Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2011 18:05 - Когато един мъж НЕ обича една жена
Автор: virginblack Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19149 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 06.05.2013 10:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

(комедийно с елементи на horror)

Когато един мъж не обича една жена, то е ясно, той просто спира да я обича.

Много по- интересно е какво прави пренебрегнатата, но обичаща жена.

Първи вариант- дълга връзка с деца. Жената вади емоционалния рекет през просълзените си очи. Децата, виж на какво имахме, какво изградихме, какво преживяхме заедно...Това работи, но за няколко месеца, през които той продължава да обича децата си, но все така не може да обикне отново нея. Защо? Причините могат да са всякакви, но като цяло се свеждат до две: или той е тъп или  тя е по- тъпа.

Тогава жената тръгва по приятелки и най- вече по роднини. Пуска второ оръжие: насъсква всички против него и всички почват да го убеждават да си седи на задника.

Тъщата тука играе ключова роля, като решава да се намеси, понякога да се премести при „децата” за малко да оправи положението,  с което домашната атмосфера става не само кисела, а непоносима за никого, освен за тъщата разбира се, която готви кофти за капак на всичко. Тъстът почва да маха юмруци в защита на унизеното си чадо и така всичко се превръща в изключително долнопробна сапунка, каквато дори великите венецуелски гении не могат да изрежисират.

Основният недостатък на този вариант е, че той никога не работи. Той просто си отива, и не само си отива, но си отива и отвратен.

Втори вариант- със ли без деца. Жената се опитва да разбере мотивите му, това е доста трудно понякога, понеже мъжете и жените не говорят на един и същи език. Но този вариант може да проработи, стига двамата да се опитат да намерят общи точки пак, ако не в кревата, поне извън него. Жената се опитва да изглежда по- накипрена и хубава за него, защото вижда, че го губи, почва да набляга на кулинарията, защото любовта знаеш през къде минава- през правото черво. Има обаче голям шанс и този вариант да не проработи, защото една жена е преди всичко горда и едва ли би се подложила на толкова унижения. И е доста рискован, понеже той може да си е навил на пръста, че е много велик и да почне да се мисли за по- велик и да се качи на врата й за няколко седмици, през които тя е гладувала да сваля ненужните килограми, които той е изтъкнал някъде из аргументите си, ако не е намерил сили да каже, че иска да изчука приятелката й (колежката...там каквото иска да изчука).

Трети вариант. Става се от стола, вади се куфара, стяга му се багажа докато е на бира, подава му се на вратата с „Ах, и да не забравя ножчето ти за бръснене.”, което се подава в ръка. Всичко се прави с усмивка, защото един мъж никога не трябва да знае колко много болка оставя след себе си, понеже това му вдига акциите и почва да се мисли за Гъливер. При този сценарий той се чувства като лилипут и всъщност дори и да си иде, след два дена ще долази като охлюв. Един мъж никога не знае какво да прави с дадената му свобода, това не го знае и никоя жена (почти никоя хаха) и най- сигурния начин да задържиш човека е да му дадеш свободата.

Аз лично съм фен на последния, но с малка поправка.  Ако иска да с иде- да си де. Ей я вратата, ей го света. НО никога да не се връща. Винаги работи. На седмия месец почва да се отказва да звъни. Много е натоварващо и изтощително, но  винаги има вариант да се подлъжа да го пусна пак, но винаги съм съжалявала.

Има и един друг вариант- тя мисли, че той я обича, ама за него това е меко казано новина с елементи на шок. Пренебрегната жена с нисък сексуален заряд и още по- ниска сексуална активност е нещо, от което трябва да се бяга много бързо (един приятел така си изпати наскоро). Тя почва да го чака уж случайно на спирката, пред работата, в магазина, в  който пазарува, почва да рови из нета и да наблюдава в какви форуми влиза,  намира приятелите му, и вероятно приятелката му, изнамира телефони, почва да звъни, да побърква всички ( ей, така ми се случи с една овца, дето ми звънеше от скрит телефон да ме заплашва, че ще ме пречука ако не оставя гаджето й на мира, а той хал хабер си нямаше коя е). Ако това не привлече нужното внимание към нея, тя се озлобява и почва да го атакува по всички фронтове, пуска слух , че е импотентен, че му е малка пишката, а в същото време е спал с нея, като е успял и да я забремени (тва със забременяването много ме кефи как някои мъже му е връзват), че не тя него, а той нея преследва, че й дължи пари, почва да се регва във фейсбуци, форуми, да клепа лъжи и да маже и да чака възмездието. Има само един изход от подобна ситуация и той е да й се намери някой да я озапти, някой да е прежали да легне с нея, някой голям твой враг например или да й сложи усмирителна риза. Всъщност никак не е смешно. А като си помислиш, че всичко е тръгнало на някакво парти примерно, но което той й е казал, че е чаровна, нещо, което много, ама много рядко някой й казва

Най- кофтият вариант е когато той не я обича, но по някаква случайност в пристъп на лудост, на ревност към друга, от отчаяние, от предозиране на алкохола  я е забременил. Тогава си ебава майката. Тогава не знам какво правят, но детето си е дете. Единствен прецакан в случая е той.

Всъщност всичко това важи и за случая когато една жена не обича един мъж с една единствена разлика: когато жената страда, с нея е принуден да страда целя свят ( в повечето случаи) , а когато един мъж страда, той страда сам (в повечето случаи).

И всичко минава, ама децата остават да разкажат на поколенията.





Тагове:   таг таг,


Гласувай:
15



1. анонимен - Още по - интересно ще бъде да проч...
28.08.2011 18:44
Още по - интересно ще бъде да прочетем какво прави един пренебрегнат, но обичащ мъж! Сигурна съм, че хич няма да те затрудни...
( следва намиг...)
цитирай
2. virginblack - Не
28.08.2011 23:29
Не ме зардудни. Тва е предвидено в рубриката "Мъжът в цилъл".
цитирай
3. totenlicht - и аз мисля за казаното в коментар 1. ...
29.08.2011 10:48
и аз мисля за казаното в коментар 1. ще чакам да прочета с интерес :)
цитирай
4. анонимен - Mnogo dobre !
27.03.2012 15:10
Изключително находчив текст и до голяма степен отговарящ на действителността !
Много добра литературна основа за филмов сценарий, дори за повече от един. Поздравления !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: virginblack
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1508053
Постинги: 391
Коментари: 1731
Гласове: 5232
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031