Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2018 10:21 - Приказка за Господ и Комуниста
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1882 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.11.2018 13:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

        Вървял веднъж Господ на разходка, като Наполеон, с преплетени ръце на гърба, из новата си гора. Бил използвал мостри от изсечената от един цар Рилска гора.
Харесал той гората, ожалил я и наредил на ангелите да му донесат стволови клетки от нея. Така Рилската гора била възстановена на небесата. И както си вървял Господ - хоп, насреща му се задава човек с прякор Комуниста. Бил се поминал от мъка, след като Партията му се събудила след една страстна и греховна нощ преобразена -

"под вънкашност чужда и под име ново, със сърце порасло и за кръст готово".

Комуниста бил честен човек. Не работил нищо друго през целия си 45 годишен живот, освен строителна работа. Строил Светлото комунистическо бъдеще. Не доживял години за пенсия и не видял построена сградата, за която не жалил сили и мечти. Сравнително млад умрял. Бил "женен" за Партията, та затова  комунистчета не оставил за наследници. Обикнал гората. Напомняла му за дядото на този цар и за лесовъдските му подвизи из великата Рилска обител, за които баща му му бил разказвал още в детството. В прохладата на тази гора той търсел утеха за опропастените си идеали и мечти. Лицето му излъчвало сива печал. Господ го съжалил и с едва доловим жест го спрял да поприказват.
         Комунисте! - рекъл Господ. Рано или късно всеки идва при мен. Едни оставям тук - в гората, за живот вечен. А другите отправям в Пъклото. Сега ти си временно в тази гора. Ще те попитам нещо. От отговора ти зависи дали ще останеш завинаги в нея. Стреснал се  Комуниста, но нали от Господ не можеш да избягаш. Измънкал той едва чуто - питай. А Господ му рекъл: Един ваш голям вожд навремето учеше, че религията е опиум за народите. А сега гледам децата и внуците ви напълниха всичките ми църкви. От тях място за вярващите не остана. Що го правите това? Всите тези в наркомани ли сте решили да ги превърнете? Аз такива неща не одобрявам.
          Изплашил се Комуниста. Какво да отговори на такъв прям въпрос. Самият той също не бил съгласен с това за църквите, ама станалото станало. Господ чакал отговора. Но изведнъж му хрумнала спасителната мисъл. Хрумнало му да каже самата истина на Господ. Нали Господ само истината обича. Белким вземе, че му прости дързостта. И рекъл: Господи мой насущний! Събраха се нашите бивши комунисти (тези де - сегашните социалисти) и взеха решение на един таен пленум. А решението беше - децата ни и внуците ни да станат християни. Така един ден ти ще ги приемеш всичките на небето. Е и - попитал Господ. За какво ви е целият този маскарад? Вие нали в мен не вярвахте. И децата и внуците ви няма да повярват. Те само ще се кръщават като християни. Там е работата, я - рекъл Комуниста. Именно това е важното, че в теб не вярват и никога няма да повярват. Но като дойдат на Небето ще се опитат пак да строят Светлото комунистическо бъдеще, защото на Земята не успяха. Пък и гората ти ще изсекат и ще я изнесат за Пъклото. Оттам парици ще вземат. В черни куфарчета ще ги скътат. И на Земята на своите ще ги изпращат.
         Стреснал се Господ. Гътнал се и умрял. Та сега избори предстоят - за нов Господ. Но говорят, че комунистите на Небето се готвели да се коалират с него. Пък какво ще стане нататък - един Господ знае.
         И приказката свършва дотук!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Те ще се коалират и с Мохамед, и с
02.11.2018 10:28
Буда, за да си опекат работата. Така де, принципите са само за бунаците.
цитирай
2. izpitatel - Буда и будьоновците
02.11.2018 11:28
Насред Храма стоеше Буда, около Него стояха будьоновците...
цитирай
3. missana - Благодаря Ви, г-н Апостолов! Абсолютно сте прав.
02.11.2018 12:21
Прочетох ваш материал за престъпността по време на соца и ще споделя скромното си мнение тук. Както казваше един вече покоен приятел, по време на соца нямаше земетресения, наводнения, не изригваха вулкани, НЯМАШЕ РАДИАЦИЯ, а оттук е много близко до ума, че не можеше да има и ПРЕСТЪПНОСТ. И как партийните БОНЗИ, които уж ни упътваха към светли бъднини, ще допуснат да се говори, че има престъпност. Всички се правеха на балъци навън, а вкъщи и на потайни сбирки, на шушу-мушу се говореше за трагично високия статистически ръст на престъпността по време на соца. Мой близък приятел, сега виден адвокат /осъществяващ връзката между държавата и адвокатски чуждестранни компании, които тя наема за външен арбитраж/, който понастоящем прекарва по-голямата част от работното си време в САЩ, ми разясни, че по Татово време НРБ е била на 3-то място в света по т.нар. немотивирана престъпност. Разбирайте - разминаваш се с някого, който невинно ти се усмихва, а после ти набива най-хладнокръвно нож в слабините и необезпокояван от никого се отдалечава, докато ти береш душа. Времената на соца бяха истински кошмар, от който лично аз още не мога да се отърся докрай. Ако още тогава бяха отворили границите, в НРБ нямаше да остане пукнат българин, барабар с ромите. Гадост, гадост, гадост беше соца. Някакъв сюрреалистичен Кафкиански кошмар. Слава богу, че свърши. Благодаря ти, Господи! Както казваше Георги Жеков: Лека вечер, драги телевизионни зрители и нека бог ви пази от комунисти! Но, уви, те все още са на всеки километър!
цитирай
4. missana - Страхотно казано, izpitatel! Благодаря за ценното включване.
02.11.2018 12:33
izpitatel написа:
Насред Храма стоеше Буда, около Него стояха будьоновците...


Да не забравяме, че комунистите превърнаха дори един Николай Рьорих в свой агент и субсидираха изграждането на т.нар. център "Урусвати", предвождан от него, за да имат влияние в Тибет - един от центровете на будизма. Комунистите са кралете на пропагандата, фабриките за слухове и лъжите. Дори и Йозеф Гьобелс е като невинна ученичка, сравнен с техните пропагандни умения. Те въведоха модела на Доминиканската република - осигурявайки привилегии на около 2/3 от населението на всяка една комунистическа държава. А броя на ченгетата беше още по-голям, защото мераклиите са повече от китайците. Деца отрядници - малки кандидат-ченгенца с ленти на ръцете, които бодро се преливаха в кръвоносната система на голямата ченгеджийница. Даскал-ченге, поп-кука, поет-ченге-чучело, това са все техни нестихващи изобретения. В резултат всякаква революция отдолу се оказа невъзможна. Слава богу, че Великият Горби ги изигра като гениален шахматист и демонтира системата от върха, доказвайки, че наистина реалността е най-фантастичната измислица!
цитирай
5. blackpredator - Белким вземе, че му прости дързостта
02.11.2018 15:42
тоя постинг, сюжетът и проекцията му във времето,
едно към едно ми напомнят сериала "Дързост и красота"..
цитирай
6. missana - Да, наистина приляга сравнението.
02.11.2018 21:14
blackpredator написа:
Белким вземе, че му прости дързостта тоя постинг, сюжетът и проекцията му във времето,
едно към едно ми напомнят сериала "Дързост и красота"..


Интересно, че не ми беше хрумвало, въпреки че въпросният сериал почти докосна 8000 серии.

Мерси, че намина, blackpredator!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5041660
Постинги: 2886
Коментари: 18683
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031