Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2020 09:31 - Висши феномени и голямата тайна
Автор: missana Категория: Други   
Прочетен: 1405 Коментари: 10 Гласове:
-1

Последна промяна: 23.04.2020 17:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

          Професор Шарл Робер Рише (1850 - 1935) e виден френски физиолог известен със своите изследвания върху анафилактичния шок при човека. Носител на Нобелова награда за физиология и медицина (за 1913г.), член на Националната медицинска академия във Франция и Френската академия на науките, кавалер на Ордена на Почетния легион. Парапсихологията /под името Метапсихика/ стартира като наука благодарение на неговите усилия, а впоследствие Шарл Рише създава  първия институт по Парапсихология в Париж. Негова е нашумялата книга "Шестото чувство", която е преведена и издадена преди 9 септември 1944г. и на български, но която, уви, липсва дори във фонда на Националната библиотека, понастоящем. За щастие, имах удоволствието да прочета в юношеските си години, този изключителен труд. Мога смело да заявя, че сега подобни задълбочени книги по тази тема няма /вероятно и поради засекретяване на областта/. Рише разбива на три дяла Парапсихологията. Към първия дял той причислява явления свързани с четене през преграда, включително и оловна /за да отхвърли хипотезата за зрение основано на гама лъчи/. Тук той привежда експериментите извършвани от него със Стефан Оссовиетски, Лудвиг Кан и Рийз -  все хора с уникална дарба да четат през преграда. Привежда и още много други експерименти. Към този дял спадат и т.нар. телекинеза и психокинеза. Рише привежда многобройни случаи на личности с такива способности, изследвани в неговия институт. Към втория дял Рише причислява телепатията, привеждайки многобройни примери с доказателствена сила за същата. А третият дял е посветен на ясновидството, а също и на т.нар. пророчески сънища.
           По време на третия Райх  Хитлер създава свръхсекретен отдел, занимаващ се с въпроси на Парапсихологията, нареченА(Х)НЕНЕРБЕ. Той е възглавяван лично от райхсфюрера Хайнрих Химлер, главнокомандващ СС. Тази организация е свързана с тайните общества ВРИЛ и ТУЛЕ. Целта е била овладяването на висши окултни сили, с помощта на които да се спре падането на третата Луна върху Земята /тази, която е на небето понастоящем, преди нея е имало други две луни/ и да се предодврати по този начин загиването на арийската раса. В А(Х)НЕНЕРБЕ  са извършвани много сериозни експерименти, включително контакти с извънземни, пленяване на летящи чинии /с каквито немците за пръв път разполагат/, секретни мисии на Третия райх в Тибет за откриване на митичната Шамбала, а също и търсене на подземния град Агарта. Пак по това време, Сталин също създава подобен отдел. В него влиза гениалният парапсихолог Волф Григориевич Месинг, изплъзнал се от плен в ГЕСТАПО, възползвайки се от уникалните си способности /напомням, че негов ученик е Владимир Зухар, решил съдбата на мачовете за световната титла по шахмат Карпов-Корчной в Багио и в Мерано/, произведен от Сталин в звание академик. Месинг предсказва точно датата на свършване на войната и спасява сина на Сталин от смърт. Секретен център, работещ по въпроси свързани с летящите чинии е създаден в Капустин Яр. Той е ръководен лично от сина на генералния секретар на КПСС Никита Хрушчов - Сергей Хрушчов. Американците също не изостават от това направление и формират т.нар. Зона 51, в която са държани телата на хуманоиди /мъртви и оцелели/ след инцидента в Розуел през 1947г.  Степента на секретност е ABOVE TOP SECRET. В тънкостите е посветена само групата известна като Маджестик 12 - тайно общество, състоящо се от 12 души. Предполага се, че убийството на президента Джон Кенеди е било извършено, защото той е поискал да бъде разсекретена дейността на Маджестик 12 /дотогава президентите на САЩ не са имали достъп до това ниво на секретност/. Антарктическите плавания на адмирал Ричард Бърд, също включват мисии с особено висока степен на секретност, свързани с извънземен разум.

         У нас авторството на първата книга по Парапсихология след 9 септември 1944г., принадлежи на Кубрат Томов. Издадена е в крайно ограничен тираж и е озаглавена "Парапсихология". Увлекателно написана книга, която получих лично от автора с автограф, защото имах честта да го познавам /мир на светлата му памет/.
         Ще отбележа финално, че парапсихологичните феномени се изследват от дълбока древност. Те се явяват т.нар. "сидхи" - висши умения, придобивани от учениците на най-различни школи. Например от изучаващите раджа йога. Те се срещат в даоски и толтекски практики и пр. Разбира се това знание е езотерично. За него упоменава в книгите си и Карлос Кастанеда.




Гласувай:
5



1. eva666 - Кастанеда.."споменава"...
23.04.2020 09:49
малко си чел...
това е Труда му/сл 45г Антропологични, полеви изследвания,и аспирантура
по Темата, в УКЛА- преведи си го..)
става доктор по философия и професор в неговата Алма матер.

и Кубрат, съм чела..мн ясноо..
....да не те заболи куффалника, споко)
слънчев ден..
цитирай
2. missana - Браво! Чети, чети. Това винаги е от полза.
23.04.2020 09:59
eva666 написа:
Кастанеда.."споменава"... малко си чел...
това е Труда му/сл 45г Антропологични, полеви изследвания,и аспирантура
по Темата, в УКЛА- преведи си го..)
става доктор по философия и професор в неговата Алма матер.

и Кубрат, съм чела..мн ясноо..
....да не те заболи куффалника, споко)
слънчев ден..

цитирай
3. emelika - Способности и свръхспособности
23.04.2020 11:24
Способностите, дори немислимите на определен индивидуален етап, се достигат с упоритост в основните степени на развитие.
Свръхспособностите са дар от силите на тънкия свят, с който притежаващите го обикновено не парадират. Степените на надареност са и израз на възпитание на душата.
цитирай
4. missana - Благодаря ти, Емелика!
23.04.2020 11:39
emelika написа:
Способности и свръхспособности Способностите, дори немислимите на определен индивидуален етап, се достигат с упоритост в основните степени на развитие.
Свръхспособностите са дар от силите на тънкия свят, с който притежаващите го обикновено не парадират. Степените на надареност са и израз на възпитание на душата.


Съгласен съм с теб. Това се нарича разширяване на съзнанието! Христос Воскресе!
цитирай
5. rosiela - Младене,
23.04.2020 16:56
интересен материал. Благодарности.
цитирай
6. missana - И аз ти благодаря най-сърдечно, Роси!
23.04.2020 17:27
rosiela написа:
Младене, интересен материал. Благодарности.

цитирай
7. emelika - missana,
23.04.2020 22:04
А към твоите изреждания на занимаващите се с тази не-материя бих добавила и съвременния Институт по ноетика, основан от Едгар Мичъл, край Сан Франциско, където изследователи от цял свят разгадават същността на съзнанието. Корелират и с проучванията по "виждане от разстояние", провеждани от Ръсел Тарг.
цитирай
8. lexparsy -    Тъкмо се чудех как да синтезирам ...
23.04.2020 22:20
   Тъкмо се чудех как да синтезирам асоциациите си от добре написаното ти резюме, и... забравих всичко..., беше изместено от визията на предсказаните страдалчески последствие от моя коментар в аудиторията... Наистина ли съм пророк бе човеко...?
   Лекс
цитирай
9. missana - Благодаря ти, Емелика!
23.04.2020 23:14
emelika написа:
missana, А към твоите изреждания на занимаващите се с тази не-материя бих добавила и съвременния Институт по ноетика, основан от Едгар Мичъл, край Сан Франциско, където изследователи от цял свят разгадават същността на съзнанието. Корелират и с проучванията по "виждане от разстояние", провеждани от Ръсел Тарг.


Ценна информация даде. Аз говоря за един много стар период - да речем докъм 1930г. /по отношение на Рише/. В днешно време кой знае колко цивилни институти се занимават по тези теми, а за секретните - не ми се и мисли.
цитирай
10. missana - Благодаря ти, Лекс!
23.04.2020 23:15
lexparsy написа:
   Тъкмо се чудех как да синтезирам асоциациите си от добре написаното ти резюме, и... забравих всичко..., беше изместено от визията на предсказаните страдалчески последствие от моя коментар в аудиторията... Наистина ли съм пророк бе човеко...?
   Лекс


Винаги съм ценял умението ти да се изказваш в стила на древнокитайските мислители - фино, културно и неповторимо. Свалям ти шапка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5035518
Постинги: 2884
Коментари: 18663
Гласове: 3347
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031