Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2017 12:11 - Споделено с колеги по перо и читатели от блог бг
Автор: missana Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18496 Коментари: 61 Гласове:
-20

Последна промяна: 18.07.2017 23:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 17-ти юли, докато отговарях, под стихотворението си "Метаморфози", на нападките отправени срещу мен и двама мои колеги по перо -  Елица Ангелова и Росица Копукова, осъзнах съвсем ясно, че потребител на блога, с множество фалшиви никове, се опитва да манипулира колегите ми по перо, както и неизкушените в писане читатели, с евтиното обвинение, скалъпено нарочно /поради черна завист/,  че аз съм се приравнил на една личност, напомняща само по външни белези небезизвестната секта на кагуларите.  За жалост към небивалиците разпространявани от този човек с пулсарска и канибалистична първосъщност, се присъедини, приставайки му, и колежката по перо Юлия. Откровено казано имах за нея съвсем различно мнение и ръководен от принципа за плурализъм на мненията, който за мен е фундаментален, ги оставих да си веят  коментарния кон в полето ми, както намерят за добре. Лошото е, че тези двама души не оцениха жеста ми и прекалявайки отвсякъде с нахалство и безпардонност, създават лош прецедент, който лесно може да се превърне в модел на поведение на мнозина неуравновесени личности. Но дори и това не е толкова страшно, колкото вопиющата и войнстваща простащина на формата на коментарите им, която отблъсква до болка.  С радост бих приел всякакви критики, колкото неуместни, арогантни и неверни да са те, стига да бъдат поднесени в безукорно естетическа форма.  Но селяндурщината, да не кажа - най-вулгарната ромщина и каруцарщина, е крайно отблъскваща и противна. Особено отвратително явление възниква, когато всичко това минава
под знака на удобната и ненаказуема анонимност. Това говори единствено за склонност към подлост, страхливост /които впрочем винаги вървят ръка за ръка/ и мракобесие.  Такива хора, желаещи на всяка цена да останат анонимни и с много фалшиви никове, са точно от онзи тип доносници, ползвани обилно от структурите на ДС,  които преди 10 ноември 1989г. пращаха с лека ръка, задкулисно, хората в концентрационни лагери и затвори, или ги  изтъпанваха пред т.нар. другарски съдилища.  Пак заради такива тъмни личности през средновековието много светли личности са били изгаряни на клади или изтезавани по особено мъчителен начин. Тъй като всичко тръгна от повика да се спре с напомпването на постингите, то ще кажа, че бих приел дори и този грозен модел на поведение от страна на подобни лица, ако той беше израз на техен висок морал. Трагичното е, че лицето с огромен брой анонимни никове, което визирам и с очевидно канибалистичен уклон, се самонапопва най-редовно, при това в особено висок размер - винаги е с над 4000 на брой четения, при 0 на брой коментари. Това е най-характерно за него. Високите му числа не привличат никого към текстовете му, защото тези текстове са ужасяващо слаби като поезия. Човекът е наказан от небето с 0 талант. Но 0, която може да стане началото на абсолютна скала за бездарие. Разбирам го добре и тайно му съчувствам. Бих му дал няколко безплатни урока по поезия и тогава, в съчетание с помпането, което самият той си осигурява, вероятно би привлякъл нечие внимание към себе си и раздираната му от страдание душа би намерила частична утеха. Но трагедията е в това, че този човек е сатанински горд и заслепен от огромното си желание да е стойностен. Той не осъзнава обективното състояние на нещата и не би приел помощта ми. В крайна сметка той се държи като онзи крадец, който сочел към другите, подвиквайки - "дръжте крадеца!".

Проблемът с разминаванията между реалния брой четения на една творба и фиктивния, според мен, не може да бъде решен, колеги. И ще ви кажа защо. Защото дори и при най-добро желание от страна на ръководството на блога да реши този проблем, явно съществуват хакерски техники, достъпни за някои лица, сред редовата членска маса, да раздуват неимоверно бройката на четенията си, било от неистово желание да удовлетворят егото си, било по други причини. Тези лица винаги ще саботират и най-добронамерената намеса на ръководството. Ако то ги отстрани от блога, то те ще се регистрират отново, ако трябва с хиляда нови ника и пак ще правят същото. Ето защо повтарям пак и дано най-после онези от вас, които имат разум да проумеят: Не вярвайте на брояча. Вярвайте само на прочетеното. Единствено вътрешният ви критерий за стойност на даден текст е истински гарант за истината по отношение на него, ако разбира се имате съответното ниво на компетентност.  Ако ще и 30000 четения да са изписани срещу даден текст, щом виждате, че този текст е боклук, значи той наистина е такъв. Нещо повече, именно високата бройка четения следва да ви говори, че нещо тук не е наред. Нима си въобразявате, че ако един Пол Верлен публикуваше в блога, бидейки анонимен, той щеше да набере повече от хиляда четения? Ако броячът беше верният критерий, то ще излезе, че Чудовището и Канибала са в пъти по-добри поети от Пол Верлен, което поне на мен ми звучи гротесково /а на вас?/. Ако хиляда чуждестранни и български реномирани вестника и още толкова реномирани телевизионни канала и информационни източника оповестят,  че бат Гойко /сещате се за кого ви говоря/ е гений на физиката, по-голям от Айнщайн, ще повярвате ли в това? Според мен ще бъдете луди да го повярвате, ако ще цял свят да тръби подобна глупост, да ви я набива в главата и да промива мозъците ви. Но ако някои от вас все пак повярват в нея, приели пропагандираното за истина, това си е само техен проблем. Светът е пълен с наивници и балъци. Затова по същество почти нищо в него не се променя, освен чисто технически. Хитростта на едни да живеят за сметка на глупостта на други - това е същината на този свят, Князът на който е Велзевул и точно по тази причина Христос се произнесе -

"Аз не съм от Света!".

Затова ви повтарям, за сетен път, своята визия за решаване на проблема с раздутите бройки четения на постингите. Елиминирайте в съзнанието си числата и нека те вече не съществуват за вас. Те са една чиста фикция. Базирайте се само на качествата на дадения конкретен текст. Така ще разберете кои текстове са качествени и кои не. Така ще узнаете истината за тези текстове. Казвал съм го и на други места, ще го кажа и тук. За мен не съществуват автори, а само текстове. Аз не се влияя от имена. Те само замъгляват истината. Какво значение има името Ботев по отношение на един конкретен текст, ако този текст е безумно слаб? Да вземем за пример безумно тъпото Ботево стихотворение:

Ней

Питаш ме, защо съм аз

дохождал нощя у вас,

как съм скочил през плета

и що щял съм да крада.

 

Кат мъжът ти не съм стар

да не видя в темна нощ:

аз си имам за другар

на поясът остър нож.

 

Нощ бе темна като рог,

примъкнах се като смок:

слушам, гледам - сички спят,

спеше си и ти с мъжът.

 

Там в градина аз седнах,

в ръка силна нож стиснах:

ще излезе, рекох той,

ще изпита гневът мой.

 

Гледам вкъщи свещ гори,

вие спите - мен в гърди

силен пламък, яд гори

и гняв ще ме умори.

 

Впил съм очи във свещта,

а не виждам, че нощта

превали се и мина

и зора се веч сипна.

 

Славей песен си запя:

с радост среща той зора:

през прозорецът глава

се показа и засмя.

 

Тебе тутакси познах

и тогаз се чак стреснах:

"Друг път", славею казах

и през плетът пак скокнах.


Ботев ще остане с други свои стихотворения, които наистина са велики като текстове /имам предвид Борба, Баладата за Хаджи Димитър, Обесването на Левски и др./, но ние не следва да слагаме всичко написано от Ботева под общ занаменател, както това е видно от случая с "Ней". Ботев е светла революционна личност, дала живота си за освобождение на своя народ и в името на идеалите си.  Но ние не бива да смесваме това с конкретния негов текст "Ней". Повтарям - има текстове, а не имена. И в библията е написано да не се робува пред кумири, което е видна божия заповед. Имената са си имена, а всеки конкретен текст, написан от тях, следва да се разглежда съвършено отделно от тези имена и дори бих препоръчал да се разглежда на тъмно, т.е. без знаене на името на автора му,  за да сме напълно обективни. Същото важи и за други корифеи на родната ни поезия, Яворов, Дебелянов, Пенчо Славейков, Вапцаров и пр. Не следва да има никаква пощада към нито един от тях по отношение на конкретен слаб текст, който те са дръзнали да публикуват.  Всеки текст, веднъж написан и публикуван, престава да принадлежи на автора си. Той е като самостоятелно същество, със свой личен живот, собствено литературно ЕГН и лична карта. Това е единствено правилният подход към нещата.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zax - Жалкото е че не е единствен.
18.07.2017 12:23
Жалкото е че не е единствен.
цитирай
2. saankia - ето моят отговор, колега/защото всеки има своята Истина.Благодаря отново..
18.07.2017 12:38
колега миссана, отдавна нямам нужда от психол.помощ..
11:54
откак започнах активно ,Аз да помагам
на хора ,които имат нужда..
повярвайте ми, рейтинга ви тук е..срамен
дори подмолно опасен ,като подводни скали..
аз не съм путетка, а социален работник,затова съм пряма..
замислете се над това /ако ви стане скука..
а ,вие как ще коментирате злобата, девиациите,
и безсрамното поведение на вашата..дежурна клакьорка ?
тъй ,като аз съм уравновесена личност, ще ви изслушам..
благодаря за трибуната
юлия
цитирай
3. milady - нали имам право,да запитам, все пак.аз не съм анонимна..
18.07.2017 12:43
За жалост към небивалиците разпространявани от този човек с пулсарска и канибалистична първосъщност, се присъедини, приставайки му, и колежката по перо Юлия.

Кои са моите „небивалици“, къде точно ?
цитирай
4. favn55 - общото между чучулина и мисанин...
18.07.2017 12:46
общото между чучулина и мисанина

1.и двамата пишат нискокачествени дивотии

2. и двамата се имат за велики – ярък пример за мания за величие

3.и двамата се обграждат с елементарности като тях, които да ги величаят

4.и двамата са карикатури, служещи за шоу на нискоинтелигентните блогъри и будещи погнуса у интелигентните

а високоморалната и божествена елица /онова за една от най–великите поетеси е, разбира се, безумие/ преди няколко години облизваше чучелото /нейното Божествен си, Чу! отеква в интернетя като въплъщение на идиотизъм/ сега облизва по същия начин гения мисана, освен това преди години в Хулите и Штъркел я направих6а на пастърма за инфантилизма й/.
цитирай
5. blackpreddator - мисана когато чучелото и кани...
18.07.2017 12:55
мисана
когато чучелото и канибала сами се помпят е гадно

ама когато аз теб- те помпя , всичко е ок, нали

ами що не си дезактивира някой напомпан постинг,м

аре къш
цитирай
6. redabyss - Вие, Троловете, прочетохте ли т...
18.07.2017 13:44
Вие, Троловете, прочетохте ли текста, който Мисана е написал, преди да си жулите редовните глупости?
И наистина спрете да преследвате блогърки, защото коментират тук и там. Това се отнася и за Росиела. Много е нелепо да се практикува от хора на годините на родителите ми! Може ли неуморно да се занимавате и да натрапвате на нас, читателите, стогодишните ви вражди, които изобщо не ни интересуват!

Съгласна съм, Мисана, че единствено качеството на текста има значение.
Благодаря за стиха на Ботев, не знаех, че съществува.
Поздрави. :)
цитирай
7. redabys - а ти нямаш ли малко срам,
18.07.2017 15:09
redabyss написа:
Вие, Троловете, прочетохте ли текста, който Мисана е написал, преди да си жулите редовните глупости?
И наистина спрете да преследвате блогърки, защото коментират тук и там. Това се отнася и за Росиела. Много е нелепо да се практикува от хора на годините на родителите ми! Може ли неуморно да се занимавате и да натрапвате на нас, читателите, стогодишните ви вражди, които изобщо не ни интересуват!

Съгласна съм, Мисана, че единствено качеството на текста има значение.
Благодаря за стиха на Ботев, не знаех, че съществува.
Поздрави. :)

след като духаш на вонящото чучело, сега да облизваш и мисана,лелче?
И като плюеш по росиела, защо не прочетеш колко стотици пъти чучелото се е гаврило с нея, наричайки я ялова бездетка?
Ако беше читава жена, щеше да се погнусиш от урода, ама ти му лапаш онова, нали?
цитирай
8. redabyss - "Лелче" можеш да ме н...
18.07.2017 15:25
"Лелче" можеш да ме наричаш само, ако си не по- голям от 10 г възраст, стар лешперино. :))
Не бъди лицемерен, смешен итриганте! Изобщо не те е заболяло за Росиела.
Много мразя да се повтарям и потретвам, но съм коментирала и ще продължавам да коментирам, където ми харесва. Не съм давала обети за вярност към никой.
Жалко, човешко подобие си. :)
цитирай
9. rosiela - Много си прав, МИСАНА.
18.07.2017 15:29
Само от етичност си пропуснал да добавиш, че аз отдавна много възпитано ти обясних що за парадокс в психиатрията е Юлия, но ти с добротворната си съжалителност се опитваше да ме опровергаеш.
Що се отнася до Ред, аз имам към нея едно предложение - да даде подслон на бездомника и безработника от Варна, защото неговият бяс, че не можа никого да надхитри, още го държи. И за разлика от неговите лъжливи " комплименти" към мен, неговите незаконни дечица, от които той не се интересува, са факт, както неоспорим факт е, че и законните му трима сина не се интересуват от него изобщо, както и факт е, че майка му Блага е починала, а той лъже, че е жива, а това са елементи от морала на един безсрамник, който не е и поет на високо ниво, поради плиткостта на идеите си. И ако, Мисана, приятелю, той напоследък прави някакво подобрение, то е защото му направих аналитични забележки на лични, които лицето няма да признае.
цитирай
10. rosiela - Имена и творби,
18.07.2017 15:33
да, нормално е и геният да има висини и спадове в творчеството си, особено в по- ранните години. Всички сме земни, нали така?!
цитирай
11. redabyss - Росиела, да не злоупотребяваме с ...
18.07.2017 15:58
Росиела, да не злоупотребяваме с гостоприемството на Мисана и да не цапаме полето му с безпредметни оценки и диалози за хора, които не са обект на изложения текст.
цитирай
12. rosiela - А вие не цапате ли? Не мисля.
18.07.2017 16:05
redabyss написа:
Росиела, да не злоупотребяваме с гостоприемството на Мисана и да не цапаме полето му с безпредметни оценки и диалози за хора, които не са обект на изложения текст.

цитирай
13. redabyss - Аз не разнасям клюки за блогъри, под ...
18.07.2017 16:33
Аз не разнасям клюки за блогъри, под текст за непристойността на троловете и че важни са не броячите и авторите, а текстовете.
Нито на същото място отправям остроумни, непоискани предложения като как хора, които изобщо не познавам да си структурират личния живот и с кого. Ти от позицията на каква точно, се натрапваш непрекъснато със становището си?- НАУЧИХМЕ ГО! На всички ни е до болка известно! Спри се вече. Не съм ти искала разрешението и одобренията по нито един въпрос, ако си спомняш.
Наистина се осъзнай къде и какво пишеш и колко неадекватно изглеждаш на фона.
Аз рядко коментирам при Мисана, но го чета. И можеш да вземеш пример от неговото заставане " над дребнавите неща", неговото благородство, след като ти е приятел.
цитирай
14. redabys - Ау, лелчето, което оцапа, крещи да ...
18.07.2017 16:36
Ау, лелчето, което оцапа, крещи да не цапане!
И един атом срам нямаш.
Всеки ден духаш на оная гад, а сега идеш и тук да блееш!
Не вдяваш ли, че робското ти преклонение пред оня червей те прави ....много мръсна дума.
Бягай да правиш свирки!
цитирай
15. blackpredator - ама голяма тъпня си спретнал
18.07.2017 16:47
нерде малформатното его на полигор и чучелото, нерде ДС, концлагери...
обременен ли си, или просто си си си ?

не давай уроци не само по поезия, по нищо и на никого
Силата е в публиката
тя сама си избира дали да бъде падуан на майстор джедай и раздава аплаузите...
цитирай
16. ossa - Мисана, давай на мен уроци по пое...
18.07.2017 17:03
Мисана ,давай на мен уроци по поезия!
Ти си от друга вселена, ние,бедните хорица, можем само да се учим от теб!

Елица
цитирай
17. blackpredator - полигоре,
18.07.2017 17:11
лилипут нещастен
спри да осираш блога
ти ни Елица си имаш, ни Редабис, ни Гъливера Блеки да ти сложат плюсче
простак и толкова
при това некадърен...
уроци ли?!
мангал без троха кюмюр...
цитирай
18. selena3 - Само да попитам росито -след като Чу е бездомен, къде живее, да не спи на плажа?
18.07.2017 17:16
rosiela написа:
Само от етичност си пропуснал да добавиш, че аз отдавна много възпитано ти обясних що за парадокс в психиатрията е Юлия, но ти с добротворната си съжалителност се опитваше да ме опровергаеш.
Що се отнася до Ред, аз имам към нея едно предложение - да даде подслон на бездомника и безработника от Варна, защото неговият бяс, че не можа никого да надхитри, още го държи. И за разлика от неговите лъжливи " комплименти" към мен, неговите незаконни дечица, от които той не се интересува, са факт, както неоспорим факт е, че и законните му трима сина не се интересуват от него изобщо, както и факт е, че майка му Блага е починала, а той лъже, че е жива, а това са елементи от морала на един безсрамник, който не е и поет на високо ниво, поради плиткостта на идеите си. И ако, Мисана, приятелю, той напоследък прави някакво подобрение, то е защото му направих аналитични забележки на лични, които лицето няма да признае.

цитирай
19. selena3 - Блеки, самият постинг е огромно лайно, къде да се осира повече? А ти що помпиш Мисана?
18.07.2017 17:18
blackpredator написа:
лилипут нещастен
спри да осираш блога
ти ни Елица си имаш, ни Редабис, ни Гъливера Блеки да ти сложат плюсче
простак и толкова
при това некадърен...
уроци ли?!
мангал без троха кюмюр...

цитирай
20. rosiela - Няма клюки, има факти на един неморален индивид!
18.07.2017 17:33
redabyss написа:
Аз не разнасям клюки за блогъри, под текст за непристойността на троловете и че важни са не броячите и авторите, а текстовете.
Нито на същото място отправям остроумни, непоискани предложения като как хора, които изобщо не познавам да си структурират личния живот и с кого. Ти от позицията на каква точно, се натрапваш непрекъснато със становището си?- НАУЧИХМЕ ГО! На всички ни е до болка известно! Спри се вече. Не съм ти искала разрешението и одобренията по нито един въпрос, ако си спомняш.
Наистина се осъзнай къде и какво пишеш и колко неадекватно изглеждаш на фона.
Аз рядко коментирам при Мисана, но го чета. И можеш да вземеш пример от неговото заставане " над дребнавите неща", неговото благородство, след като ти е приятел.


Колкото пъти ми натрапва просташките си обиди, толкова пъти ще получава отговор, макар не на неговото ниво. Ако някой трябва да се осъзнае, това е Вашият мним идол, чиято характеристика е една: ПОСРЕДСТВЕНОСТ. И НЕ МИ ПИШЕТЕ НА " ТИ", не сме близки.
Не разбрах - ще си го вземете ли на хранилка от седма пейка, че още копнее за София.
цитирай
21. rosiela - Зависи от нивото на публиката - булевардно или не?!
18.07.2017 17:38
blackpredator написа:
нерде малформатното его на полигор и чучелото, нерде ДС, концлагери...
обременен ли си, или просто си си си ?

не давай уроци не само по поезия, по нищо и на никого
Силата е в публиката
тя сама си избира дали да бъде падуан на майстор джедай и раздава аплаузите...

цитирай
22. redabyss - Росиела.
18.07.2017 17:44
Отношенията между блогърите изобщо не ме интересуват, за да бъда замесвана в тях и не желая да ми бъде вменявана позиция в тях. Това вярвам да асимилираш какво означава.
За преуважителната форма ВИЕ, трябва да има преуважителна причина. Това обръщение НЕ СЕ ИЗИСКВА, то е спонтанна, отсрещна реакция към Авторитет. Пък и не си спомням двете с теб да сме общували в официална форма на лични.
цитирай
23. blackpredator - хаха
18.07.2017 17:45
rosiela написа:
Зависи от нивото на публиката - булевардно или не?!

ти у алеята ли се броиш?
или у ложата?
айде бе..
цитирай
24. redabyss - Росиела.
18.07.2017 17:49
Ако не можем да осъществим диалог, съзвучен с темата на домакина,
мисля, че ще е уронващо да продължаваме да търкаме плочата.
цитирай
25. rosiela - В апартамента на тати,
18.07.2017 17:50
анонимен написа:
rosiela написа:
Само от етичност си пропуснал да добавиш, че аз отдавна много възпитано ти обясних що за парадокс в психиатрията е Юлия, но ти с добротворната си съжалителност се опитваше да ме опровергаеш.
Що се отнася до Ред, аз имам към нея едно предложение - да даде подслон на бездомника и безработника от Варна, защото неговият бяс, че не можа никого да надхитри, още го държи. И за разлика от неговите лъжливи " комплименти" към мен, неговите незаконни дечица, от които той не се интересува, са факт, както неоспорим факт е, че и законните му трима сина не се интересуват от него изобщо, както и факт е, че майка му Блага е починала, а той лъже, че е жива, а това са елементи от морала на един безсрамник, който не е и поет на високо ниво, поради плиткостта на идеите си. И ако, Мисана, приятелю, той напоследък прави някакво подобрение, то е защото му направих аналитични забележки на лични, които лицето няма да признае.



даден от село по партийна линия. Но като няма парички, по улицата моли всички. Всеки ден...обикновен.
цитирай
26. rosiela - Броя се отвъд булеварда като ниво!
18.07.2017 17:54
blackpredator написа:
rosiela написа:
Зависи от нивото на публиката - булевардно или не?!

ти у алеята ли се броиш?
или у ложата?
айде бе..

цитирай
27. missana - Уважаеми колеги,
18.07.2017 17:55
Току-що Рицаря се завръща на бойното поле и какво да види - изглежда сентенцията, че "след една изгубена битка най-тъжното нещо е спечелената", ще се окаже вярна. Страстите са много нагорещени, но ще е хубаво всички да се поохладим. Като за начало предлагам с подходящо питие. Исках да се пазамислим над редица неща, а не да се случват остри "ръкопашни" схватки. Но както казва нашият любим премиер: "и това не е лошо". Благодаря покомпенентно за включванията ви на днешния 18 юли, лето 2017-то. Май ще остане паметно. Ако и този постинг е бил понапомпан, то това очевидно е станало в скромни размери. Затова надявам се да не се развихрят нови истерични пледоарии около скромната ми особа. Единственото нещо, което мога да ви обещая, че ще ви поднасям и занапред най-качественото от трезора на моята поезия. А какво ще показва броячът ми е през ура халдейски.

Благодаря ви и за високата активност!
цитирай
28. rosiela - Няма специална причина, има етикет, от който Вие излизате, като си изпуснете нервите, меко казано.
18.07.2017 17:57
redabyss написа:
Отношенията между блогърите изобщо не ме интересуват, за да бъда замесвана в тях и не желая да ми бъде вменявана позиция в тях. Това вярвам да асимилираш какво означава.
За преуважителната форма ВИЕ, трябва да има преуважителна причина. Това обръщение НЕ СЕ ИЗИСКВА, то е спонтанна, отсрещна реакция към Авторитет. Пък и не си спомням двете с теб да сме общували в официална форма на лични.

цитирай
29. rosiela - Ред, взимайте варненеца,
18.07.2017 17:58
да се спасявам от него.
цитирай
30. blackpredator - личи ти
18.07.2017 18:00
rosiela написа:
Броя се отвъд булеварда като ниво!

а при нашето ниво е булевардът с лиричният ритъм и кестените прецъфтяват и пак цъфтят..
цитирай
31. rosiela - Мисана, я пусни нещо ново и поетично хубаво!
18.07.2017 18:02
missana написа:
Току-що Рицаря се завръща на бойното поле и какво да види - изглежда сентенцията, че "след една изгубена битка най-тъжното нещо е спечелената", ще се окаже вярна. Страстите са много нагорещени, но ще е хубаво всички да се поохладим. Като за начало предлагам с подходящо питие. Исках да се пазамислим над редица неща, а не да се случват остри "ръкопашни" схватки. Но както казва нашият любим премиер: "и това не е лошо". Благодаря покомпенентно за включванията ви на днешния 18 юли, лето 2017-то. Май ще остане паметно. Ако и този постинг е бил понапомпан, то това очевидно е станало в скромни размери. Затова надявам се да не се развихрят нови истерични пледоарии около скромната ми особа. Единственото нещо, което мога да ви обещая, че ще ви поднасям и занапред най-качественото от трезора на моята поезия. А какво ще показва броячът ми е през ура халдейски.

Благодаря ви и за високата активност!

цитирай
32. rosiela - Няма лошо за ритъм, има като метафора. Схващате ли разликата?
18.07.2017 18:07
blackpredator написа:
rosiela написа:
Броя се отвъд булеварда като ниво!

а при нашето ниво е булевардът с лиричният ритъм и кестените прецъфтяват и пак цъфтят..

цитирай
33. blackpredator - схващам я
18.07.2017 18:12
Росиела да изтърка цял камион клавиатури, нема да стане Миряна
най-много полигор..
няма метафора
цитирай
34. favn55 - Мда. Цялата коментарна помия тук ...
18.07.2017 18:14
Мда.Цялата коментарна помия тук само доказва очевидното -и Чучелото,и малоумния Рицар от психиатрията в Сириус, барабар с феновете им, са чисто и просто идиоти.
цитирай
35. missana - Интересно, благородни favn55 - Нормалнико от покрива на дома на Кен Киси.
18.07.2017 18:52
Защо с всичките си 55 ника киснете в коментарното поле на един "малоумник" и "идиот", както благоволихте да се изразите. Аз оттук мога да направя само един логически извод за Вас. Ще го направите ли и Вие, или се нуждаете от упътването ми...?
цитирай
36. rosiela - Даже и не мисля.
18.07.2017 19:28
blackpredator написа:
Росиела да изтърка цял камион клавиатури, нема да стане Миряна
най-много полигор..
няма метафора



Миряна си има живот, несъвместим с моите ценности. Талантът и да блести, има различни нюанси, но личи кой го има, кой го няма. Бог е по - щедър в даровете от нашата представа за нещата и за нивата.
Не можете да откривате метафорите нещо.
цитирай
37. favn55 - Какво не разбра бе, кратуно? Н...
18.07.2017 20:11
Какво не разбра бе, кратуно?
Напомпаните ти постинги замърсяват блога точно както тия на Чучулина.
Чучулина поне се помпи сам, а ти чакаш помпадурите да те напомпят като гивиндия.
Ти ли ще учиш на поезия бе, идиот, който си вярва, че е от Сириус.
Ти си една още по отвратителна версия на Чучулина.
цитирай
38. rosiela - Това е клонинг на Чу, чу...чуч!
18.07.2017 20:19
анонимен написа:
Какво не разбра бе, кратуно?
Напомпаните ти постинги замърсяват блога точно както тия на Чучулина.
Чучулина поне се помпи сам, а ти чакаш помпадурите да те напомпят като гивиндия.
Ти ли ще учиш на поезия бе, идиот, който си вярва, че е от Сириус.
Ти си една още по отвратителна версия на Чучулина.


Нищо, че се опитва да се маскира, по думи предишни го разпознавам, на други места.
цитирай
39. rossiela - А тази е мой клонинг.
18.07.2017 20:27
rosiela написа:
анонимен написа:
Какво не разбра бе, кратуно?
Напомпаните ти постинги замърсяват блога точно както тия на Чучулина.
Чучулина поне се помпи сам, а ти чакаш помпадурите да те напомпят като гивиндия.
Ти ли ще учиш на поезия бе, идиот, който си вярва, че е от Сириус.
Ти си една още по отвратителна версия на Чучулина.


Нищо, че се опитва да се маскира, по думи предишни го разпознавам, на други места.


Мисана, внимавай, будалкат те!
цитирай
40. milady - тук Картината е по-страховита и от „Корабът на глупците ..„
18.07.2017 20:34
на Йеронимус Буш..
Бог блесс дъ блога...
и помпиерите Му..
Амин !!

миссане миссано, миссанке, за смях стана...колежке..
цитирай
41. misana - Роси, миличка, наистина са гадн...
18.07.2017 20:37
Роси, миличка, наистина са гадни!

Някакъв имитира и мен
Ела да ти попощя въшките!
цитирай
42. misana - Юлия, не съм станал за смях, а съмРицар!
18.07.2017 20:39
milady написа:
на Йеронимус Буш..
Бог блесс дъ блога...
и помпиерите Му..
Амин !!

миссане миссано, миссанке, за смях стана...колежке..



Малко се напикавам нощем, но иначе съм гений!
цитирай
43. rosiela - Не е мой!Аз имам едно име и не го мърся с други. Някой се пробва да простее.
18.07.2017 20:43
анонимен написа:
rosiela написа:
анонимен написа:
Какво не разбра бе, кратуно?
Напомпаните ти постинги замърсяват блога точно както тия на Чучулина.
Чучулина поне се помпи сам, а ти чакаш помпадурите да те напомпят като гивиндия.
Ти ли ще учиш на поезия бе, идиот, който си вярва, че е от Сириус.
Ти си една още по отвратителна версия на Чучулина.


Нищо, че се опитва да се маскира, по думи предишни го разпознавам, на други места.


Мисана, внимавай, будалкат те!

цитирай
44. rosiela - И Мисана си има едно име и не простее!
18.07.2017 20:46
анонимен написа:
Роси, миличка, наистина са гадни!

Някакъв имитира и мен
Ела да ти попощя въшките!

цитирай
45. rosiela - И като среща гений, клонингът се дразни.
18.07.2017 20:47
анонимен написа:
milady написа:
на Йеронимус Буш..
Бог блесс дъ блога...
и помпиерите Му..
Амин !!

миссане миссано, миссанке, за смях стана...колежке..



Малко се напикавам нощем, но иначе съм гений!

цитирай
46. rossiela - Ама тая шунда иска да ми отнеме ге...
18.07.2017 20:55
Ама тая шунда иска да ми отнеме гения, който ще ме води на Сириус и там ще преподаваме поезия на извънземните!
Къш, шундо!
цитирай
47. rossiela - Но тая овца наистина била куку,Юлке.
18.07.2017 20:56
milady написа:
на Йеронимус Буш..
Бог блесс дъ блога...
и помпиерите Му..
Амин !!

миссане миссано, миссанке, за смях стана...колежке..

цитирай
48. vedrina - !!!
18.07.2017 20:59
"Не вярвайте на брояча. Вярвайте само на прочетеното. Единствено вътрешният ви критерий за стойност на даден текст е истински гарант за истината по отношение на него, ако разбира се имате съответното ниво на компетентност. Ако ще и 30000 четения да са изписани срещу даден текст, щом виждате, че този текст е боклук, значи той наистина е такъв. Нещо повече, именно високата бройка четения следва да ви говори, че нещо тук не е наред."
цитирай
49. favn55 - Мисани ма. Цял блог видя, че си по...
18.07.2017 21:00
Мисани ма.
Цял блог видя, че си побъркан и само една побъркана ти е клакьорка.
Взимай я и изчезвай на майната си!
Няма кой да те помпи вече!
цитирай
50. favn55 - Тая патка и тя - лиже Чучелото и тоя също.
18.07.2017 21:02
vedrina написа:
"Не вярвайте на брояча. Вярвайте само на прочетеното. Единствено вътрешният ви критерий за стойност на даден текст е истински гарант за истината по отношение на него, ако разбира се имате съответното ниво на компетентност. Ако ще и 30000 четения да са изписани срещу даден текст, щом виждате, че този текст е боклук, значи той наистина е такъв. Нещо повече, именно високата бройка четения следва да ви говори, че нещо тук не е наред."

цитирай
51. rosiela - Ти за там ли си? Плевел.
18.07.2017 21:05
анонимен написа:
Ама тая шунда иска да ми отнеме гения, който ще ме води на Сириус и там ще преподаваме поезия на извънземните!
Къш, шундо!

цитирай
52. rosiela - Плевел.
18.07.2017 21:06
анонимен написа:
milady написа:
на Йеронимус Буш..
Бог блесс дъ блога...
и помпиерите Му..
Амин !!

миссане миссано, миссанке, за смях стана...колежке..


цитирай
53. zemja - Missana,
18.07.2017 21:35
Виждаш, че коментарите не засягат твоя текст – те са недостойна размяна на обиди.
Някой е казал нещо и от мое име...
Моля да изтриеш тези думи, които са несъвместими с моето мислене и поведение...
цитирай
54. rosiela - Не се ядосвай. И аз ги чета, но не им се връзвам,
18.07.2017 21:48
zemja написа:
Виждаш, че коментарите не засягат твоя текст – те са недостойна размяна на обиди.
Някой е казал нещо и от мое име...
Моля да изтриеш тези думи, които са несъвместими с моето мислене и поведение...


Мисана е оставил всички луди на воля. Някой е гневен от текста, припознава се и става мазало, ама и Мисана не им се гневи.
цитирай
55. parallaks - Мисана, ти си удивително жалка твар!!!
18.07.2017 21:49
Като си възмутен, че някой написал нещо обидно за твоите метреси Ангелова и Копукова, защо не изтриеш тия обиди бе, говедо???
В Откровения как триеш всичко.
Но не, запазил обидите и после пише постинг.
За да призове метресите си да го бранят, да го напомпят и да седи пак на първа.
Ти си една мъжка проститутка.
цитирай
56. 4oskies - Как е, мисана, стърчиш ли още на п...
18.07.2017 23:05
Как е, мисана, стърчиш ли още на първа?
Да погледнем голите факти.
Може да те ужасява сравнението с чучелото, но благодарение на оня помпащ те кретен и ти се превърна в чучело 2.
Корицата вече е такава клоака, че всеки поетически постинг на нея се превръща само в тоалетни нечистотии.
За вас с елица и Копукова може да е върховно да си се ближете по дупетата, но отстрани е грозно. Ти впрочем умираш да ближеш тези, които теб те ближат.
Росица, завалийката, е самата поетическа некадърност в чист вид
А писаното за гениталната трън, оса, земя и стих е самата истина.
Тя открай време обича да облизва.
Онова " Божествен си, Чу" е черешката на тортата.
Облизваше и друг един мухъл -т.нар. барон.
Сега си ти в списъка, късметлия.
Облизва в Стихове и добре познатия ти плужек Валери Димитров, на когото посвети Лизачът.
Как бихме нарекли дама, така облизваща?

Хайде, до скоро, титане наш.
цитирай
57. missana - Господи, помогни на своя раб Паралакс, Полигор, Пулсар и etc. и то максимално спешно.
18.07.2017 23:25
Призовавам те за това. Дали вследствие на слънчевите изригвания, или в резултат на фактор Х, човекът здраво е закъсал. Съзирам очевидна диагноза - омнишизоиден синдром. Бях написал навремето и публикувал в този блог стих, посветен на гражданина с многото никове, но наказан от природата с тотално безимие и пълно бездарие:

http://missana.blog/poezia/2016/08/05/v-pamet-na-rolko-kvasara-endorfin-beierlen-deorea-aurelia-po.1468846

В памет на Ролко Квасара Ендорфин Бейерлен Деореа Аурелиа (последният да затвори вратата)

Човекът беше винаги един -
като бразилец с много имена.
На Чипковенски сякаш незаконен син,
роден от непометнала жена.

Трепереше от всеки волтен ток
и от законите на чичо Ом,
че биеха му все електрошок
с престилки бели в Кейсивия дом.

И набеди се сам, че е поет,
но даже кучето му спря да го чете.
Горкото - хвана бързо диабет
от стихоплетствата на нарциса-чиче.

Да мрази талантливите докрай -
неистово и като призрак блед,
бе страст и карма - приказка безкрай...
И на кавал да танци менует!

Ех, Голорадо, Многогорчо, Изравнир,
водица пи ли Гамстерчо от Нил?
С хипо(потамите) дружеше той безспир,
но недогледа незакусилия крокодил.

Сега виждам, че текстът ми за този бразилски гражданин е бил просто пророчески. Изхвърлен позорно от сайтовете: Хулите, Откровения и Стихове Бг, той място не може да си намери под слънцето. Но не се плашетe от пяната, която избива по устата му:

"barking dog does not bite!"

цитирай
58. rosiela - Ние все пак стоим на високо духовно ниво и от отрепки не се засягаме!
19.07.2017 04:05
анонимен написа:
Като си възмутен, че някой написал нещо обидно за твоите метреси Ангелова и Копукова, защо не изтриеш тия обиди бе, говедо???
В Откровения как триеш всичко.
Но не, запазил обидите и после пише постинг.
За да призове метресите си да го бранят, да го напомпят и да седи пак на първа.
Ти си една мъжка проститутка.

цитирай
59. rosiela - Ние, духовните хора, от примитиви лъжливи няма какво да научим.
19.07.2017 04:10
анонимен написа:
Как е, мисана, стърчиш ли още на първа?
Да погледнем голите факти.
Може да те ужасява сравнението с чучелото, но благодарение на оня помпащ те кретен и ти се превърна в чучело 2.
Корицата вече е такава клоака, че всеки поетически постинг на нея се превръща само в тоалетни нечистотии.
За вас с елица и Копукова може да е върховно да си се ближете по дупетата, но отстрани е грозно. Ти впрочем умираш да ближеш тези, които теб те ближат.
Росица, завалийката, е самата поетическа некадърност в чист вид
А писаното за гениталната трън, оса, земя и стих е самата истина.
Тя открай време обича да облизва.
Онова " Божествен си, Чу" е черешката на тортата.
Облизваше и друг един мухъл -т.нар. барон.
Сега си ти в списъка, късметлия.
Облизва в Стихове и добре познатия ти плужек Валери Димитров, на когото посвети Лизачът.
Как бихме нарекли дама, така облизваща?

Хайде, до скоро, титане наш.


Никога не съм нарекла Чу "божествен", объркали сте ме с богиня Ва.
Да кажа: " талантът е от Бога", да, вярно е. И аз го имам в изобилие, а че някой червен слепец го дразни, проблемът си е негов.
А другият, който свързвате с моето име, не го познавам. Не проституирайте от мое име, моля, това си е Ваше предпочитание, не мое.
цитирай
60. favn55 - Булка, не ти си нарекла Чучелото. ...
19.07.2017 07:37
Булка, не ти си нарекла Чучелото. "Божествен си,Чу!, а Елица,която преди няколко години заедно с Ва се надпреварваха в близането.
Мисана, всеки нормален мъж би се погнусил жена, величала неговия смъртен враг, сега да духа на него.
Но ти никога не си бил нормален,отХулите те изхвърлиха, защото пак така се обграждаше с плазмодии, а в Откровения заради теб изтриха сто пъти по достойни хора като Андромаха.
И тая обсебеност от някакъв Пулсар говори, че си латентен хомосексуалист.
И защо никой от тия, на които се мазниш, освен росиела, не писа тук в твоя защита?
Защото всички видяха истинския ти лик.
Дори помпащият те блеки ти написа, че си изсрал огромно ако и че не си в ред.
Второ чучело, по гротесково от първото.

А блекджак къде е, откачалке?
цитирай
61. rosiela - АКО ИМА ОТКАЧАЛКА, тя е ясна коя е и тук се е изписала с профили,
19.07.2017 07:57
анонимен написа:
Булка, не ти си нарекла Чучелото. "Божествен си,Чу!, а Елица,която преди няколко години заедно с Ва се надпреварваха в близането.
Мисана, всеки нормален мъж би се погнусил жена, величала неговия смъртен враг, сега да духа на него.
Но ти никога не си бил нормален,отХулите те изхвърлиха, защото пак така се обграждаше с плазмодии, а в Откровения заради теб изтриха сто пъти по достойни хора като Андромаха.
И тая обсебеност от някакъв Пулсар говори, че си латентен хомосексуалист.
И защо никой от тия, на които се мазниш, освен росиела, не писа тук в твоя защита?
Защото всички видяха истинския ти лик.
Дори помпащият те блеки ти написа, че си изсрал огромно ако и че не си в ред.
Второ чучело, по гротесково от първото.

А блекджак къде е, откачалке?


които знаем на кого са. Аз простотиите ги връщам на простака в неговия казан с боклуци и приключвам. Както и тъпите лъжи на безсилен клонинг.
цитирай
62. rossiela - Мисана, онази шунда пак ме имити...
19.07.2017 08:59
Мисана , онази шунда пак ме имитира!
Изхвърли я!
Тя е клонинг на Чу!
цитирай
63. redabys - А пък аз снощи направих свирка на Чу ...
19.07.2017 09:42
А пък аз снощи направих свирка на Чу със специален постинг и той освен неговия напомпа и моя!

Прегръдки ,Чу!
Ще сме съвкуплени на първа с теб!
цитирай
64. milady - Помпидуркооо..
19.07.2017 09:43
ухилена съм до уши..
от твоите гениални хрумки..
росссо бооссо, млъкни овреме,
да не те изтипосам ей сега на п-ва
с безумните ...диарии и грам.грешки..
чу лу, бабке,ще те..боНбандирам..ей сега...
ха ха хаа.......
Боже, що я наказваш още таЯ..
цитирай
65. missana - Боже мой,
19.07.2017 10:41
Човече с безбройно многото фалшиви никове, вилнеещ като ураган из този блог - вземай си хапчетата овреме. Даваш ли си сметка, че си причиняваш голяма беда, въздържайки се от медикаментите, предписани ти от колеги на покойния доктор Шипковенски. После как ще те вкарваме в ремисия? Колко ли много бели престилки ще изцапаме...?
цитирай
66. saankii - миссана, тъй и не чух..нищо като извинение..
19.07.2017 11:54
за моите..„странности и нелепости“..
хапчетата ги раздавам аз , но вие сте
за екзорсист, некадърната злобна и недоучена клакьорка, и ти..
мога да ти посоча за домашно един уникален „учебник по Психология“
„Хора на лъжата “ Морган Скот Пек...Доктор Пек, миссана, а не..блогов пУтет...
моля, очаквам извинението ...публично..
Юлия
цитирай
67. missana - И за какво извинение може да става дума, Юлия?
19.07.2017 12:48
Влизате под мои текстове, без нито дума да обелите в посока кохерентна със съдържанието им. Влизате с единствената цел да сипете груби обиди към лица, които по някаква Ваша си причина не харесвате. Но поне го правете изкусно, та да имате смекчаващи вината обстоятелства. А Вие го правите във вулгарноромски стил. Не се ли приравнявате при това положение с Полигоралния анонимник, който върши абсолютно същото? Единствената разлика е, че поне правите това от множеството си нефалшиви никове /простете, но ми е трудно да ги запомня всичките/. Следователно Вие трябва да ми поискате извинение за безчинствата си, които аз никога реципрочно не бих си позволил да върша под Ваши текстове.
цитирай
68. missana - Финално искам за споделя нещо с вас, колеги по перо и читатели.
20.07.2017 11:05
Има един много прост начин да се реши проблема с напомпването на постинги. Той не е по посока лов на вещици, защото всеки е невинен до доказване на противното, а хакерите вече имат завидни умения. Решението е тривиално, но много ефикасно. Премахва се главната страница и текстовете се публикуват в обща листа - по раздели. Всеки интерисуващ се например от поезия, влиза в раздел поезия и чете публикациите. Той сам решава кое произведение му харесва и кое не. Числата вече не играят роля. Но очевидно това положение на нещата не устройва дадени "личности".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5037782
Постинги: 2885
Коментари: 18677
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031