора.
Не водят до нищо, проумейте.
Ще ме прощават и Дедото и Хаджията, ама нЕкак си не са съзвучни с времето.


~ 30. cortana
Релевантни (и ноторни - и ноторни) въпроси.
Но бъди сигурна, че ще останат без отговори.
Все си мислех, че Другарят Венци все пак има акъл в кофата. А то излезе, че е идиот и половина.


~ 29. anngry
Ами такъв съм си аз - сънувам "Есенни сънища".
И най-различни други сънища сънувам.
Питай... Елинка4. Хи хи хи
цитирай
44. getmans1 - . . . Ти ли бе, ще говориш за защита на ...
16.11.2018 22:51
... Ти ли бе, ще говориш за защита на блог бг. от насилие...
Ега си, ко доживяхме .... да ти припомня ли за чинките и врабчетата и, че се се помпиш като побъркан, че и логото ще цитираш.
Това, че черната мърша нарекъл се хищник е изтрил образователния си постинг дето ви учи на помпа мога за цитирам твоите думи ... работи като картечница ...

freeoldmen написа:
Не ща твоето ограничено мнение, а на Жорко.
И не ми пука на кого технологичния кор е по-голям, искам блог.бг да е защитена територия от насилие. И най-после да отговаря на логото си, дето май беше "Твоята гледна точка", или нещо подобно.
С акцията си Жорко се издига като технологичен титан, дето може да заглуши всяко мнение, дето не му отърва.
Само дето е обикновен боклук, който не може да предвиди последствията от дейността си.
И ако случайно има някой капут, дето чете мненията от блога, щото това е свързано с неговата професия, и не прави нищо по казуса, нека не се чуди, че блог.бг се превърна в сайтче с мижава посещаемост.

П.П. Не желая ника ми да се появява в статистиката на некъф грандоман, за когото всеки прочит е душевна чикия.

цитирай
45. getmans1 - Страхотни подлеци СТАР, ХОРАТА ...
16.11.2018 23:04
Страхотни подлеци СТАР, ХОРАТА ДЕТО ОСРАХА БЛОГА СЕГА ДА ПЛАЧАТ ЗА НЕГО.
цитирай
46. freeoldmen - 43. starforlife
16.11.2018 23:26
Жорко, постъпката ти е гнусна, жалка и кална и ти си боклук.
цитирай
47. starforlife - ~ 47. freeoldmen
16.11.2018 23:31
Така е, фрийч0 - аз "съм" боклук.
А ти, който твърдеше, че блогърка ме съди за злоупотреба с нейни лични данни какъв си?
Ангел небесен или педал-лъжец? М?

Лъжец, защото няма такова нещо (и особено пък въпросната да ме съди - малко е повече от смешно).
А педал, защото може да ръсиш такива, скрит из зад НЕТ-а.
Страхлив педал при това.
цитирай
48. getmans1 - . . . СЛУШАЙ ЗДРАВИТЕ СИЛИ СТАР. . . ТЕ ...
16.11.2018 23:34
...СЛУШАЙ ЗДРАВИТЕ СИЛИ СТАР ... ТЕ СА НАЙ-ЗДРАВИТЕ, И ЗДРАВО СИ ЗАМИТАТ СОБСТВЕНИТЕ ГОВНА ПОД ЧЕРГАТА.

freeoldmen написа:
Жорко, постъпката ти е гнусна, жалка и кална и ти си боклук.

цитирай
49. vmir - 23. vencivaleri1951,
17.11.2018 10:32
vencivaleri1951 написа:
Йониката за сватби и богребения бе метафора" , а иначе не си прав Добрите музиканти не само една къща хранят. Ето Горан Брегович със своя оркестър" за сватби и погребения" цял жилищен комплекс може да изхрани


Ако момчетата са достатъчно талантливи в музиката, нормално е да обърнат гръб на програмирането, че и на всичко останало. Само дето музикален талант не ми се връзва с балкански фолк и печалби, особено като се сетя, че за левичарите "печалба" e меко казано, мръсна дума.
цитирай
50. vmir - 24. cortana,
17.11.2018 10:34
Божидар е сериозен мъж и правилно е зарязал УНСС (бивш Карл Маркс). Щерка ми се яви в УНСС на кандидатстудентски изпит и беше дотолкова отвратена от квестора (доцент - простак), че реши не само да се откаже от това заведение, но и да не стъпи повече там.
цитирай
51. vaquero - До 8. starforlife
17.11.2018 18:22
Не става въпрос за желание, а за обективни тенденции. Западът ще си плати за империалистическото си минало.
цитирай
52. bumerang - ...
17.11.2018 19:09
Най-точния показател за икономическия растеж на една държава е стандарта на живот на нейните граждани. А той може да се измери статистически сравнително най-точно с реалната (т.е. покупателната) стойност на СРЗ и броя на хората, които я получават.
Теоретично може да има държава с висок БВП (да речем основно от производ. на злато), но с много ниска заетост, дори и с висока СРЗ , огромната част от населението може да е с нисък стандарт.
цитирай
53. codetroina - 32 комента..и НИКОЙ не чух..да каже
22.11.2018 19:51

поне две думи по това..
как се кумулира БВП../стойности и механизъм за изчисление
ВВ1951..пак ще повторя..
знаем /почти/ всьо и вся за твоята семья..
само, не чух задоволителен /иконом./обоснаван отговор/реплика
по гл Тема за БВП...
а, аз скоро го постнах..ама, кой да чете Юлия, скандалджийката
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: starforlife
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2590008
Постинги: 1153
Коментари: 16834
Гласове: 13882
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031