Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2017 21:56 - Очакването
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11101 Коментари: 42 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2017 09:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В памет на покойния ми баща - Винченцо Мисана

Когато бях млад, се стремях към Цялото. Към пълната Истина. Навършвайки 28 години получих усещането, че съм на прага да постигна това Сливане с Цялото. Бе невероятно осезаемо усещане.  Усещане, че съм стъпил на някакво особено място, на което е написано: "сега или никога!". Усещане за съдбовност. Работата е там, че докато отбивах военната си служба се случиха някои неща. Първата година бях в Граф Игнатиево (летище край Пловдив) и сега полигон на НАТО (там служех в зенитната батарея на поделението), но в края на първата година бях откомандирован и изпратен в Крумово -  резервното тревисто летище край Пловдив. Сега там е вторият полигон на НАТО.  Но в това второ поделение войникът-артелчик бе получил екзема на ръцете и тогава взеха мен за временно изпълняващ длъжността артелчик. С един камион отивахме на една огромна борса, близо до Пловдив, за да зареждаме с храна поделението. При едно от тези посещения минахме през местната кланица. Това, което видях там ще запомня до края на дните си. През един решетъчен тунел вървяха под строй телета за заколение. Тунелът стигаше до входа на кланицата. На входа му стоеше циганин с бяла престилка, който с огромен шилоподобен прът мушкаше нещастните животни, за да вървят само напред. Те се опитваха да се съпротивляват, мучейки силно и то до първата 1/3 от дължината на тунела, като желаеха да се извърнат и тръгнат обратно назад - с лице към входа. Но циганинът мушкаше силно с шилото си животните, стоящи зад тях и те, напирайки напред, им пречеха да се обърнат. След тази 1/3, те сякаш осъзнали неизбежността на съдбата си, тръгваха безропотно и беззвучно напред към гибелта си. На самия изход на тунела - на прага на кланицата, ги чакаше друг циганин с още по-остро и страшно шило. Бялата му престилка бе цялата в кървави петна, а погледът безумен. Той удряше всяко от животните точно в тила и го зашеметяваше, а то падаше възнак върху стъпалото на голям ескалатор, който го изкачваше към купола на кланицата. Там биваше окачвано на куки и смъкваха кожата от гърба му (при което недоубитите животни се свестяваха с кански мучения). След това, вече без кожа, го поднасяха (в редица случаи още живо) към специален банциг, който го разрязваше на части, а вътрешностите му по една пързалка падаха и се събираха в огромни кошове. 

Тази натуралистична гледка остана завинаги пред очите ми. Тя допълнително ме стимулира да стана вегетарианец (нещо, което сторих, навършвайки 29 години и заради заниманията си с йога).
Ако жизненият ни път е тунела, отвеждащ ни към Кланицата, то 1/3 от дължината му е 1/3 от дължината на живота. Това означава - не повече от 30 години. Време, за което трябва да намерим пътя си за Освобождение. След това е късно. Примиряваме се и тръгваме към Заколението си - безропотно и спокойно.  Както казах по-горе, почувствах най-силно, че съм на финалното трупче за Спасение - на 28 годишна възраст. Но не намерих това Спасение. И сега вървя в тунела към Кланицата, спокоен и примирен с предстоящото Заколение. Все пак, донякъде подвеждам по отношение на себе си. Защото впоследствие ми бе предложена ръка Отгоре за Спасение. Но това е друга тема - свързана със звездите, а не тема на настоящето есе.
В онова далечно време - тези толкова важни 28 години в моя живот, за които споменах, аз като луд, трескаво, търсех Спасението. Бях изчел маса книги, свързани с въпросите на философията, физиката и по-специално - с понятията Материя, Време, Пространство. Бях изучил Специалната и Обща теория на относителността на Айнщайн. Бях чел трудове по квантова механика и активно следях най-новите постижения на физиката. Търсех Смисъла - най-големият Смисъл. И неочаквано, след много лутания, шансът ми се усмихна. Мислейки за състоянието, в което пребивавах тогава и самоанализирайки се, аз внезапно прозрях,

ЧЕ ОЧАКВАМ НЕЩО, НО НЕ МОГА ПО НИКАКЪВ НАЧИН ДА ГО ДЕФИНИРАМ ИЛИ НАЗОВА. ОЧАКВАМ НЕЩО, БЕЗ ВИДИМОСТ, БЕЗ ФОРМА И НЕНАЗОВИМО, ПРОСТО ДА ДОЙДЕ ПРИ МЕН И ДА МЕ СПАСИ /ОТ НЕИЗБЕЖНОТО ЗАКОЛЕНИЕ НА ВРЕМЕТО/. ОПИТВАХ СЕ ДА СВЪРЖА ТОВА ОЧАКВАНЕ С НЕЩО КОНКРЕТНО И ВСЕ НЕ УСПЯВАХ ДА СТОРЯ ТОВА.

И тогава си казах: Какво всъщност те доведе до това ОЧАКВАНЕ? Мислите ти за Материя, Време, Пространство.
Това се случи през едно далечно лято на един хълм.  Любим хълм, на върха на който се изкачвах привечер и оттам с часове съзерцавах околността. Впоследствие, разбрах, че и големият италиански поет Джакомо Леопарди е имал такъв любим хълм и на него е написал най-знаменитото си стихотворение "Безкраят"/превод на Владимир Свинтила/:

"Отдавна скъп ми беше този хълм пустинен,
с клонака гъст отвсякъде отнел
на погледа ми хоризонта сетен.
Но седнал тук - пространства безконечни
виждам аз оттатък,
безмълвия надчовешки - покой необозрим.
И сещам, че сърцето ми се сепва уплашено...
А като чувам вятъра да стене из дърветата,
сравнявам Мълчанието безпределно с този глас.
И Вечността си спомням. Времената умрели на годината.
Това все още живо лято - неговия звук.
Така в безкрайността се дави, подобно кораб разбит,
и сладостно потъва мисълта ми."

Възможно е в мен да се е преродила частица от Леопарди /поезията ми е мрачна като неговата, а прадядо ми Винченцо Мисана е чист италианец от град Удине/.
Баща ми, докато беше жив, често повтаряше - напомняш ми Леопарди /той владееше перфектно италиански и четеше Леопарди в оригинал, а аз, за срам и позор на рода си, не научих този език/.

Та гледайки от този хълм пътеките, които идваха към подножието му, изведнъж ме осени Прозрението:

Ето: Време, Пространство, Материя. Не са ли това пътеки, които ме водят към ХЪЛМА, наречен ОЧАКВАНЕ?  Ако това е така, този ХЪЛМ е съществувал преди тези пътеки. Той ги предшества. Той е ПЪРВОПРИЧИНА ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ.


В първия миг, подобна мисъл изглежда шокираща. Как така, Пространство, Време, Материя  - все обективно съществуващи дадености, ще се предшестват от субективното усещане за ОЧАКВАНЕ на някой си Мисана? Това звучи абсурдно и достойно за психиатрична клиника. Но тогава ме Озари:

ОЧАКВАНЕТО СЪЩЕСТВУВА ОБЕКТИВНО ВЪН ОТ МЕН, КАТО ПЪРВИЧНО - ИЗНАЧАЛНО ПОЛЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

А моето усещане за него е субективното ми Очакване. Разбрах, че съм попаднал на голям кит. Нещо, което световната физика е пропуснала да забележи и до ден-днешен.

ОТ ПЪРВИЧНОТО ПОЛЕ "ОЧАКВАНЕ", ЧРЕЗ СПЕЦИФИЧНИ ФЛУКТУАЦИИ СЕ ИЗБИВА /КАКТО ОТ ОКЕАНА/ НЕЩО СРАВНИМО С ПЯНАТА. ТО - НА "КЪСОВЕ", СЕ ИЗДИГА ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НАД ПОВЪРХОСТТА НА ОКЕАНА НА ОЧАКВАНЕТО. ТЕЗИ "КЪСОВЕ" СА КОНКРЕТНИТЕ ФОРМИ. ТЕЗИ ФОРМИ СА ДЕФИНИЦИОННИЯ ИЗРАЗ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО.

Ако се наблюдава как вятърът избива късове пяна от морето и как те се вдигат и отлитат от повърхността му нагоре и все по-нагоре, все едно се наблюдава картината на раждането на материалните форми от първичния Океан на Очакването.
Време, Пространство, Материя - всичко мислимо, се е зародило именно по този начин - от ОЧАКВАНЕТО.

Мисля, че всяко интелигентно същество, вече е схванало, за какво всъщност става дума. А то е - Великият Смисъл на Живота.
А какво е приложението му?  Отговорът е прост. Чрез медитация да изпаднем в това първично състояние на ОЧАКВАНЕ /и да се освободим от Разпятието на Времето/.

ОЧАКВАНЕ БЕЗ КОНКРЕТНОСТ, ПРЕДХОЖДАЩО ВСЯКА КАУЗАЛНОСТ,


а не очакването да си купиш нови дрехи, да се срещнеш с любимия, да отидеш на море, да получиш неограничена власт, или да станеш богат и безсмъртен.

Не, не и не на такова очакване!

А ОЧАКВАНЕ чисто, като  tabula rasa, защото именно То е самото Цяло, което търсиш.


И във всеки един от нас е заложен инстинкт да го постигне чрез медитация.
Това си Прозрение кодирах и в стихотворен текст:

"Не помня - някъде огромна Вечерта
лежи встрани
и още по-назад от спомените на обикновеното.
А аз съм се изгубил във дъжда
и ударите му, като тояжката на слепия
ме водят с тишината на пътеките,
към това, което няма никога да различа.
Навярно е самотен Хълм в полето.
Но след като пътеките кръжат
по своите спирали към сърцето му,
долавям смътно - бил е преди тях.
И той е сигурно онова Очакване,
което винаги съм осезавал в страх,
което ражда Времето, Пространството.
Онова Очакване, дори преди
неравновесието от изгубеното детство...
А то е в толкова ограбени души.
И то е тишината на Вселената,
в която всеки къс материя гори.
...И както Вечерта лежи встрани
и още по-назад от спомените на обикновеното,
сега съм се изгубил във дъжда
и ударите му като тояжката на слепия,
ме водят с тишината на пътеките,
към това, което няма никога да различа!"

Библията започва така /Битие: 1:2/:


1. В началото  Бог сътвори небето и земята.
2. А земята беше безвидна и пуста; тъмнина се разстилаше над бездната, и Дух Божий се носеше над водата.
 
Очевидно този библейски текст ни казва недвусмислено, че "водата" е предшествала Сътворението. Но за каква "вода" става дума?  Естествено не за тази с химическата формула H2О. Светият дух, носейки се над тази протовода сътворява всичко. Тук е тайната на Сътворението. Библейската "старозаветна вода" е онова, което в това есе нарекох океана на ОЧАКВАНЕТО. Затова именно се кръщаваме с Дух и вода, а Иисус Христос произнася знаменитите си думи към Никодим /Йоан: 3:5/:

" истина, истина ти казвам: ако някой се не роди от вода и Дух, не може да влезе в царството Божие"
.


Да постигнем Смисъла означава да се прелеем в първичния океан на ОЧАКВАНЕТО и по този начин да се освободим от Разпятието на Времето. Да достигнем храма на Свещеното ОЧАКВАНЕ и да осъществим  СЛИВАНЕ с НЕГО. Който съумее да осъществи това, реализира Спасението си. Това е Върховният и Окончателен Смисъл на всичко. Друг - по-висш, не съществува!

Преди известно време оформих и публикувах споделеното по-горе в стихотворна форма. Стихът бе посветен на една дама, която емоционално инспирира написването му. Не зная, дали тогава тя е осъзнала докрай, какво точно стои зад моя текст. Може би след прочитането на настоящето есе ще почувства в пълна мяра заложеното:

Сливането


"... и дух Божий се носеше над voda...", Битие 1:2


Аз идвам Пратеник на чуждата вселена
кордони от галактики преминал.
Летя с крила на ангел или демон,
снишавам се над земната пустиня...

Защото в твоето сърце е шифъра,
чрез който бих могъл да оживея.
Ти си пазителка на Тайната на мислите,
очите ми се озаряват с Нея.

Да можех да те вдигна на крилата си
и като черен жерав, слял се с космоса,
да те отнасям в транс към необятното
зад Извора величествен на болката...

Да прелетим над Залата на бъдещето,
където всеки има своя статуя.
Над Стикс да прелетим, над мъртвите,
Харон от ладията си с гребла да ни помаха.

И да достигнем до свещеното Очакване,
което е началото на всичко.
Избегнали на времето разпятието,
да слеем в храма Му душите си.



Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Много интересен
01.08.2017 22:56
философски материал, Мисана.
цитирай
2. missana - Благодаря ти, Роси!
01.08.2017 23:04
Това е прозрението на живота ми. Споделям го с надеждата да послужи на другите в пътя им към Истината.
цитирай
3. gorskafeq - Поздравления!
02.08.2017 01:16
Есето е страхотно, ще го запомня. Без теленцата. Преживял си истински филм на ужасите...
цитирай
4. missana - Благодаря, Горска фея!
02.08.2017 09:07
Трогнат съм от отзива за този скромен текст.
цитирай
5. karamelita - Прочетох внимателно вашия мате...
02.08.2017 16:04
Прочетох внимателно вашия материал и като се замислих дълбоко достигнах до следните изводи,лошото в живота на цивилизацията го има винаги,но сега в момента не съм зле,а за да видя какво мога да очаквам трябва не да медитирам,а да премина към действие,а то е да се облеча и да изляза от тази стая и да отида навън,където е слънце,ветрец и приятно за разходка.Там съдбата ми е приготвила нещо,я среща с приятели я друго,може и да е приятно,трябва да го живеем този живот колкото и да остава,защото когато умрем,няма да си простим пропуските...Относно истината - в Библията пише,че Истината я знае само Бог,всички други човешки трудове, науки са само фантазия и предположения,не може да им се вярва напълно.
цитирай
6. favn56 - Мисля, че Екзюпери имаше подобни ...
02.08.2017 16:12
Мисля, че Екзюпери имаше подобни разсъждения в една от книгите си.
цитирай
7. emiliana - Мисана, беше ни малко скучно само ...
02.08.2017 19:12
Мисана, беше ни малко скучно само едно чучело да гледаме напомпано на първа.
сега ти си второто и внасяш известно разнообразие.
цитирай
8. emiliana - тая откачалка защо 4 коментара е написала
02.08.2017 19:13
karamelita написа:
Прочетох внимателно вашия материал и като се замислих дълбоко достигнах до следните изводи,лошото в живота на цивилизацията го има винаги,но сега в момента не съм зле,а за да видя какво мога да очаквам трябва не да медитирам,а да премина към действие,а то е да се облеча и да изляза от тази стая и да отида навън,където е слънце,ветрец и приятно за разходка.там съдбата ми е приготвила нещо,я среща с приятели я друго,може и да е приятно,трябва да го живеем този живот колкото и фа остава,защото когато умрем,няма да си простим пропуските...

цитирай
9. milady - и ,къде Го намери, лично аз не схванах..в Библията? в йогата ? в поезията ?
02.08.2017 19:29
В онова далечно време - тези толкова важни 28 години в моя живот, за които споменах, аз като луд, трескаво, търсех Спасението.“

пред кланицата...
на оня Хълм..
или, във ...водата !!
или, може би..в Любовта...
или..още го очакваш ?
благодаря за отговора, ще ми бъде мн.интересно..
поздрави ,и поклон пред паметта на Бащите ни..
юлия


цитирай
10. karamelita - Прочетох внимателно вашия мате...
02.08.2017 19:54
анонимен написа:
karamelita написа:
Прочетох внимателно вашия материал и като се замислих дълбоко достигнах до следните изводи,лошото в живота на цивилизацията го има винаги,но сега в момента не съм зле,а за да видя какво мога да очаквам трябва не да медитирам,а да премина към действие,а то е да се облеча и да изляза от тази стая и да отида навън,където е слънце,ветрец и приятно за разходка.там съдбата ми е приготвила нещо,я среща с приятели я друго,може и да е приятно,трябва да го живеем този живот колкото и фа остава,защото когато умрем,няма да си простим пропуските...


Айде сега пък откачалка,все да обидите човека! По- възпитано беше да питате,защо се е получило така и ще отговоря - компютърът ми не е в ред,това се получава и някога в някоя реплика във Фейсбук, излиза по 4 пъти,защо 4 не зная...Ето,изтрих го!Сега не съм откачалка нали?Просто не бях го видяла...Ама големи простаци има тук,може да сгреши човек понякога - те веднага - откачалка!Обикновено тези,които казват на другите постоянно откачалки ,точно на тях нещо им хлопа дъската или възпитанието...
цитирай
11. nalia - Светла му памет на баща ти, Младене,
02.08.2017 19:55
Запитах се коя съм била на 28, същата като днес - не искам да очаквам нищо:)
цитирай
12. missana - Мерси за този коментар, karamelita!
02.08.2017 21:19
Вие фактически изразявате философията на атеиста: Да живеем сега, защото този живот е последен и нека да му се насладим до край. Но се питам, ако наистина нещата стоят така, то какво значение има как ще прекараме живота си. Той е миг от Вечността и твърде скоро, след смъртта, и помен няма да остане от нас. В този случай един масов убиец би изпитал удовлетворение да хвърли /с подходящо летателно устройство/ радиоактивен прах, наситен с изотопи /с много дълъг период на полуразпад/ над Ню Йорк и Лос Анджелис, за да си начеше крастата и т.н. Подобно разбиране на живота ми е чуждо.

Поздравявам Ви с този материал за хомо сапиенс:

https://www.vesti/sviat/dnes-prekrachihme-praga-kym-globalna-katastrofa-6072203
цитирай
13. missana - Мерси, favn56!
02.08.2017 21:24
Види се, че и аз като теб съм чел повече Канчовски от Екзюпери. Ами явно така се получава - като се увличам все по българското висококачествено творчество, съм забравил любимите си автори /навремето Екзюпери беше сред тях/. Само ще те помоля да ми цитираш произведението на Екзюпери, което визираш, за да си поопресня паметта.
цитирай
14. missana - Юле привет!
02.08.2017 21:28
Ако ме питаш за това къде съм намерил Спасението, точно на този въпрос съм отговорил в текста си. Намерих го в Очакването. Мисля, че доста ясно съм формулирал тезата си.
цитирай
15. missana - Благодаря ти, Натали!
02.08.2017 21:31
Много ме трогна, защото от баща ми съм научил главното в този живот. А по въпроса за 28-те, мисля че отвътре с теб сме си както тогава. Другото едва ли е от съществено значение.
цитирай
16. missana - Мерси, emiliana!
02.08.2017 21:33
Понякога подценяваме разнообразието, но се радвам, че ти не допускаш подобна грешка.
цитирай
17. milady - миссана, интересен отговор..но, не мога да го приема за адекватен..
02.08.2017 21:45
Мисля, че всяко интелигентно същество, вече е схванало, за какво всъщност става дума. А то е - Великият Смисъл на Живота.
А какво е приложението му? Отговорът е прост. Чрез медитация да изпаднем в това първично състояние на ОЧАКВАНЕ /и да се освободим от Разпятието на Времето/.

очакването е...нищо на квадрат, на седма степен ПиеР/шегичка..
ако няма..действие..
или,аз изповядвам грешна Диалектика ?
иначе, многооо извинявай, но нямаше да се срещаме тук...
и, то така...начесто..
хубава вечер, няма да питам повече...
благодаря за трибуната ..
юлия
цитирай
18. missana - Юле,
02.08.2017 21:53
трибуната я имаш винаги. Очакването е действие чрез бездействие. Нали си спомняш какво е казал Лао Дзъ в трактата си ДаоДъДзин: "Да се действа чрез бездействие /и тогава несъществуващото ще споходи всичко съществуващо/."
цитирай
19. milady - добреемм..приема се, нали и аз съм ДАО ;))
02.08.2017 22:05
при мен обаче е така..
аз НЕ очаквам НИЩО..
всеки ,както го пречупи..
приятно ми беше..
усмивка..
цитирай
20. missana - Юле,
02.08.2017 22:23
не вярвам на казаното от теб. Не съществува живо същество, което да не очаква нищо. Първичното Очакване е като остатъчният въздух в белите ни дробове. Не можем да го консумираме приживе, но той е вътре в нас!
цитирай
21. katara - младене, нашият разговор ..
02.08.2017 22:53
се завъртя по някаква спирала...
добре, така да го кажа..
аз всеки ден се старая, да не искам НИЩО..
и да НЕ се тревожа за НИЩО..
за мен това е „моето “ ДАО..
а накрая, мога ли и аз да ти предложа нещо като..Дао дъ Дзин..
освен най любимият ми Кастанеда, другият автор ,който ме
заплени с Простотата си/ДАО/ е Вадим Зеланд...
гениално и просто, разгледай го, може би ще ти хареса...
лека вечер,и пълен покой ти пожелавам..
/ юлия
цитирай
22. missana - Благодаря ти, Юле!
02.08.2017 23:06
Транссърфинг на реалността! Със Зеланд се запознах преди години, благодарение на мой приятел, който се излекува от рак при монголска шаманка. Той беше негов любимец. Радвам се, че четеш такива интересни четива.
цитирай
23. karamelita - Вие фактически изразявате фило...
02.08.2017 23:49
[quote=missana]Вие фактически изразявате философията на атеиста: Да живеем сега, защото този живот е последен и нека да му се насладим до край. Но се питам, ако наистина нещата стоят така, то какво значение има как ще прекараме живота си. Той е миг от Вечността и твърде скоро, след смъртта, и помен няма да остане от нас. В този случай един масов убиец би изпитал удовлетворение да хвърли /с подходящо летателно устройство/ радиоактивен прах, наситен с изотопи /с много дълъг период на полуразпад/ над Ню Йорк и Лос Анджелис, за да си начеше крастата и т.н. Подобно разбиране на живота ми е чуждо.

Поздравявам Ви с този материал за хомо сапиенс:

https://www/sviat/dnes-prekrachihme-praga-kym-globalna-katastrofa-6072203[/quot

Аз не съм атеистка,сигурна съм,че има друг свят,защото имам способност да контактувам с него и имам някои информации,чела съм и по тези въпроси ,слушала съм разкази на хора,преживели клинична смърт.От там зная,че всеки живот е уникален,всичко каквото имаме в него и създадем, остава записано на едно място в Космоса,че се връщаме ,за да изкупим карма или да изпълним мисия и ако не се справим с изпитанията и си пропилеем живота с медитации и тям подобни занимания,в другия живот ще имаме пак изпитания.Развитието на духа в този живот - имам предвид натрупан опит и знания се наслагва в еволюцията и печели плюсове на оня свят.Зная,че Бог има,че има ангели и то по 4- 5 метра високи,че с Бог не може директно да се говори, а чрез ангелите или роднините, има ред, йерархия,зная,че продължаваме пак в същия образ , но в друго измерение,че мъртвите живеят в градове в земи, подобни на нашите и още много неща.Също зная,че когато се молим трябва да си закриваме главата с нещо,защото това е етикет на уважение,ние тук не го правим.Също зная,че в царството небесно не може да се влезе току така с медитации,защото има строга забрана,аз не харесвам тези неща,тъй като съм чула,че се употребяват наркотици, гъби или наркотични чайове пред.Ние сме земни, в земно тяло тук,информациите свише са оскъдни,не можем да знаем истината - има строги забрани!Накрая искам да предам информация,че Земята ще съществува милиарди години още,накрая ще стане трудно за живеене тук, една малка част от хората ще останат, а други ще бъдат преселени на друга планета и това ще стане чрез телепортация.
цитирай
24. missana - Изпълвам се с огромно уважение към Вас, karamelita!
03.08.2017 00:04
Знаете толкова много неща, неподозирани от мен. Ако всичко разказано от Вас е истина, то ние наистина сме вечни ученици и бих искал да си видя бележника с оценките, преди да мина в следващия цикъл. Дано не се окаже менструален.
Това беше просто шегичка. Дано не сте обидчива. Желая Ви лека вечер!
цитирай
25. karamelita - Знаете толкова много неща, непо...
03.08.2017 00:46
[quote=missana]Знаете толкова много неща, неподозирани от мен. Ако всичко разказано от Вас е истина, то ние наистина сме вечни ученици и бих искал да си видя бележника с оценките, преди да мина в следващия цикъл. Дано не се окаже менструален.
Това беше просто шегичка. Дано не сте обидчива. Желая Ви лека вечер!И на вас лека вечер,не се подигравайте с жените,защото другия живот ще се родите жена...Поправка...свише ми казаха,че не е вярно и ще се преродите в мъж и това ще е в Германия..Не се обиждам, вече съм в период,в който си имам себе оценка достатъчно правилна и хорското мнение не ме вълнува особено.
цитирай
26. missana - karamelita,
03.08.2017 09:22
Възприехте моята шега като обида към Вас, но такава не е имало, повярвайте. Аз уважавам много жените и смятам, че в редица отношения те превъзхождат мъжете.
Както и да е... Та значи ще се родя отново мъж в Германия?! Жална ми майка тогава! То това ще си е божие наказание за мен. Не обичам немския дух и дисциплина, а и езикът силно ме дразни. Да не говорим, че немците са твърде трудолюбиви и няма да имам време за медитациите си. А както баба Меркел пълни Европата и Германията с емигранти, нищо чудно да се родя дете на емигрантска двойка - пази боже тъмнокожа. Тогава ще трябва да се избелвам като Майкъл Джексън. Последната ми надежда е в това, че както са тръгнали в Европата нещата, докато дойде време да се преродя, в Германия ще се говори на някакъв африкански или арабски език. А може и на турски. От него зная доста думи. Аферим, машалах, ашколсун за Вашето предсказание! Доставихте ми голям кеф.
цитирай
27. karamelita - Възприехте моята шега като обида ...
03.08.2017 10:02
missana написа:
Възприехте моята шега като обида към Вас, но такава не е имало, повярвайте. Аз уважавам много жените и смятам, че в редица отношения те превъзхождат мъжете.
Както и да е... Та значи ще се родя отново мъж в Германия?! Жална ми майка тогава! То това ще си е божие наказание за мен. Не обичам немския дух и дисциплина, а и езикът силно ме дразни. Да не говорим, че немците са твърде трудолюбиви и няма да имам време за медитациите си. А както баба Меркел пълни Европата и Германията с емигранти, нищо чудно да се родя дете на емигрантска двойка - пази боже тъмнокожа. Тогава ще трябва да се избелвам като Майкъл Джексън. Последната ми надежда е в това, че както са тръгнали в Европата нещата, докато дойде време да се преродя, в Германия ще се говори на някакъв африкански или арабски език. А може и на турски. От него зная доста думи. Аферим, машалах, ашколсун за Вашето предсказание! Доставихте ми голям кеф.

Не се безпокойте,след време цялата тази паплач ще бъде избита и изритана от Германия именно заради вродената дисциплинираност и чувство на ред и разум на германците,Меркел ще вземе едни пари,но няма да е вечна.Знаем в историята на какво са способни германците като им докривее.Относно французите и англичаните,пък и италианците и испанците,че и австрийците - знаете, че тези народи са колонизирали и вкарали в ред диваците на цели континенти и са ги цивилизовали,особено Америка.В Русия рускините не им пука от чернилката, но ще ги побелят,както стана с турците - побеляха и искат Европа,заради това,че имат доста българска и европейска кръв с много по- еволюирал генезис.Времето ще си каже думата,хората ще се активизират пред опасността.
цитирай
28. missana - Недейте така, че ще ми побелее косата, karamelita!
03.08.2017 21:58
Сякаш проповядвате нацизъм. Защото какво друго означават тези ваши думи:

"Не се безпокойте,след време цялата тази паплач ще бъде избита и изритана от Германия именно заради вродената дисциплинираност и чувство на ред и разум на германците,Меркел ще вземе едни пари,но няма да е вечна.Знаем в историята на какво са способни германците като им докривее.Относно французите и англичаните,пък и италианците и испанците,че и австрийците - знаете, че тези народи са колонизирали и вкарали в ред диваците на цели континенти и са ги цивилизовали,особено Америка..." ?

Та това са хора, за Бога! Как така ще ги наричате паплач и ще искате да бъдат избивани и унищожавани. Мнозина от тези семейства са от десетки години законни немски граждани. Нима следва с тях да постъпят, както Хитлер постъпваше с евреите??? Не мисля, че в днешно време някой би дръзнал да извърши подобни зверства. Но ако се реши да пробва, то ще бъде сложен на място. Убеден съм. Аз не одобрявам подобни методи за разправа със себеподобни.
цитирай
29. karamelita - Сякаш проповядвате нацизъм. За...
03.08.2017 22:26
missana написа:
Сякаш проповядвате нацизъм. Защото какво друго означават тези ваши думи:

"Не се безпокойте,след време цялата тази паплач ще бъде избита и изритана от Германия именно заради вродената дисциплинираност и чувство на ред и разум на германците,Меркел ще вземе едни пари,но няма да е вечна.Знаем в историята на какво са способни германците като им докривее.Относно французите и англичаните,пък и италианците и испанците,че и австрийците - знаете, че тези народи са колонизирали и вкарали в ред диваците на цели континенти и са ги цивилизовали,особено Америка..." ?

Та това са хора, за Бога! Как така ще ги наричате паплач и ще искате да бъдат избивани и унищожавани. Мнозина от тези семейства са от десетки години законни немски граждани. Нима следва с тях да постъпят, както Хитлер постъпваше с евреите??? Не мисля, че в днешно време някой би дръзнал да извърши подобни зверства. Но ако се реши да пробва, то ще бъде сложен на място. Убеден съм. Аз не одобрявам подобни методи за разправа със себеподобни.

Между хора и хора има разлика,в германия дойдоха първобитни и фанатизирани зверове,които искат да унщожат и разрушат този цивилизован свят и да върнат робството,насилието и бндитизма,тези ще бъдат унищожени,аз ме го проповяфяам,просто в Германия това рано или късно ще стане.
цитирай
30. karamelita - И да го искаме и да не го искаме ще с...
03.08.2017 22:38
И да го искаме и да не го искаме ще стане,тези хора идват да убият християните и да разрушат градовете в Европа,как ще се допусне това?!Те трябва да се спрат.
цитирай
31. missana - И така ли ще докажем, че сме християни -
03.08.2017 22:45
като им отговорим с "око за око, зъб за зъб"...? Христос ни учеше на обратното - да обърнем и другата си буза, когато ни ударят, а не да убиваме врага. Защото той само може да ни възвиси чрез злото, което ни носи. Ние трябва да благодарим на тези бежанци, които безчинстват в собствените ни страни, защото така израстваме морално не с дни, а с часове.
цитирай
32. karamelita - Това е война, определена в Библията ...
03.08.2017 22:47
Това е война,определена в Библията на кръста с полумесеца ,интересно защо се казва,че ще победят жълтите...будизмът насажда пацифизъм,в такава ситуация е налудно да си сложиш главата на заколение от варварите,редно е да стреляш стещу тях и да ги изгониш.
цитирай
33. karamelita - като им отговорим с "око за ...
03.08.2017 22:55
missana написа:
като им отговорим с "око за око, зъб за зъб"...? Христос ни учеше на обратното - да обърнем и другата си буза, когато ни ударят, а не да убиваме врага. Защото той само може да ни възвиси чрез злото, което ни носи. Ние трябва да благодарим на тези бежанци, които безчинстват в собствените ни страни, защото така израстваме морално не с дни, а с часове.
Така ли ще мислите ако изнасилят дъщеря ви и искат да ви заколят,защото сте хростиянин,едеа ли...

цитирай
34. missana - Един истински хпистиянин трябва да мисли точно така.
03.08.2017 23:04
Иначе какъв християнин е, освен на думи. За да бъда честен ще кажа, че не зная как бих постъпил в подобна ситуация.
цитирай
35. karamelita - Бог е разумът на вселената, трябва ...
03.08.2017 23:14
Бог е разумът на вселената,трябва да се постъпва разумно, а на война се налага да се стреля ,иначе не можеш да се справиш
цитирай
36. karamelita - Сам бог изгони дявола от рая, защото ...
03.08.2017 23:18
Сам Бог изгони Дявола от Рая,защото беше зло и Адам и Ева,защото нарушиха забраните му...
Като става дума за заколението на говедата,да,това става,защото не могат да се съпротивляват, а човек може...Това с шамара по двете страни важи за някои ситуации в живота,когато войната може да се избегне заради разум, но ако войната е вече настанала,то телешкото примирение е абсолютно неуместно...то завършва с физическото унищожение и краят на ценностите на една цивилизация,градена със стотици години до високо ниво и да се остави да рухне в калта - не,не и не!
цитирай
37. missana - Ако отвръщаме на злото със зло,
04.08.2017 00:22
то злото ще се възземва. Християнинът не следва да участва във войни. Старият завет умря с идването на Иисус, който възвести новия завет. Следва да вярваме единствено на Иисус, защото Той е Пътя и Истината, и Живота. Всичко друго е от Лукавия.
цитирай
38. karamelita - В природата е борба за оцеляване, ...
04.08.2017 03:32
В природата е борба за оцеляване,борба за територии,борба за любовници - борба на противоположностите,черни дупки в Космоса изяждат галактики - действителността е сурова,Християнството не е догма, правят го такава хората,Бог ни дава право на избор и е милостив,вярно,че в 10 те божи заповеди се казва "не убивай!", но в свят, където повечето хора са неосъзнати няма как иначе да се оцелее... Може би след хиляди години съзнанието и интелектът ще еволюират дотам,че да може да се живее в мир, но сега е много трудно докато Дяволът е на земята, Бог воюва с Дявола и не му обръща другата страна да я удари, а го сразява с Божия си гняв...Ако питат мен - Господ и Ангелите не са нищо друго освен извънземни от високо развита цивилизация на енергийни същества.Срещани са в Космоса, когато са летели към Луната, хора с крила с големи размери,които махат за поздрав и се усмихват,може като са толков развити да владеят и други измерения...Анунаките се изобразяват с крила, тия от Нибиру...Въобще твърде малко знаем за много неща,дори и кой е написал библиите и кой му е нашепвал всичко това...Не трябва да вземаме книгите за догма за живота, а трябва да мислим с мозъка си и да търсим решение.Понякога решението наистина се нашепва свише - така нареченото прозрение...Разговорът ме увлече... По сектите колко библии има с изкривено тенденциозно съдържани,което участниците назубрят и само за това говорят фанатично и като гледам никак не изглеждат добре тия хора...имам чувството че мозъкът им не може да разсъждава и е обсебен...Всъщност всяко правило си има изключения,за това светът е толкова разнообразен...Политиката ,водена от световните пари и влияния докара този проблем, от който страдат европейските народи и ги тласка към война.В Библията се казва,че войната може да се избегне,защото имало и друго решение...а какво друго решение, освен да се обезглави Змея.Или чакаме извънземните да го направят, те напоследък взеха много да се навъртат и никак не се крият...нещо са замислили май...дано не е против невинните хора...Въобще материалът за диспут е огромен и няма да има край,за това свършвам до тук...След обяд спах и сега сън не ме хваща, пък като се замисля по световните проблеми...съвсем!С надежда за лека нощ напущам това място...
цитирай
39. missana - Добро утро, karamelita!
04.08.2017 08:51
Вие имате войнско виждане за света и за делата в него, ако смея така да се изразя. То се застъпва от мнозина. Залегнало е в стария завет със знаменитата постановка: "Око за око, зъб за зъб". Съблюдава се при мюсюлманската религия, която също залага на ответния удар, допустим в рамките на справедливостта /интересното е, че тази религия възниква векове след Христовото учение и въпреки, че е заимствала много от него е отхвърлила Поантата му: "Ако те ударят от едната страна, обърни и другата." Но в християнството и будизма /учение, което има най-много последователи на планетата/, властва принципът на Ахимса - т.е. Неупражняването на насилие над други същества. Убийството в тези учения се осъжда най-сурово. Очевидно е, че не сте техен поклонник. Всеки сам решава за себе си, на коя степен на духовност да принадлежи. Платон в своя текст "Митът за Ер" казва: "Виновен е който избира, а Бог е невинен!".
цитирай
40. vedrina - !!!
09.08.2017 20:56
Аз едва успявам някога да зърна "Млечният път", а Вие летите покрай галактиките...!!!
цитирай
41. missana - В творчеството летенето е по-лесно,
10.08.2017 08:21
но Вие Марина се занимавате с реално наблюдение - задача по-трудна и похвална.
Да Ви е леко на душата!
цитирай
42. tikovpisane - Браво, Приятелю!
19.01.2018 15:44
Много дълбоко есе! Заслужава повече от едно четене- от моя страна говоря! Има върху какво да се замисли човек!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037628
Постинги: 2885
Коментари: 18677
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031