Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2013 08:00 - Световната история от Атлантида до Христос
Автор: bven Категория: История   
Прочетен: 4398 Коментари: 4 Гласове:
17

Последна промяна: 10.01.2013 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След катастрофата, при която е унищожена Атлантида и
нейната цивилизация (описана и в Библията с легендата за
Потопа), човечеството преминава през пет културни епохи -
древноиндийска, староперсийска, египетско-халдейска, гръко-римска и западно-европейска.

Всяка от тях е с продължителност от около 2160 години. Тази цифра не е случайна, а е обусловена от движението на пролетната равноденствена точка относно зодиакалните съзвездия. Както Слънцето преминава през 12-те зодиакални знака за една година, така и пролетната равноденствена точка прави един пълен оборот приблизително за 25 920 г. - една космическа година за планетата Земя.

Древноиндйската култура

Свързана е със зодиакалното съзвездие Рак. Основана е
преди около 10 000 години от Учителя Ману. Този Велик
Посветен е бил в пряк контакт със Слънчевия Дух, който ние
познаваме под името Христос. Ману успява да изведе
бъдещите представители на бялата раса от потъващият
континент, довеждайки ги до централна Азия. Посвещавайки
своите ученици - седемте Велики Риши, Ману даде мощен
импулс за организиране на духовния и обществен живот на
древните индуси. За тях духовният свят е бил единствената
реалност, а материалният е майа (илюзия).

Задачата на тази епоха е да разгърне способността за мислене у хората и така те да достигнат до Божествените закони чрез индивидуални, съзнателни усилия. По този начин постепенно започват да се подготвят условията за идването на Христовия Дух във физическо тяло сред хората. Хилядолетия след Епохата на Великите Риши, се появява Кришна, чието учение е отразено в Бхагават Гита.

Древноперсийската култура
Възникнала преди около 8000 години и е свързана със
съзвездието Близнаци. Главен водач на тази култура е
великия Посветен известен с името Зороастър (Заратустра).
Той се е инкарнирал и в по-късни исторически епохи под това име. Ако древният индус, съзерцавайки физическия свят е виждал в него и духовния, то, поради все по- дълбокото навлизане на духовното тяло на човека във физическото, тази способност е почти изгубена за древния персиец.

Според Зороастър в проявения свят работят две начала, два принципа чрез които се изявява Абсолютното битие. Доброто начало той нарича Аура-Мазда (Великата Аура), а злото – Ариман. Съзерцавайки слънчевата Светлина, Зороастър осъзнава, че тя е дреха на Духа на Слънцето - Космическото Творческо Слово (Христос). Ако Ману е имал интензивна връзка с Христовия принцип и така е дал импулс за духовното развитие на древноиндийската култура, то Зороастър вече работи за създаване на условия вътре в духовния организъм на човечеството за все по- близкото пришествие на Христовия Дух на физически план.

Духовното течение, което изхожда от импулса на Заратустра се разлива в последствие върху целия цивилизован свят, защото неговите идеи се предават чрез учениците му на всички народи на запад от Иран.

Египетско-халдейската култура

Преди около 6000 години великият Посветен - Хермес - става основател на египетската култура, разгърнала се под влиянието на съзвездието Телец. Изнесеното в учебниците по история за този период е бледа сянка на величието на тази култура.
Пирамидите не са грандиозни костници на мумифици- рани владетели (в такива са се превърнали много  по-късно, по времето на фараоните), а са едно послание, достигнало до нас през вековете, в което са вложени космически знания за Слънчевата система и Земята.

Съвременните учени с изненада откриха, че височината на Хеопсовата пирамида (149 метра) е в съотношение със средното разстояние между Слънцето и Земята (1астрономическа единица) 1:1 000 000 000. Обема на всички празни пространства на пирамидата, измерен с вместимостта на водата в гранитен ковчег от нейната втора зала, се отнася към масата на Земята 1:1035. Пирамидата е построена в географския център на Земята, ъглите и са ориентирани перфектно в четирите посоки на света, закодирана е продължителността на годината = 365,2422.

Това показва, че архитектите на пирамидите са били посветени в тайните на Космоса, станали известни на учените едва през наши дни.
Колко още мистерии и загадки крие безмълвното лице на Сфинкса! Те могат да бъдат разгадани едва когато бъде възстановена връзката между науката и духовната реалност на Битието.

Нека се върнем към сърцевината на Египетската култура - учението на Великия Посветен, известен с името Хермес Трисмегист. До нас са достигнали Изумрудените скрижали, които разкриват седемте основни принципа на неговата наука.

Първият принцип гласи: “Вселената е ментална”. Това означава, че целият феноменален свят е едно творение на Божествения разум и съществува в Него.

Принципа на съответствието гласи: “Каквото е горе, това е и долу и каквото е долу това е и горе” Схващането на този принцип дава на всеки един от нас ключ към скритите тайни на Природата и Духовната вселена.

Принцип на вибрацията: “Нищо не е в покой, всичко се движи, всичко вибрира”. Факт, който всяко научно откритие доказва и е основа на съвременната наука.

Принцип на полярността: “Всичко е двойнствено, всяко нещо притежава два полюса. Противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степента на вибрациите си”.

Принцип на ритъма: “Всичко има своите приливи и
отливи.” Винаги съществува действие и противодействие, движение напред и назад, вдишване и издишване.

Принцип на причината и следствието: “Всяка причина си има свое следствие и всяко следствие си има своя причина. Случайността не е нищо друго, освен името на закона, който не е познат.”

Принцип на пола: “Всяко нещо притежава своя мъжка и женска същност.” Сътворяването е невъзможно без този закон.

Египетските пирамиди стоят безмълвни сред пясъците на пустинята, но погледнати от Космоса разкриват звездната мъдрост на тази култура. Те представляват карта на съзвездието Орион, чието египетско име е Озирис. Чрез легендите за това велико същество, египетските посветени вплитат в паметта на народа наближаващата слънчева мистерия - идването на Христос. Божеството Озирис е било убито и разкъсано на парчета от своя собствен брат Сет, но възкръсва и така отваря пътя към Светлината в душите на своите последователи.

За Хермес цялата видимата Вселена е откровение,
изявление на Божия Дух. За него явленията, процесите и фактите от физическия свят са азбука, език на Духа, чрез които Той ни разкрива Своята воля.

Светлината, която Хермес запали в Египет , озари целия древен свят. При него идваха търсещите Истината от всички краища на света и след като преминаваха изпити и посвещения, отнасяха мистичното знание в своите страни, където основаваха мистерийни храмове.
В Египет са учили Орфей, Питагор, Херодот, Платон, там е учил и Мойсей, основателя на еврейската култура и автор на книгата “Битие” от Библията.
Всички те поставят основите на следващата, четвърта по ред.

Гръко-римска културна епоха
 
Мойсей извежда еврейския народ от вече разпадащата се Египетска държава, чрез могъщо изявление на Божия Дух, проявено под формата на чудеса.
Жертвената кръв на агнеца, която спасява първородните синове на еврейския народ е един космически символ, който указва настъпването на астрологичната епоха, подвластна на съзвездието Овен.

Той пренася чистото учение за единствения Бог и така подготвя еврейския народ за предстоящото вселяване на Слънчевия Дух - Христос във физическо тяло.

Истинските мойсееви ученици - пророците и есеите осветяват пътя на еврейския народ, за да се подготви той за Христовата мисия.
Пророците придобиват своята мъдрост, смелост и решителност, чрез общуването с Христовия дух, обгръщащ земната аура.

Тринадесет века преди Христа, Орфей се ражда в Тракия, за да даде духовен тласък на жителите на Балканския полуостров и оттам на цяла Европа.

Името му е съставено от сричките аур - светлина и орофае - лекуване, което означава: онзи, който лекува със светлина. Неговото влияние прониква бързо във всички светилища на Тракия и древна Елада. В подножието на върха на свещената планина, откъдето извира река Марица е съществувал от хиляди години храм на Великия Бог.

Оттам проехтява гласа на Орфей: “Слушайте великата тайна: само едно Същество царува в безкрайното небе и в дълбините на земята. То е дъхът на нещата, огън неугасим, мъж и жена, Един Цар, Една Власт, Един Бог, Един Велик Учител.”

Чрез силата на Божествената Любов , разгърнала се като поезия и музика, Орфей укротява животинските страсти в хората и така ги лекува от егоизма.

Учението на Орфей е част от учението за въплътеното Слово - Христовия Дух, проникващ цялата природа и всички същества, които са
членове и органи от тялото на Космическия човек.


Четирите културни епохи, които разгледахме досега и духовните импулси, породени от тях, са една прелюдия за главното действие в историята на човечеството, разиграло се преди 2000 години - слизането на Христовия Дух сред хората в тялото на Исус от Назарет.

Ето защо Учителя Беинса Дуно казва:

“Христос е, Който е движил, движи и ще движи както историческия, така и мистичния и космичния живот на човека и човечеството.

Затова без Христа няма история, без Христа няма Космос, без Христа няма организиран свят, без Христа няма мистичен живот.



image
Христос е вдъхновителят на всички откровения във всички времена и епохи.”
Автори: Кирил Стойчев, Филип Филипов

horos.blog.bg/history/2011/10/16/kyde-v-deistvitelnost-e-grad-vitleem.835734



image



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mariniki - прекрасен постинг...
09.01.2013 09:41
винаги съм знаела, че светлината и Божествената любов, разгърнала се
като музика, поезия... въобще като изкуство има мощна сила за добро...
неслучайно... идва и прозрението... че красотата и любовта ще
спасят света... закодирано послание от най-дълбока древност...
поздравявам те, мила Татяна... с уважение и възхищение...

цитирай
2. stela50 - Здравей, мила Бвен ... Приятно ми е да спра при теб
09.01.2013 12:14
и да прочета нещо интересно и стойностно.
След упорита борба с един развилнял се вирус
в нашия дом / разбира се повиках на помощ
и Духа на рейки /, който ми отне много време
и сили, си отделям малко повече време за
разходка из любимите си блогове ...
Поздрав за чудесния постинг с пожелание
за Светла и щастлива Нова година !
цитирай
3. bven - На 1: Благодаря, че се отби и коментира, Мариники:))
09.01.2013 20:05
И аз мисля, че винаги красотата е спирала войни и раздори, а любовта по всяко време (дори и по време на чума) е водеща сила в света. Дори и сега сме свидетели на поредното чудо - любовта и съзнанието към човека води до извисяването и еволюционните промени.
Благодаря и аз за нежните стихове, с които правиш по-леки вечерите на всички, които се спират при теб:)))
Любов и благодарност!
цитирай
4. bven - На 2: Ето защо си отсъствала от блога, приятелко:))
09.01.2013 20:08
Естествено, здравето е на първо място, а всички средства са добри, щом водят до по-бързо оздравяване:))) Чудесна новина е това и нека всеки , който може, използва алтернативната медицина.
Благодаря ти за възторжените слова и нека всеки постинг носи своето послание!
Лека и хубава вечер от мен!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867080
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава