Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2011 21:23 - Властта подкрепи опита за преврат на 9 януари 2011 година!
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11277 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 10.01.2011 00:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



image

БЪЛГАРИЯ ДНЕС. 09. януари 2011 г. Вместо поднясяне на ВЕНЦИ в памет на 750-те бомбардирани до смърт софиянци на 10 януари 1944 г., то Инициативен Комитет на Иво Инджев вандализира Паметника на Двойната Освободителка на България и символ на победата над Фашизъма в Европа , Денят на Европа- с черевна боя и шпрейосване.

Вместо ден за помен и почит за упокой душите на умрелите (те бяха... ЗАБРАВЕНИ!!!!) - стана ден на Вандализма и обещанията за още "окопна война.

И още 1 парадокс! - Забележете, че в Комитета на Иво Инджев членуват и "общинари"! Общинари които предварително  съсипват общественото имущество и историческите паметници без народно допитване и референдум! - Възпитание и демокрация? Или само агресивност и насилие?

Протестиращата българска общественост
срещу Своеволната Окупация на Паметника от Комитета на Инджев, виждате  обаче, че - не е  била допуснати до Паметника.


"Зли врагове ще нападнат славяните - от Изток и Запад, от Север и Юг.
Ако не се обединим Славяните ще бъдем унищожени до  трима души на кръст".


Св. Беинса Дуно (Петър Дънов, основателят на Паневритмията предсказал за България преди близо 80 години)


Елеее, как сте тръгнали да сваляте правителства, да градите нови Строеве, да взривявате народната памет - но по пътя на параноите, лъжите  и демагогията? - като честно шведско школувано в истина, съвест и честност, гражданче, не мога да Ви се начудя днес! )
Горко му на това общество, издигнало ПРЕДАТЕЛСТВОТО в НОРМА!

Напразно май очаквах от Българвските власти - като от цивилизована власт - НАКАЗАНИЕ На Вандалщината около Паметника на 10 януари 2011 година и дистанциране от Вандалщината и Рушенето на обществени обекти, исторически места и гражданскотоо спокойствие -  а не мънкане и примирение! Вестниците поне отразяват трагично приемане на Предвоенна ситуация на разпалвана ненужно от този Инджев - гражданска война и перманентно състояние на конфликност в и без друго изстрадалата ни държава и общество.

Българският народ се бушува, и то с право! И му давам думата на тая страничка, тъй като се оплаква че гласът му не се чува из цялата Мрежа. Симпатизантите на Инджев да не пишат - няма смисъл! Народът при мене е с предимство!

Днес, когато 3-годишни български деца умират от левкемии в резултат на НАТОвските 41 000 ураниеви и плутониеви бомби над Югославия, хвърлени през 1999 г. и се погребват из цяла Западна и Северо-западна България, някой си Иво Инджев взел да говори за "съветска кръв по паметници" - като съвременната детска радиоактивно замърсена кръв него изобщо не го безпокои, пред нея той е сляп!? Българските политици и медии лакейски повтарят глупостите му!

Днес разбрах от Нета, че група български така наречени "демократи" са предприели поредната си рушителна акция срещу Паметника на нашата Двойна Освободителка в София (за което им поведение още Слава Севрюкова предупреди преди 20 години че ще докара "лоша карма на България" и "разцепване на България")

Без референдуми, без допитване до народа, без широки публични дискусии - ей така, на своя глава и на глава на комитетчето си. Утре в 11.00 ч. са си наумили да оставят българският народ без място за празнуване и да почернят парка му.

image

"-Зиг Хайл!"
 Ето такъв паметник най-вероятно е обещал на Х. Клинтън Комитетът на И. Инджев на мястото на Паметника на двойната Освободителка на България като този на Бил Клинтън в Крадено Косово

 
Реших да почета малко, но се оказа, че сайтовете са разделени на две - в едните хора около журналист, на име Иве Инджев го подкрепяха, но пък там триели хората, и други сайтове - на българския народ, където пък хората на Инджев ги саборитали с обиди и със саботажи.

Ще се подпалват ли обекти в България? Полицията знае ли? 

Не знам защо се бездейства в България. Но тука у наша Швеция законът е строг към подстрекателите на Гражданска Война и ги прибира в Психиатрията на принудителни Невролептици. Защо това не е така у Вас, не знам, вижте тук?

"Отнесли сме въпроса до столичната община и очакваме отговор, но светкавично демонтиране не е реалистично освен ако към въпроса не се отнесат като към събарянето на незаконните постройки в Несебър. Има всички остования за това, но дали властта има смелостта да приложи същият критирий?

По-скоро се готвим за „окопна война“, но бихме се радвали, ако българските власти осъзнаят важността на това да покажем на целия свят и -което е по-важно- на себе си, че струваме нещо…"

 

Posted by Иво Инджев | декември 20, 2010, 0:46

Tъй като съм далеч от далечна България която е там долу, реших да ви питам вас  - Какво всъщност става? Втори 10-ти ноември ли е на път? Кой е този Инджев? Кой го финансира (народът много говори за финансирането му).

Бих искала да го и попитам тогава следното чрез Вас тук:

Уважаеми г-н Инджев,
що за мъж със смачкано самочувствие и комплекси сте,
щом сте отворили "окопна война" на правителства, партии и на бълг. население, само и само да си докажете сам за себе си, че.. "струвате нещо"?!?!? 

Моля, идете свалете една мацка в най-близкия бар,  но не си играйте с населението на България! Сатанистки Пъклени игри са това!

Много говорите за "окупация" на България от Съветския Съюз! 
Само, ах, старческата деменция вече ви е налегнала, та само дето "забравихте", че днес не сме 1944 година, а сме 2011 г. и че Българската работна ръка е окупирана от Европейския Съюз а българската територия и население - от военните бази на НАТО и от ПРО на Обама (България ще отбранява като територия територията на ЕС в бъдещето локализиране на ракетите улавяни от системата ПРО)?!?!? 

Ах, как можахте да "пропускате" постоянно тези факти из многобройните ви писания НАВОДНИЛИ българския Интернет? Или като сте тръгнали да лъжете българския народ, то и без друго няма значение ...? "Параноични за миналото, но слепи в настоящето и бъдещето"? - Това ли е Девизът на акциите и на комитетите Ви? А и какво Ви пука дали България ще я има? След Вас и... Потоп!

За Ваше сведение и за сведение на българските ми читатели, то шведските интелигенти, вестници и партии са били от години наред достатъчно честни и предани пред народа си поне за да не им "спестят" и "пропускат" от дебатаите тия им широкоизвестни на всички истини. "Неутралитет и суверенитет" тук са думи, тежащи на мястото си след много интензивни и десетилетни публични дебати!
 
Ама Вие в България нали ковете май БОЛШИНСТВОТО - кариери от лъжи?? А лъжата не държи политиката не остава на власт,  уви, мога да Ви уверя!

Ето какво писал Инджев пък днес на блога си.


Въобще, когато подобни лъжци дават тон на ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и гербери-управляващи и официалните медии им се кланят...??? Ситуацията наистина става много неразбирама за мирните граждани по света!

Какво е на път да стане в България? Смяна на властта ли?
И защо подобна драматичност и безчестие на такъв широк фронт? - Уважаеми слепци, та ролята на Червената армия е признаха и от САЩ с всички почести на Парада в Русия тая година! Почетете си поне вестниците!

 За втора  Безгазова Ледена Зимна eпоха ли Ви подготвя  Иво Инджев? Колко десетилетия ще мръзнат българските ни деца, болни, старци  по болниците и училищата из България без газ заради непризнателността и щуротиите  на Иво Инджев и на Циничния им цензуриращ българчетата по блоговете им, Комитет? Заслужава ли си налудничавата му кариера подобен "подарък" и жертва? 
Ами лицето и името на България пред света?? Ами погазването на гражданските и човешките партии на БОЛШИНСТВОТО (МНОЗИНСТВОТО) НЕЙНИ ГРАЖДАНИ??? Н се ли вълнувате с какъв огън си играете пред света???


image

Ветеран от Великата Отечествена Война - Благодаря за свободата и за един живот без арийски концлагери!

 Протестът на 10  януари  2011 г.  в 11.00 ч. пред Паметника на Двойната ни Освободителка в София 
касае  основно отвличане на общественото  внимание от страна на лъжците около И. Инджев   колкото се може по-далеч от:
историческата ни памет, 
Касае се за опит за  подтискането на помена на:
27-те  милиона убити жертви от Червената армия
и на 750-те жертви сред софиянци на англо-америк. бомбардировки на 10 ян. 1944 г, за непочитане паметта  на българските съграждани и сънародници - жертви на англо-американските бомбсардировки и на разрушението на гр. София, Враца и др.

Но вместо това днес СЛЕД замерянето му с яйца пред Паметника, Иво Инджев написа на блога си:

"Зацапаният паметник

By Иво Инджев януари 9, 2011 Post a comment  

Паметникът на съветската армия в София наистина е символ на зацапаната с насилие и кръв диктатура в България, но зацапването му в навечерието на протеста с искането за неговото демонтиране не е дело на инициаторите на протеста.

Тази сутрин паметникът осъмна нашарен обилно с графити. Замазан е позорният надпис, в който от името на българския народ съветските слуги му благодарят за донесената “свобода”. Изглежда справедливо, нали? Но със сигурност ще бъде приписано като “вандалски акт” на инициаторите на протеста и ще подгрее и без това отдавна прегрялата от любов към насилието клика на антидемократичните поддръжници на съветския тотем."


Само дето аха-аха "забравил" дементният човечец с отслабнала памет, че неговите симпатизанти бяха дори филмирани как вандализират паметника и че имаше окачени тия им акции с тях по Ютууба. Ама нали е тръгнал да премълчава и лъже. Една лъжа в повече или по-малко от И. Инджев, какво значение има? Нали България ще става Царството на Лъжата и на Дезинформацията?
 

Пък аз ще му припомня тогава на Иво Инджев, че що се касае за кръвта и символиката й, то кръвта е от 750 убити от 43 000 тона англо-американски БОМБИ СОФИЯНЦИ на 10 януари 1944 година, което Инджев дори тази сутрин не можа да си "спомни" или да се разходи до библиотеката си и да си отвори търсачката на Гуугъла, да попрочете малко след като тука той или симпатизантитте му прекараха вчера целия ден да четат и коментират с мен моя блог а не се сетиха да си направят простра справка.

А иначе от бомбардировките е разрушен между др. и гр. Враца и много бременни жени са били избити и там, и други мирни жени, деца и жители.

Та 10 януари 2011 г. трябваше да е ден за отдаване на ВЕНЦИ В ТЯХНА ЧЕСТ - за свещи и за упокоение на душите им пред този Паметник, а не на ВАНДАЛЩИНА И НА МАЦАНЕ С ЧЕРВЕНА БОЯ ИЗ ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ЗА НАРУШАВАНЕ СПОКОЙСТВИЕТО И РЕДА НА ГРАДА И ГРАЖДАНИТЕ!

image

 Какви са тия "частни комитети" и "частни преврати" в България? Как може да си правят произволи без народни допитвания (като у нас в Швеция и най-малката обществена промяна се съпътствува с месеци наред а понякога и с години дискусии) както и без референдуми???

Моля, светнете ме, от угодливата Ви най-малкия каприз на този Инджев преса, до момента научавам много  много малко! - Вие които сте си в България не може да не знаете какво точно става... Защо всички мълчите? Не живеете ли в епохата на Свободата на Словото? На демокрацията?

Та (уви,трябва да го преповтарям, та да се запомни добре!) от какво отвлича вниманието Демонтирането на Паметника на Освободителната Съветска армия? От една друга печална годишнина, разбира се! - От факта, че 10 януари 1944 г. е една малко познатата, но печална дата - и с това, че на тоя ден 750 мирни цивилни софиянци загубват живота си от 450 тона англо-американски бомби. Както и че столицата ни  София за пръв път осъмва превърнала се в "димящо пепелище" (моля, вж видеоклип номер 2 отдолу!).

"Окупация" ли е "димящото ни пепелище" София? Не знам! Задайте този и др. подобни въпроси на Иво Инджев и Сие, моля, на Вашите политици и интелигенция!

image

Американски войник пред Концлагера в Дахау, 1945 г.,
снимка: http://no-pasaran.blogspot.com/2005/04/today-in-history.html


И понеже не ми пратихте никакви линкове, то взех да се рова по нета и открих за сега този анализ от един друг блог:
ОТКЪС ОТ БЛОГА НА ЕГОР ГЛАЗУНОВ

"Издига се паметник на тези, които са стреляли по нас, а се готви демонтаж на паметника на тези, които били посрещани с хляб и сол в България. Ако умеете да четете между редовете може да видите определена последователност в случващото се и да си направите изводите. Родната история се пише не у нас и не от българи. Тя се поднася в готов вид, който определено не отговаря на истината.
...
Преди учехме, че Червената армия освободи Европа от кафявата чума, сега учебниците по история ни казват, че и СССР има някаква роля във войната, но на фона на американската тя е ничтожна. Когато в разговор спомена за свидните жертви на съветската армия, а именно повече от 27 000 000 - в отговор често чувам: "Ааа, еб@ си имперското самочустиве, де#а!".

Но ние сме млади и не сме видяли нищо от тази война, за нас това са архивни кадри от миналото. За хората, които помнят онова страшно време паметника на Червената армия е много повече от купчина бетон и арматура. За нашите старци това е свещено място, каквото е било и Мавзолея на Георги Димитров.

image
 

Източник: "Врачки бият болни старци за да им вземат имотите"



Ала голямата беда на България е, че у нас не се тачат живите герои от войната, както и старите хора като цяло. Такъв извод може да се направи само като се видят пенсиите им и се сравнят с цените на хляба и сметките, които някак си плащат. Не всички, обаче, оцеляват в тази ежедневна борба. В същите тези Щати и Русия обаче отношението към старите хора и особено към ветераните от войните е по-друго."


ИЗТОЧНИК:
http://glazunow.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

(страничката е в конструкция, моля за търпение,

ще се опитвам да я разширя, но тя нещо взе да се "свива" и не знам дали ще успея, ще направя опит все пак да науча повече)
 

Н. И. Белалов: 
Да замеряш талибани с яйца е безнадежна задача! Иво Инджев и сие очевидно са възприели най-негативният опит от тоталитарните системи-нетърпимост към всичко което не разбираш и стремежа да го забраниш, разрушиш или унищожиш. Очевидно последователите на Сталин /рушил символи на царизма и църкви/ и на талибаните /разрушили хилядолетни статуи на Буда/ са дошли и в София! Мисля, че са изостанали в развитието си и преди да се захванат с паметника на Шипка или църквата "Ал.Невский" да си спомнят, че са в Европа, а не в Азия!


В. Стефанов
Тоя не беше ли от ДС? (за И. Инджев)

M. Димитров:
08.01.2011
ХАХ КОЛКО СА МИ СМЕШНИ И ЖАЛКИ ТИЯ ОТ ТАЯ ГРУПА КОИТ ИСКАТ ДА БУТАТ ПАМЕТНИКА,ПРИСЪЕДИНИХ СЕ,КАЗАХ ИМ ПРОСТО ЧЕ НЕ МИСЛЯТ ДЪЛБОКО ЗА СОЦИАЛИЗМА,ЧЕ В КИТАЙ НЕ СА БУТНАЛИ КИТАЙСКАТА СТЕНА,КОЯТО Е ПОСТРОЕНА ОТ ЗЛОДЕЙ,СЪЩО И В ЕГИПЕТ ПИРАМИДИТЕ,РАЗЯСНИХ ИМ НЯКОИ НЕЩА ОТНОСНО КАПИТАЛИЗМА,КАЗАХ ИМ ЧЕ НЕ СА СЕРИОЗНИ ХОРА,А ТЕХНИЯТ ОПИТ ЗА АНАЛИЗ НА КОМУНИЗМА И ОБЩЕСТВОТО Е ПОВЪРХНОСТЕН И ПРЕДУБЕДЕН,ДАДОХ ИМ НЕЩА ПО КОИТО ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ,И ТЕ ВМЕСТО ДА МЕ ОБОРЯТ И Т.Н. МЕ ИЗГОНИХА ОТ ГРУПАТА,ВЕДНАГА ИЗТРИХА ВСИЧКО ЧЕ ДА НЕ ГО ВИДЯТ ОСТАНАЛИТЕ ОТ ТАЯ ГРУПА И ПРОДЪЛЖИХА С ПЛОСКИТЕ СИ НЕНАУЧНИ И ГЛУПАВИ ТИЙНЕЙДЖЪРСКИ КОМЕНТАРИ.Е ПО УМНИЯТ ОТСТЪПВА-ПРОЛИЧА СИ ЩО ЗА СТОКА СА!!! ПО ГЛУПАВИ ПИСАНЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ,ТОЛКОВА ПОВЪХНОСТНИ И НЕДЪЛБОКИ ЧЕ НАПРАВО НЯМАМ ДУМИ.ЖАЛКА РАБОТА СА ТИЯ.ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ,НЕКА ГИ ВИДИМЕ,СЕГА СЕ СТРОЯТ НОВИ ПАМЕТНИЦИ НА КОМУНИЗМА-КИТАЙ ЩЕ СТРОИ МАГИСТРАЛИ В БЪЛГАРИЯ,А ТЕ ЩЕ ПОЛЗВАТ И ПОЛЗВАТ ПОСТОЯННО КИТАЙСКИ СТОКИ,ЗАЩОТО МОЩА НА САЩ ОТСЛАБВА В СВЕТА И СА МАЛКО ХОРАТА КОИТО СЛУШАТ ТЯХНАТА УПАДЪЧНА МУЗИКА...ВЕЧЕ КИТАЙСКАТА КУЛТУРА Е ПОПУЛЯРНА -ТЯ Е БОГАТА,ДРЕВНА,ТЯ Е КУЛТУРА-КОЙ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТИЯ СКУЧНИ И ДОЛНИ АМЕРИКАНЦИ...КОЙ ИМ ЯДЕ МАГДОНАЛДСА - ИМА ХИЛЯДИ КИТАЙСКИ РЕСТОРАНТИ ,А ЕДВА 15МАКДОНАЛДСА В ЦЯЛАТА СТРАНА!!!

E. Врежаков
 Ще се съберат сините (а до вчера роби на партията майка) да обиколят паметника на съветската армия, да помислят как да го демонтират и оплюят. Всичко това по повод "отпразнуване" на зимата на "97 г. (една от най - гладните) и идването им на... власт. Вместо това никой от тях не се сети дори, да почете паметта на загиналите в бомбардировките над София от 10.01."44 г.
Преди имаше улица "Комсомолска", бул. "Толбухин"... сега същите се нар. "Вашингтон", "Европа"... Само, че те са построени от онази проклета власт, която се демонизира. Чичо ми преди казваше по тоя повод: "Нека всеки първо построи нещо, пък тогава да го бута." Но задокеанските господари и техните подлоги тук знаят само да присвояват и рушат.

X. X.
Да ме прощават лъжедемократите Ви... Но...Не мисля, че този ден - 10 ЯНУАРИ ДА символизира нищо положително за българския народ.
Народът няма разбира се да празнува глада, мизерията, високите сметки, безработицата, наркоманията, престъпността, проституцията. Да не е луд? ......За луд ли го има този Иво ...Инджев? Какъв повод е това?? Пък и ново рушене за "празника"?!Това може да е празник на Сатанистите!
НЕ подценявайте народа си г-н Инджев!!! Дайте му думата!

Защо тая шушумига мълчи като пръднал когато американците правят паметник на въздушните пирати а реве за пметник на 60г. и то сега а не преди 20г. на това се вика на умряло куче нож да вадиш.

POOHY
28 дена

иво, ти си по КОМСОМОЛСКИ ТЪП и така добре познато ПАРТИЙНОПРАВОЛИНЕЕН.Съветският войник победи НАЦИЗМА,пак повтарям - НАЦИЗМА. И не ни е окупирал - влязал е в държава от Хитлеристкия блок, България в ПОСЛЕДНАТА МИНУТКА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА към Съветската армия по пътя й към Берлин. Всичките извращения в първите години след 9ти Септември са дело на криминални и политически БЪЛГАРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ. image image image Явно в мисленето не се отличаваш от М. Карбовски и то НЕ ЗАСЛУЖАВА И ГРАМ УВАЖЕНИЕ. УУУУУУУУУУУУ
 

image POOHY
27 дена

Ахааа - разбрах. Журналистическите писания не са вечни - но ако осъществиш събарянето на паметника на АРМИЯТА ПОБЕДИЛА НАЦИЗМА, влизаш в историята. Като убиецът на Ленън, като оня задник съборил Мавзолея въпреки, че имаше чудесни проекти за неговото преустройство и като всякакви други задници неможещи да сътворят нещо значимо и затова рушащи и унищожаващи. image

image Tonkoff
27 дена

1. pvalkov За вас аз не съм ти а ˝ваше благородие˝ или в краен случай ˝вие˝ зашото не съм член на вашата хомодружинка . 2 Ние с вас несме и неможе да бъдем другари. 3 Ако др.Сталин не беше побеил любимият ви фюрер, ние с вас щеяхме да отпътуваме, по не много приятен начин в един по добър свят, зщото представете си не сме от нордическа раса.

image Lunna_Neti
27 дена

Tonkoff, MnogoZle.com, POOHY image image image много добре сте го казали, подкрепям ви! Няма нищо по страшно от това да се руши историята, добра или лоша, заслужили сме си участта. Но, да се унищожава без да се мисли, да се руши без да се съгражда, това си е престъпление.

image Raymond
27 дена

Иво няма да сбърка ако почне да чете повече,отколкото пише.Щеше поне да разбере,че личното достоинство е КАЧЕСТВО НА ЛИЧНОСТТА,което не може да се компенсира с яростна война срещу исторически паметници.Но нали нахалството и простотията били двете страни на един и същи медал. image

image minuva4
27 дена

Да севзриви и да се прочисти мястото за един хубав парк!Така е в белите държави-паркове,а не калашници над главите на разхождащите се майки с детски колички...Отврат! image image image

image Raymond
27 дена

Какви калашници сънуваш,бе минувачо?Когато проф.Иван Фунев е създавал скулптурните групи на паметника,Калашниците не са съществували.А че ти се броиш за бял жител в черна държава е твой личен проблем.Надявам се да не е здравословен! image

  1. image POOHY
    27 дена

    Няколко пъти се опитах да напиша коментар в блога - и не стана и не стана. Явно там се пускат само хвалебствия. image image image. Прочетох коментарите и ми стана СТРАШНО - то бива, бива неграмотен и лесно манипулируем народ, ама чак пък толкова@ image image image image image

image metalyrg
16 дена

И кое е най-подходящото място за един паметник,може би на мястото за демонтирани паметници,някой пресметна ли колко ще струва ˝демонтажа˝ и какъв е смисъла от него?

image 2Ira 
За каква ˝истина˝ пък може да претендира 4овекът на Свободна Европа - Иво Инджев, като ТРИЕ 90 процента от коментарите на сайта му???? Когато такъв собственик на сайт трие 90 процента от посетителите, и вси4ките КРИТИ4ни към неговото станови6те писания, се касае не за ИСТИНА, ами за ОГРОМНА ГРАНДОМАНИЯ. В съ4етание с ВАНДАЛИЗЪМ и с ПРЕКАРВАНЕ на народа, резултатът е един - ГАВРА И ДИКТАТОРСТВО!

  1. image 2Ira
     
    1. Ха ха ха! ˝окупатор˝ била Съветската армия? Окупатор ли бе6е Великобритания, Франция, САЩ??? Окупаторът разбира се беше Хитлер! Не забравяйте ОСНОВНИТЕ понятия! НЕ лъжете МЛАДИТЕ хора в България които не учат! Не може да си отваряте критични теми, в които да манипулирате фактите! image Вие и да лъжете, канали по Ти Ви то като Дискавъри бъкат от Информация! Срамна пропаганда! image
  2. image 2Ira 

    Национално унижение? Че дядовците и бабите ни са надживели Крематориумите и Газовите камери на Хитлер с помощта на героизма на Съветските войници - не е УНИЖЕНИЕ! Трябва да сте БЛАГОДАРНИ! Неблагодарността ще донесе лоша карма на България! Събудете се! Опомнете се! image



  1. image 2Ira
    Национално унижение щеше да е ако Хитлер ни беше окупирал всичките славянски земи и ни учеше само Пътните знаци (колкото да не ни сгазят колите на арийските ни господари, на които щеше да ни даде зените) и да броим само до 10 колкото да им сервираме. Ако бащите ни бяха станали на сапун или кожите им - да висят по швабските абажури.
  2. image 2Ira
    Абсолютно съм солидарна с мнението ви, Тонкофф!!! Еми четох в биографията му че е бил главен редактор на в. Демокрация и човек на Свободна Европа. Плащат му за да сере и говори булмачи! ОТ диктатор съвест ли да искаме? image
  3. image 2Ira 
  4. Пооохи, и с теб съм съгласна мой човек! ама каква оккупация бълнуват?!? Днес НАТО ни е окупирал с 4 военни бази (с. Безмер, Ново село) в Косово с най-голямата база в света - Бондстийл. А тогава не имало бази. само училища и заводи като кремиковци. 30 000 руски войника си дадоха живота за да не ни продадат на пазара в Истанбул и да не ни набучват на кол. Основаха ни първата поща. Канали. Вода, пътища. Все хубави неща Да им имам ˝окупацията˝ image

  5. image 2Ira
    Луна_Нети, това, че един платен от Свободна Европа Грандоман, триещ всичките критични мнения на сайта си е решил да се саморазправя с народни паметници без народен референдум, не означава, че историческата и народната памет може да бъде изтрита както се надява Свободна Европа с акцията си. Това е акция резултат от липсата на респект на Свободна Европа и на протежето й Иво Инджев, към мнението и паметта на Българския народ. Затова е страшна. А историята само Талибаните я взривяват и хитлеристите
  6. image 2Ira
    Раймонд, абсолютно съм съгласна с теб. Но какво лично достойнство може да има човек, плащан от Свободна Европа за да трие 90% от посетителите на сайта си (Иво Инджев). Той е грандоман. Грандоманите, когато плюс това са платени от Запада ВАНДАЛИ, НЯМАТ съвест, нямат достойнство. image
  7. image 2Ira
    Да, металирг, виж в съседно Косово, пред очите на Кейфор запалиха и обезобразиха, бутнаха 150 християнски църкви и средновековни християнски параклисчета. Днес на тяхно място се извисяват джамии. И тук утре може да се извиси някой Бар с платено Ебане за публиката с -уй вместо мундир и оръжие както го искат Иво Инджев и Ангел Грънчаров. Вижте им перверзните физиономии. Освен че ще намажат и нещо от скрап от метала, нали разсъждават по вандало-ромски ведно с талбиани и с албанските терористи.
  8. image 2Ira
    Ха ха image Да Поохи, когато си некадърен като журналист, не ти остава нищо друго освен да хванеш Сопата и да се съюзиш с истинските ти братя - албанските терористи и афганистанските талибани. Нали Иво Инжев и Ангел Грънчаров са нашите Български Сини Талибани - мюсюлмански помагачи и приятелчета image
  9. image 2Ira
    Раймонд, вие пък! Иво инджев да се грижел за лично достойнство? Когато Свободна европа или друг поръчител заплащат те плащат за саботажна акция. А не за лично достойнство. Иво днес показа с каква лекота трие мненията на посетитетлите на сайта си. Той е едноличен диктатор. Бананов диктатор! Кой им разрешава да вилнеят и бесуват в България? А и дали Бойко Борисов ще позволи конкуренция с такава лека ръка????
  10. image 2Ira
    Да, Поохи, и аз именно за това си отворих профил тук! Защото безуспешно се опитах поне 10 пъти да пусна мнение на блога на Иво Инджев! През това време той блокира поне още 10 души! Как такъв човек взема сградите на България в свои ръце, а не позволява чуждо мнение на блога си? Та този иво Инджев е едноличен Бананов Диктатор!
  11. image 2Ira
    Пвалков, България никога не е била ОКУПИРАНА от чужди бази до 1989 година! Затова не можете да говорите за ˝окупация˝! Да си имаме уважение, но не бива да се манипулира с фактите! Окупация имаме днес, защото в България са настанени 4 американски военни бази (всяка с по 6 000 американски войника)! днес сме окупирани! Но не от Съветската армия, както Ангел Грънчаров лъжеше на Фейсбуук днес! Ами от Американската армия! Не бива с 1 лъжа да се избива друга истина!
  12. image 2Ira 

    Пвалков, ами БайГанювщината е именно Разрушението, безхаберието, непризнателността, да наричаш дадени 30 000 руски живота за да се родиш ти днес - окупация! и да плюеш на тия животи като ги наричаш ˝смръдящи сапоги˝ (Ангел Грънчаров на Фейсбука днес, когото пък СССР го изучи безплатно в СССР). Абе то е пародия. Срам! Национален срам заради 3-4 глезени и платени от Запада лекета! image

  13. image 2Ira
    Пвалков, за какъв ˝комунистически инат˝ говорите пък Вие сега?!?!!? САЩ изпрати войници да маршируват по Червения площад в Деня на Победата през 2010 година в знакк на признателност за Освобождението и солидарността против Окупацията на Хитлер! Или и САЩ са ˝комунисти˝???
  14. image 2Ira
    Пвалков, когато говориш за ˝паметник на окупатора˝, аз преди всичко (а четох днес и повечето други българи по форумите) си мисля за паметника пред Американското посолство. Браво на ВМРО че ни отчетоха там!

    image 2Ira
    Сърпът и чукът не са страшни. Сърпът олицетворява един достоен живот за селяните. Чукът - за работниците. Хората ккоито творят блага в 1 държава да живеят и те достоен живот. По-страшен е пречупения кръст и турските минарета, които ще заместят тоя паметник. Идват много по--страшни неща на тяхно място! Затова трябва да кажем НЕ на вандализма и престъпното талибанско рушене! image
  15. image 2Ira 

    Пвалков, не знам каква ˝принадлежност на плебея˝ ви насаждат дезинформатори и ревизионисти на бълг. история като Ангел Грънчаров и Иво Инджев. Да си благодарен че си роден, че си жив, че си се родил - ˝плебейщина˝ ли е за Вас? По-горд ли щеше да си ако кожата на баща ти висеше по немските лампиони и спални???

  16. image 2Ira
    Пвалков, никой не ходи с ˝потури˝ и ˝цървули˝ в България днес - очевидно страдаш от комплески са малоценност като българин! Не бива да се срамуваме, че във всеки град и село хиляди българи са дали ведно със съветските и украинските воини живота си за освобождениеето на България от хитлеро-фашизма, който имаше жизнено пространство само за северните арийски нации, но не и за славянските (българската включително).
  17. image 2Ira
    Абсолютно съм съгласна и с Вас МногоЗле.ком Но тия хора - Ангел Грънчаров и Иво Инджев са отрепките на Нацията. Те са едновластни диктатори. Освен така друго не знаят освен лекия начин на живот - свикнали са на стипендийки отвън именно за да плюят и продават, унижават и мачкат,рушат и ограбват родното! Те не са мен и Вас! Виждате че ние сме 99 процента. Като им казах днес че са се насрали в ˝народния референдум˝ започваха да отварят фалшиви профили и да заплашват с полиция!Принудата е езика им
  18. image 2Ira
    Не се касае единствено за ˝демонтаж на 1 паметник˝. Не хитрувайте тука Пвалков! Подобен демонтаж ще загрози целия район (комплекса, парка). Но най-страшно е символичното рушене и изсиране в лицето и в мнението на народа! Милиони българи ще се почувстват пренебрегнати от шепа платени от Свободна Европа протежета със западни стипендии за да рушат. Врагове на българския народ..

    image 2Ira

    Господин Иво Инджов! От чие, за Бога, име правите Инициативен КОМИТЕТ И ВРЪЧВАТЕ ПИСМА? Това трябва да е личния Ви комитет, тъй като тука виждате че 99,99 процента от българите са ПРОТИВ на Вашия саботаж? Защо министър Ращидов да приема частния Ви комитет, като от месеци блокирате българите да се изкажат! Не ви ли е срам да взимате думата на бълг. народ и да я преиначавате???? Дърт лъжлив коч!

ВИДЕОКЛИП НОМЕР 4.
Народна трагедия по "новодемократически" в България:  Тези нещастни хора (българският народ) ще останат без място за празнувне догодина заради политическите амбиции на лицето Иво Инджев да работи в западни медии и група обркъжаващи го т. наричащи се в България - "демократи"

ВИДЕОКЛИП НОМЕР 3
Окупационна военна база "Бондстийл" в Крадено Косово е една от най-големите и модерните в света днес.
Така изглежда ИСТИНСКИЯТ ОКУПАТОР НА бАЛКАНИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО БЪЛГАРИЯ ДНЕС!

ЦИТАТ ОТ ВИДЕОКЛИП НОМЕР 2:

"65 години от големите бомбардировки над София
Дата 10 януари 1944 година пресече живота ми на две. Тя стана реален вододел в живота на софиянеца. Макар до днес тази дата да не фигурира ни в учебници, нито поне в историческите календари. Небето над София непоносимо страшно се сгъсти. (Из спомените на писателката Вера Мутафчиева). 10 ян. 1944 г. Българската столица изживява 1 от най-ужасните си дни по време на Втората световна война. На 13 дек. 1941 година, 10 месеца след като България се присъединява към Тристранния пакт, Народното събрание в София обявява война на Великобритания и САЩ. Това е един по-скоро символичен акт, а не намерение за конкретни военни действия. До края на войната срещу британски или американски войник не е изстрелян нито един български куршум. Но този факт се оказва без значение за Лондон и Вашингтон. През август 1943 г. с благословията на американският президент Рузвелт и британският премиер Чърчил започва операцията "ПРИЛИВНА ВЪЛНА". Тя трябва да неутрализира съюзниците на Третиря Райх, Румъния и България, и да ги принуди да капитулират. Над териториите на двете държави започват системни бомбардировки. Те се извършват от самолети на 15-та Въздушна армия на САЩ, базирана в Оджа, Южна Италия, подкрепени от британски части. От 14 ноември 1943 г. до 17 април 1944 г. над София са предприети 11 въздушни нападения.
На 10 януари 1944 г. е първото от най-страшните. Понеделник около 12.00 до обед, броят на сирените възвестява на софиянци поредното въздушно нападение. Половин час по-късно столицата на България е атакувана от 180 американски бомбардировача и 100 изтребителя. Срещу тях противовъздушната отбрана на София изпраща 39 прихващачи.... Съотношението на силите е 7 към 1 в полза на нападателите. Над българската столица противниковите самолети образуват "бомбен килим" с ширина 2 километра. Българските летци защитават самоотвержено града. След края на атаките равносметката е смайваща. България е загубила само 1 самолет, срещу 31 свалени американски бомбардировачи. На 10 ян. 1944 англо-американските съюзници извършват първото масирано нападение над София. Българската столица е атакувана не само през деня, но и през нощта.  Именно тогава настъпва големият ужас за софиянци. На 10-ти срещу 11-ти януари 1944 година, 80 английски самолети "Уелингтън" хвърлят своя смъртоносен товар над спящите хора. Противовъздушната отбрана на града няма самолети за нощен бой. Така само за 45 минути настъпва истински ад под небето. Сутринта на 11 януари 1944 г. българската столица представлява едно димящо пепелище. При тази първа денонощна атака американските и английски самолети изсипват около 1800 бомби всяка от които тежи 250 кг. Това ще рече, че над София са хвърлени 450 тона смъртоносен товар. Загиват 750 софиянци, повечето от тях мирно население, и по-малко - военни. 
  

 

image Регистриран на: 16.08.2010, 00:30

18. 12 бeз 2 | 06.01.2011 12:19

Ето заради такива прояви съм за връщане на смъртното наказание. Лично бих изпълнил това наказания върху мерзавецът Инджев за продължаващото му от години национално предателство!
image Регистриран на: 16.08.2010, 00:30

17. 12 бeз 2 | 06.01.2011 12:16

От монархофашизма, погубил стотици хиляди народни синове, борещи се за дружбата с Русия! image image Ако не бяха големия патриот Георги Димитров и Освободителката, по родните ни земи днес единствените говорими езици щяха да са английският, немският и турският! image image
image Регистриран на: 14.08.2010, 17:18

15. 12 без 2 | 06.01.2011 11:20

Тия какво, искат гражданска война ли да подпалят? Комплексари и идиоти с два пръста чело, никой няма да ви позволи, ако трябва кръв ще леем по площадите, но Освободителката си няма да дадем! image image image

image Регистриран на: 26.10.2006, 09:49

12. boris | 06.01.2011 09:31

Аз съм много против бутането на паметник. Не защото е много хубав или ми е много мил, а защото като им знам работата на десебарите и седесарите, те лесно ще го бутнат паметника, но после на негово място ЩЕ ОСТАВЯТ ЕДНА ГОЛЯМА, ГРОЗНА И КАЛНА ДУПКА. Дупка която ще впечатлява софиянци и гости на столицата с мизерията и грозотата си поне 20 години напред! Така както на мястото на мавзолея, дето го взривиха с възторг сега има един фургон -кебапчийница плюкната върху купища рушащ се бетон, и маси изакани в коритото на някакъв вече пресъхнал басейн които впечатляват с абсурдността си за срам и посмешище в центъра на европейската ни столица.
  image Регистриран на: 26.07.2006, 19:40

11. sVirkata | 06.01.2011 08:49

Владимир Стоянов Заимов е български военен деец, офицер, генерал-полковник (посмъртно), герой на Съветския съюз (посмъртно). Участвал във войните 1912-1918. От 1939 г. работил като съветски шпионин в България, за което впоследствие е арестуван, осъден и разстрелян за държавна измяна в полза на СССР...наре4ен още червения генерал.
В периода 1940-1941 съветската легация плаща на Заимов парични суми, общо около 120 000 лева, изразходвани за наеми на квартири, абонаментни жп карти и за посещения на кафенета, сладкарници, ресторанти и пр.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сега внука му ще руши паметника на тези на който е близал гъза дядо му.Е те туй е вулгарщината и за нея лек са само няколко ядрени бойни глави върху балканския кенеф.Като ви казвам, 4е смрад като вас вулгароси на света няма...да ми вярвате. image image image
image Регистриран на: 26.07.2006, 19:40

10. sVirkata | 06.01.2011 08:35

Инициативата е създадена на 20 Септември 2010 година от Валентина Маринова и инициативен комитет в състав:
- Петър Величков - литературен историк
- Стоян Дерменджиев - общественик
- Алдин Алдинов - финансист и икономист
- Валери Велев - асистент в МУ гр.София
- Иво Инджев - журналист

Други организации и личности, подкрепили досега инициативата:
- Психотерапевтичен институт по социална екология на личността;

- Европейската мултикултурна фондация - сила в разнообразието (European Multicultural Foundation);
- ДСБ - район Средец, София;
- ДСБ - Добрич;
- ДСБ - район Възраждане, София;
- Гражданска инициатива „Справедливост";
- Стоян Михалев - музикант и продуцент;
- Милен Радев - публицист;
- Атанас Чобанов - журналист;
- Вили Лилков - общински съветник;
- Мартин Заимов - общински съветник;
- Стефан Краев - икономист;
- Мариaн Гяурски - историк;
- Даниела Горчева - издател, редактор и публицист;
- Славимир Генчев - поет, журналист и редактор;
- Тася Тасова - икономист;
- Ангел Грънчаров - философ;
- Радостина - Смарагда Георгиева - филолог и рекламист .

...=======================================================

Бас държа 4е в тази групи4ка преобладават имента на бивши доносници на някогашната ДС. Сега оба4е господаря е друг и давай да рушим...На мен ли4но на око ми се набива името на Мартин Заимов.....Да казвам ли кой е дядо му или сте 4ували ве4е? Ам активиста на ДС Иво Инджев.
Не става хора от вас вулгари...по добре да ви няма,4е да не мърсите света. image

image Регистриран на: 21.06.2010, 02:17

7. Янков | 06.01.2011 03:05

Фашизоидите отново надигат глава. Да отидат в Берлин и да видят как там немците пазят и поддържат в отличен вид двата големи паметника на Съветската армия - в Западен и в Източен Берлин. И никакъв реваншизъм няма - напротив, и двата паметника се посещават с интерес от много хора.

image Регистриран на: 06.01.2011, 01:52

4. Rahan_80 | 06.01.2011 02:18

Когато във Виена бутнат паметника на Съветската армия тогава ще подпиша.Предлагам ви да бутнете НДК , президенството, партийния дом , Александър Невски ( все пак и там има руско участие) , ЦУМ и за десерт Руското посолство. После на туристите ще показвате всички МОЛ-ве а за фон музиката на Стоян Михалев.


Също така предлагам:
1.Иво Инджев - да направим петиция за да го приберат в CNN
2.Радостина - Смарагда Георгиева - да се преименува на Радостина - Диаманта Георгиева
3.Валери Велев - да уволни всички лекари специализирали в страни от бившия соц. лагер
4. На всички останали и на цитираните по-горе да се издаде съответното медицинско удостоверение за невменяемост
 










Гласувай:
3



1. semtomovi - Който иска да пише - оставям блога на Модерация
09.01.2011 01:36
който се отклонява от темата или идва с цел да саботира и обижда - ще бъде за съжаление трит!
цитирай
2. semtomovi - Хората на Инджев са преекспонирани навсякъде и дондуркани от медиите ви
09.01.2011 14:17
тука има думата народът!
цитирай
3. анонимен - СИНИТЕ ТАЛИБАНИ СА СТРАШЕН БИЧ ЗА БЪЛГАРИЯ
09.01.2011 14:58
ПИША ВИ АНОНИМНО, НАДЯВАМ СЕ РАЗБИРАТЕ, СТРАХ НИ Е, ТАКОВА НИ Е ОБЩЕСТВОТО
цитирай
4. semtomovi - Съжалявам да се стигне до там. Учете се от Швеция на някои неща. Тука имат и хубави неща
09.01.2011 14:59
анонимен написа:
ПИША ВИ АНОНИМНО, НАДЯВАМ СЕ РАЗБИРАТЕ, СТРАХ НИ Е, ТАКОВА НИ Е ОБЩЕСТВОТО


Преди всичко трябва да ги подражаваме да сме по-честни, почтени и гласни, когато се касае за народа и за обществото. В тоя случай властта приоритира капризите на това едно-единствено лице, някакво голямо дондуркане става, пък вас повечето ви е .... страх?!!? Не разбирам как са възможни подобни диспропорции! Аз много искам да чуя какво мисли НАРОДЪТ - МОЯТ, нашият, българският народ, а не хора на Свободна Европа или на други медии, каквото пише в биографията на този Инджоф.
цитирай
5. semtomovi - Как им мина вандализирането на паметника днес? Разклатиха ли го както бяха обещали?
09.01.2011 15:18
Оставям ви на модерация, но ще влизам от време на време за да ви пускам коментарите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: semtomovi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1436505
Постинги: 342
Коментари: 1106
Гласове: 727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031