Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2017 23:10 - Елисейски мечти
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2930 Коментари: 15 Гласове:
3

Последна промяна: 06.12.2017 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Поетесата Придворна бе в отлично разположение на духа. Неизвестният бе напомпал последното й стихотворение и сега то стърчеше над всички останали на началната страница на Голб бг с огромен брой четения. 16000 - радваше се тя. - Е, нека сега да видят онези от сайтовете. Само си пропилях времето там. Достигах едва - едва, до 16 - 20 мижави прочита. А тук само какви читатели намерих. Не я смущаваше, че така и не получи дори пукнат коментар за творбата си. На всичко отгоре някакви завистници я бяха нацвъкали с 20 отрицателни гласа. - Дреме ми на оная работа, черна завист и нищо повече - си помисли успокоително тя и отпъди съмненията. Пред фактите и боговете са безсилни. А фактите бяха числата. Утре пак ще публикувам в блога и пак ще бъда най-отгоре на главната страница. Нека всички се пръснат от завист - разсъждаваше Придворна. А какви клипчета ще спретна в нета - с вълшебна музика, та така силата на стиховете ми ще се удвои - тук тя изпита върховна наслада. Бе се пробвала и в прозата, при това много успешно. Издаде няколко романа. Получи награди за тях. Международни отличия. Стана дори член на СБП-то. Някаква професорка от УС й пишеше блестящи рецензии - на всеки роман по още толкова дебела рецензия. Хвалебствена и засукана. Нищо, че рецензентката беше от следовничките на Сафо. - Простимо е - помисли си Придворна и дори блажено се усмихна, спомняйки си за вечерите, които прекарваха заедно, изтегнали се на кожи пред камината в просторното й жилище на втория етаж на вилата в престижен витошки квартал на столицата. А вятърът вън виеше ли, виеше, завистливо в отговор на нескончаемите им ласки. И тя се сети за един нескопосан поет, който навремето й рецитираше фъфлейки в нетрезво състояние:

"И пак ще шибам в тази тъжна зима,
когато гладни пенсионери вият в двора.
Не го изваждай от устата си любима -
хеби им майката на всички тъпи хора."

Ех, как ли само не я ухажваше. Катереше се, насвяткан до козирката, с риск за живота си, за да прескочи пустия й балкон и да се отрие като пес, изнемощял от полов глад, в нозете й. Но тя не му бутна нито веднъж. И той, изпуснал последният рейс, се прибираше пеш чак до Младостта с най-високия индекс.
         Но не прозата, в която проби, а поезията бе безумната мечта на Придворна. Бе сигурна, че в това аристократично изкуство стои над целия дамски елит. Превалила 50-те, нямаше повече време за губене. - Трябва да играя ва банк - си повтаряше още от ранни зори тя. Нейната бисексуална природа силно я облагодетелствуваше. Но всеки път, таман работата да стане и черна Шрьодингерова котка й минаваше път. Един мастит поет бе написал след моментния си мъжки триумф над нея:

"Изчела е Хегел,
ала не заДуха.
Брех, че мръсница!"

Точно на Бъдни вечер Придворна бе поканена на бал в Елисейския дворец. Отиде там с най-красивия си тоалет, а от изящната й дамска чанта небрежно се подаваше върхът на луксозно малко томче - мечтаната й стихосбирка, току-що видяла бял свят. Преводът бе направен от самата Маир Вирна и пак тя бе предложила ефектното заглавие: "Sonnets d"eternite" /"Сонети на вечността"/. В разгара на бала към нея се приближи президентът МокрО и тя изтанцува вихрен танц с него /докато той превъзбуден от прелестите й не оправда напълно името си/, а после, като Галина Уланова се носеше по дансинга с нови и нови партньори, под звуците на екстазната музика. В края на тържествената вечер една огромна опашка от политическия елит на света - все почитатели на луксозната й стихосбирка, очакваха търпеливо, за да получат своя автограф от Придворна. А тя като машина, нескончаемо подписваше ли, подписваше. За жените надписът гласеше - "На забулената в античност, NN...", а за мъжете: "Пратенико, NN, на развълнуваното юношество, на мъжете от високата игра с неразбираем патос..."

         Къде са сега Елисавета Багряна и Дора Габе, за да ме видят...? - проблясна в замаяното й съзнание... И точно в този миг внезапно се събуди!
 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikovpisane - ХАХАХАХХААА
05.12.2017 23:26
Велико си го измислил, Приятелю! Браво! Смях се от сърце! Между другото, точно това ти произведение много прилича на творбите на Иво Сиромахов- безпощадно осмиващи и жестоко забавни! Сърдечен поздрав от мен! :)
цитирай
2. stih - На "Начална" попадат доста имена...
05.12.2017 23:46
Коя ли ще се припознае под образа на Придворна?
И дали тя е виновна, или тези, които са я оценявали?
За мен това е тъжен хумор.
цитирай
3. missana - Радвам се, че ти хареса, Влади! Благодаря ти от сърце!
06.12.2017 00:22
tikovpisane написа:
ХАХАХАХХААА Велико си го измислил, Приятелю! Браво! Смях се от сърце! Между другото, точно това ти произведение много прилича на творбите на Иво Сиромахов- безпощадно осмиващи и жестоко забавни! Сърдечен поздрав от мен! :)


Ами така е - смях и веселие да пада. А то нали все казват, че смехът бил здраве! За здраве се борим всички, а някои и за пари /имам предвид, които ги нямат!/.
цитирай
4. missana - Ех, Стих! Благодаря ти за коментара!
06.12.2017 00:29
stih написа:
На "Начална" попадат доста имена... Коя ли ще се припознае под образа на Придворна?
И дали тя е виновна, или тези, които са я оценявали?
За мен това е тъжен хумор.


За теб ще дам упътване. Никът на въпросната дама е синоним на Придворна. Това амтоматично изключва дамите от твоето и от моето обкръжение. А нататък нека Еркюл Поаро, Шерлок Холмс, или комисар Мегре си свършат работата. "Тъжен хумор" - отлично казано. Аз съм си тъжен нечовек. Така ме спуснаха от Горния свят.
цитирай
5. lexparsy - Виж сега. . . аз предполагам че за ...
06.12.2017 00:47
Виж сега... аз предполагам че за Поетесата Придворна другите поети са Шрьодингерови котки... а нейното състояние ясно дефинирано..
И аз се посмях :-)))
цитирай
6. missana - И ти ме разсмя, Приятелю,
06.12.2017 08:49
lexparsy написа:
Виж сега... аз предполагам че за Поетесата Придворна другите поети са Шрьодингерови котки... а нейното състояние ясно дефинирано..
И аз се посмях :-)))


с толкова духовитата си забележка. Прав си - цялото пишещо братство се състои от Шрьодингерови котки за Придворна. Честит Свети Николай - нека те закриля!
цитирай
7. nalia - Какъв кошмар:))))
06.12.2017 09:18
Придворната без двор носи и перука, почесва се по главата дискретно с пръчица под нея:))
Нищо не си преувеличил, Мисана!
цитирай
8. missana - Честит празник, Натали! И нека светецът бди над теб и семейството!
06.12.2017 11:30
nalia написа:
Придворната без двор носи и перука, почесва се по главата дискретно с пръчица под нея:))
Нищо не си преувеличил, Мисана!


Доста ме развесели. Моята Придворна не носи перука, а има буйна къдрава коса. Иначе как президентът МокрО щеше да се подмокри от страст при танца си с нея? Очевидно ти имаш предвид друга Придворна. Но която и да е тя, това само доказва, че разказчето ми визира една ситуационно система, а не конкретни личности - пазил ме Бог! Би било твърде дребнаво.
цитирай
9. rosiela - Сега ме размисли сериозно,
06.12.2017 14:50
за този ник и тази дама, направо ми даде логическа задача. Подскажи малко де, че ще ми пишеш двойка по логистика?!
цитирай
10. tikovpisanee - за този ник и тази дама, направо ми ...
06.12.2017 15:24
rosiela написа:
за този ник и тази дама, направо ми даде логическа задача. Подскажи малко де, че ще ми пишеш двойка по логистика?!


уондър е, която ти ближеш
цитирай
11. missana - Благодаря ти, Роси!
06.12.2017 16:41
rosiela написа:
Сега ме размисли сериозно, за този ник и тази дама, направо ми даде логическа задача. Подскажи малко де, че ще ми пишеш двойка по логистика?!


Ще ти подскажа, но на Лични!
цитирай
12. missana - Не, не е Уондър, анонимен боклук!
06.12.2017 16:49
анонимен написа:
rosiela написа:
за този ник и тази дама, направо ми даде логическа задача. Подскажи малко де, че ще ми пишеш двойка по логистика?!


уондър е, която ти ближеш


Нито ще ме скараш с Влади, който ми е приятел и за разлика от теб, перколясал гнуснар, умее да пише поезия. Напразно цапаш ника му, добавяйки още едно "e" най-накрая към неговия. С тези евтини трикове можеш да вържеш само пенсионери, които не са се оперирали от катаракт.

Що се касае до Уондър, няма да позволя да цапаш и нея. Първо, защото е истинска дама. Второ, защото е стойностен творец. Трето, защото е всичко онова, което ти никога няма да бъдеш, жалко чучелоподобно нищожество. И четвърто, защото я уважавам!
цитирай
13. tikovpisane - Преди малко видях,
06.12.2017 17:37
че същият този ненормалник, който се нуждае най-малко от електрошоково лечение, е срал от мое име в един нов блог, и авторът на блога започваше да ме намразва. В колко ли други блогове е писал, и с колко ли хора ме е скарал? Не искам да знам. Гнусно влечуго. Но то всичко се връща на тоя свят.
цитирай
14. missana - За жалост, такава е ситуацията, Влади.
06.12.2017 18:30
tikovpisane написа:
Преди малко видях, че същият този ненормалник, който се нуждае най-малко от електрошоково лечение, е срал от мое име в един нов блог, и авторът на блога започваше да ме намразва. В колко ли други блогове е писал, и с колко ли хора ме е скарал? Не искам да знам. Гнусно влечуго. Но то всичко се връща на тоя свят.


Същият тип използва огромно количество никове, вероятно поради напреднало психическо заболяване. Той си служи и с фалшификат на моя ник. Оригиналният ми ник е missana /с двойно "s"/, а той се представя от мое име като misana, за да сее лъжи и интриги.

Съжалявам, че причиненият ти дискомфорт е в моето коментарно поле и ти поднасям извинение!
цитирай
15. tikovpisane - Няма нищо. Весел празник отново! ;)
06.12.2017 19:22
missana написа:
tikovpisane написа:
Преди малко видях, че същият този ненормалник, който се нуждае най-малко от електрошоково лечение, е срал от мое име в един нов блог, и авторът на блога започваше да ме намразва. В колко ли други блогове е писал, и с колко ли хора ме е скарал? Не искам да знам. Гнусно влечуго. Но то всичко се връща на тоя свят.


Същият тип използва огромно количество никове, вероятно поради напреднало психическо заболяване. Той си служи и с фалшификат на моя ник. Оригиналният ми ник е missana /с двойно "s"/, а той се представя от мое име като misana, за да сее лъжи и интриги.

Съжалявам, че причиненият ти дискомфорт е в моето коментарно поле и ти поднасям извинение!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5018273
Постинги: 2864
Коментари: 18568
Гласове: 3345
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031